A ja nemogu da se otkinem da sve cure u SA misle da ih samo tako hoce ovi sa Zahoda (zapada).ruzavjetrova wrote:Ne mogu da se otmem utisku da svi nasi momci iz dijaspore misle da ih sve cure zele samo zbog njihovog mjesta boravista.
Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#526 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#527 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Zviz wrote:Vecina bjutika se tek otvara u 10:00, ono 9 od 10, ako ne racunamo samopsluge. Banke ne prije 10:00 a neke cak u 15:00 zatvaraju. Sve se gotovo do 17:00 zatvara i robne kuce osim prodavnica sa hranom tj. one jedne a ostali spesel bjutici do 17:00. Sredjena drzava skroz na skroz. Motto, malo rada puno zarade.Tomahawk11 wrote:U Danskoj se u 10:30 ide na posao. Sto ti je uredjena zemlja!
- ruzavjetrova
#528 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Zviz wrote:A ja nemogu da se otkinem da sve cure u SA misle da ih samo tako hoce ovi sa Zahoda (zapada).ruzavjetrova wrote:Ne mogu da se otmem utisku da svi nasi momci iz dijaspore misle da ih sve cure zele samo zbog njihovog mjesta boravista.
Uzmemo li u obzir da si ti postavljac teme, koji jasno implicira da je udaja za papire po tvom misljenju bliza kurvaluku nego poslovno-privatnom aranzmanu ili cinu iz ljubavi, mislim da si se nasao u mom postu.Shvatih da si i ti na tom Zahodu,pa mozes li pojasniti to samo tako?
Takodjer sam duboko ubjedjena da Zahodasi sami sebe zavaravaju i degradiraju stavom da su pozeljni samo radi toga sto su postali starni drzavljani.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#529 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Naravno ne svi, ali da ih ima-ima ih. Znam ih licno nekoliko koji misle da su sa norveskim pasosom svu pamet i ljepotu svijeta pokupili. Jos kad se krenu tom pricom nabacivati curamaruzavjetrova wrote:
Uzmemo li u obzir da si ti postavljac teme, koji jasno implicira da je udaja za papire po tvom misljenju bliza kurvaluku nego poslovno-privatnom aranzmanu ili cinu iz ljubavi, mislim da si se nasao u mom postu.Shvatih da si i ti na tom Zahodu,pa mozes li pojasniti to samo tako?
Takodjer sam duboko ubjedjena da Zahodasi sami sebe zavaravaju i degradiraju stavom da su pozeljni samo radi toga sto su postali starni drzavljani.
- ruzavjetrova
#530 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Naravno,nikada ne smijemo generalizirati jer generalizacja je majka predrasude._BataZiv_0809 wrote:Naravno ne svi, ali da ih ima-ima ih. Znam ih licno nekoliko koji misle da su sa norveskim pasosom svu pamet i ljepotu svijeta pokupili. Jos kad se krenu tom pricom nabacivati curamaruzavjetrova wrote:
Ovo sto sam napisala temeljim na svom iskustvu,jedanput sam dobila poziv na kafu,koji je bio sve samo ne zaista poziv na kafu,samoreklama : ovo je moj br u SW,ovo u BiH od kuce i stana,ovo s posla.
Zasto isticati te stvari u prvi red? To kod iole fine cure izazove samo kontraefekat,mene licno takve stvari rastuzuju,jer mi je zao takvih ljudi,koji inace imaju mnogo vise za ponuditi od navedenog, ali ili to ne znaju ili zbog vremena u kojem zivimo smatraju da je to najvaznije.
- cLo
#531 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Vala Zviz, i ti si počeo da mahalaš šta, ko, gdje , kako
ccc!
Zar u Europi ljudi ne gledaju svoja posla?
- madner
#532 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Neofirno ispitivanje terena, zasto Zviz mahala. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#533 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Prvo da izrazim zadovoljstvo sto je forum dobio novog elokventnog i pismenog clanaruzavjetrova wrote:
Naravno,nikada ne smijemo generalizirati jer generalizacja je majka predrasude.
Ovo sto sam napisala temeljim na svom iskustvu,jedanput sam dobila poziv na kafu,koji je bio sve samo ne zaista poziv na kafu,samoreklama : ovo je moj br u SW,ovo u BiH od kuce i stana,ovo s posla.
Zasto isticati te stvari u prvi red? To kod iole fine cure izazove samo kontraefekat,mene licno takve stvari rastuzuju,jer mi je zao takvih ljudi,koji inace imaju mnogo vise za ponuditi od navedenog, ali ili to ne znaju ili zbog vremena u kojem zivimo smatraju da je to najvaznije.
Pa sad, cinjenjica je da su prvi sastanci samopromocija, ali da je zbog instagrama i facebooka, samopromocija postala najvaznija zanimacija opcenito. Valjda je to taj trijumf materijalizma.
Sad zasto neko istice svoj zivot vani kao adut, individualno je.
Kontam da je ovim mladjima to adut zato sto smatraju da su nase djevojke nevjerovatnim magnetizmom privucene mogucnoscu zivota na zapadu i da su zbog toga spremne odmah leci sa njima, bez garancija da se na tome nece zavrsiti
Ali sto ti rece, svaka normalna djevojka ce na to dici rucnu.
Nekim starijim koji su, pak, izgubili mladost i drustvo ratom, zivot vani je jedino cime se mogu pohvaliti. Konkrento imam nekoliko takvih primjera u porodici. Bolje receno 2 rodjaka. 70-71 godiste, u dvadesetim godinama umjesto da uzivaju, oni na liniju sa puskom. Raspala im se drustva, ljubavi, otisli vani i bukvalno su gore bez kuceta i maceta.
Itd....
- cLo
#534 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Madner begenis'o Zviza pa se prepao konkurencijemadner wrote:Neofirno ispitivanje terena, zasto Zviz mahala.
- Zviz
#535 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Pogresno ste vi sve prekontali. Kao prvo. Cisto sumljam da ljudi sa tog Zahoda tj. Zapada a porijeklom iz SFRJ misle da su neko i nesto kad dodju u BiH. Ima slucaja ali od omladine slabo. Vecina omladine koja danas ima recimo 25 godina i nezna za BiH, druzenje u BiH ili SFRJ te sve prijatelje i nacin zivota i sl. je naucila tamo gdje je i vecina roditelja sa tom djecom ili cak mladjom koja je rodjena po Zahodu tj. Zapadu ima izuzetno teske probleme da ih ikako pridobiju da pristanu da idu skupa s roditeljima u BiH. Mogu nabrojati nekoliko slucaja u mom okruzenju gdje ti problemi postoje, jer djetetu je stako da drustva koje ima u skoli i sl. a ne da samo gleda u neneu, didu ili koga vec u BiH koje i nako slabo poznaje. Ima ljudi koji ciljano idu u BiH da nadju sebi zenu, ili curu u prvom krugu pa ce preko daljinskog da vode tkz. ljubav. Zasto kazem da je kurvaluk, pa ima i u BiH koji na taj nacin gledaj da se isprazne iz iste. Neko to gleda poslovno, a neko ne, neko kaze hajd ko glumit cu dok status ne bude sredjen pa cu onda povuci rucnu. Ja tu neke ljubavi i nevidim, nebitno bilo to otvorenih karata u samom pocetku ili nikako do samog kraja procesa, nebitno. Da mislim, da su ovi sa Zahoda tj. Zapada pozeljniji, jer zive gore, pa cujte nekim su, jer ko ima cilj da se ispari preko braka je tesko zamisliti da im nisu interesantni. O kojem broju je rijec, to nebi znao reci, ali cinjenica kaze da udaje za papire ima vise nego sto se mozda predpostavlja - pogotovo u zadnje godine se o tom pise uzduz i poprijeku u brojnim novinama.ruzavjetrova wrote:Zviz wrote:A ja nemogu da se otkinem da sve cure u SA misle da ih samo tako hoce ovi sa Zahoda (zapada).ruzavjetrova wrote:Ne mogu da se otmem utisku da svi nasi momci iz dijaspore misle da ih sve cure zele samo zbog njihovog mjesta boravista.
- Zviz
#536 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
cLo wrote:Vala Zviz, i ti si počeo da mahalaš šta, ko, gdje , kakoccc!
Kao prvo to upopste nije tako. I kao drugo navo sam, gotovo receno primjere iz porodice. A kao trece, ne mahala, ko se bavi time, samo u BiH, ja se nebavim ali vjerovali ili ne u manjim sredinama u Danskoj, ljudi znaju sta ko jede za dorucak.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#537 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Zviz, ima ih koliko hoces. To sto ih mozda nema u tvojoj okolini, ne znaci da ih nema nikako.Zviz wrote:
Pogresno ste vi sve prekontali. Kao prvo. Cisto sumljam da ljudi sa tog Zahoda tj. Zapada a porijeklom iz SFRJ misle da su neko i nesto kad dodju u BiH. Ima slucaja ali od omladine slabo. Vecina omladine koja danas ima recimo 25 godina i nezna za BiH, druzenje u BiH ili SFRJ te sve prijatelje i nacin zivota i sl. je naucila tamo gdje je i vecina roditelja sa tom djecom ili cak mladjom koja je rodjena po Zahodu tj. Zapadu ima izuzetno teske probleme da ih ikako pridobiju da pristanu da idu skupa s roditeljima u BiH. Mogu nabrojati nekoliko slucaja u mom okruzenju gdje ti problemi postoje, jer djetetu je stako da drustva koje ima u skoli i sl. a ne da samo gleda u neneu, didu ili koga vec u BiH koje i nako slabo poznaje. Ima ljudi koji ciljano idu u BiH da nadju sebi zenu, ili curu u prvom krugu pa ce preko daljinskog da vode tkz. ljubav. Zasto kazem da je kurvaluk, pa ima i u BiH koji na taj nacin gledaj da se isprazne iz iste. Neko to gleda poslovno, a neko ne, neko kaze hajd ko glumit cu dok status ne bude sredjen pa cu onda povuci rucnu. Ja tu neke ljubavi i nevidim, nebitno bilo to otvorenih karata u samom pocetku ili nikako do samog kraja procesa, nebitno. Da mislim, da su ovi sa Zahoda tj. Zapada pozeljniji, jer zive gore, pa cujte nekim su, jer ko ima cilj da se ispari preko braka je tesko zamisliti da im nisu interesantni. O kojem broju je rijec, to nebi znao reci, ali cinjenica kaze da udaje za papire ima vise nego sto se mozda predpostavlja - pogotovo u zadnje godine se o tom pise uzduz i poprijeku u brojnim novinama.
Pa jbt ljeti gdje god izadjes mozes vidjeti momke iz dijaspore kako se sepure automobilima i narucivanjem broda
- Zviz
#538 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Sigurno nisam u toj kategoriji, nisam ni cesto u BiH, ali kad sam dole, sam o sebi pri sebi. Niti koem sta namecem niti kome dajem infomacije o sebi, vidi ja ovo, vidi ja ono... vise ljudi koje poznajem po SA koji su ostali, se dice tim da mene poznaju kao dosa mi je pa mora naglasti XY (ja) pa onda podvuce IZ DANSKE. I to nisam samo u BiH dozivio, imam poznanika i u HR isto, pa cak i u Sloveniji poznam nesto ljudi i isto sam dozivio. Ono sto sam u Sloveniji dozivo jeste da su odma ljudi neki koji poznaju, pretezno Jugovici po Sloveniji, pokusavali da sjednu za stol samnom da im stedjujem i pripomazem za neke biznise i sl. U BiH sam vise dozivio pa cak i u HR da se poneke djevojke nabacuju da me sto brze i bolje upoznaju. Od rodbine sa kojom sam u kontaktu u BiH sam par puta dozivio kao komentar pa sto ne vodis neku iz SA ili Be i Ha i sl. Ja niti se furam niti se kome dokazujem, ja sebe opisujem kao mizantriopa doktroa, kojem mnogo sta ide na zivice a najvise ljudi (ne svi ali 97%) i nemam dlake na jeziku te znam biti jeftin jel s veseljem opsujem sta mi god padne na pamet, jer tako ide lakse._BataZiv_0809 wrote:Zviz, ima ih koliko hoces. To sto ih mozda nema u tvojoj okolini, ne znaci da ih nema nikako.Zviz wrote:
Pogresno ste vi sve prekontali. Kao prvo. Cisto sumljam da ljudi sa tog Zahoda tj. Zapada a porijeklom iz SFRJ misle da su neko i nesto kad dodju u BiH. Ima slucaja ali od omladine slabo. Vecina omladine koja danas ima recimo 25 godina i nezna za BiH, druzenje u BiH ili SFRJ te sve prijatelje i nacin zivota i sl. je naucila tamo gdje je i vecina roditelja sa tom djecom ili cak mladjom koja je rodjena po Zahodu tj. Zapadu ima izuzetno teske probleme da ih ikako pridobiju da pristanu da idu skupa s roditeljima u BiH. Mogu nabrojati nekoliko slucaja u mom okruzenju gdje ti problemi postoje, jer djetetu je stako da drustva koje ima u skoli i sl. a ne da samo gleda u neneu, didu ili koga vec u BiH koje i nako slabo poznaje. Ima ljudi koji ciljano idu u BiH da nadju sebi zenu, ili curu u prvom krugu pa ce preko daljinskog da vode tkz. ljubav. Zasto kazem da je kurvaluk, pa ima i u BiH koji na taj nacin gledaj da se isprazne iz iste. Neko to gleda poslovno, a neko ne, neko kaze hajd ko glumit cu dok status ne bude sredjen pa cu onda povuci rucnu. Ja tu neke ljubavi i nevidim, nebitno bilo to otvorenih karata u samom pocetku ili nikako do samog kraja procesa, nebitno. Da mislim, da su ovi sa Zahoda tj. Zapada pozeljniji, jer zive gore, pa cujte nekim su, jer ko ima cilj da se ispari preko braka je tesko zamisliti da im nisu interesantni. O kojem broju je rijec, to nebi znao reci, ali cinjenica kaze da udaje za papire ima vise nego sto se mozda predpostavlja - pogotovo u zadnje godine se o tom pise uzduz i poprijeku u brojnim novinama.
Pa jbt ljeti gdje god izadjes mozes vidjeti momke iz dijaspore kako se sepure automobilima i narucivanjem broda
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#539 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ok nisam ni mislio na tebe.Zviz wrote:
Sigurno nisam u toj kategoriji, nisam ni cesto u BiH, ali kad sam dole, sam o sebi pri sebi. Niti koem sta namecem niti kome dajem infomacije o sebi, vidi ja ovo, vidi ja ono... vise ljudi koje poznajem po SA koji su ostali, se dice tim da mene poznaju kao dosa mi je pa mora naglasti XY (ja) pa onda podvuce IZ DANSKE. I to nisam samo u BiH dozivio, imam poznanika i u HR isto, pa cak i u Sloveniji poznam nesto ljudi i isto sam dozivio. Ono sto sam u Sloveniji dozivo jeste da su odma ljudi neki koji poznaju, pretezno Jugovici po Sloveniji, pokusavali da sjednu za stol samnom da im stedjujem i pripomazem za neke biznise i sl. U BiH sam vise dozivio pa cak i u HR da se poneke djevojke nabacuju da me sto brze i bolje upoznaju. Od rodbine sa kojom sam u kontaktu u BiH sam par puta dozivio kao komentar pa sto ne vodis neku iz SA ili Be i Ha i sl. Ja niti se furam niti se kome dokazujem, ja sebe opisujem kao mizantriopa doktroa, kojem mnogo sta ide na zivice a najvise ljudi (ne svi ali 97%) i nemam dlake na jeziku te znam biti jeftin jel s veseljem opsujem sta mi god padne na pamet, jer tako ide lakse.
Imam i ja u familiji ljudi koji su u Danskoj, Svedskoj, Italiji, Njemackoj.
Najproblematicniji je sin od rodjakinje iz Danske
Ostali su normala, ljudi u braku i ne bare curice, makar ne na moje oci
-
broj dva
#540 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
-----_BataZiv_0809 wrote:Naravno ne svi, ali da ih ima-ima ih. Znam ih licno nekoliko koji misle da su sa norveskim pasosom svu pamet i ljepotu svijeta pokupili. Jos kad se krenu tom pricom nabacivati curamaruzavjetrova wrote:
Ne diraj mi zemljake norvezane.
Inace smatram da dijaspora jednostavno predstavlja BiH i u onom broju (postotku) koliko ima papaka i seljaka u BiH toliko ima i u dijaspori, koliko raje ima u BiH toliko i u dijaspori. Ipak smo produkt BiH kulture. Za mladju raju sto je rodjena u dijaspori - sumnjam da ih puno u BiH cure ganja, makar ne na foru pasosa. Makar se nadam..
Inace sto se tice muvanja cura, jebi ga generalni muski moto je daj sta das, koristi sva raspoloziva sredstva u lovu na cure pa cak i nesto tako neukusno kao mahanje pasosem. S tim da trebas biti svjestan da ono sto se ufati na mahanje pasose je taman onaj tip cure sto ga i zasluzujes...
- ruzavjetrova
#541 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Zahvaljujem na dobrodoslici Bati Z.,i zelim se izviniti Zvizu,ukoliko sam rekla nesto sto je shvatio kao licni atak na sebe,daleko bilo-nije mi to namjera,samo sma izvukla zakljucak iz njegovog pisanja na ovoj temi i ukoliko je pogresan ja se jos jednom izvinjavam.
I jos zelim reci da se ipak moze lijepo i kulturno diskutovati,kao sto to pokazuje vecina napisanog na ovoj temi
I jos zelim reci da se ipak moze lijepo i kulturno diskutovati,kao sto to pokazuje vecina napisanog na ovoj temi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#542 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
He he, ma naravno, kada se bare trebe ne biraju se sredstva, to je cinjenica.broj dva wrote: -----
Ne diraj mi zemljake norvezane.
Inace smatram da dijaspora jednostavno predstavlja BiH i u onom broju (postotku) koliko ima papaka i seljaka u BiH toliko ima i u dijaspori, koliko raje ima u BiH toliko i u dijaspori. Ipak smo produkt BiH kulture. Za mladju raju sto je rodjena u dijaspori - sumnjam da ih puno u BiH cure ganja, makar ne na foru pasosa. Makar se nadam..
Inace sto se tice muvanja cura, jebi ga generalni muski moto je daj sta das, koristi sva raspoloziva sredstva u lovu na cure pa cak i nesto tako neukusno kao mahanje pasosem. S tim da trebas biti svjestan da ono sto se ufati na mahanje pasose je taman onaj tip cure sto ga i zasluzujes...
Mahanje EU pasosem kao metodom barenja (u (ne)figurativnom smislu) nije nista manje primitivno od isticanja materijalnog u prvi plan, samo je drustveno manje prihvatljivo.
Jer kad neko parkira bijesno auto pred kafanu, on je faca, a kad neko mase pasosem on je kompleksas
Zadnje boldirano
- ćiribiribela
#543 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ok, ali ako me opet razocaras bit ce_BataZiv_0809 wrote:
Hajde bona nemoj da te moram moliti![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#544 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
ćiribiribela wrote:Ok, ali ako me opet razocaras bit ce_BataZiv_0809 wrote:
Hajde bona nemoj da te moram moliti![]()
![]()
![]()
- ćiribiribela
#545 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
_BataZiv_0809 wrote:
- plucna mahramica
#546 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Da ne listam sada temu, ima li kakvih ponuda da se udam za papire? A moze i ona da dodje ovdje, samo da se udam vec jednom, smorise me kad cu vise...
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#547 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
ako neko od tvoje raje u bih naglasi da si iz danske ne mora znaciti da to radi namjerno. ja kad rodjaka predstavljam kazem ovo je xy, moj role iz gradacca. cisto da se zna da nije odavde... tako nekako svi rade. vecinom je to curama interesantno (i momcima ako dodje neka cura sa strane). nova faca pa interesantna... nisi je vidio 100 puta u gradu i ne znas joj bivseg momkaZviz wrote:
Sigurno nisam u toj kategoriji, nisam ni cesto u BiH, ali kad sam dole, sam o sebi pri sebi. Niti koem sta namecem niti kome dajem infomacije o sebi, vidi ja ovo, vidi ja ono... vise ljudi koje poznajem po SA koji su ostali, se dice tim da mene poznaju kao dosa mi je pa mora naglasti XY (ja) pa onda podvuce IZ DANSKE. I to nisam samo u BiH dozivio, imam poznanika i u HR isto, pa cak i u Sloveniji poznam nesto ljudi i isto sam dozivio. Ono sto sam u Sloveniji dozivo jeste da su odma ljudi neki koji poznaju, pretezno Jugovici po Sloveniji, pokusavali da sjednu za stol samnom da im stedjujem i pripomazem za neke biznise i sl. U BiH sam vise dozivio pa cak i u HR da se poneke djevojke nabacuju da me sto brze i bolje upoznaju. Od rodbine sa kojom sam u kontaktu u BiH sam par puta dozivio kao komentar pa sto ne vodis neku iz SA ili Be i Ha i sl. Ja niti se furam niti se kome dokazujem, ja sebe opisujem kao mizantriopa doktroa, kojem mnogo sta ide na zivice a najvise ljudi (ne svi ali 97%) i nemam dlake na jeziku te znam biti jeftin jel s veseljem opsujem sta mi god padne na pamet, jer tako ide lakse.
-
sandzokan
#548 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Zanimljiva tema. Ima tu, prijatelji, svega. Ako ćemo da kvalificiramo te brakove onda bi, smatram, trebali da posebno razmatramo brakove gdje supružnici imaju seksualni odnos i brakove gdje nema seksa. Po mom ubjeđenju mnogo više prljavih i nečasnih stvari ima među ovom grupom brakova gdje se upražnjava seksualni odnos. Prvenstveno tu mislim na razlike u godinama među supružnicima. Kada vidim da starac od 50+ godina ima ženu od 30 muka mi bude. Žao mi je i ne mogu da razumijem te osobe koje zbog njemačke penzije i pasoša uzimaju fosile za muževe. Čuo sam i za nekoliko slučajeva gdje je dijasporac, nakon ljetne šeme, poveo svoju mladenku odavde u EU a da joj nije rekao da je već oženjen i da ima djecu u EU.
Što se tiče ovih fiktivnih brakova u kojima nema seksa i gdje supružnici u brak ulaze zbog para odnosno stalne dozvole boravka - to mi je razumljivije. Znam lično ljude koji su se ovdje prvo razveli i ostavili žene i djecu a na Zapadu se privremeno vjenčali za članove šire familije.
Svjestan sam naravno toga da se svaki slučaj treba posmatrati odvojeno i da neke osobe drugi izlaz nisu imali ili vidjeli.
Što se tiče ovih fiktivnih brakova u kojima nema seksa i gdje supružnici u brak ulaze zbog para odnosno stalne dozvole boravka - to mi je razumljivije. Znam lično ljude koji su se ovdje prvo razveli i ostavili žene i djecu a na Zapadu se privremeno vjenčali za članove šire familije.
Svjestan sam naravno toga da se svaki slučaj treba posmatrati odvojeno i da neke osobe drugi izlaz nisu imali ili vidjeli.
-
razonoda
#549 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
sandzokan wrote:Zanimljiva tema. Ima tu, prijatelji, svega. Ako ćemo da kvalificiramo te brakove onda bi, smatram, trebali da posebno razmatramo brakove gdje supružnici imaju seksualni odnos i brakove gdje nema seksa. Po mom ubjeđenju mnogo više prljavih i nečasnih stvari ima među ovom grupom brakova gdje se upražnjava seksualni odnos. Prvenstveno tu mislim na razlike u godinama među supružnicima. Kada vidim da starac od 50+ godina ima ženu od 30 muka mi bude. Žao mi je i ne mogu da razumijem te osobe koje zbog njemačke penzije i pasoša uzimaju fosile za muževe. Čuo sam i za nekoliko slučajeva gdje je dijasporac, nakon ljetne šeme, poveo svoju mladenku odavde u EU a da joj nije rekao da je već oženjen i da ima djecu u EU.
starac od 50 i fosil.
-
sandzokan
#550 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ja mislim da je izopačeno da žena od 30 godina bude u braku sa starcem od 50+ i to samo zbog pasoša koji on ima.razonoda wrote:sandzokan wrote:Zanimljiva tema. Ima tu, prijatelji, svega. Ako ćemo da kvalificiramo te brakove onda bi, smatram, trebali da posebno razmatramo brakove gdje supružnici imaju seksualni odnos i brakove gdje nema seksa. Po mom ubjeđenju mnogo više prljavih i nečasnih stvari ima među ovom grupom brakova gdje se upražnjava seksualni odnos. Prvenstveno tu mislim na razlike u godinama među supružnicima. Kada vidim da starac od 50+ godina ima ženu od 30 muka mi bude. Žao mi je i ne mogu da razumijem te osobe koje zbog njemačke penzije i pasoša uzimaju fosile za muževe. Čuo sam i za nekoliko slučajeva gdje je dijasporac, nakon ljetne šeme, poveo svoju mladenku odavde u EU a da joj nije rekao da je već oženjen i da ima djecu u EU.
Svjestan sam naravno toga da se svaki slučaj treba posmatrati odvojeno i da neke osobe drugi izlaz nisu imali ili vidjeli.![]()
starac od 50 i fosil..Ti mislis da je vrijeme za zenjenje 15 god?