BHCluster wrote:L u c i f e r wrote:Ako ti je toliko stalo da budes pravu te sam ponavljas svoje argumente i konstatujes slavodobitno da si u pravu, eto budi brate ko ti brani.
Ne znam u cemu, al nije ni bitno.
U pravu si.
Antisemitizam u Bosni
-
L u c i f e r
#526 Re: Antisemitizam u Bosni
-
apoksiomen
#527 Re: Antisemitizam u Bosni
Pa više-manje svaka je država nastala otimačinom zemlje. Pitanje je samo kada to zastarijeva, tj. nakon koliko godina se više ne može tražiti zemlju nazad. Recimo, ti postaviš granicu da 60 godina nije dovoljno za zaborav, ali 500 godina već jest, pa onda nema smisla da Grci traže drugu polovicu Cipra ili Stambol nazad. Za nekog Srbina ni 700 godina nije dovoljno, pa oni još uvijek imaju pravo na Kosovo. Ali 1400 jest, pošto su oni tad došli na Balkan i pokorili starosjedioce, neće se valjda sad radi toga selit u zakarpatske krajeve poslije toliko vremena ovamo. Baski imaju problem sa nama Indoevropljanima već nekih 3 000 godina. I tako dalje.... Uglavnom, svako će namjestiti aršine kako njemu odgovara, i kako onda izgraditi jedinstven kriterij za sve na svijetu?hizo ramidovic wrote: koji bezobrazluk!
nesretnice, pa valjda je otimacina zemlje cinjenica a ne izgovor. apsolutni sam protivnik nasilja, ali zar upravo izrael nije stvoren na takav nacin?
i po kojem osnovu se palestinci trebaju pomiriti sa otimacinom svoje zemlje tj nasilno stvorenim cinjenicama?
- Danguba
#528 Re: Antisemitizam u Bosni
@Luciferu, gorit ces u paklu od vlastite vatre sta uradi od teme...
o ja, da ne zaboravim, imas selame od Taubera...
-
L u c i f e r
#529 Re: Antisemitizam u Bosni
Danguba wrote:@Luciferu, gorit ces u paklu od vlastite vatre sta uradi od teme...![]()
![]()
-
kecher II
#530 Re: Antisemitizam u Bosni
covjece ja tebe uopste ne kontam ili ti ne kontas da to sto se desava u palestini i sto izraelci teroriziraju palestinske civile tebi, meni, nama u BiH ne daje alibi da pisemo, jer uglavnom se to svelo na komentare na drustvenim mrezama i portalima, ko 'ebe ovog sarajevskog jevreja jer on je samo jevrej a vidi sta rade izraelci u palestini, da li se slazes samnom?BHCluster wrote:Na vijest da "Pakao se spustio na Pojas Gaze: Izraelci u napadu koriste i otrovni gas, desetine ubijenih" od 17.07.2014, tebi sa pravom zapao ovaj komentar dolje koji i oni koji su ga podrzali. Za takvo nesto nema opravdanja i nemoze ga biti. Isto tako to podrzava ono sto sam ranije napisao a to jeste umjesto da se identificira razlog zasto se to desava zasto sto prije svega roditelji i nastavnici nisu naucili djecu nekim osnovnim stvarima i popravi, osobe poput tebe koriste ovaj primjer totalno ignorisuci cinjenice sta se desilo u Gazi od datuma kada je ovaj clanak objavljen pa do danas samo govori da ti antisemitizam uopste nije bitan kao i gospodi koja bi ubijala. Vec sam jednom napisao, boriti se protiv antisemitizma, netolerancijom i sovinizmo je jednako gasenjem vatre nekom vrstom goriva pogotovo u ovoj "drzavi".
-
kecher II
#531 Re: Antisemitizam u Bosni
evo za BHCluster-a, sta ja mislim o ovoj pojavi u BiH a posebno kod bosnjaka.kecher II wrote:ma kakv crni antisemitizam u BiH kao nesto organizovano u tom smislu vec bosnjo se tako identifikuje navijacki k'o ko ih 'ebe oni ubijaju palestince, navijamo za palestince, ko 'ebe charlija karikira muhameda, navijamo za muhameda, bosnjo je antisemita iz ne znanja a ne ideologije a za to je kriva drzava koja ne uci ni djecu kroz skolski sistem a ni odrasle kroz zvanicnu drzavnu politiku.
komentari na portalima odrazavaju uobicajeno misljenje BH omladine koja bajram slavi u kafani uz cecu i cugu, otprilike k'o i ona 5-6 jegera: sta za vas predstavlja bajram - ma nista posebno izadjemo malo cugamo, eto to je to kako ona slavi bajram tako je i antisemita, tako meni to izgleda.
-
hizo ramidovic
#532 Re: Antisemitizam u Bosni
pa zbog te otimacine upravo i imamo takvo stanje u palestini, jer se ljudi ne mogu pomiriti sa tim da neko ko je jaci dodje i naprasno im otme zemlju i protjera ih iz njihovih domova iliti nije zastarilo. zbog takvih se stvari i vode ratovi, ne samo u palestini, a zivimo u XXI stoljecu, puna nam usta price o demokratiji, vladavini prava, ljudskim pravima, pravima manjina bla bla...a ustvari, imas prava onoliko koliko si vojno jak...kao i prije hiljadu godina.apoksiomen wrote: Pa više-manje svaka je država nastala otimačinom zemlje. Pitanje je samo kada to zastarijeva, tj. nakon koliko godina se više ne može tražiti zemlju nazad. Recimo, ti postaviš granicu da 60 godina nije dovoljno za zaborav, ali 500 godina već jest, pa onda nema smisla da Grci traže drugu polovicu Cipra ili Stambol nazad. Za nekog Srbina ni 700 godina nije dovoljno, pa oni još uvijek imaju pravo na Kosovo. Ali 1400 jest, pošto su oni tad došli na Balkan i pokorili starosjedioce, neće se valjda sad radi toga selit u zakarpatske krajeve poslije toliko vremena ovamo. Baski imaju problem sa nama Indoevropljanima već nekih 3 000 godina. I tako dalje.... Uglavnom, svako će namjestiti aršine kako njemu odgovara, i kako onda izgraditi jedinstven kriterij za sve na svijetu?
elem, poenta tvoga pisanja jeste da slabiji trebaju prihvatiti realnost stvorenu tenkovima, avionima, raketama, samo treba sacekati odredjeni vremenski period...ti dakle odobravas takav nacin stvaranja i otimanja ali ne odobravas takav vid otpora...veoma principijelan, posten i pravedan stav, nema sta...
a fakat mi odnekud poznata ta prica o realiziranju politickih ciljeva metodom 'krvi i tla'... kao da je toga nekad bilo i ovdje kod nas, ali nikako da se sjetim kad i gdje...
- BHCluster
#533 Re: Antisemitizam u Bosni
Napadati nekoga na bilo kojoj osnovi je pogresno tu nema rasprave, napadati Europske jevreje radi onoga sta Izrael radi je van pameti. Sto se tice Izraela i Palestine i obrnuto ima dovoljno relevantni izvora informacija od direktni iz tog podrucja pa do UNa, EUa, ICJa itd. A ako su ti izvor informacija neka propaganda sa obe strane onda se slazxem da nemas pravo komentarisati to jeste ima ali taj argument ne znaci nista.kecher II wrote: covjece ja tebe uopste ne kontam ili ti ne kontas da to sto se desava u palestini i sto izraelci teroriziraju palestinske civile tebi, meni, nama u BiH ne daje alibi da pisemo, jer uglavnom se to svelo na komentare na drustvenim mrezama i portalima, ko 'ebe ovog sarajevskog jevreja jer on je samo jevrej a vidi sta rade izraelci u palestini, da li se slazes samnom?
-
mmaar
#534 Re: Antisemitizam u Bosni
I bice da opet salonašiš.cyprus wrote: I biće da si ponosan kako se neki pripadnici tvog naroda fino uklopiše u susjedstvo i EUropuBratstvo, rekoh ja...
Ti meni bez ikakve argumentacije pokusavas prisiti antisemitizam, iako ni ovdje, ni u svih mojih preko 1000 postova na ovom forumu neces naci nista sto bi me kompromitovalo u tom pogledu, ali kao i g. Necastivi, koji pokusava to isto prisiti cijelom jednom narodu, sigurno polazis od istih motiva i pretpostavki.Jeftino i zalosno. Ni salonci nisu sto su nekad bili.
-
mmaar
#535 Re: Antisemitizam u Bosni
Povali ga Eli kao zadnjeg levata i to ekspresnoDanguba wrote:@Luciferu, gorit ces u paklu od vlastite vatre sta uradi od teme...![]()
![]()
-
L u c i f e r
#536 Re: Antisemitizam u Bosni
Hajmo malo o meni, nismo odavno.mmaar wrote:I bice da opet salonašiš.cyprus wrote: I biće da si ponosan kako se neki pripadnici tvog naroda fino uklopiše u susjedstvo i EUropuBratstvo, rekoh ja...
Ti meni bez ikakve argumentacije pokusavas prisiti antisemitizam, iako ni ovdje, ni u svih mojih preko 1000 postova na ovom forumu neces naci nista sto bi me kompromitovalo u tom pogledu, ali kao i g. Necastivi, koji pokusava to isto prisiti cijelom jednom narodu, sigurno polazis od istih motiva i pretpostavki.Jeftino i zalosno. Ni salonci nisu sto su nekad bili.
Btw, wtf znaci termin salonac, vidim da ga pojedinci skromnih i ogranicenih kapaciteta pocesto vole rabiti u raznim prigodama?
-
L u c i f e r
#537 Re: Antisemitizam u Bosni
Ah, jos o meni, krasno, konacno dobijam paznju kakovu zasluzujem...mmaar wrote:Povali ga Eli kao zadnjeg levata i to ekspresnoDanguba wrote:@Luciferu, gorit ces u paklu od vlastite vatre sta uradi od teme...![]()
![]()
o ja, da ne zaboravim, imas selame od Taubera..., ali pusti ga, vidis da je na rubu sloma
Zali se Necastivi i kukumace tamo na nekoj temi kako ga na forumu zlostavljaju.
-
kecher II
#538 Re: Antisemitizam u Bosni
ok je komentarisati situaciju tamo, ali po meni nije ok tu situaciju tamo koristiti da mlatnes jevreja u sarajevu toljagom u glavu i da komentari na to budu ko ga 'ebe on je samo jevrej vidi sta oni rade palestincima.BHCluster wrote:Napadati nekoga na bilo kojoj osnovi je pogresno tu nema rasprave, napadati Europske jevreje radi onoga sta Izrael radi je van pameti. Sto se tice Izraela i Palestine i obrnuto ima dovoljno relevantni izvora informacija od direktni iz tog podrucja pa do UNa, EUa, ICJa itd. A ako su ti izvor informacija neka propaganda sa obe strane onda se slazxem da nemas pravo komentarisati to jeste ima ali taj argument ne znaci nista.kecher II wrote: covjece ja tebe uopste ne kontam ili ti ne kontas da to sto se desava u palestini i sto izraelci teroriziraju palestinske civile tebi, meni, nama u BiH ne daje alibi da pisemo, jer uglavnom se to svelo na komentare na drustvenim mrezama i portalima, ko 'ebe ovog sarajevskog jevreja jer on je samo jevrej a vidi sta rade izraelci u palestini, da li se slazes samnom?
svako ima pravo na misljenje i komentarisanje bilo koje situacije pa i te izrael-palestina i na stav za ili protiv sa ili bez konkretnih argumenata, ono sto ja hocu da kazem je da nije uredu da nama u BiH palestina bude izgovor da mlatnemo jevreja u sarajevu, ne kontam koja je tu logika, naravno nisu komentari na internetu relevantan pokazatelj opsteg misljenja u drustvu ili ti nedajboze drzavne politike, mada ja mislim da preovladava to neko antijevrejsko, antiizraelsko ozracje iskljucivo zbog palestine.
ok, ovo u sarajevu se zavrsilo kako se zavrsilo ali su komentari na to bili u smislu ko ga 'ebe vidi palestine
-
mmaar
#539 Re: Antisemitizam u Bosni
Jel ti nanosimo bolL u c i f e r wrote:Ah, jos o meni, krasno, konacno dobijam paznju kakovu zasluzujem...mmaar wrote:Povali ga Eli kao zadnjeg levata i to ekspresnoDanguba wrote:@Luciferu, gorit ces u paklu od vlastite vatre sta uradi od teme...![]()
![]()
o ja, da ne zaboravim, imas selame od Taubera..., ali pusti ga, vidis da je na rubu sloma
Zali se Necastivi i kukumace tamo na nekoj temi kako ga na forumu zlostavljaju.
- Stjui
#540 Re: Antisemitizam u Bosni
obrijan i namirisan četnik.a često se taj izraz koristi za one lafo neutralne forumaše(jugonostalgičari uglavnom),koji uprkos svoj toj njihovoj "neutralnosti",na kraju forumske diskusije uvijek nekako završe držeći stranu velikosrbima i četaljima.nadam se da sam bio od pomoći,g.l.L u c i f e r wrote: Btw, wtf znaci termin salonac?
-
L u c i f e r
#541 Re: Antisemitizam u Bosni
Dapace, veoma uzivam u paznji svojih fanova.mmaar wrote:
Jel ti nanosimo bol
Da nije vas ne bi bilo niti moje popularnosti ni popularnosti mojih tema.
-
L u c i f e r
#542 Re: Antisemitizam u Bosni
Blagodarim na informaciji.Stjui wrote:obrijan i namirisan četnik.a često se taj izraz koristi za one lafo neutralne forumaše(jugonostalgičari uglavnom),koji uprkos svoj toj njihovoj "neutralnosti",na kraju forumske diskusije uvijek nekako završe držeći stranu velikosrbima i četaljima.nadam se da sam bio od pomoći,g.l.L u c i f e r wrote: Btw, wtf znaci termin salonac?
I razumijem podrijetlo takovoga gledista.
Naime, mi borci ARBiH nikada nismo bili ni priblizno tako opasni i ostri kao sto je to nas danasnji podmladak golobradih internet ratnika, mahom iz dijasporskih krajeva.
-
mmaar
#543 Re: Antisemitizam u Bosni
Opasna je sveta vodica u kombinaciji sa gibanicomL u c i f e r wrote:Dapace, veoma uzivam u paznji svojih fanova.mmaar wrote:
Jel ti nanosimo bol
-
mmaar
#544 Re: Antisemitizam u Bosni
L u c i f e r wrote:Blagodarim na informaciji.Stjui wrote:obrijan i namirisan četnik.a često se taj izraz koristi za one lafo neutralne forumaše(jugonostalgičari uglavnom),koji uprkos svoj toj njihovoj "neutralnosti",na kraju forumske diskusije uvijek nekako završe držeći stranu velikosrbima i četaljima.nadam se da sam bio od pomoći,g.l.L u c i f e r wrote: Btw, wtf znaci termin salonac?
I razumijem podrijetlo takovoga gledista.
Naime, mi borci ARBiH nikada nismo bili ni priblizno tako opasni i ostri kao sto je to nas danasnji podmladak golobradih internet ratnika, mahom iz dijasporskih krajeva.
-
L u c i f e r
#545 Re: Antisemitizam u Bosni
Sjajna kombinacija vaistinu, svesrdno je preporucam, narocito sa prasetinom.mmaar wrote:Opasna je sveta vodica u kombinaciji sa gibanicomL u c i f e r wrote:Dapace, veoma uzivam u paznji svojih fanova.mmaar wrote:
Jel ti nanosimo bol
- BHCluster
#546 Re: Antisemitizam u Bosni
Na svu srecu u BiH jos nije niti jedan jevrej napdnut zato sto je jevrej ili zbog palestine, iako je ta mrznja prema drugima u BiH dosegla razmjere genocida izglde to je najbolji pokazatelj da kad su rekli "NEVER AGAIN" to nisu mislili. Da ponovim opet ako se djeca ne obrazuju od strane roditelja, ucitelja ako zive u nezdravoj okolini ovo je samo rezultat toga, ti sto komentaris i rezonuju na taj nacin u kojem pokazuju mrznju prema jevrejima siguro istu mrznju ima prema meni jer ne mislim isto kao ili oni.kecher II wrote:ok je komentarisati situaciju tamo, ali po meni nije ok tu situaciju tamo koristiti da mlatnes jevreja u sarajevu toljagom u glavu i da komentari na to budu ko ga 'ebe on je samo jevrej vidi sta oni rade palestincima.BHCluster wrote:Napadati nekoga na bilo kojoj osnovi je pogresno tu nema rasprave, napadati Europske jevreje radi onoga sta Izrael radi je van pameti. Sto se tice Izraela i Palestine i obrnuto ima dovoljno relevantni izvora informacija od direktni iz tog podrucja pa do UNa, EUa, ICJa itd. A ako su ti izvor informacija neka propaganda sa obe strane onda se slazxem da nemas pravo komentarisati to jeste ima ali taj argument ne znaci nista.kecher II wrote: covjece ja tebe uopste ne kontam ili ti ne kontas da to sto se desava u palestini i sto izraelci teroriziraju palestinske civile tebi, meni, nama u BiH ne daje alibi da pisemo, jer uglavnom se to svelo na komentare na drustvenim mrezama i portalima, ko 'ebe ovog sarajevskog jevreja jer on je samo jevrej a vidi sta rade izraelci u palestini, da li se slazes samnom?
svako ima pravo na misljenje i komentarisanje bilo koje situacije pa i te izrael-palestina i na stav za ili protiv sa ili bez konkretnih argumenata, ono sto ja hocu da kazem je da nije uredu da nama u BiH palestina bude izgovor da mlatnemo jevreja u sarajevu, ne kontam koja je tu logika, naravno nisu komentari na internetu relevantan pokazatelj opsteg misljenja u drustvu ili ti nedajboze drzavne politike, mada ja mislim da preovladava to neko antijevrejsko, antiizraelsko ozracje iskljucivo zbog palestine.
ok, ovo u sarajevu se zavrsilo kako se zavrsilo ali su komentari na to bili u smislu ko ga 'ebe vidi palestine
-
apoksiomen
#547 Re: Antisemitizam u Bosni
Pa hajde više sjeti se se, 20 postova ti treba...hizo ramidovic wrote: pa zbog te otimacine upravo i imamo takvo stanje u palestini, jer se ljudi ne mogu pomiriti sa tim da neko ko je jaci dodje i naprasno im otme zemlju i protjera ih iz njihovih domova iliti nije zastarilo. zbog takvih se stvari i vode ratovi, ne samo u palestini, a zivimo u XXI stoljecu, puna nam usta price o demokratiji, vladavini prava, ljudskim pravima, pravima manjina bla bla...a ustvari, imas prava onoliko koliko si vojno jak...kao i prije hiljadu godina.
elem, poenta tvoga pisanja jeste da slabiji trebaju prihvatiti realnost stvorenu tenkovima, avionima, raketama, samo treba sacekati odredjeni vremenski period...ti dakle odobravas takav nacin stvaranja i otimanja ali ne odobravas takav vid otpora...veoma principijelan, posten i pravedan stav, nema sta...
a fakat mi odnekud poznata ta prica o realiziranju politickih ciljeva metodom 'krvi i tla'... kao da je toga nekad bilo i ovdje kod nas, ali nikako da se sjetim kad i gdje...
Ja kažem da političku realnost treba prihvaćati, i unutar nje se boriti za svoja prava i ciljeve. Ne moraju Palestinci biti presretni zbog postojanja Izraela, ali im to svejedno ne daje pravo da terorišu stanovnike Izraela raketnom paljbom niti terorističkim napadima. Kada bi oni bilo vojno jaki da poraze Izrael, tada bi možda njihovo postupanje i imalo smisla, ali da vojno inferiorna strana ide na sve ili ništa, glavom kroza zid sa ambicijama da će stjerati Izrael u more, a realno ih Izrael može sve potamaniti, i da radi takvog fatalizma i fanatizma stradava toliki broj ljudi, a oni i dalje po svome, je sumanuto. Upravo radi empatije, a ne animoziteta prema Palestincima treba prestati podržavati takve radikalne opcije pod izlikom da "oni samo brane svoje što im je oteto" i sl.
A nadalje, mislim da smo već objašnjavali da je proglašenje Izraela zapravo bilo osamostaljenje jedne britanske kolonije, pa prema tome bismo mogli dovoditi u pitanje državnost Južne Afrike, Australije, Novog Zelanda ili Amerike.
-
hizo ramidovic
#549 Re: Antisemitizam u Bosni
ti smatras da je argument sile glavni argument koji treba postovati u ovakvim situacijama, ali neko ne misli tako. ti smatras da je prihvatljivo da se politicka realnost stvorena metodom krvi i tla, tenkovima i raketama treba prihvatiti, ali neko ne misli tako. i izrael nije nastao referendumom o samostalnosti neke kolonije vec upravo na nacin na koji se sada palestinci bore protiv njih...a pricati o potrebi da palestinci prestanu podrzavati radikalne opcije dok istovremeno u izraelu vec nekoliko mandata vlast dobija izrazito radikalna stranka je besmisleno...apoksiomen wrote:
Pa hajde više sjeti se se, 20 postova ti treba...![]()
Ja kažem da političku realnost treba prihvaćati, i unutar nje se boriti za svoja prava i ciljeve. Ne moraju Palestinci biti presretni zbog postojanja Izraela, ali im to svejedno ne daje pravo da terorišu stanovnike Izraela raketnom paljbom niti terorističkim napadima. Kada bi oni bilo vojno jaki da poraze Izrael, tada bi možda njihovo postupanje i imalo smisla, ali da vojno inferiorna strana ide na sve ili ništa, glavom kroza zid sa ambicijama da će stjerati Izrael u more, a realno ih Izrael može sve potamaniti, i da radi takvog fatalizma i fanatizma stradava toliki broj ljudi, a oni i dalje po svome, je sumanuto. Upravo radi empatije, a ne animoziteta prema Palestincima treba prestati podržavati takve radikalne opcije pod izlikom da "oni samo brane svoje što im je oteto" i sl.
A nadalje, mislim da smo već objašnjavali da je proglašenje Izraela zapravo bilo osamostaljenje jedne britanske kolonije, pa prema tome bismo mogli dovoditi u pitanje državnost Južne Afrike, Australije, Novog Zelanda ili Amerike.
nikad nisam bio zagovornik bilo kakvog nasilja, ali razumijem da se ti ljudi jednostavno ne mogu pomiriti sa nepravdom koja im je nanesena. zao mi je svih nevino stradalih, i volio bih kad bi se taj sukob jednom zasvagda rijesio mirnim putem i na obostrano zadovoljstvo, ali je ocito da su stavovi i pogledi isuvise razliciti za takvo nesto...
djaba, ostarilo se, pa nikako da se sjetim otkud su mi poznate te tvoje metode uspostave politicke realnosti...
-
mmaar
#550 Re: Antisemitizam u Bosni
Tako je vec bolje, kad priznas da si i sam sebi za odlijepit od smijeha zbog ove jeftine lakrdijeL u c i f e r wrote:mmaar wrote:![]()
![]()