Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skafiskafsnjak wrote:
Ove goodyear eff grip perf ... 205 55 16. 136 km jedna
jesul bučne ko sto stoji u ovim tablicma. nisam nikad imao goodyear, a vidim i u gumam im je dobra cijena 195/65/15 za 104 km.
nekako se drzim miselina a mislio sam preci na continental. mada opet mislim da je sve to marketing kod ovih jacih proizvođača koje god da uzmes neces pogrijesiti, sve su 5 deka
Ma pravo da ti kazem, ne znam vala ... NIsam jos vozio malo duze pa da kazem neko iskustvo.
Ma u pet deka su Michelin, Conti, goodyear, dunlop, pirelli itd ... Sve je to tu i tamo, sta god covjek kupi nece pogrijesiti. Uostalom, sama cijena govori ... u 10km su sve . Kada sam gledao na netu, pisalo je da nisu bucne (68db) dok su Conti Michelin i ekipa bucnije (70db i vise) . Ali prosjecan vozac kao ja (10 000km godisnje) to nesto i ne primjeti da bih rekao da mi smeta. Ja sam koristio Michelin zimske, Continental ljetne . I jedne i druge po 4 godine s tim da su Michelin u boljem stanju, manje potrosene...ali to je ocekivano jer su zimske .
Uglavnom nikada nisam imao problem ... vise sam iz radoznalosti uzeo Goodyear...
mali_milojica wrote:
Kod mene tetak npr svake godine kupuje dvije zimske. Najstarije koje su bile nazad baca,one koje su bile naprijed idu nazad a nove naprijed. I tako svake godine. Vozi mali auto,13-ke idu,tako da nije strasno.
isto dobra, ekonomična kombinacija
s manom da ipak ljeti voza m+s što je loše
ja slično radim, ali ipak naprijed uzimam nove LJETNE, a i zimske, naizmjence
pozadi idu poluistrošene
Vozi mali auto,1.1 sa 55 konja,i tim ne iskoristi sav potencijal
nema to veze, gume su projektovane prema autu, a naročito u aspektu kočenja nebitno o kakvom se autu radi, jer i kočnice su projektovane spram auta, a za kočenje je guma skoro najbitnija
uglavnom vozat m+s gume ljeti na prednjim točkovima gdje je većina sile kočenja nije baš dobro
produžava zaustavni put poprilično, možda baš za onoliko koliko je potrebno na vrijeme prikočit i zaustavit se da se izbjegne belaj
cije su ovo cijene? ako mi daju peskir uzet cu goodyear hahahahahah
ma continental ili goodyear i uzet cu sve 4 jbg. stare bacam u kakvu rijeku
4x 195/65/15 - 408 KM goodyaer + montaza, nije lose
P.Starck wrote:
cije su ovo cijene? ako mi daju peskir uzet cu goodyear hahahahahah
ma continental ili goodyear i uzet cu sve 4 jbg. stare bacam u kakvu rijeku
4x 195/65/15 - 408 KM goodyaer + montaza, nije lose
desni klik pa view image i vidis odakle je slika...sve ti se samo kaze... cijene ok, ali usluga nula... radije cu platiti cenera vise po gumi ali da imam uslugu kako treba...
hoces reci ne znaju balansirat gumu ili cekas po 2 sata... a za sliku, bas cu stalno klikat "inspect element" i traziti tagove, sta fali napisati makbel
mada mi je guma m bliza 103,4 KM po gumi, kod makbela 102 pa nema razlike
Ja sam u subotu bio kod njih. Meni su ljudi normala bili. Dosao ja ujutro, ono otisao tamo i platio gume, dosao vamo red auta velik...pitam ovog jednog otprilike kad bih na red dosao, kaze lik ne moze garantovati, za 2h . Pitam mogu li kasnije doci , kaze nije nikakav problem.
Dodjem ja oko 16h , drugi na red... udjem tamo autom, donese lik gume. Fino ga zamolim da mi pokaze godiste , uzme gumu pokaze i nakon toga ih stavi za 10-15min i to je to .
Mislim ono, nije sad neko ni ekstra pozitivno iskustvo pa da hvalim ... ono, normalno
skafiskafsnjak wrote:Ja sam u subotu bio kod njih. Meni su ljudi normala bili. Dosao ja ujutro, ono otisao tamo i platio gume, dosao vamo red auta velik...pitam ovog jednog otprilike kad bih na red dosao, kaze lik ne moze garantovati, za 2h . Pitam mogu li kasnije doci , kaze nije nikakav problem.
Dodjem ja oko 16h , drugi na red... udjem tamo autom, donese lik gume. Fino ga zamolim da mi pokaze godiste , uzme gumu pokaze i nakon toga ih stavi za 10-15min i to je to .
Mislim ono, nije sad neko ni ekstra pozitivno iskustvo pa da hvalim ... ono, normalno
i meni su bili ok. nije bilo gužve, odmah montirali i to ej to.
Sto, ne volis Japance ili ? Rasisto... I da crna je, nije zelena...
ne znam koji mu je razlog podsmjeha za Yokohamu, a za Japance pogotovo
s obzirom da je japanski brand Bridgestone No.1 u gumarskoj industriji
Yokohama je u TOP 10
Za par km vise dobije goodyear koji prave bolje gume.
P.Starck wrote:hoces reci ne znaju balansirat gumu ili cekas po 2 sata... a za sliku, bas cu stalno klikat "inspect element" i traziti tagove, sta fali napisati makbel
mada mi je guma m bliza 103,4 KM po gumi, kod makbela 102 pa nema razlike
dva sata? nemaju cetiri na stanju, rekli bice za dva dana, dao kaparu... zavlacili me dvije sedmice... na kraju trazio da mi vrate pare i otisao u maja gume gdje sve moze, sve kako je dogovoreno, sve u roku, sve kako treba... nije sekiracija vrijedna cenera po gumi
Jaha TZ wrote:
kao što sam obećo uradio sam tabelu sa ocjenama prema pravim izmjerenim rezultatima
po kriteriju da guma sa najboljim rezultatom u disciplini ima ocjenu 1 a najgori rezultat ocjenu 3,5
ovo je po disciplinama i segmentima a uskoro će i konačni poredak po ukupnim rezultatima
Vala ovaj test je zamisljen skroz glupo. Na koje to jos auto idu gume 195/65 R15 u V indeksu brzine?! Na Golfu 6 mozda idu na 1.4 motor ovih dimenzija. Znaci auto koje moze razviti max 180 na sat i V indeks brzine. Cirkus.
U ovoj dimenziji je logicno da se testira u indeksu H.
Ako vec stavljate testove, stavite da su za nesto relevantni.
ado-šampion wrote:Vala ovaj test je zamisljen skroz glupo. Na koje to jos auto idu gume 195/65 R15 u V indeksu brzine?! Na Golfu 6 mozda idu na 1.4 motor ovih dimenzija. Znaci auto koje moze razviti max 180 na sat i V indeks brzine. Cirkus.
U ovoj dimenziji je logicno da se testira u indeksu H.
Ako vec stavljate testove, stavite da su za nesto relevantni.
Sve jedan Golf 4, 5, 6 ili SKoda Octavia koja je dolazila sa 195/65 R15 gumama dolazila je sa V indexom.