USA kongres je napravio svoju rezoluciju koja je mnogo ostrija od Britanske. U toj se rezoluciji spominje srpska agresija pored srpskog genocida. Amerikanci dakle jos vise mrze srbe jer nemaju nikakave historijske veze sa njima a ipak su srbi pucali na Amerikance. Sa druge strane VB je do prije 2 -3 decenije bila u nekim prijateljskim odnosima sa Srbima.ljevoruki wrote:Sa prvim boldiranim se potpuno slazem, sada je do VB da dokaze moc svoje diplomatije, vjerujem da ce imati podrsku US.zavrzlama wrote:Neznam cemu nervoza....ovo rezoluciju je podnijela VB i kakav god ishod bude BIH je na dobitku..ako se usvoji tim bolje,ako ne opet ce se bar malo razbistriti situacija i znat ce se odnos snaga i lakse cemo se ponasati u nadolazecim vremenima i planirati politicku i svaku drugu borbu za ocuvanje BIH...nervoza bi trebala biti da je sa nase strane trazeno usvajanje ove rezolucije,pa sad neizvjesno hoce li neko staviti veto ili nece....VB je velika diplomatska sila,i ako ova rezolucija ne prodje,nije tesko znati na kome ce se kola slomiti..zna to srbija veoma dobro za to oni pjene jer u obje varijante srbija i njena politika prema BIH gubi....
samo polako sve lijeze na rudu..
Za ovo drugo boldirano - nemamo mi politicara koji zna sta znaci rijec planiranje, kamoli sta drugo.
u svakom slucaju je interesantno, vidjecemo sta ce biti. Ako usvoje rezoluciju bez pominjanja da su Srbi pocinili genocid onda je bolje da je i ne usvajaju. Moje skromno misljenje.
V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
-
ULTRAK
#526 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
- jao_situacije
#527 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
ja sam se ismijao na ovo sa žutim ljudima i moravomULTRAK wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1012890"Nikolić je do sada nebrojeno puta napravio toliko gafova i duboko nepromišljenih izjava da ovaj poslednji potez, iako potpuno neshvatljiv, nikoga ne može iznenaditi. Čovek koji je Kineze, pred premijerom Kine, nazvao 'žutim ljudima' koji će piti Moravu, sada zahteva od britanskog monarha, koji nema nikakva stvarna ovlašćenja od 17. veka, da utiče na Vladu Velike Britanije u odnosu na rezoluciju prema Srebrenici", navodi Todorić.
Debilan narod skroz na skroz.
vidi "žutom čovjeku" face

-
Biene Maya
#528 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Covic je juce na konferenciji za medije rekao slijedece: "U Srebrenici se dogodio genocid, to svatko vidi i to je dokazano na sudu"! A sada da li i stvrano misli tako, to zna samo on!arzuhal wrote:Slažem se, i HDZ-u BiH je nezgodno kada moraju progovoriti koju o Srebrenici kao genocidu, tačno im blam i nezgodno, može se Dodik naljutit i to...jao_situacije wrote: pa ako ćemo kako treba, barem prema informacijama koje ja imam, ambasadorica ne prisustvuje zbog nepostojanja jasnog stava predsjedništva koje se mora usuglasiti oko pitanja vanjske politike, jer predsjedništvo određuje vanjsku politiku a mvp samo sprovodi tu politiku..
što će reći ivanić, i možda čović, ne žele da se formira jasan stav oko toga
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#529 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Dvostruki arsini srbijanskih politicara. Pricaju o unaprijedjivanju medjusobnih odnosa, a oko rezolucije digli i kuku i motiku da se ne usvoji. Kakve oni veze imaju sa rezolucijom o Srebrenici? Srebrenica nije u Srbiji, prema tome, ovo je nevidjeni vid cinizma. Koliko se samo bore da se ne usvoji rezolucija, da cijeli svijet ne potvrdi ono sto je ucinjeno, da se ozvanici genocid.
Srbija je, s ovim potezima, vec izgubila. Oni bi dosli u Srebrenicu na obiljezavanje....licemjeri!
Srbija je, s ovim potezima, vec izgubila. Oni bi dosli u Srebrenicu na obiljezavanje....licemjeri!
- FAP mashina
#530 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
rezolucija koje je evidentno usvojena ranije, ceka svoje formalno izglasavanje. ostaje da se vidi da li ce cetnici, velikosrbi i ostala bratija imati podrsku rasije. odatle ce da uslijedi i tok politike u buducnosti prema "nebeskom narodu".
-
poostar
#531 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1012900
Sazvana hitna sjednica vlade Srbije..sta ovo moze da znaci ?
-
ULTRAK
#532 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Daj boze da majka Rasija podrzi Srbe. Ali nisam ja jos bas uvjeren da ce se taj Bosnjacki san i ostvariti. No i ova druga barijanta nije losa (varijanta po kojoj bi se rezolucija usvojila).FAP mashina wrote:rezolucija koje je evidentno usvojena ranije, ceka svoje formalno izglasavanje. ostaje da se vidi da li ce cetnici, velikosrbi i ostala bratija imati podrsku rasije. odatle ce da uslijedi i tok politike u buducnosti prema "nebeskom narodu".
-
ULTRAK
-
Biene Maya
#534 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ma ne brinu se oni zbog zlocina genocida! Oni bi bili najsretniji da su nas potpuno istrijebili, vec se oni brinu, ako se usvoji ta Rezolucija, onda imaju puno manje sanse da svoj zlocinacki plan, jednog dana kada se promjenu okolnosti u potpunosti i sprovedu! To je sve zbog cega oni toliko pjene! Rijec genocid njima ne znaci bas nista!Tomahawk11 wrote:Dvostruki arsini srbijanskih politicara. Pricaju o unaprijedjivanju medjusobnih odnosa, a oko rezolucije digli i kuku i motiku da se ne usvoji. Kakve oni veze imaju sa rezolucijom o Srebrenici? Srebrenica nije u Srbiji, prema tome, ovo je nevidjeni vid cinizma. Koliko se samo bore da se ne usvoji rezolucija, da cijeli svijet ne potvrdi ono sto je ucinjeno, da se ozvanici genocid.
-
Drinski
#535 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Skeptican sam da ce biti usvojena. Bakir je trebao angazovati arapski lobi da se to pogura.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#536 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
poostar wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1012900
da se prnlo u fHenjer... zablji bataKi na meniju u restoranu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#537 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Znaci, kako ne znaci, vidis da se Tomo, Vucko i ostala bratija razletjela da moli Ruse, Kineze, pa i pojedine legitimne BritanceBiene Maya wrote:Ma ne brinu se oni zbog zlocina genocida! Oni bi bili najsretniji da su nas potpuno istrijebili, vec se oni brinu, ako se usvoji ta Rezolucija, onda imaju puno manje sanse da svoj zlocinacki plan, jednog dana kada se promjenu okolnosti u potpunosti i sprovedu! To je sve zbog cega oni toliko pjene! Rijec genocid njima ne znaci bas nista!Tomahawk11 wrote:Dvostruki arsini srbijanskih politicara. Pricaju o unaprijedjivanju medjusobnih odnosa, a oko rezolucije digli i kuku i motiku da se ne usvoji. Kakve oni veze imaju sa rezolucijom o Srebrenici? Srebrenica nije u Srbiji, prema tome, ovo je nevidjeni vid cinizma. Koliko se samo bore da se ne usvoji rezolucija, da cijeli svijet ne potvrdi ono sto je ucinjeno, da se ozvanici genocid.
Usvajanje rezolucije o Srebrenici je prva domina koja ce krenuti, koja ce obiljeziti RS, a eto izgleda i Srbiju, cim se ovoliko bore protiv.
Glas razuma u Srbiji je u manjini. Kod bosanskih Srba je jos tisi.
- It_is_a_Leclerc
#538 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Tako je.Herr Flick wrote:Tesko da ce iko uloziti veto jer bi time zemlja koja ulozi veto bila obiljezena kao zemlja koja ne priznaje zlocin i ubijanja tj,genocid i time bi imala velike probleme
Kina nema nikakve veze s ovim. Oni ovo rade po diktatu Rusije, čisto da se Rusi saperu od ljage negatora genocida. Čuj - "Nema saglasnosti naroda u BiH, za razliku od slučaja Ruande". Pa da ste dali Hutuima pola Ruande na granici sa Burundijem, vidjeli bi kako ima neslaganja i protivljenja. "Ne doprinosi pomirenju". Pa ako negiranje zločina genocida doprinosi, evo ja bih da Bošnjaci krenu, u cilju pomirenja, negirati genocid u Jasenovcu.
Mislim da će se ići na dodatno "razblažavanje" rezolucije, ali da je linija iza koje UK neće ići terminologija koju su prihvatili Međunarodni sudovi UN-a. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno da se usvoji. Rusija i Srbija su očito svjesni da je raspoloženje takvo da, bez veta, Rezolucija prolazi.
No, opet kažem - radi se o formalnom dokumentu, bez suštinskog značaja. Da se neko drži rezolucija UN-a, Srebrenica nikad i ne bi postala mjesto genocida. Ono što bi mene radovalo kod njenog usvajanja jeste poraz srbijansko-rs-ovske lobističke akcije, i dodatno markiranje RS-a kao genocidom uspostavljene teritorije.
-
Tipicoti
#539 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Dodo se danas nije obratio medijima..
.???
- jao_situacije
#540 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
patetikapici wrote:poostar wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1012900
da se prnlo u fHenjer... zablji bataKi na meniju u restoranu
on je kao državnik, srbija će oštro reagirati, uk će se prepasti vanredne sjednice vlade srbije
mene njegova vladavina podsjeća na neki igrokaz, ono predstava za malu djecu
- Sancho Panza
#541 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Na moju sramotu, ja jos nisam skontao koje bi konkretne posljedice bile za Srbiju, RS i BiH, ukoliko bi se usvojila ova rezolucija.
Znaci samo ovo podebljano?It_is_a_Leclerc wrote:Tako je.Herr Flick wrote:Tesko da ce iko uloziti veto jer bi time zemlja koja ulozi veto bila obiljezena kao zemlja koja ne priznaje zlocin i ubijanja tj,genocid i time bi imala velike probleme
Kina nema nikakve veze s ovim. Oni ovo rade po diktatu Rusije, čisto da se Rusi saperu od ljage negatora genocida. Čuj - "Nema saglasnosti naroda u BiH, za razliku od slučaja Ruande". Pa da ste dali Hutuima pola Ruande na granici sa Burundijem, vidjeli bi kako ima neslaganja i protivljenja. "Ne doprinosi pomirenju". Pa ako negiranje zločina genocida doprinosi, evo ja bih da Bošnjaci krenu, u cilju pomirenja, negirati genocid u Jasenovcu.
Mislim da će se ići na dodatno "razblažavanje" rezolucije, ali da je linija iza koje UK neće ići terminologija koju su prihvatili Međunarodni sudovi UN-a. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno da se usvoji. Rusija i Srbija su očito svjesni da je raspoloženje takvo da, bez veta, Rezolucija prolazi.
No, opet kažem - radi se o formalnom dokumentu, bez suštinskog značaja. Da se neko drži rezolucija UN-a, Srebrenica nikad i ne bi postala mjesto genocida. Ono što bi mene radovalo kod njenog usvajanja jeste poraz srbijansko-rs-ovske lobističke akcije, i dodatno markiranje RS-a kao genocidom uspostavljene teritorije.
-
artime
#542 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ako se izlglasa veto barem cemo osvjeziti pamcenje ko su dusmani BiH.
-
zavrzlama
#543 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
to i jest kljuc svega..zato srbija i dodik pjene na sve labrnje...zamisli koja je to procedura i koji su to valjani argumenti da sutra srbija i dodik traze od UN saglasnost da se prizna secesija rs-a i njeno priznanje od iastog tog UN koji je rezolucijom potvrdio da je izvrsen genocid bas na teritoriji koju eto hoce sad da izdvoje iz BIH...rezolucija je strasan udarac ideji secesije rs-a kojoj zadnjih 20 godina nakon dejtona teze srbi..It_is_a_Leclerc wrote:Tako je.Herr Flick wrote:Tesko da ce iko uloziti veto jer bi time zemlja koja ulozi veto bila obiljezena kao zemlja koja ne priznaje zlocin i ubijanja tj,genocid i time bi imala velike probleme
-
junior3
#544 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Kina i Rusija.

-
Tipicoti
#545 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Sta je sa njima ?
-
junior3
#546 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Na njima je odluka. 
- CSKA
#547 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ko ima RTS neka gleda,ide emisija o rezoluciji.
-
Tipicoti
- Danguba
#549 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
nemamo zbog cega. sudske instance su rekle svoje i to je u ovoj stvari najbitnije a ova rezolucija je cisti formalizam za koji se uhvatila srbija.mO k3 wrote:Da mi ne budemo ponovo razočarani .....
skupo ce ih kostati bilo kakva ruska podrska odnosno surovanje sa rusijom.
u svakom slucaju, situacija se razbistrava...cetnici istjerani na cistac...nije vucic sto je juce bio nego je vucic onaj stari.
-
samki12
#550 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
veci je problem to sto je uopste potrebno da se podsjeca narod... kad je narod glup i naivan ko ovcaartime wrote:Ako se izlglasa veto barem cemo osvjeziti pamcenje ko su dusmani BiH.
srbi vrsili genocid 90tih, u II svj. ratu, u I svj. ratu, balkanskim ratovima, agrarna reforma i otimacina zemlje itd itd... i treba podsjecati jel