BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
s@mson
#526 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jedno pitanje za znalce stanja i cijena u telekomima...
Naime, za koji dan prolaze dvije godine ugovora u BH telekomu, paket midi30...
Prenošenjem broja u neki od dva druga telekom operatera postoji li i koja je najbolja ponuda, za recimo neki mobitel srednje cijene i neki paket priblizno kao ovaj sto imam sada?
Prenošenjem broja u neki od dva druga telekom operatera postoji li i koja je najbolja ponuda, za recimo neki mobitel srednje cijene i neki paket priblizno kao ovaj sto imam sada?
-
mirza_15
#527 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Cijena tu bas i ne zavisi puno od standarda. Ako sam ja nesto nabavio u njemackoj za 10 KM da bih prodao u BiH ne mogu to prodavati za 9KM radi standarda. Razlika je jedino ta sto ce onaj u hrvatskoj kupiti mjesecno dva ta proizvoda, a ovaj u bih jedan. E tu standara ulogu. Mercedes kosta priblizno isto i u hr i u bih. Cak sta vise, ako se radi o boljem standardu, vecoj potraznji zbog kolicine cijene idu dole, a ne gore. Tako se argument standarda moze okrenuti i u kontra pravcu kao sto je slucaj sa mobilnom npr. Iako je usluga jeftinija prosjecan hrvat trosi vise od prosjecnog bosanca na mobilnu.
-
mirza_15
#528 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Telecom ce uskoro izbaciti nove pakete, izmedju ostalog i za midi 30. Najbolje da sacekas, vidis sta nude pa onda odluci.s@mson wrote:Jedno pitanje za znalce stanja i cijena u telekomima...
- fortaleza
#529 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne moramo o standardu previše, Hrvat troši više jer jednostavno može i želi, poslovni ugovori, otplata telefona i slično, dok i za bonove postoji povoljna ponuda za govornu uslugu tako da i nije za uspoređivati s BiH gdje korisnik ide na viši ugovor samo zbog normalne količine usluga.
Dalje, cijene fiksnih usluga u Hrvatskoj su u zadnjih par godina pale, a velika većina koristi zemaljsku televiziju, preko 45%, a ostatak troši više novca na IPTV i kabel nego u BiH.
Što se tiče fiksnog tu broj korisnika rapidno pada, a cijena interneta im također pada, sve u svemu net je najbitnija komponenta barem u Hrvatskoj.
Dalje, cijene fiksnih usluga u Hrvatskoj su u zadnjih par godina pale, a velika većina koristi zemaljsku televiziju, preko 45%, a ostatak troši više novca na IPTV i kabel nego u BiH.
Što se tiče fiksnog tu broj korisnika rapidno pada, a cijena interneta im također pada, sve u svemu net je najbitnija komponenta barem u Hrvatskoj.
- krakatoa
#530 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Gdje kome bolje razligu...avaks wrote:Kad bi se tvoji šefovi ugledali na ovo ne bi omladina uzimala putovnice i išlakrakatoa wrote: Pa ako ti se to sviđa onda putovnicu u ruke i pravac Hrvatska. I de ne vraćaj se života ti više.
- avaks
#531 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Je li to nisu bolje ponude koje navodim od ovih koji naši lopovi serviraju?!
A na čelu kolone BHT koji ima i mogućnosti i kapacitete ali je profit preko leđa korisnika najbitniji
A to razligu mačku o rep okači, ja sam i 92 ostao za razliku od nekih koji su sada uhljebljeni i govore razligu ako ti se ne sviđa.
Treba raditi na tome da ne bude razligu samo nisi ti kapacitet da to razumiješ
Nego dosta smo peglali susjede, previše su oni odmakli od nas, idemo malo do istočnih komšija, nisu EU:
https://www.telenor.rs/?page=10060
Koliko vidim, za nešto manje od 15KM u mreži neograničeno, 100 minuta prema ostalim mrežama, 200 sms i 200MB interneta, sasvim solidna usluga koju bi svi kod nas mogli uvesti ali šipak
A na čelu kolone BHT koji ima i mogućnosti i kapacitete ali je profit preko leđa korisnika najbitniji
A to razligu mačku o rep okači, ja sam i 92 ostao za razliku od nekih koji su sada uhljebljeni i govore razligu ako ti se ne sviđa.
Treba raditi na tome da ne bude razligu samo nisi ti kapacitet da to razumiješ
Nego dosta smo peglali susjede, previše su oni odmakli od nas, idemo malo do istočnih komšija, nisu EU:
https://www.telenor.rs/?page=10060
Koliko vidim, za nešto manje od 15KM u mreži neograničeno, 100 minuta prema ostalim mrežama, 200 sms i 200MB interneta, sasvim solidna usluga koju bi svi kod nas mogli uvesti ali šipak
- pepeljara
#532 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Raja,
imam pitanje za vas koji ste presli sa Bhtelecoma na eronet.
Trenutno imam paket midi 30 na telecomu.
Za tu ljubav dobijam cca 15 KM razgovora, 1GB (koja upada u cijenu preplate ), 10injak sms i 10+1 obracunsku.
Obzirom da vjernost dugu 14 godina telecom nikad nije uzvratio nekom ponudom boljom jer boze moj ne treba, sad mi istice ugovor, i planiram da pocnem ostavljat pare nekom drugom koji ocigledno ima bolju ponudu.
Ova tarifa (isto bez poreza cijena 25KM) mi je najinteresantnija, jer ima 2GB (nakon toga 64kb flat) i eto 150 minuta i sms prema svima u bih.
Mana jedina 60+1 obracunska, al meni dosta.
Kolika je eronetova pokrivenost uopste 3g signalom odnosno h+ ?
Tarifa Super 25 uključuje 150 minuta, 150 SMS/MMS i neograničeni mobilni internet
imam pitanje za vas koji ste presli sa Bhtelecoma na eronet.
Trenutno imam paket midi 30 na telecomu.
Za tu ljubav dobijam cca 15 KM razgovora, 1GB (koja upada u cijenu preplate ), 10injak sms i 10+1 obracunsku.
Obzirom da vjernost dugu 14 godina telecom nikad nije uzvratio nekom ponudom boljom jer boze moj ne treba, sad mi istice ugovor, i planiram da pocnem ostavljat pare nekom drugom koji ocigledno ima bolju ponudu.
Ova tarifa (isto bez poreza cijena 25KM) mi je najinteresantnija, jer ima 2GB (nakon toga 64kb flat) i eto 150 minuta i sms prema svima u bih.
Mana jedina 60+1 obracunska, al meni dosta.
Kolika je eronetova pokrivenost uopste 3g signalom odnosno h+ ?
Tarifa Super 25 uključuje 150 minuta, 150 SMS/MMS i neograničeni mobilni internet
-
The BEN10
#533 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Može malo preciznije? Kada možemo očekivati?mirza_15 wrote:Telecom ce uskoro izbaciti nove pakete, izmedju ostalog i za midi 30. Najbolje da sacekas, vidis sta nude pa onda odluci.s@mson wrote:Jedno pitanje za znalce stanja i cijena u telekomima...
Btw, uskoro se trebam odlučiti za IPTV paket: Telemach ili BHT, s tim da mi treba internet, TV i telefon. Šta izabrati?
- avaks
#534 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koristim Eronet već 3. godinu, prešao sa BHT zbog tog škrtarenja. Odmah da se razumijemo, nisu ni ovi cvjećke ali imaju puno bolju ponudu trenutno.pepeljara wrote: Kolika je eronetova pokrivenost uopste 3g signalom odnosno h+ ?
Sa signalom nikada nije bilo problema kao ni s tom obračunskom pogotovo što imaju pozive prema svim mrežama tako da ne misliš.
3G i H ima u svim većim gradovima i važnijim putnim pravcima, a evo ti mapa pokrivenosti:
http://www.hteronet.ba/podrska-korisnic ... venost/3G/
- avaks
#535 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Je li trolaš ili ozbiljno pitaš?!The BEN10 wrote: Btw, uskoro se trebam odlučiti za IPTV paket: Telemach ili BHT, s tim da mi treba internet, TV i telefon. Šta izabrati?
Mislim da je izbor očigledan ako imaš dostupne usluge oba operatera...
-
The BEN10
#536 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne trollam, najozbiljnije pitanje. Do sada sam koristio usluge trećeg operatera kome pristup neću imati. Pa da vidim jesam li šta propustio u međuvremenu...avaks wrote:Je li trolaš ili ozbiljno pitaš?!The BEN10 wrote: Btw, uskoro se trebam odlučiti za IPTV paket: Telemach ili BHT, s tim da mi treba internet, TV i telefon. Šta izabrati?
Mislim da je izbor očigledan ako imaš dostupne usluge oba operatera...
- avaks
#537 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa ako ti treba brz internet, solidni i HD kanali, d3go, pozivi prema inostranstvu, CI modul te iole normalna cijena izbor je očigledan kao što rekoh...
-
The BEN10
#538 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
D3GO ne znam šta je - to neki interni servis TM-a?avaks wrote:Pa ako ti treba brz internet, solidni i HD kanali, d3go, pozivi prema inostranstvu, CI modul te iole normalna cijena izbor je očigledan kao što rekoh...
Šta su CI moduli - jesu li aktivni u ponudi?
- avaks
#539 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Google zna:
http://www.telemach.ba/d3go/staje/
U paketima koji ti trebaju je uključena u cijenu.
Moduli su novost u TM ponudi, u biti to je kartica koja ide u tv i dekodira signal, znači nema potrebe za resiverom da bi gledao digitalu i HD kanale, ne moraš imati još jedan daljinac nego koristiš onaj od tv, s tim da je u globalu u TVu bolji tuner i slika bi trebala da je bolja kao i fluidnije prebacivanje te manjak problema koji su inače povezani s resiverom. Da ne spominjem prostor i utičnice, kablove, znači dobra fora.
http://www.telemach.ba/d3go/staje/
U paketima koji ti trebaju je uključena u cijenu.
Moduli su novost u TM ponudi, u biti to je kartica koja ide u tv i dekodira signal, znači nema potrebe za resiverom da bi gledao digitalu i HD kanale, ne moraš imati još jedan daljinac nego koristiš onaj od tv, s tim da je u globalu u TVu bolji tuner i slika bi trebala da je bolja kao i fluidnije prebacivanje te manjak problema koji su inače povezani s resiverom. Da ne spominjem prostor i utičnice, kablove, znači dobra fora.
-
mirza_15
#540 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ponuda bi trebala brzo izaci. Bice daleko bolja nego sada pogotovo za pakete vece od mini 15. Nekoliko jako dobrih stvari i jedna losija nego sada.The BEN10 wrote:Može malo preciznije? Kada možemo očekivati?mirza_15 wrote: Telecom ce uskoro izbaciti nove pakete, izmedju ostalog i za midi 30. Najbolje da sacekas, vidis sta nude pa onda odluci.
Btw, uskoro se trebam odlučiti za IPTV paket: Telemach ili BHT, s tim da mi treba internet, TV i telefon. Šta izabrati?
Sto se tice izbora operatera za triple play uslugu moj ti je prijedlog bht ako ti je 10 Mbps interneta dovoljno. Ako trebas vise uzmi TM. Jeftinije je phone+ paket sa nf10, dobijes pots telefon koji je daleko pouzdaniji od voipa kod telemach-a koji i ne znas da ne radi kada ti zatreba. Pots ti je ustvari ovaj telefon koji se i do sada koristio. Mislim da o njegovoj pouzdanosti ne treba puno pisati. Pogledaj i programsku semu jednog i drugog operatera. Na bht nakon dvije godine mozes kupovati terminalnu opremu pod povoljnijim uslovima.
- Benq
- Moderator
#541 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Upravo to njega i zanima , na bht nema HD kanala , vjerovatno ih nece nikad ni imati , naplacuju BHT kanal posebno sto je besmislica , i jos za neke kanale koji su free kod ostalih operatera to telecom dodatno naplati. Bas me zanima kakva ce im nova ponuda biti , da li se ona odnosi samo na mobilnu ili i na MojaTV pakete ?mirza_15 wrote: Pogledaj i programsku semu jednog i drugog operatera. Na bht nakon dvije godine mozes kupovati terminalnu opremu pod povoljnijim uslovima.
Gledao sam onaj klip (intervju) sa novim direktorom , puna mu usta telemacha
-
mirza_15
#542 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Imaju HD kanali. Paket od 11 programa u kojem je i BHT. Nemoj valjati gluposti. To se placa 4 KM. Na bht ima arene i mojatv sa domacom ligom. Na TM ima SK.
- Benq
- Moderator
#543 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jaki su im HD kanali , bolje da ih i nemaju.. kako ih nije stid naplacivat BHT , niko ih ziv ne naplacuje posebno , oni ga stavili u poseban paket 
No dobro.. bilo kako bilo , neka momak odabere ono sto mu odgovara, telecomov telefon je stabilan tu nema dileme , ali ako hoce brz internet i hd kanale onda je tu telemach..
No dobro.. bilo kako bilo , neka momak odabere ono sto mu odgovara, telecomov telefon je stabilan tu nema dileme , ali ako hoce brz internet i hd kanale onda je tu telemach..
- avaks
#544 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nisi naveo ono glavno, AKO ima tehničke mogućnosti i da se dodatno naplaćuju (plus pdv na tu cijenu što namjerno zaboravljaš)...
Dok u TM u paketu pandanu toj cijeni koju si ti naveo ima 12HD kanala uključenih u pretplatu, 4 puta brži internet, D3 Go, CI modul, 100 minuta prema inostranstvu na telefonu te besplatne pozive u United grupi (Bosna, Srbija, Slovenija, Crna Gora)...
Osim SK (7 kanala, 5HD) ima i AXN paket, Viasat paket, FOX paket u HD, a za dodatne 4KM što bi plaćao HD na Mojatv može uzeti i Cinemax HD (ili HBO eventualno). Još ako je u Mostaru imaće i Arene do isteka ugovora sa istim
Znači jedini argument na BHT ponudu je stabilnost pots telefona i domaća liga što po meni ni slučajno ne opravdava odnos uloženo/dobiveno
Dok u TM u paketu pandanu toj cijeni koju si ti naveo ima 12HD kanala uključenih u pretplatu, 4 puta brži internet, D3 Go, CI modul, 100 minuta prema inostranstvu na telefonu te besplatne pozive u United grupi (Bosna, Srbija, Slovenija, Crna Gora)...
Osim SK (7 kanala, 5HD) ima i AXN paket, Viasat paket, FOX paket u HD, a za dodatne 4KM što bi plaćao HD na Mojatv može uzeti i Cinemax HD (ili HBO eventualno). Još ako je u Mostaru imaće i Arene do isteka ugovora sa istim
Znači jedini argument na BHT ponudu je stabilnost pots telefona i domaća liga što po meni ni slučajno ne opravdava odnos uloženo/dobiveno
-
mirza_15
#545 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Tako nekako sam i ja napisao
Ja vec duze vrijeme razmisljam o kupovini tv aparata (ozbiljno)
Ako kupim preko bht-a na 12 rata i potpisem da cu koristiti 24 mjeseca dobijem popust na pretplatu 20%. Full+ izadje 36 KM u tom slucaju (samo je ovdje 5 Mbps brzina interneta). TV je jeftiniji na rate nego recimo u imtec-u na rate. Samo za ovo moras koristiti uslugu 2 godine. Ima i tableta za 1 KM npr., laptopa po povoljnijim cijenama...
Ja vec duze vrijeme razmisljam o kupovini tv aparata (ozbiljno)
Ako kupim preko bht-a na 12 rata i potpisem da cu koristiti 24 mjeseca dobijem popust na pretplatu 20%. Full+ izadje 36 KM u tom slucaju (samo je ovdje 5 Mbps brzina interneta). TV je jeftiniji na rate nego recimo u imtec-u na rate. Samo za ovo moras koristiti uslugu 2 godine. Ima i tableta za 1 KM npr., laptopa po povoljnijim cijenama...
-
mirza_15
#546 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Najjeftiniji tm paket je 49,90 KM ima cini mi se 9 HD programa i brzinu interneta 20 Mbps. 20 vs 10 je dva, a ne 4 puta. Meni licno to ne predstavlja nesto, ali ima vas kojima treba veca brzina interneta i to postujem. Zato sam i napisao ako mu treba veca brzina interneta da uzme TM.
- Del_Boy1
#547 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
mirza_15 wrote: Telecom ce uskoro izbaciti nove pakete, izmedju ostalog i za midi 30. Najbolje da sacekas, vidis sta nude pa onda odluci.
Šta će bit sa mini15, promjena na bolje ili gore?
-
mirza_15
#548 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nekoliko dobrih stvari su za sve pakete i jedna losija nego sada. Ova losija, kada se uporedi sa ovim dobrim na mini 15...... Onako. Ovi na visim paketima ce itekako dobiti.Del_Boy1 wrote:mirza_15 wrote: Telecom ce uskoro izbaciti nove pakete, izmedju ostalog i za midi 30. Najbolje da sacekas, vidis sta nude pa onda odluci.
Šta će bit sa mini15, promjena na bolje ili gore?
- Benq
- Moderator
#549 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Po usima ? Hehehe morao sam , ne zamjeri malo salemirza_15 wrote:Ovi na visim paketima ce itekako dobiti.
-
mirza_15
#550 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da trolam napisao bih i za mini 15 isto. Bice ovi veci fakat bolji nego sada.Benq wrote:Po usima ? Hehehe morao sam , ne zamjeri malo salemirza_15 wrote:Ovi na visim paketima ce itekako dobiti.