Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Moderator: anex
- jao_situacije
#526 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
on je ekonomski strućnjak 
- karanana
#527 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
u pravu je, ali je tacno i se ove stvari i desavaju zbog ovakvih ublehasha koji znaju prdit i pricat suplje price. a da nesto korisno urade i da sa svojih rijeci nesto sprovedu u djela....to nema sanse.
- jao_situacije
#528 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
većina njih je sjedila ili sjedi u no i uo firmi koje su propale, ili će propasti za nekih 15 minuta 
- Pitar s Kariba
#529 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ima li ARIX-a skoro na vidiku?
-
colt
#530 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Pravo profesorski. Sve sami stručnjaci, doktori nauka, napisali bruku knjiga . . . a kad tu svoju struku trebaju sprovesti u djelo, veze nemaju. ..
Meni je 3de odličan. Nimalo se ne razlikuje od konkurencije osim u cijeni. To što smo mi malo bahati i što smo in ako kupujemo FAIRY i slične, je drugi par cipela . .
Meni je 3de odličan. Nimalo se ne razlikuje od konkurencije osim u cijeni. To što smo mi malo bahati i što smo in ako kupujemo FAIRY i slične, je drugi par cipela . .
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#531 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ima istine u ovom sto on govori, ali je to klasicna teorijska suplja profesora koji je citav zivot za katederom i vjerovatno nema dana radnog staza u privredi 
- Drvosjeca iz Dejcica
#532 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Slažem se da profesor pretjeruje ali ne bih ga baš skroz ni potcjenjivao. Ono što je po meni fakat je to šta nakon kupovine 2, 3, 5 proizvoda? Treba vremena da se potroše ti proizvodi. Apsolutno podržavam DITU ali sada treba napraviti sljedeći iskorak u pravcu postavljanja firme na samostalne noge._BataZiv_0809 wrote:Ima istine u ovom sto on govori, ali je to klasicna teorijska suplja profesora koji je citav zivot za katederom i vjerovatno nema dana radnog staza u privredi
-
The BEN10
#533 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ko normalan ne bi volio da Dita uspije, no samo da nam se ne obije o glavu prevelika euforija...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#534 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Sve to stoji, samo sto je ovo sto se trenutno dogadja cisto inicijalna kapisla da se pokaze da fabrika moze raditi, da ima kvalitet i da ima trziste. Ako ce ona i dalje zavisiti od nase patriotske kupovine koja podrazumijeva kupovinu i kad ti ne treba, nema od tog nista. Treba strateski ulagac.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Slažem se da profesor pretjeruje ali ne bih ga baš skroz ni potcjenjivao. Ono što je po meni fakat je to šta nakon kupovine 2, 3, 5 proizvoda? Treba vremena da se potroše ti proizvodi. Apsolutno podržavam DITU ali sada treba napraviti sljedeći iskorak u pravcu postavljanja firme na samostalne noge.
- Not My Idea
#535 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Pa 80% onih koji su uslikali selfi s ditom i nakacili na fejs, nece vise kupit.The BEN10 wrote:Ko normalan ne bi volio da Dita uspije, no samo da nam se ne obije o glavu prevelika euforija...
- Drvosjeca iz Dejcica
#536 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Apsolutno. Zato i kažem treba novi iskorak, ovo je samo uspravljanje firme, sada je treba naučiti ponovo hodati. Po meni, iako nisam ekonomski stručja, Vlada F.BiH treba podržati ovu pozitivnu inicijativu, entuzijazam i osigurati neka minimalna sredstva za održavanje proizvodnje za naredna dva-tri mjeseca ali isto tako i pokušati pronaći veće tržište. Recimo da imam moć razgovarao bih recimo sa Turskom o jednom pilot kontigentu proizvoda za Tursku. Lupam, 10.000 tona DITA proizvoda za Tursko tržište je ništa, apsorbovat će ga u roku 24h. To bi po meni bio dobar potez. Idući pronalazak investitora i uporedo traženje novih tržišta i širenje mreže prodaje u BiH preko neke dobre agnecije ili pojedinaca koji znaju zanat prodaje._BataZiv_0809 wrote:Sve to stoji, samo sto je ovo sto se trenutno dogadja cisto inicijalna kapisla da se pokaze da fabrika moze raditi, da ima kvalitet i da ima trziste. Ako ce ona i dalje zavisiti od nase patriotske kupovine koja podrazumijeva kupovinu i kad ti ne treba, nema od tog nista. Treba strateski ulagac.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Slažem se da profesor pretjeruje ali ne bih ga baš skroz ni potcjenjivao. Ono što je po meni fakat je to šta nakon kupovine 2, 3, 5 proizvoda? Treba vremena da se potroše ti proizvodi. Apsolutno podržavam DITU ali sada treba napraviti sljedeći iskorak u pravcu postavljanja firme na samostalne noge.
E sada tu se postavlja legitimno pitanje ako bi se to uradilo za DITU zašto ne bi i za ostale firme, a ima ih u sličnoj situaciju sijaset.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 07/07/2015 09:50, edited 1 time in total.
- bach
#537 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Šta ima Harise Abdurahmanoviću? Kako si?Not My Idea wrote:Pa 80% onih koji su uslikali selfi s ditom i nakacili na fejs, nece vise kupit.The BEN10 wrote:Ko normalan ne bi volio da Dita uspije, no samo da nam se ne obije o glavu prevelika euforija...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#538 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Momci, slazem se 
-
Drinski
#539 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ma Čičić je u pravu. Druga je stvar, sto neki misle da su pametniji (ili su naprosto populisti) pa sipaju uvrede a ne argumente.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#540 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ko ima vremena da naslikava selfije po cijeli dan, obicno i ne kupuje deterdzent za sudje.Not My Idea wrote:Pa 80% onih koji su uslikali selfi s ditom i nakacili na fejs, nece vise kupit.The BEN10 wrote:Ko normalan ne bi volio da Dita uspije, no samo da nam se ne obije o glavu prevelika euforija...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#541 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ima tu istine, ali ljude koji zaradjuju pare u realnom sektoru, prosto nervira kada im neko sipa teorijska naklapanja.Drinski wrote:Ma Čičić je u pravu. Druga je stvar, sto neki misle da su pametniji (ili su naprosto populisti) pa sipaju uvrede a ne argumente.
- JThomas
#542 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
oni još bolje znaju da je ovako kako je rekao.
-
Drinski
#543 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
_BataZiv_0809 wrote:Ima tu istine, ali ljude koji zaradjuju pare u realnom sektoru, prosto nervira kada im neko sipa teorijska naklapanja.Drinski wrote:Ma Čičić je u pravu. Druga je stvar, sto neki misle da su pametniji (ili su naprosto populisti) pa sipaju uvrede a ne argumente.
Slazem se.
Al ko ne slusa teoriju, moze samo nizbrdo.
Ja sam zavrsio pravni fakultet, samo teorija i teorija, dođem u praksu, skontam da moji prof.dr. samo znaju ponavljati ono teorijski nauceno, ali i da se teorijske postavke ipak potvrde u praksi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#544 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Sve je to uredu druze, i sam sam rekao-ovo kako se sad radi, to nije dugorocna strategija. Ali, jedno veliko ali, moje skromno misljenje je da bi strucnjaci i akademska zajednica trebali govoriti "kako nesto moze", tj. predlagati rjesenja, a ne ovako.Drinski wrote: Slazem se.
Ja sam zavrsio pravni fakultet, samo teorija i teorija, dođem u praksu, skontam da moji prof.dr. samo znaju ponavljati ono teorijski nauceno, ali i da se teorijske postavke ipak potvrde u praksi.
Ne bi me cudilo da je njegova izjava narucena od strane konkurencije
- bach
#545 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Fairy se reklamira na klixu._BataZiv_0809 wrote:Sve je to uredu druze, i sam sam rekao-ovo kako se sad radi, to nije dugorocna strategija. Ali, jedno veliko ali, moje skromno misljenje je da bi strucnjaci i akademska zajednica trebali govoriti "kako nesto moze", tj. predlagati rjesenja, a ne ovako.Drinski wrote: Slazem se.
-
The BEN10
#546 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
_BataZiv_0809 wrote:Ne bi me cudilo da je njegova izjava narucena od strane konkurencije
Druškane, kritika je besplatan savjet. Ne vidim zašto bi se na stav ovog profesora drugačije gledalo.
Ponavljam još jednom, DITI sav uspjeh želim, kupio sam deterdžente i kupovat ću aBd, ali treba biti realan i oprezan.
-
Drinski
#547 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
pa uvijek je lakse kritikovati._BataZiv_0809 wrote:Sve je to uredu druze, i sam sam rekao-ovo kako se sad radi, to nije dugorocna strategija. Ali, jedno veliko ali, moje skromno misljenje je da bi strucnjaci i akademska zajednica trebali govoriti "kako nesto moze", tj. predlagati rjesenja, a ne ovako.Drinski wrote: Slazem se.
ja cesto kazem: svi ekonomisti znaju kako je uspio ovaj ili onaj, a nemaju 5 maraka u dzepu. naravno, to je vulgarizovano shvatanje ekonomije, ali mene zanima učinak.
-
statixx
#548 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Samo da ne bude "povjerioci iskoristili radnike". Kolike su obaveze Dite prema njima i o kojim subjektima se radi?
-
The BEN10
#549 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Neki dan se pisalo o dugu od 40 miliona.
- karanana
#550 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
40 miliona?
jebote zivot, pa to je garant par puta vise od sve imovine sto posjeduju. nema nista od ovog. a onom njenom grobaru lori nista.
jebote zivot, pa to je garant par puta vise od sve imovine sto posjeduju. nema nista od ovog. a onom njenom grobaru lori nista.