Papa Franjo u Sarajevu
- branimir stulic
#526 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
- It_is_a_Leclerc
#527 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Papinoj rezervisanosti u državničkom dijelu je kumovala nevjerovatna krutost onih koji su ga dočekivali. Sama činjenica da ga je Ivanić vratio da ne hoda po betonu gdje nema tepiha...
Ili Čović koji mu se derao na uho predstavljajući one političare..
Očekujem puno opušteniji dio i da će Papa uraditi još nešto neočekivano u toku susreta sa predstavnicima drugih vjera, i sa mladima.
Očekujem puno opušteniji dio i da će Papa uraditi još nešto neočekivano u toku susreta sa predstavnicima drugih vjera, i sa mladima.
-
bull21
#529 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ma i ja sam pretjerano reagovao. Drago mi je da se vidi da ima mjesta i za Hrvate.kakavdanakneiskustvu wrote:bull21 wrote:Usrali su mi jedan lijepi događaj sa svojim "poželite mu dobrodošlicu na Hrvatskom". Nabijem vas na bosanski qrac. Debili retardirani.
hrvatski jezik je ravnopravan u ovoj drzavi,zar ne?
Nešto sam nervozan plaho ovog jutra, halalite.
- branimir stulic
#530 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Laki je nervozan..
- It_is_a_Leclerc
#531 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Lijepo ovi pjevaju.
- insomnia78
#532 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crticabranimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
- 34sf4drgu67d25
#533 Re: Papa Franjo u Sarajevu
daviš...insomnia78 wrote:Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crticabranimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
- insomnia78
#534 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ne nego me bas zanima34sf4drgu67d25 wrote:daviš...insomnia78 wrote:Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crticabranimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
Ne velim da papa nije simpatican i dobronamjeran ciko i nemam nista protiv posjete ali po obicaju pretjerujete
- animals
#535 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Vaznost je da Vatikan podrzava BIH, i njenu cjelovitost..insomnia78 wrote:Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crticabranimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
a to ne ide na ruku, nekima iz RS..
- Bloody
#536 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Volimo mi to tako...preCerivat'. 
- velikibrnjo
#537 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Moram reci da ce nas dragi Seher ovih dana biti u zizi javnosti, ma koliko nas prozivali papci sa istoka i zapada
Dobro je da je dosao Papa njegov glas se cuje svakako
druga stvar 20 godina od genocida u Srebrenici, opet ce svijet gledati u nas i opet ce se ponoviti lekcija ko je najgenocidniji narod na tlu evrope
potom SFF pederska manifestacija ali opet dobra stvar za Sarajevo

druga stvar 20 godina od genocida u Srebrenici, opet ce svijet gledati u nas i opet ce se ponoviti lekcija ko je najgenocidniji narod na tlu evrope
- Bloody
#538 Re: Papa Franjo u Sarajevu
velikibrnjo wrote:Moram reci da ce nas dragi Seher ovih dana biti u zizi javnosti, ma koliko nas prozivali papci sa istoka i zapada
Ne vjerujem da ce Insomnia opet skonatati, dijaspora se odrodila
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#539 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ma nevazno je....cuj papa dosao u tamo neku BiH....
Trebao je na Sarajevo taxi s aerodroma, da ga zavrnu i provozaju ulicama naseg grada.
I ova policija, kamere, raja na Kosevu....
Kad si naopak, sve ti je nevazno.
Trebao je na Sarajevo taxi s aerodroma, da ga zavrnu i provozaju ulicama naseg grada.
I ova policija, kamere, raja na Kosevu....
Kad si naopak, sve ti je nevazno.
-
al-em
#540 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Rai uno takodjeanimals wrote:Ima i direktan prenos na Austrijskoj tv..ORF2..
- ilkbahar
#541 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Mozda nakon ovog Pape stadion Koševo pon ovo postane sretno reprezentaciji BiH 
- insomnia78
#542 Re: Papa Franjo u Sarajevu
A Vatikan se nesto pita, negdje?animals wrote:Vaznost je da Vatikan podrzava BIH, i njenu cjelovitost..insomnia78 wrote:Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crticabranimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
a to ne ide na ruku, nekima iz RS..
Vatikan je medju prvim koji su priznali BiH pa to nije sprjecilo rat, nije sprjecilo rat sa Hrvatima i agresiju istih, nije sprjecilo u najmanju ruku licemjeran odnos evropskih, mahom katolickih zemalja, prema Bosni
Sve pape pozivaju na prekide ratnih dejstava u svijetu pa ne vidim da su ikad nekog poslusali
- DuckZz
#543 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Poslje Koševa ide tamo na Otoku ??
Gdje će sve biti u samom gradu tamo ? Kad kod katedrale ?
Gdje će sve biti u samom gradu tamo ? Kad kod katedrale ?
- velikibrnjo
#544 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Najbolji analiticari dolaze iz dijaspore, sve znadu i mi smo ostali DOLE glupi za njih i nemamo pojmaBloody wrote:velikibrnjo wrote:Moram reci da ce nas dragi Seher ovih dana biti u zizi javnosti, ma koliko nas prozivali papci sa istoka i zapada
- Pismonosa
#545 Re: Papa Franjo u Sarajevu
...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 08:52, edited 1 time in total.
- Chisum
#546 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Gdje se dade ono laktasko krme? Nisam ga upratio.
- Bloody
#547 Re: Papa Franjo u Sarajevu
velikibrnjo wrote:
Najbolji analiticari dolaze iz dijaspore, sve znadu i mi smo ostali DOLE glupi za njih i nemamo pojma
"Dace Bog rata bicemo i mi dijaspora-akobogda"-citiram svog sefa
-
salle_eh1986
#548 Re: Papa Franjo u Sarajevu
već u ponedjeljak ćemo biti u istim govnima kao i do sad, ako ne u većiminsomnia78 wrote:Ne nego me bas zanima34sf4drgu67d25 wrote:daviš...insomnia78 wrote: Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crtica
Ne velim da papa nije simpatican i dobronamjeran ciko i nemam nista protiv posjete ali po obicaju pretjerujete
niti će papa ove magarce u vlasti natjerati da pošteno zarade svoju platu ili "nedaj Bože" da je smanje
niti ćemo se mi obični smtrnici više voljeti, poštovati...
samo možemo pjuevati onu "sve je isto samo njega nema"...
eto moje viđenje u kratkim crtama
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#549 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Pa na neki nacin i jesmo. Mi smo ostali, oni otisli....dodju da nam kazu kako im je lose, a nama dobrovelikibrnjo wrote:Najbolji analiticari dolaze iz dijaspore, sve znadu i mi smo ostali DOLE glupi za njih i nemamo pojmaBloody wrote:velikibrnjo wrote:Moram reci da ce nas dragi Seher ovih dana biti u zizi javnosti, ma koliko nas prozivali papci sa istoka i zapada
Sreca pa imamo internet, inace...
- branimir stulic
#550 Re: Papa Franjo u Sarajevu
1. poruka potrebe jacanja međuvjerskog i međukulturnog dijalogainsomnia78 wrote:Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crticabranimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
2. podrska BiH kao zajednickoj drzavi njenih naroda i gradjana
3. podrska sarajevu kao multitetnickom gradu (u govoru vise puta receno)
4. posjeta pokazuje da u BiH zive evropski narodi koji svoju kulturu vole i dijele sa kulturama drugih
5. poruka da vise nikada ne bude rata na ovim prostorima
6.podrska BiH na evropskom putu
7.ociscen i uredjen grad
8. preko milion maraka prihoda od gostiju koji su posjetili sarajevo
... hocemo li jos????