Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ćete podržat DITU kupovinom njenih proizvoda ?

da
236
65%
ne
17
5%
kad vidim kakav će biti kvalitet
41
11%
kad vidim kakav će biti odnos cijene i kvaliteta
60
17%
ne znam
8
2%

Total votes: 362

jao_situacije

#526 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by jao_situacije »

on je ekonomski strućnjak :thumbup:
karanana

#527 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by karanana »

u pravu je, ali je tacno i se ove stvari i desavaju zbog ovakvih ublehasha koji znaju prdit i pricat suplje price. a da nesto korisno urade i da sa svojih rijeci nesto sprovedu u djela....to nema sanse.
jao_situacije

#528 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by jao_situacije »

većina njih je sjedila ili sjedi u no i uo firmi koje su propale, ili će propasti za nekih 15 minuta :mrgreen:
Pitar s Kariba

#529 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Pitar s Kariba »

Ima li ARIX-a skoro na vidiku?
colt

#530 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by colt »

Pravo profesorski. Sve sami stručnjaci, doktori nauka, napisali bruku knjiga . . . a kad tu svoju struku trebaju sprovesti u djelo, veze nemaju. ..

Meni je 3de odličan. Nimalo se ne razlikuje od konkurencije osim u cijeni. To što smo mi malo bahati i što smo in ako kupujemo FAIRY i slične, je drugi par cipela . .
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#531 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Ima istine u ovom sto on govori, ali je to klasicna teorijska suplja profesora koji je citav zivot za katederom i vjerovatno nema dana radnog staza u privredi :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#532 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:Ima istine u ovom sto on govori, ali je to klasicna teorijska suplja profesora koji je citav zivot za katederom i vjerovatno nema dana radnog staza u privredi :roll:
Slažem se da profesor pretjeruje ali ne bih ga baš skroz ni potcjenjivao. Ono što je po meni fakat je to šta nakon kupovine 2, 3, 5 proizvoda? Treba vremena da se potroše ti proizvodi. Apsolutno podržavam DITU ali sada treba napraviti sljedeći iskorak u pravcu postavljanja firme na samostalne noge.
The BEN10

#533 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The BEN10 »

Ko normalan ne bi volio da Dita uspije, no samo da nam se ne obije o glavu prevelika euforija...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#534 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Slažem se da profesor pretjeruje ali ne bih ga baš skroz ni potcjenjivao. Ono što je po meni fakat je to šta nakon kupovine 2, 3, 5 proizvoda? Treba vremena da se potroše ti proizvodi. Apsolutno podržavam DITU ali sada treba napraviti sljedeći iskorak u pravcu postavljanja firme na samostalne noge.
Sve to stoji, samo sto je ovo sto se trenutno dogadja cisto inicijalna kapisla da se pokaze da fabrika moze raditi, da ima kvalitet i da ima trziste. Ako ce ona i dalje zavisiti od nase patriotske kupovine koja podrazumijeva kupovinu i kad ti ne treba, nema od tog nista. Treba strateski ulagac.
Not My Idea

#535 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Not My Idea »

The BEN10 wrote:Ko normalan ne bi volio da Dita uspije, no samo da nam se ne obije o glavu prevelika euforija...
Pa 80% onih koji su uslikali selfi s ditom i nakacili na fejs, nece vise kupit.
Drvosjeca iz Dejcica

#536 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sve to stoji, samo sto je ovo sto se trenutno dogadja cisto inicijalna kapisla da se pokaze da fabrika moze raditi, da ima kvalitet i da ima trziste. Ako ce ona i dalje zavisiti od nase patriotske kupovine koja podrazumijeva kupovinu i kad ti ne treba, nema od tog nista. Treba strateski ulagac.
Apsolutno. Zato i kažem treba novi iskorak, ovo je samo uspravljanje firme, sada je treba naučiti ponovo hodati. Po meni, iako nisam ekonomski stručja, Vlada F.BiH treba podržati ovu pozitivnu inicijativu, entuzijazam i osigurati neka minimalna sredstva za održavanje proizvodnje za naredna dva-tri mjeseca ali isto tako i pokušati pronaći veće tržište. Recimo da imam moć razgovarao bih recimo sa Turskom o jednom pilot kontigentu proizvoda za Tursku. Lupam, 10.000 tona DITA proizvoda za Tursko tržište je ništa, apsorbovat će ga u roku 24h. To bi po meni bio dobar potez. Idući pronalazak investitora i uporedo traženje novih tržišta i širenje mreže prodaje u BiH preko neke dobre agnecije ili pojedinaca koji znaju zanat prodaje.

E sada tu se postavlja legitimno pitanje ako bi se to uradilo za DITU zašto ne bi i za ostale firme, a ima ih u sličnoj situaciju sijaset. :roll: Vrlo zahebana situacija.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 07/07/2015 09:50, edited 1 time in total.
bach

#537 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by bach »

Not My Idea wrote:
The BEN10 wrote:Ko normalan ne bi volio da Dita uspije, no samo da nam se ne obije o glavu prevelika euforija...
Šta ima Harise Abdurahmanoviću? Kako si?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#538 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Momci, slazem se :roll:
Drinski

#539 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Drinski »

Ma Čičić je u pravu. Druga je stvar, sto neki misle da su pametniji (ili su naprosto populisti) pa sipaju uvrede a ne argumente.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#540 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Not My Idea wrote:
Ko ima vremena da naslikava selfije po cijeli dan, obicno i ne kupuje deterdzent za sudje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#541 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote:Ma Čičić je u pravu. Druga je stvar, sto neki misle da su pametniji (ili su naprosto populisti) pa sipaju uvrede a ne argumente.
Ima tu istine, ali ljude koji zaradjuju pare u realnom sektoru, prosto nervira kada im neko sipa teorijska naklapanja.
JThomas

#542 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by JThomas »

oni još bolje znaju da je ovako kako je rekao.
Drinski

#543 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Drinski wrote:Ma Čičić je u pravu. Druga je stvar, sto neki misle da su pametniji (ili su naprosto populisti) pa sipaju uvrede a ne argumente.
Ima tu istine, ali ljude koji zaradjuju pare u realnom sektoru, prosto nervira kada im neko sipa teorijska naklapanja.

Slazem se.
Al ko ne slusa teoriju, moze samo nizbrdo.
Ja sam zavrsio pravni fakultet, samo teorija i teorija, dođem u praksu, skontam da moji prof.dr. samo znaju ponavljati ono teorijski nauceno, ali i da se teorijske postavke ipak potvrde u praksi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#544 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote: Slazem se.
Ja sam zavrsio pravni fakultet, samo teorija i teorija, dođem u praksu, skontam da moji prof.dr. samo znaju ponavljati ono teorijski nauceno, ali i da se teorijske postavke ipak potvrde u praksi.
Sve je to uredu druze, i sam sam rekao-ovo kako se sad radi, to nije dugorocna strategija. Ali, jedno veliko ali, moje skromno misljenje je da bi strucnjaci i akademska zajednica trebali govoriti "kako nesto moze", tj. predlagati rjesenja, a ne ovako.

Ne bi me cudilo da je njegova izjava narucena od strane konkurencije ;-)
bach

#545 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by bach »

_BataZiv_0809 wrote:
Sve je to uredu druze, i sam sam rekao-ovo kako se sad radi, to nije dugorocna strategija. Ali, jedno veliko ali, moje skromno misljenje je da bi strucnjaci i akademska zajednica trebali govoriti "kako nesto moze", tj. predlagati rjesenja, a ne ovako.

Fairy se reklamira na klixu.
The BEN10

#546 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The BEN10 »

_BataZiv_0809 wrote:Ne bi me cudilo da je njegova izjava narucena od strane konkurencije ;-)

Druškane, kritika je besplatan savjet. Ne vidim zašto bi se na stav ovog profesora drugačije gledalo.
Ponavljam još jednom, DITI sav uspjeh želim, kupio sam deterdžente i kupovat ću aBd, ali treba biti realan i oprezan.
Drinski

#547 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:

pa uvijek je lakse kritikovati.

ja cesto kazem: svi ekonomisti znaju kako je uspio ovaj ili onaj, a nemaju 5 maraka u dzepu. naravno, to je vulgarizovano shvatanje ekonomije, ali mene zanima učinak.
statixx

#548 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by statixx »

Samo da ne bude "povjerioci iskoristili radnike". Kolike su obaveze Dite prema njima i o kojim subjektima se radi?
The BEN10

#549 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The BEN10 »

Neki dan se pisalo o dugu od 40 miliona.
karanana

#550 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by karanana »

40 miliona?
jebote zivot, pa to je garant par puta vise od sve imovine sto posjeduju. nema nista od ovog. a onom njenom grobaru lori nista.
Locked