Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- irac300
#526 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zbog ovakvih polupismenjaka i nemača pojma, poslije ljudi neće pomoći nekome ko stvarno ima želju da mu se pomogne.
-
Cavendish
#527 Re: Kodi/XBMC Media centar
drug ne znam sta te konkretno zanima, imas PP, voljan sam pomoci svakome ovisno o mogucnosti.irac300 wrote:Zbog ovakvih polupismenjaka i nemača pojma, poslije ljudi neće pomoći nekome ko stvarno ima želju da mu se pomogne.
- erotica
#528 Re: Kodi/XBMC Media centar
https://youtu.be/PavAnnKjXKQMaroonBrigade wrote:ima li gdje neki tutorial kako odraditi ovo?Cavendish wrote:ne znam za add-on ali postoje mnoge liste sa programima, ja tako imam sve SK 1-6 i sve arene u HD rezoluciji i jos gomilu sportskih programa. samo je fazon ubaciti tu listu u KODI sto i nije komplikovano i to je to.
Ja sam naučio preko ovog linka, e sad liste možeš naći preko Facebook ili Google, upisi iptv list m3u. Npr evo ti ova stranica pa probaj https://www.facebook.com/Iptv-links-542 ... 6/?fref=ts
Znači skidaš m3u file i onda ga ubaciš u KODI kao što je prikazano na youtube
- irac300
#529 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma nije tebi upuceno, nego post iznad, zajebava cijeli dan sa pitanjima.Cavendish wrote:drug ne znam sta te konkretno zanima, imas PP, voljan sam pomoci svakome ovisno o mogucnosti.irac300 wrote:Zbog ovakvih polupismenjaka i nemača pojma, poslije ljudi neće pomoći nekome ko stvarno ima želju da mu se pomogne.
- vicious
#530 Re: Kodi/XBMC Media centar
Natko, autor addona Croatia on demand i P2Psport, ima novi addon u repozitoriju, Castaway. Valjda neće dalje održavati p2psport, nego unutar ovog addona ima kategorija P2P Corner, sinoć sam malo testirao i odlično radi. Arenavision, torrent-TV.ru sve je tu i radi bez greške. Npr.oni NTV+ Football HD kanali u 1080 rezoluciji preko acestreama piče bez ikakvog štopanja. A imaju i arene i sportklubovi 
-
sencobih
#531 Re: Kodi/XBMC Media centar
"Polupismenjaka i nemača pojma" jaki termini ,ismijah se 
- irac300
#532 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da potvrdim, odlično radi.vicious wrote:Natko, autor addona Croatia on demand i P2Psport, ima novi addon u repozitoriju, Castaway. Valjda neće dalje održavati p2psport, nego unutar ovog addona ima kategorija P2P Corner, sinoć sam malo testirao i odlično radi. Arenavision, torrent-TV.ru sve je tu i radi bez greške. Npr.oni NTV+ Football HD kanali u 1080 rezoluciji preko acestreama piče bez ikakvog štopanja. A imaju i arene i sportklubovi
- erotica
#533 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni nikako ne uspijeva da pokrenem p2p streamove, instalirao sam i p2p stream i plexus. Kad pokrenem acestream odbroji 40sec i kaže nema torrenta a sopcast uopće neće da pokrene i to sam baš sad probao na Cestama. U čemu bi mogao da bude problem. Preko tableta pokušavam
- irac300
#534 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja koristim Plexus. Kada ga instaliras, otidji u Programs pa ga tamo pokreni, automatski ce ti ponuditi da ti instalira sopcaste i acestream. Kada zavrsi sopcast linkovi bi trebali raditi, ali za ace stream moras rucno skinuti Ace player, instalirati ga na box i ostaviti ga pokrenutog. Ja sam se dugo mucio s time, dok nisam skontao ovu caku.erotica wrote:Meni nikako ne uspijeva da pokrenem p2p streamove, instalirao sam i p2p stream i plexus. Kad pokrenem acestream odbroji 40sec i kaže nema torrenta a sopcast uopće neće da pokrene i to sam baš sad probao na Cestama. U čemu bi mogao da bude problem. Preko tableta pokušavam
- vicious
#535 Re: Kodi/XBMC Media centar
Mislim da na androidu mora biti pokrenut acestream servis, izvan kodija.
Edit: preteče me irac
Ne mora player, dovoljno je samo acestream engine pokrenuti i tako ostaviš u pozadini da radi.
Edit: preteče me irac
Ne mora player, dovoljno je samo acestream engine pokrenuti i tako ostaviš u pozadini da radi.
- erotica
#536 Re: Kodi/XBMC Media centar
@irac300 @vicious
hvala vam puno evo proradilo je..ma nisam instalirao sop i aceengine i player kad ih je plexus skinuo, sad sve radi extra. Još ako ovo uspijem na tv na napravim bit ce extra
još samo kad bi se telekom smilovao pa povecao brzinu neta jer 720 streamovi na 5Mb/s jedva rade ako jos neko u kuci koristi net
još samo kad bi se telekom smilovao pa povecao brzinu neta jer 720 streamovi na 5Mb/s jedva rade ako jos neko u kuci koristi net
- Maharadza
#537 Re: Kodi/XBMC Media centar
"Torrent not available or invalid!" - ovo mi izbaci čim pokušam nešto pokrenuti i ukine ace stream engine (vidim po tray-u jer nestane ikona)! Instalirao plexus i sve ono skinulo, a izbaci i gore poruku "acestream not installed"! A linkovi u Chrome-u 100% rade jer gledam i ovdje: http://torrent-tv.ru/category.php?cat=4 ali bi preko kodija bilo lakše jbg!irac300 wrote:Ja koristim Plexus. Kada ga instaliras, otidji u Programs pa ga tamo pokreni, automatski ce ti ponuditi da ti instalira sopcaste i acestream. Kada zavrsi sopcast linkovi bi trebali raditi, ali za ace stream moras rucno skinuti Ace player, instalirati ga na box i ostaviti ga pokrenutog. Ja sam se dugo mucio s time, dok nisam skontao ovu caku.erotica wrote:Meni nikako ne uspijeva da pokrenem p2p streamove, instalirao sam i p2p stream i plexus. Kad pokrenem acestream odbroji 40sec i kaže nema torrenta a sopcast uopće neće da pokrene i to sam baš sad probao na Cestama. U čemu bi mogao da bude problem. Preko tableta pokušavam
-
brazzo19
#538 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jos se borim da shvatim ovaj Kodi do kraja, uglavnom inslirao sam one neke adoone "rucno" kako ste ovdje ostavili tutorial, i onda sam nekako instlirao ovaj "super repo" , jer nisam bez njega mogao da instliram ovaj croatia on demand, kako sam skontao ovaj super repo je program tj. adon koji sadrzi sve addone i oni se tu ubacuju automatski a mi ih samo instliramo odatle da ih mi ne bi ubacuvali rucno jeli tako ?
, vidim ima milion adoona nekih, ima i genesis i salts i sve, uglavnom jel sad kad ima neki dobar addon ne moram ga unosit i adresu upisivat nego samo ga potrazim na super repo i kliknem samo na instal ? 
Zena mi je odobrila budjet od 150 km za kupovinu ove spravcice android boxa ili nesto, sta mi mozete preporuciti za toliko para i kod koga, ne narucuje mi se preko e baya jer ne znam koliko ce me oguliti za postarinu i carinu i porez, imate li nekoga od raje ovdje da to prodaje ili neko u radnji ili preko pika i sta koji model da uzmem do toliko para da sam miran da se ne zezam, znaci to je ono kao da dobijem na boxu trg play da mogu skidati aplikacije ko na mob sto skidam i plus imam ovaj kodi instliran za filmove i ovo cudo mogu nositi gdje hocu jel tako na bilo koji tv koji ima hdmi izlaz, samo ga ukljucim i spojim na wireles i mogu gledati filmove i kanale bilo gdje i bilo kad, samo je bitno da je dobra konekcija jel tako ?
Ispegla ja vas momacki
Zena mi je odobrila budjet od 150 km za kupovinu ove spravcice android boxa ili nesto, sta mi mozete preporuciti za toliko para i kod koga, ne narucuje mi se preko e baya jer ne znam koliko ce me oguliti za postarinu i carinu i porez, imate li nekoga od raje ovdje da to prodaje ili neko u radnji ili preko pika i sta koji model da uzmem do toliko para da sam miran da se ne zezam, znaci to je ono kao da dobijem na boxu trg play da mogu skidati aplikacije ko na mob sto skidam i plus imam ovaj kodi instliran za filmove i ovo cudo mogu nositi gdje hocu jel tako na bilo koji tv koji ima hdmi izlaz, samo ga ukljucim i spojim na wireles i mogu gledati filmove i kanale bilo gdje i bilo kad, samo je bitno da je dobra konekcija jel tako ?
Ispegla ja vas momacki
-
brazzo19
#539 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sta ovo znaci kad hocu recimo arene da pokrenem ili nesto ponudi mi da instliram onda ga ne instlira ne pokrene program neko izbaci ovo 

- erotica
#540 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pročitaj šta su irac i vicious meni napisali u vezi sa istom stvari pa probaj ondabrazzo19 wrote:Sta ovo znaci kad hocu recimo arene da pokrenem ili nesto ponudi mi da instliram onda ga ne instlira ne pokrene program neko izbaci ovo
- irac300
#541 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni sa engine nije htjelo pokrenuti, pa sam instalirao ace player i onda je proradilo. Jedino ti to mogu savjetovati, ako nije do toga, onda nemam pojma sta te zeza.Maharadza wrote:"Torrent not available or invalid!" - ovo mi izbaci čim pokušam nešto pokrenuti i ukine ace stream engine (vidim po tray-u jer nestane ikona)! Instalirao plexus i sve ono skinulo, a izbaci i gore poruku "acestream not installed"! A linkovi u Chrome-u 100% rade jer gledam i ovdje: http://torrent-tv.ru/category.php?cat=4 ali bi preko kodija bilo lakše jbg!irac300 wrote:Ja koristim Plexus. Kada ga instaliras, otidji u Programs pa ga tamo pokreni, automatski ce ti ponuditi da ti instalira sopcaste i acestream. Kada zavrsi sopcast linkovi bi trebali raditi, ali za ace stream moras rucno skinuti Ace player, instalirati ga na box i ostaviti ga pokrenutog. Ja sam se dugo mucio s time, dok nisam skontao ovu caku.erotica wrote:Meni nikako ne uspijeva da pokrenem p2p streamove, instalirao sam i p2p stream i plexus. Kad pokrenem acestream odbroji 40sec i kaže nema torrenta a sopcast uopće neće da pokrene i to sam baš sad probao na Cestama. U čemu bi mogao da bude problem. Preko tableta pokušavam
-
jasko__
#542 Re: Kodi/XBMC Media centar
Raja zna li neko kako da nastimam na SALTS-u da mi čekira tj otkači onom kvačicom epizodu serije koju sam pregledao
To mi je bilo po defaultu na Genesisu i bilo mi je extra..ovako ako ne gledam seriju neko vrijeme, nemam pojma do koje sam epizode stigao???
To mi je bilo po defaultu na Genesisu i bilo mi je extra..ovako ako ne gledam seriju neko vrijeme, nemam pojma do koje sam epizode stigao???
- joyjoy
#543 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni na PC proradilo tek sa ovom kodi-16.0-Jarvis_rc1 verzijom , zvuk me zezao (Xonar DX) sad je OK !
- joyjoy
- Maharadza
#545 Re: Kodi/XBMC Media centar
EDIT: Nikakvih problema kod mene preko kodi-a! Također 50mbps konekcija!joyjoy wrote:Arene u HD rezuluciji
https://youtu.be/81pqXxS5bKc ... e sad problem je trzanje a veza 50MBps !
irac300 wrote:Meni sa engine nije htjelo pokrenuti, pa sam instalirao ace player i onda je proradilo. Jedino ti to mogu savjetovati, ako nije do toga, onda nemam pojma sta te zeza.Maharadza wrote:"Torrent not available or invalid!" - ovo mi izbaci čim pokušam nešto pokrenuti i ukine ace stream engine (vidim po tray-u jer nestane ikona)! Instalirao plexus i sve ono skinulo, a izbaci i gore poruku "acestream not installed"! A linkovi u Chrome-u 100% rade jer gledam i ovdje: http://torrent-tv.ru/category.php?cat=4 ali bi preko kodija bilo lakše jbg!irac300 wrote:
Ja koristim Plexus. Kada ga instaliras, otidji u Programs pa ga tamo pokreni, automatski ce ti ponuditi da ti instalira sopcaste i acestream. Kada zavrsi sopcast linkovi bi trebali raditi, ali za ace stream moras rucno skinuti Ace player, instalirati ga na box i ostaviti ga pokrenutog. Ja sam se dugo mucio s time, dok nisam skontao ovu caku.

Stara dobra briši/reinstaliraj/čačkaj uvijek upali!
Last edited by Maharadza on 23/01/2016 20:01, edited 2 times in total.
- vicious
#547 Re: Kodi/XBMC Media centar
Mislim da ti na saltsu to radi samo ako ga povezes sa trakt.tv accountom.jasko__ wrote:Raja zna li neko kako da nastimam na SALTS-u da mi čekira tj otkači onom kvačicom epizodu serije koju sam pregledao
-
taureg71
#548 Re: Kodi/XBMC Media centar
auuuu hvala, e ovo sljaka odlicno...nadam se bar 3-5 dana, a onda ce opet sra.a da krenu, kao i sa svime sto valja na Kodiju...vicious wrote:Natko, autor addona Croatia on demand i P2Psport, ima novi addon u repozitoriju, Castaway. Valjda neće dalje održavati p2psport, nego unutar ovog addona ima kategorija P2P Corner, sinoć sam malo testirao i odlično radi. Arenavision, torrent-TV.ru sve je tu i radi bez greške. Npr.oni NTV+ Football HD kanali u 1080 rezoluciji preko acestreama piče bez ikakvog štopanja. A imaju i arene i sportklubovi
- vicious
#549 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kakvih 3-5 dana, o čemu to ti?taureg71 wrote:auuuu hvala, e ovo sljaka odlicno...nadam se bar 3-5 dana, a onda ce opet sra.a da krenu, kao i sa svime sto valja na Kodiju...vicious wrote:Natko, autor addona Croatia on demand i P2Psport, ima novi addon u repozitoriju, Castaway. Valjda neće dalje održavati p2psport, nego unutar ovog addona ima kategorija P2P Corner, sinoć sam malo testirao i odlično radi. Arenavision, torrent-TV.ru sve je tu i radi bez greške. Npr.oni NTV+ Football HD kanali u 1080 rezoluciji preko acestreama piče bez ikakvog štopanja. A imaju i arene i sportklubovi
Vjerovatno misliš na kojekakve iptv liste, njima je otprike takav rok trajanja
Ono sto ja najvise koristim radi već mjesecima, da ne kazem godinama.
- Maharadza
#550 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne znam za ostale strimove i sl. ali za torrentstream je u pravu, nekada dođu arene ali budu kratko i opet nestanu na dosta duže vrijeme i tako u krug. Ali ima srećom mnoštvo alternativa na istom koji su uvijek online i to u dosta boljoj kvaliteti.vicious wrote:Kakvih 3-5 dana, o čemu to ti?taureg71 wrote:auuuu hvala, e ovo sljaka odlicno...nadam se bar 3-5 dana, a onda ce opet sra.a da krenu, kao i sa svime sto valja na Kodiju...vicious wrote:Natko, autor addona Croatia on demand i P2Psport, ima novi addon u repozitoriju, Castaway. Valjda neće dalje održavati p2psport, nego unutar ovog addona ima kategorija P2P Corner, sinoć sam malo testirao i odlično radi. Arenavision, torrent-TV.ru sve je tu i radi bez greške. Npr.oni NTV+ Football HD kanali u 1080 rezoluciji preko acestreama piče bez ikakvog štopanja. A imaju i arene i sportklubovi
Vjerovatno misliš na kojekakve iptv liste, njima je otprike takav rok trajanja![]()
Ono sto ja najvise koristim radi već mjesecima, da ne kazem godinama.