Mazda All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#526 Re: Mazda All About
@ramzess, ponovo ziv! 
- amar1994
#527 Re: Mazda All About
Koga ili cega ?konektovan wrote:Ne vidim nikakvu slicnost izmexju 159, ali 156 moze biti uzor jedino za sesticu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#528 Re: Mazda All About
Sa dizajnerske strane, 6 je pokušaj kopiranja više 156, samo što alfa ima bolju limariju.amar1994 wrote:Koga ili cega ?konektovan wrote:Ne vidim nikakvu slicnost izmexju 159, ali 156 moze biti uzor jedino za sesticu.
- amar1994
#529 Re: Mazda All About
Otidji na ocni pregled , i ti i ramzeskonektovan wrote:Sa dizajnerske strane, 6 je pokušaj kopiranja više 156, samo što alfa ima bolju limariju.amar1994 wrote:Koga ili cega ?konektovan wrote:Ne vidim nikakvu slicnost izmexju 159, ali 156 moze biti uzor jedino za sesticu.
- amar1994
#530 Re: Mazda All About

o vanjskom izgledu necu ni govorit jer nemaju dodirnih tacaka , lijepa su mi oba
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#531 Re: Mazda All About
[quote="amar1994"]nova sestica
@Bakire ...da ne bude da samo ti odrzavas
, malo ga je ptica usrala al eto

bonbon

@Bakire ...da ne bude da samo ti odrzavas

- corolla02
- Ramzess Veliki
#534 Re: Mazda All About
Unutrasnjost Mazde 2002-ge izgleda k'o unutrasnjost poljskog WC-a.amar1994 wrote:Sta rece pa osta ziv , pogledaj kad je izasla 6 a kad 159![]()
Ako vec treba , nisu pouzdanost kopirali
Ps. Da ti skratim
6 od 2002
159 od 2004 i do 2011, jer nisu bili u stanju nov model napravit sve do dzulije
Ok, za pouzdanost se slazem.
Japanci su japanci. Poslije moje Alfe 159 koju sam nesretnim spletom okolnosti morao prodati u nedostatku iste takve za kupit morat cu se odreci uzivanja u dizajnerskom savrsenstvu pa uzet nesto priblizno, pa sam razmisljao o Mazdi 6. Solidno auto.
- corolla02
#535 Re: Mazda All About
poljskog WCa, pa ti si je prvi uporedio sa AlfomRamzess Veliki wrote:Unutrasnjost Mazde 2002-ge izgleda k'o unutrasnjost poljskog WC-a.amar1994 wrote:Sta rece pa osta ziv , pogledaj kad je izasla 6 a kad 159![]()
Ps. Da ti skratim
6 od 2002
![]()
Ok, za pouzdanost se slazem.![]()
Japanci su japanci. Poslije moje Alfe 159 koju sam nesretnim spletom okolnosti morao prodati u nedostatku iste takve za kupit morat cu se odreci uzivanja u dizajnerskom savrsenstvu pa uzet nesto priblizno, pa sam razmisljao o Mazdi 6. Solidno auto.
auto sazdrijeva ko vino, sto starija to ljepsa iznutra i vani; uostalom malo auta novih se moze pohvaliti izgledom iznutra ili vana; ili drzanje ceste; ovaj prvi model 2002-08 za 20 godina bice kolekcijsko auto, u rangu sa svim ostalim klasikama; inace u krugu entizusta Mazda kotira visoko time i M6; tako da tvoje misljenje nije mjerodavno uopste, no sikiriki
- Ramzess Veliki
#536 Re: Mazda All About
Ma zafrkavam.corolla02 wrote:poljskog WCa, pa ti si je prvi uporedio sa Alfom![]()
auto sazdrijeva ko vino, sto starija to ljepsa iznutra i vani; uostalom malo auta novih se moze pohvaliti izgledom iznutra ili vana; ili drzanje ceste; ovaj prvi model 2002-08 za 20 godina bice kolekcijsko auto, u rangu sa svim ostalim klasikama; inace u krugu entizusta Mazda kotira visoko time i M6; tako da tvoje misljenje nije mjerodavno uopste, no sikiriki
Eno I BMW napokon skontao da mora malo uloziti i u unutrasnjost pa poceo kopirati Giuliju.
Jaro jedan moj imao neku staru mazdu, kaze nije imao para pa kupio za prve ruke, da se vozi dok ne krepa. I kaze vozam ja vozam, prolaze godine a ona i dalje vozi I nikako da krepa, nikakvih kvarova, samo ide ... a on pozelio da uzme novo, ali ovo staro sluzi pa sluzi ...
- corolla02
#537 Re: Mazda All About
eto dobro si, provuko si se, kroz iglene usi
a mislio sam te politi vrelom vodom
i moja jos gazi, ni sad da se postidis sa njom gdje god da krenes; u planu je zadrzati je jos 2g aBd, poslje sta uzeti, nisam jos nacisto...
preuzeto sa weba naravno

i moja jos gazi, ni sad da se postidis sa njom gdje god da krenes; u planu je zadrzati je jos 2g aBd, poslje sta uzeti, nisam jos nacisto...
preuzeto sa weba naravno

- Ramzess Veliki
#538 Re: Mazda All About
Nisam ja Alfista, mislim volim Alfu kao i svako drugo dobro auto, ali im se mora odati pocast za dizajn, a I za JTDM motor. Ako nista, tjeraju konkurenciju da razmisljaju da nisu samo vanjstina I jak motor bitni. Vrlo je bitno kako se vozac osjeca kad sjedne u auto, a to Alfini dizajneri dobro rade. BMW da ne bi Giulie jos uvijek bi imao unutrasnjost kakvu je imao. I kod japanaca se vidi da su poceli o tome razmisljati. Pa I Kia je sada vrlo reprezentativna. Mislim da ce u buducnosti dizajn vanjstine i enterijera igrati veliku ulogu jer tehnologija je tu negdje, opremu sad svi stancaju i ugradjuju.corolla02 wrote:eto dobro si, provuko si se, kroz iglene usi![]()
preuzeto sa weba naravno![]()
Meni jedan od najljepsih kabrioleta koji bih rado uzeo kad ne bi nosio epitet gay vozilice:

- corolla02
#539 Re: Mazda All About
heh, to je auto samo za vikenda i sunca, zimus si j* jeza u ledja; to vozati svaki dan, apsolutno neprakticno; znaci ako si potkovan $$$ pa ono poHasis, ili nemas druge ideje, onda kupuj koliko te volja; meni licno se ne svidja, onaj fijat verzija je ljepsa, u biti isto auto, neprakticno, malo, skuceno; gledam neki dan covjek nosi onaj dodatak, kao galerija za extra prostor, otpozadiRamzess Veliki wrote:Nisam ja Alfista, mislim volim Alfu kao i svako drugo dobro auto, ali im se mora odati pocast za dizajn, a I za JTDM motor. Ako nista, tjeraju konkurenciju da razmisljaju da nisu samo vanjstina I jak motor bitni. Vrlo je bitno kako se vozac osjeca kad sjedne u auto, a to Alfini dizajneri dobro rade. BMW da ne bi Giulie jos uvijek bi imao unutrasnjost kakvu je imao. I kod japanaca se vidi da su poceli o tome razmisljati. Pa I Kia je sada vrlo reprezentativna. Mislim da ce u buducnosti dizajn vanjstine i enterijera igrati veliku ulogu jer tehnologija je tu negdje, opremu sad svi stancaju i ugradjuju.corolla02 wrote:eto dobro si, provuko si se, kroz iglene usi![]()
Meni jedan od najljepsih kabrioleta koji bih rado uzeo kad ne bi nosio epitet gay vozilice:
sto se tice dizayna i industrije, to je sve generacijski; licno mislim da dizajnerski auta nemaju vise gdje ici naprijed, proizvodjaci samo mogu dalje nakaziti ili kicovati... eto moja .02c
- konektovan
#540 Re: Mazda All About
corolla02 wrote:poljskog WCa, pa ti si je prvi uporedio sa AlfomRamzess Veliki wrote:Unutrasnjost Mazde 2002-ge izgleda k'o unutrasnjost poljskog WC-a.amar1994 wrote:Sta rece pa osta ziv , pogledaj kad je izasla 6 a kad 159![]()
Ps. Da ti skratim
6 od 2002
![]()
Ok, za pouzdanost se slazem.![]()
Japanci su japanci. Poslije moje Alfe 159 koju sam nesretnim spletom okolnosti morao prodati u nedostatku iste takve za kupit morat cu se odreci uzivanja u dizajnerskom savrsenstvu pa uzet nesto priblizno, pa sam razmisljao o Mazdi 6. Solidno auto.![]()
Hahah, cuj kolekcijsko auto...
-
lavic
#541 Re: Mazda All About
Volio bi da nam ovo pojasnis sta je BMW promjenio natjeran Alfom???Ramzess Veliki wrote:Nisam ja Alfista, mislim volim Alfu kao i svako drugo dobro auto, ali im se mora odati pocast za dizajn, a I za JTDM motor. Ako nista, tjeraju konkurenciju da razmisljaju da nisu samo vanjstina I jak motor bitni. Vrlo je bitno kako se vozac osjeca kad sjedne u auto, a to Alfini dizajneri dobro rade. BMW da ne bi Giulie jos uvijek bi imao unutrasnjost kakvu je imao. I kod japanaca se vidi da su poceli o tome razmisljati. Pa I Kia je sada vrlo reprezentativna. Mislim da ce u buducnosti dizajn vanjstine i enterijera igrati veliku ulogu jer tehnologija je tu negdje, opremu sad svi stancaju i ugradjuju.corolla02 wrote:eto dobro si, provuko si se, kroz iglene usi![]()
- amar1994
#542 Re: Mazda All About
lavic wrote:
Volio bi da nam ovo pojasnis sta je BMW promjenio natjeran Alfom???
vidis da samo alfa zna dizajnirat , ostali kopiraju
- amar1994
#543 Re: Mazda All About
haha MPS/speed6 vjerovatnokonektovan wrote:
Hahah, cuj kolekcijsko auto...
- Ramzess Veliki
#544 Re: Mazda All About
Pa mnogo bolje izgleda u zadnje vrijeme. Prije se BMW drzao one neka konja, a bit cemo tradicionalisti i imacemo neku dasku iznad volana, nema veze, nek auto izgleda muski. Onda vide kad prodje Brera (da ne spomenem 4C) i kazu Uuuu jebote gledaj volana, gledaj tranzistora ... mogli bi I mi malo na tome poraditi. I tako dvajes godina. I onda se sjete pa ponude cifru Gugiariju da pocne dizajnirati za koncern. Sad je to vec druga prica, Giugliari je dizajnirao Giuliju, ali je njegov studio dizajnirao i mnoga auta u koncernu. Jebiga covjek zna znanje. dakle nije prica o Alfi (jeste iskompleksirani Alfom to je cudo ...amar1994 wrote:lavic wrote:
Volio bi da nam ovo pojasnis sta je BMW promjenio natjeran Alfom???![]()
![]()
vidis da samo alfa zna dizajnirat , ostali kopiraju
Neka aferim, meni je drago da sada BMW I izgleda dobro osim sto je dobar na cesti. Dakako ne kao Jaguar, ali to je druga prica.
Kad kupim Jaguara onca cu vise da ga hvalim. Onda cu pisati "Svi ostali su rinaka od auta". Zasad sam zadovoljan ovim kamijonom koji vozim, I mislim da je trenutno najbolje auto. Nije izgledno, ali je sluzbeno.
-
lavic
#545 Re: Mazda All About
Pa i nije bas neko umiranje u ljepotiRamzess Veliki wrote:Pa mnogo bolje izgleda u zadnje vrijeme. Prije se BMW drzao one neka konja, a bit cemo tradicionalisti i imacemo neku dasku iznad volana, nema veze, nek auto izgleda muski. Onda vide kad prodje Brera (da ne spomenem 4C) i kazu Uuuu jebote gledaj volana, gledaj tranzistora ... mogli bi I mi malo na tome poraditi. I tako dvajes godina. I onda se sjete pa ponude cifru Gugiariju da pocne dizajnirati za koncern. Sad je to vec druga prica, Giugliari je dizajnirao Giuliju, ali je njegov studio dizajnirao i mnoga auta u koncernu. Jebiga covjek zna znanje. dakle nije prica o Alfi (jeste iskompleksirani Alfom to je cudo ...amar1994 wrote:lavic wrote:
Volio bi da nam ovo pojasnis sta je BMW promjenio natjeran Alfom???![]()
![]()
vidis da samo alfa zna dizajnirat , ostali kopiraju), nego je prica o Giugiariju. Bez njega bi I Alfa izgledala kao bezlicne stare serije BMW-a ili Golfa.
Neka aferim, meni je drago da sada BMW I izgleda dobro osim sto je dobar na cesti. Dakako ne kao Jaguar, ali to je druga prica.
Kad kupim Jaguara onca cu vise da ga hvalim. Onda cu pisati "Svi ostali su rinaka od auta". Zasad sam zadovoljan ovim kamijonom koji vozim, I mislim da je trenutno najbolje auto. Nije izgledno, ali je sluzbeno.
https://www.cars-data.com/pictures/alfa ... _41_19.jpg
ili
http://allauto.biz/wp-content/uploads/m ... 5046-3.jpg
- Ramzess Veliki
#546 Re: Mazda All About
lavic wrote: Pa i nije bas neko umiranje u ljepoti
https://www.cars-data.com/pictures/alfa ... _41_19.jpg
ili
http://allauto.biz/wp-content/uploads/m ... 5046-3.jpg

Ako ovo nije lijepo ne znam sta jeste ...
- Ramzess Veliki
#547 Re: Mazda All About
Ali hajde da ne zacatavamo temu ... Mazda. 
- konektovan
#548 Re: Mazda All About
Hahah, ona unutrašnjost bmw -a je komična fakat, kao da dvije instrument table imaš jednu do druge...
Zadnji modeli bmw, ne bas svi, dosta ljepše izgledaju, kako s vana tako i unutrašnjosti
Zadnji modeli bmw, ne bas svi, dosta ljepše izgledaju, kako s vana tako i unutrašnjosti
- amar1994
#549 Re: Mazda All About
mozemo zakljucit da imamo razlicite ukuseRamzess Veliki wrote:Ali hajde da ne zacatavamo temu ... Mazda.
- amar1994