Normalno da ne može, iz prostog razloga što uloge Misimovića onomad i Pjanića na današnjoj utakmici, SP-u ili u Romi nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Misimović u životu nije odigrao utakmice kao centralni vezni ili duboki playmaker. Centralni vezni (pa i box-to-box veznjak) ne prave razliku na isti način na koji to radi klasična desetka koja praktično ordinira na protivničkoj trećini. Na koji način očekuješ da centralni vezni u sistemu 442 pravi razliku?cyprus wrote: Pjanić - bez obzira na njegovu vrijednost i eventualno opravdanje da nije u formi, meni se jednostavno uvijek činilo da on ne može biti ono što je Miske bio - igrač koji čini razliku
Andora - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Zmijuga loma
#526 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
- Edin H.
#527 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
cyprus wrote:Pa ako su amateri, ne znači da su levatiEdin H. wrote:Ovo samo cyprus moze, napisati onoliki post o levatima
Jok, eto nisu
- Edin H.
#528 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
It_is_a_Leclerc wrote:Sa Bešićem se desilo ono čega sam se ja i pribojavao da će se desiti. Bešić je i sam uzjahao talas "sakrio Messija u džep", "pokriva Zemlju", "ubica dječijeg lica", iako za to, hajmo biti realni i staviti ruku na srce, nema i niti je ikad i bilo pokrića. I sada je ego veliki, minutaža relativno mala, i javila se velika nervoza. Ne možeš onako refleksno krenuti daviti igrača, pa čak ni uhvatiti ga za vrat, jer će svaki ozbiljniji profesionalac pasti k'o da ga je slon ugazio, i bit će crno i rđavo za nas.
Muhamed treba da igra fudbal, jer to zna. Ovo budalasanje i izigravanje kauboja na terenu neće donijeti ništa dobro.
Zasto ga pokusaj od trenera nije izveo iz igre nakon toga?
-
todd_smith
#529 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Suti, sad ce ti reci da je Visca k`o Robben odigrao, a Lulic igrao dobro samo zato jer je Zukanovic bio na terenu.leškarenje wrote:Tanki smo ko rizla,mogu misliti da je Susic selektor sta bi sve bilo izrecenopa mi nismo imali prilike kako treba ,ne znam o cemu pricamo.Lose je ovo do bola,mada ne znam koliko se ova tekma uzeti za mjerilo ali mrka kapa i bez Germanije.............
Jarane jedno je navijati za drzavu, drugo je sam sebi oci mazati, mi smo imali 78% posjeda i imali samo 4 suta na gol tokom 90 minuta...protiv jebene Andore. Koji ce sok Austrija sad u utorak da bude ako se ne probude.
- avetinja
#530 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Krkan, može biti kažnjen zbog ovoga.Logovan wrote:
Malo je falilo da ga zadavi.
-
todd_smith
#531 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
bitno je da je sada ko je ko on, da ga vidim u Engleskoj da ovo uradi
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#532 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Pa vjerovatno zato i sjedi na klupi jer ni jedan trener nece sebe da dovede u situaciju da 90 minuta drhti hoce li ostati sa 10 igraca ili ne.todd_smith wrote:bitno je da je sada ko je ko on, da ga vidim u Engleskoj da ovo uradi
- Logovan
#533 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Pa i tamo se dosta kurčio.todd_smith wrote:bitno je da je sada ko je ko on, da ga vidim u Engleskoj da ovo uradi
Prije će biti da je na klupi jer je jaka konkurencija.hrasno38 wrote: Pa vjerovatno zato i sjedi na klupi jer ni jedan trener nece sebe da dovede u situaciju da 90 minuta drhti hoce li ostati sa 10 igraca ili ne.
Nije on ni prvi, a Boga mi nije ni zadnji igrač u Engleskoj koji zna biti na rubu crvenog kartona.
- luckylaka
#534 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
-
Korisničkoime
#535 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Upravo o ovome sam govorio pred SP da me je strah njegove glave koja je momka i najvise kostala u njegovoj mladoj karijeri a ovo nas jos uvijek moze kostati jer UEFA moze i naknadno izreci kaznu, 2,3,4 utakmice suspenzije sjetite se Salihovica. Belaj je taj da nam je on jedini def.vezni trenutnoavetinja wrote:Krkan, može biti kažnjen zbog ovoga.Logovan wrote:
Malo je falilo da ga zadavi.
- avetinja
#536 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Vedi svaka čast , ali ne znam koliko da izađeš iz forme ne može ti toliko otupiti osjećaj sa loptu i gol. Sa 10 metara puca 2 metra od gola, plus još dvije stopostotne šanse fuli, i na kraju se ljuti što ga izbacuje, pa šta da kažem? Bešić mi se nikada nije sviđao, a da je sa ovim davljenjem ispao krkan - jeste. Počeo daviti rekreativce, neka malo na ozbiljnije protivnike ovako krene, i na one koji imaju kratak fitilj, pa da ga vidimo.
- ganjeta
#537 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Nema šanse da ga za ovo kazne, ovakvih milon slučajeva svaki dan u fudbalu.
-
Korisničkoime
#538 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Da nije lik amater i da zna kao sto ne zna pao bi ko pokosen i valjao se po travi pomagajsao uvijao se i previjao a Besic popusio direktan crveni i jos 2-3 tekme suspenzije. Ne valja mu to nikako moze i sebe i nas tako u crno zavit zamisli u odlucjucoj protiv Belgije ostanes sa 10 igraca u 10 minavetinja wrote:Vedi svaka čast , ali ne znam koliko da izađeš iz forme ne može ti toliko otupiti osjećaj sa loptu i gol. Sa 10 metara puca 2 metra od gola, plus još dvije stopostotne šanse fuli, i na kraju se ljuti što ga izbacuje, pa šta da kažem? Bešić mi se nikada nije sviđao, a da je sa ovim davljenjem ispao krkan - jeste. Počeo daviti rekreativce, neka malo na ozbiljnije protivnike ovako krene, i na one koji imaju kratak fitilj, pa da ga vidimo.
-
Korisničkoime
#539 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Mozda na terminima ali u kval.za EP pod okriljem UEFE moze da popusi naknadno suspenziju bez problema i za manju stvar kao npr.prigovor sudijiganjeta wrote:Nema šanse da ga za ovo kazne, ovakvih milon slučajeva svaki dan u fudbalu.
- avetinja
#540 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Ne daj Bože. Čovjek se mora naučiti samokontroli, i mora shvatiti da fudbal nije džudo, pa da nekog davi. Ovo mu je bio nepotreban i glup potez. Nadam se da će obuzdati svoje nagone i shvatiti moguće posljedice svog postupka.Korisničkoime wrote:Da nije lik amater i da zna kao sto ne zna pao bi ko pokosen i valjao se po travi pomagajsao uvijao se i previjao a Besic popusio direktan crveni i jos 2-3 tekme suspenzije. Ne valja mu to nikako moze i sebe i nas tako u crno zavit zamisli u odlucjucoj protiv Belgije ostanes sa 10 igraca u 10 minavetinja wrote:Vedi svaka čast , ali ne znam koliko da izađeš iz forme ne može ti toliko otupiti osjećaj sa loptu i gol. Sa 10 metara puca 2 metra od gola, plus još dvije stopostotne šanse fuli, i na kraju se ljuti što ga izbacuje, pa šta da kažem? Bešić mi se nikada nije sviđao, a da je sa ovim davljenjem ispao krkan - jeste. Počeo daviti rekreativce, neka malo na ozbiljnije protivnike ovako krene, i na one koji imaju kratak fitilj, pa da ga vidimo.
- ganjeta
#541 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Nađi mi jedan slučaj gdje se hvatanje za vrat, naknadno kazni. Pjanićevo gaženje Ok, ono može, ovo nikad.
Bilo je pred sudijom, nije ni žuti dobio, malo prep'o onoga i dobar. Ja volim ovakve igrače, koji imaju muda a pri tome znaju lopte.
Bilo je pred sudijom, nije ni žuti dobio, malo prep'o onoga i dobar. Ja volim ovakve igrače, koji imaju muda a pri tome znaju lopte.
- JThomas
#542 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
zna lopte za ferencvaros. a za ono gdje sad igra i šta se sad od njega očekuje - bogami i ne zna bogzna kako.
-
Paul F.
#543 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Misliš Vedo se ljuti što ga mijenjaju sa Đurićem ? Nisam to vidio.avetinja wrote:Vedi svaka čast , ali ne znam koliko da izađeš iz forme ne može ti toliko otupiti osjećaj sa loptu i gol. Sa 10 metara puca 2 metra od gola, plus još dvije stopostotne šanse fuli, i na kraju se ljuti što ga izbacuje, pa šta da kažem? Bešić mi se nikada nije sviđao, a da je sa ovim davljenjem ispao krkan - jeste. Počeo daviti rekreativce, neka malo na ozbiljnije protivnike ovako krene, i na one koji imaju kratak fitilj, pa da ga vidimo.
- ganjeta
#544 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Nije superstar ali dečko zna lopte i kakvi su mu konkurencija možda i može proći kao superstar. 
-
todd_smith
#545 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Pa UEFA se i vodi tim pravilom ako sudija nije nista uradio onda oni mogu, da je sudija dao zuti onda ga nikakve UEFIne komisije ne bi mogle kazniti jer je sudija vec tokom utakmice odlucioganjeta wrote:Nađi mi jedan slučaj gdje se hvatanje za vrat, naknadno kazni. Pjanićevo gaženje Ok, ono može, ovo nikad.
Mada sumnjam da ce ista biti, ne sjecam se da je ikada naknadno nekoga kaznila UEFA za ovako nesto, ali poenta ostaje da je mali glup.
Jedno je imati muda, drugo je biti glup. Protiv Andore i lika koji mu nije ni uletio opasno, je mogao popusiti crveni kad je bilo 0-0 i sjebat nas za sljedece utakmice gdje nam je samo pobjeda jedina opcija. Kao sto rekoh, moze se on kurciti ovdje, da ga vidim u Engleskoj. Za ovo bi odmah dobio 3 utakmice suspenzije u EPLu
-
Paul F.
#546 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Mene interesuje zašto je nekoliko naših igrača bilo toliko nervozno.
- JThomas
#547 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
dečko je sjajan destruktivan kakav nam je dugo falio. ali se ne treba puno praviti pametan prema naprijed, jer jednostavno nije. 4-1-4-1 gdje je on ovo prvo "1", ispred njega pjanić i medunjanin, je sigurno najbolje što možemo ponuditi u ovom trenutku protiv koga god da igramo.ganjeta wrote:Nije superstar ali dečko zna lopte i kakvi su mu konkurencija možda i može proći kao superstar.
-
Korisničkoime
#548 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Koliko sam ja mogao da upratim postoji mogucnost za naknadno kaznjavanje kod svakog grubog prekrsaja i/ili starta kojim se zelio ozlijedi protivnik i/ili nesportskog i/ili nedolicnog ponasanja ako davljenje protivnika to nije sta je sigurno nije udvaranje ili zov za parenje. Kod Pjanicevog gazenja moze se opravdano pitati je li bilo namjere kod Besica pa tesko sigurno ga nije nenamjerno davio isto kad prevaris zenu pa kazes nisam bona namjerno. Uostalom nije toliko ni bitno volio bi da ne mogu ali i da ne mogu slozit ces se da treba izbjegavati davljenje protivnika neka muda pokaze na drugi nacin nekako gdje nece popusit crveni i suspenzijuganjeta wrote:Nađi mi jedan slučaj gdje se hvatanje za vrat, naknadno kazni. Pjanićevo gaženje Ok, ono može, ovo nikad.
-
north
#549 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
@J Thomas, upravo...samo u destruktivi je pravi kad treba zaustaviti proitivnički napad, čim počne naprijed nešto nema tu hajra...onaj pokušaj plasiranja sa vrha 16 uz neometan šut pokazuje kako se nalazi u tim situacijama
Bitne su 3 bobe i rutinski dobijena tekma, ostalo se može zanemariti....Ako dobijemo Izrael i ako Belgija uzme u Wales-u što isto nam ide u prilog, tek tada je baraž dokučiv
...taj scenario znači biti na bod od ćifuta i 3 od Wales-a pri čemu još sa njima igraš kući..to već onda nije nemoguće
...jebi ga, doveli smo se u situaiju da se moraš igrati matematike i da zavisiš od drugih 
Bitne su 3 bobe i rutinski dobijena tekma, ostalo se može zanemariti....Ako dobijemo Izrael i ako Belgija uzme u Wales-u što isto nam ide u prilog, tek tada je baraž dokučiv
-
Korisničkoime
#550 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Bio vozacu autobusa rodendan i svi se urokali i napili dan prije tekme i bili mahmurni plus Pjanic se nazderao nekih losih gljiva i dobio pravo los trip koji ga je skoro pa do tekme drzao nesto slicno kao kad se Kolasinac napio pred NigerijuPaul F. wrote:Mene interesuje zašto je nekoliko naših igrača bilo toliko nervozno.