TREĆA JUGOSLAVIJA

almir90

#526 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by almir90 »

Zar ima budala koje bi se ponovo upuštale u isti projekat? Nikad više pod srpsku ruku!
Bodkin

#527 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Bodkin »

Nikad vise sa srbima u istu drzavu!!!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#528 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Znaci odricemo se i BiH :(
GeeTnT

#529 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by GeeTnT »

Srbi će biti dio BiH, kao i Bošnjaci i Hrvati, ali su naravno izgubili povjerenje kod Bošnjaka i komentari pojedinih (predpostavljam mladih) ljudi iz reda Bošnjačkog naroda su sasvim razumljivi.
Romanista 101%

#530 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Romanista 101% »

Moze, ali samo pod uslovom da glavni grad bude Sarajevo i da se u njemu odlucuje o svemu znacajnom za novu drzavu.
tandmand

#531 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by tandmand »

Dok su čuli za ovu temu na forumu, Thompson i Bora Čorba su razmijenili pisma namjere. Očekuju da isto učine Milanović i Vučić. :mrgreen:
budza

#532 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by budza »

emillio estevez wrote:
budza wrote:bosnjacima nema mesta u nijednom obliku nove jugolavije, sve dok im se srbi i hrvati, te delom crnogorci, javno ne izvine za sva zlodela, teror i diskriminaciju koju su nad njima i albancima decenijama sprovodili.
Posteno

Nema isprike . :D

Opet Hrvati krivi za sve.
Dobro doaso na more kao turista ili zatrazi domovnicu kao sto je trecina gradjana BIH.

istorijske cinjenice se ne mogu izbrisati ni iz knjiga niti nasih sećanja.
sto se putovnice tice. da te bacim na defibrilatoru. ;( imam je. ali ne kao dar pohrvatizacije, vec po liniji obostranog interesa.
GeeTnT

#533 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by GeeTnT »

Sjećam se da je 2008 bilo cca 500 000 Bošnjaka sa putovnicom... O današnjim brojkama nisam upućen, pa ako neko ima bilo bi lijepo da iznese.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#534 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by emillio estevez »

budza wrote:
emillio estevez wrote:
budza wrote:bosnjacima nema mesta u nijednom obliku nove jugolavije, sve dok im se srbi i hrvati, te delom crnogorci, javno ne izvine za sva zlodela, teror i diskriminaciju koju su nad njima i albancima decenijama sprovodili.
Posteno

Nema isprike . :D

Opet Hrvati krivi za sve.
Dobro doaso na more kao turista ili zatrazi domovnicu kao sto je trecina gradjana BIH.

istorijske cinjenice se ne mogu izbrisati ni iz knjiga niti nasih sećanja.
sto se putovnice tice. da te bacim na defibrilatoru. ;( imam je. ali ne kao dar pohrvatizacije, vec po liniji obostranog interesa.
Nema zaborava za djela i nedjela.
Vrati ako mrzis putovnicu ,kako ti nije mrsko zbog interesa si prodao dusu i postenje.
LSD

#535 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by LSD »

eki treća Jugoslavija :pisnuo: :lol: ja dobre emisije

pa realnija je bila opcija velike Srbije kad su imali pomoć čitave JNA (za koju je čitava ex-Yuga odvajala od plate tolike decenije) i za koju se i danas zalažu radikali, sa granicom na potezu Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica :lol: pa znamo kako se slavno završio taj vjekovni san prekodrinaša :izet:
Seoskivaralica

#536 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Seoskivaralica »

Neka ti je budza , samo da možeš glasat kontra adezea..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
VCorp

#537 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by VCorp »

Martinez_ wrote:Što se tiče potencijala za novu Jugoslaviju problem uopšte nije u BiH jer bi je građani BiH uveren sam, najlakše prihvatili.
Daleko veći otpor postoji u Srbiji, a najveći u Hrvatskoj.

Jugoslavija kao okivr u kom bi živeli i svi Srbi i svi Hrvati ali i svi Bošnjaci, dovela bi do relaksacije odnosa unutar same BiH jer se niko više ne bi bojao preglasavanja, nema smisla da BiH Srbi i Hrvati traže veća prava u zajednici sa svin Srbima i Hrvatima i unutar same BiH bi zapravo Bošnjaci vodili ključnu reč na temelju svoje brojnosti.

Drugim rečima, svi nacionalizmi bi bili podmireni i nacionalna pitanja bi bila napokon stavljena po strani. Tek tad je moguća - građanska BiH.

Ne moramo govoriti o Jugoslaviji, zovimo to i definišimo kako hoćemo ali ne smeju postojati zidovi na Drini Savi i Uni, ovaj prostor se mora kulturno, ekonomski i politički integrisati.
Bi najlakše prihvatili ovi što su neobrazovani i budale. Sa vama i Hrvatima možemo se sresti samo u EU, i to zbog toga što nama treba EU da se kutarišemo problema sa Dodikom, Bakirom i kompanijom te nam treba NATO da ne bi opet bili pokretne mete i predmeti klanja.

Nema smisla da traže veća prava u istoj državi ? Momak, Srbi i Hrvati su nama u Jugoslavijama uništavali identitet, mogli smo ginuti za Jugoslaviju i na prostoru iste nas je bilo preko tri miliona a niste nam htjeli dati status naroda kao što je bilo dogovoreno prije.

Mi smo strpljivi, natalitet nam je veći u BiH od srpskog i hrvatskog tako ćemo mi voditi u BiH za 20 godina ključnu riječ svakako. Šta ćete nam vi i ta zajednicka drzava kad ce vas biti više od nas i izigravat ćete nam roditelje ? Ne trebate nam, zajebali ste se i naše povjerenje ste izgubili za sva vremena.

Nacionalizmi podmireni ? Bit će nacionalizam podmiren kad ne budete birali četničke vojvode za predsjednike, kad vam premijeri ne budu ljudi poput vuka u jagnjecoj kozi, kad uklonite zakon u Srbiji kojim negirate genocid, kad pošaljete ulice Ratka Mladica, Draže Mihailovića i takvih u zaborav, kad autobusi srpske djece budu dolazili u Srebrenicu na vaspitavanje šta je fašizam poput njemacke djece koja idu u Aušvic, kad prestanete lagati da smo mi otjerali Srbe iz Sarajeva i na kraju svega kad doživite katarzu. E tad ćemo biti dobre komšijske države a zajedno više nikad sa vama.

Ne smiju postojati zidovi na Drini, Savi i Uni ? Zidovi postoje zbog vas, zato sto ste vi udarili temelje zla Bosni i Bošnjacima. Šta vi hoćete od nas, da se grlimo i ljubimo kao da ništa nije bilo dok nam Srbija i RS svaki dan zabijaju nož i leđa ? Nemoj misliti o meni kao o nekom fašistu koji mrzi Srbe ili bilo koga ali nemoj ni misliti da sam glup toliko da pušim vašu politiku.

Vi ste meni oduzeli familiju, prijatelje, mladost i normalnu državu zbog čega sam je i morao napustiti a svaki dan moram gledati šta joj još uvijek radite i šta moj narod proživljava zbog vas. I poslije svega toga da vam okrenem drugi obraz ? NIKAD VIŠE.
Martinez_

#538 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Martinez_ »

Još jedan 'demografski poklapač' iz dalekog sveta.

Nemoj se sekirati. Kažeš, napustio si ovu državu, verovatno i ove krajeve pa to kako će narodi ex yu urediti prostor na kome žive više zapravo i nije tvoja briga.
Tesla10

#539 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Tesla10 »

Lijepa ideja, ali ne ni za 200 godina. Poslije možda, možda. Mi trebamo vratiti svoju Republiku BiH :) .
seorusilac

#540 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by seorusilac »

Moze Bosna i bez tebe srboslavijo :bih:
tandmand

#541 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by tandmand »

Kikibombona wrote: I da, grdno se varas ako mislis da medju Bosancima nema dovoljan broj onih koji gaje lijepa sjecanja prema bivsoj drzavi... ima i medju Srbima, Hrvatima....
Jugoslavija za Titova zivota i par godina poslije, je jedna drzava a ona kada je Milosevic poceo planirati antibirokratske revolucije, nesto sasvim drugo.
Dakako, Titova JNA je ostala mnogima u lijepim sjecanjima ali ona srbizirana Miloseviceva JNA je bila sastavljena od cetnickih korpusa smrti, koji su jos neko vrijeme nosili petokraku.
LBVIEW

#542 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by LBVIEW »

Martinez_ wrote:Još jedan 'demografski poklapač' iz dalekog sveta.

Nemoj se sekirati. Kažeš, napustio si ovu državu, verovatno i ove krajeve pa to kako će narodi ex yu urediti prostor na kome žive više zapravo i nije tvoja briga.
Svakako je vise njegova nego tvoja,Nebojsa,jer koliko znam drzavljanstvo BIH nemas,imas svoju avliju pa je ureduj kako hoces,preko Drine nemas sta traziti.Sto se prdenja o nekoj trecoj Jugoslaviji tice,isto pokusaj prodati sta ja znam Makedonciti ili Crnogrcit(ups,ni oni vise nece
s vama),svim ostalim je preko glave te suplje price.
GeeTnT

#543 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by GeeTnT »

Da ponovim....treca yuga je potrosena, a to je bio savez SCiG...obzirom da su djetici odustali od te zajednice Srbija i njeni gradjani ili nisu obavjesteni ili ....
Ali Kemal

#544 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Ali Kemal »

Bodkin wrote:Nikad vise sa srbima u istu drzavu!!!
_BataZiv_0809 wrote:Znaci odricemo se i BiH :(
GeeTnT wrote:Srbi će biti dio BiH, kao i Bošnjaci i Hrvati, ali su naravno izgubili povjerenje kod Bošnjaka i komentari pojedinih (predpostavljam mladih) ljudi iz reda Bošnjačkog naroda su sasvim razumljivi.
:facepalm:

Kako god treca Jugoslavija se polako obnavlja. Za sada se zove Region :D
Koliko je to pametno, to je druga stvar. Ekonomski sigurno je prednost na strani Regiona, granice, carine, zakoni, ispresjecanost vrlo malog prostora na male feudalne posjede je totalno ekonomski neodrzivo i jedan od glavnih razloga da je Region potonuo na dno Evrope.
Sa druge strane vjerska netrpeljivost i borba klera na teritoriji gdje se ukrstava katolicanstvo, pravosljavlje i islam je glavna prepreka, kao i razlog medjusobnog klanja tri puta u 20 stoljecu.
Doduse doslo je 21. stoljece, mozda i kod nas dodje do civilizacijskog pomaka i pucanje religije kao balona od sapunice, sto jedino moze da dovede do nekog progresa.

And no religion too.
Haman

#545 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Haman »

A skim bi to mogla biti treca YU? Sa Srbima I Hrvatima koji su je dva puta razvalili. Dva negativna iskustva govore nam da nije pametno nesto probati i po treci put. Uostalom poslednji rat je pokazao ko su nam komsije i kakve su njihove namjere. Znali smo to i ranije na osnovu Sporazuma Cvetkovic-Macek ali smo preko toga lako presli pa smo u Drugom i ovom poslednjem ratu pretrpjeli strasne gubitke u svakom pogledu, od ljudskih zrtava, izgubljene imovine itd. Koliko danas ima Bosnjaka u Podrinju, koliko ih ima u Gacku, Nevesinju, Ljubinju a koliko u Bos. Krajini. Tamo gdje su nekad Bosnjaci bili vecina danas su neznatna manjina.

Pogledajte Gacko. Koliko je godina trebalo Srbima da postanu dominantno stanovnistvo toga grada. Za vakta Cengica koliko je bilo Srba ili Crnogoraca u Gacku a koliko ih je danas. Proucite malo povjest naseljavanja Srba u bosnjacka sela. Dodje jedan i nakon 150.godina u selu nema vise Bosnjaka.

Danasnja politika Srbije, politika dvostrukih arsina sve man govori, ali Bosnjaci se prave da nista ne vide, spremni da na prvi poviseni ton Vucica saviju kicmu i pognu glavu. Nece proci puno vremena a Izetbegovic se uputiti pozv Vucicu i Nikolicu starim vojvodama da dodju u Sarajevo. Ponovo ce im ukazati sve pocasti, bez obzira sto je Vucic ratnik sa Jevrejskog groblja, sto je govorio " da za jednog Srbina treba ubiti 100 Bosnjaka pa da vidimo".

Ako Srbija raspisuje potjernicu za Oricem i BiH treba raspisati potjernicu sa Vucicem.Ako je puca sa Jevrejskog groblja nije gadjao golubove nego sarajevske civile. NIje valjda slijep pa da nikog ne pogodi. Sve mi se cini da mi imamo izdajnike medju Bosnjacima, izdajnike koji rade za istocne susjede: Izetbegovic, Radoncic, Lagumdzija, jer su se puno truda ulozili kako bi se dopali Srbima. Izetbegovic slanjem poziva, Radoncic kao Vucicev ministar u Sarajevu, koji ide na konsultacije u Beograd kad treba biti u BiH, Lagumdzija kda kupuje stolice u Srbiji dok mu radnici Krivaje sjede bez posla itd.

Zagovarati neku novu YU je obicna glupost. Sta mi imamo od te zajednice. Pogledajte Sandzak, njegovu razvijenost, polozaj ljudi u njemu. To je ono sto bi nas cekala u nekoj novoj zajednici.

:zzzz: :zzzz:
breuer

#546 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by breuer »

Haman wrote:Zagovarati neku novu YU je obicna glupost. Sta mi imamo od te zajednice. Pogledajte Sandzak, njegovu razvijenost, polozaj ljudi u njemu. To je ono sto bi nas cekala u nekoj novoj zajednici.

:zzzz: :zzzz:
A inače da je Sandžak eventualno nezavisan ili pripada kojoj drugoj državi bio bi mnogo razvijeniji :-)

Ko da razvijenost sa nezavisnošću i slobodom u paketu dolazi :-)
Ali Kemal

#547 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Ali Kemal »

Haman wrote:A skim bi to mogla biti treca YU? Sa Srbima I Hrvatima koji su je dva puta razvalili. Dva negativna iskustva govore nam da nije pametno nesto probati i po treci put.
Znaci Francuzi, Nijemci, Englezi, Italijani itd su najmanje dva puta razvalili Evropu, pa je formiranje EU bila glupost :zzzz:
Nije tako oci moje, nego treba doci na civilizacijski nivo da bi mogao da formiras multietnicku drzavu koja funkcionira. Mi smo jos daleko ispod toga. :-?
tandmand

#548 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by tandmand »

Ja sam zato da se ponovno formira Sovjetski savez (tako rijesi problem Ukrajine) i neki mini Varsavski pakt. Ako to uspije onda cemo razgovarati o Jugoslaviji. :D
Chika Krlja

#549 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Chika Krlja »

LBVIEW wrote:
Martinez_ wrote:Još jedan 'demografski poklapač' iz dalekog sveta.

Svakako je vise njegova nego tvoja,Nebojsa,jer koliko znam drzavljanstvo BIH nemas,imas svoju avliju pa je ureduj kako hoces,preko Drine nemas sta traziti.Sto se prdenja o nekoj trecoj Jugoslaviji tice,isto pokusaj prodati sta ja znam Makedonciti ili Crnogrcit(ups,ni oni vise nece
s vama),svim ostalim je preko glave te suplje price.
Nebojša je s obje strane Drine svoj na svome missim u Srbiji i u ovom parčetu planete zemlje koje se zove Republika Srpska :mrgreen: Naravno,ni ovdje u Srpskoj nije dobrodošao sa pričom o Šugoslaviji no to je drugi par cipela.
Haman

#550 Re: TREĆA JUGOSLAVIJA

Post by Haman »

Niko vise nije lud. Ekonomska saradnja da, ali nikakva YU. Nece to niko, cak ni Crnogorci.
Post Reply