Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
spreca

#526 Re: Dos`o Nenad!

Post by spreca »

muha_sa wrote: sad ce bit---rastrgali bi me da me nisu specijalci cuvali--
ja sinoc pitah jel ko hranio Lavove i svi cute :lol: :lol: :lol:
stakasa

#527 Re: Dos`o Nenad!

Post by stakasa »

spreca wrote:
stakasa wrote:
Nije dokazalo. Da je izbacilo nekog novog Neleta, Djuru, Bregu, Colu, Losu, Jabuku, Kustu onda bi ti prica pila vode. I to bi mu bila najveca kazna. Ali nije izbacilo, nije vise magnet za kreativne tipove, vidis da razgulise
Da je Nele ostao deset dana u Sarajevu i tamo negdje pocetkom maja otiso u Sloveniju bio bi No1. A i u Beogradu bi mu vremenom oprostili. Ovako je pojo govno i treba da nastavi kusat, zasluzeno sve jedan kroz jedan. Ali ga ne dizite iz mrtvih prevelikom paznjom i jeftinom patetikom.
Imas svoje misljenje i to je Ok i ocito se nemozemo nikako sloziti sto je i mozda dobro......nevalja kad su svi istomisljenici u nekim situacijama.........ali nikada Sarajevo nije nista duzno Papku ....a Papak je steko slavu u Seher gradu koju je prokocko prljavim jezikom.....sam pao sam se ubio
Sam pao sam se ubio, absolutno. Mislim da je daleko od dna
Drvosjeca iz Dejcica

#528 Re: Dos`o Nenad!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

stakasa wrote: Nije dokazalo. Da je izbacilo nekog novog Neleta, Djuru, Bregu, Colu, Losu, Jabuku, Kustu onda bi ti prica pila vode. I to bi mu bila najveca kazna. Ali nije izbacilo, nije vise magnet za kreativne tipove, vidis da razgulise
Da je Nele ostao deset dana u Sarajevu i tamo negdje pocetkom maja otiso u Sloveniju bio bi No1. A i u Beogradu bi mu vremenom oprostili. Ovako je pojo govno i treba da nastavi kusat, zasluzeno sve jedan kroz jedan. Ali ga ne dizite iz mrtvih prevelikom paznjom i jeftinom patetikom.
Posljeratna generacija rokera je itekako dokazala da se bez Neleta može, ima tu dosta bendova i individualaca, da ne spominjem i ovo sarajevsko ZP koje je dosta toga uradilo i ostavilo traga. Biću tako siguran pa ću reći da je Sejo Sexon napravio više nego Nele koji je bio frontman te grupe. Tanović je također dosta toga napravio kao i Žbanić, Dubioza, Puškar, sport Džeko, Džumhur...itd. Ima tu dosta, dosta talentovanih sa zapaženim uspjehom koji su Sarajevo i BiH promovisali u nekom boljem pozitivnijem svjetlu. Problem je što je Nele imao auditorij od 22 miliona ljudi dok ove posljeratne generacije imaju tek milion do dva, razlika je derastična. Je li Nele bio poznat 80-tih izvan granica YU? Jes al' u *urcu. U Sloveniji se baš i nije nešto slušao, u Makedoniji vrlo, vrlo malo. Dakle Nele je napravio karijeru u Sarajevu na potezu Sarajevo, Zenica, BL, Mostar, Beograd, Zagreb. Ostatak države slabo, izvan YU bio je anonimus kao i svi drugi. Po meni evo recimo Dubioza je poznatija od Pušenja izvan granica države jer su se uvjeti, vremena, tehnologija i svi društveni odnosi promijenili tako da je teško baš mjeriti tom jedinicom "Kusta", "Brega", "Nele" iz 90-tih uspjeh neke generacije.
Blek Stena

#529 Re: Dos`o Nenad!

Post by Blek Stena »

spreca wrote:
stakasa wrote:
Nije dokazalo. Da je izbacilo nekog novog Neleta, Djuru, Bregu, Colu, Losu, Jabuku, Kustu onda bi ti prica pila vode. I to bi mu bila najveca kazna. Ali nije izbacilo, nije vise magnet za kreativne tipove, vidis da razgulise
Imas svoje misljenje i to je Ok i ocito se nemozemo nikako sloziti sto je i mozda dobro......nevalja kad su svi istomisljenici u nekim situacijama.........ali nikada Sarajevo nije nista duzno Papku ....a Papak je steko slavu u Seher gradu koju je prokocko prljavim jezikom.....sam pao sam se ubio
kakve glupe konstrukcije :-) Objasni mi ziv bio kako to grad ucini nekoga slavnim I kako se to desi? Sto ja nisam slavan I ja sam iz Sarajeva? Ili ti mozda? Smanji malo ljubomoru, nije zdravo!
Drvosjeca iz Dejcica

#530 Re: Dos`o Nenad!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

stakasa wrote:Krajem osamdesetih je Sarajevo postalo kulturna prijestolnica Jugoslavije a on je bio medu najistaknutijim, i kroz Pusenje i kroz TLN. Ne mozes mu to osporit. Kao sto mu se ne moze osporit da se je momacki potrudio da postane grobar tog zivota koji je (tad je to mislio) ostavio iza sebe. Ali eto, poigra se zivot i sa njim, vrati mu se. Ispuhale mu gume, vratio se podvijena repa i zatvorio krug. Klasican supak i karikatura. Treba ga ignorisat ili se sprdat sa njim
Ma sarajevska rok škola je startala mnogo, mnogo ranije dok se ovaj mali nije ni rodio. Pušenje i Nele je samo dio te karike a nikako sav lanac. TLN bez Đure i Zen-a sigurno ne bi bio ni upola. Recimo Audicija na Akademiji scenskih umjetnosti je izrodila tu vrstu humura a u toj recimo postavi Neleta nije bilo jer se bavio muzikom za razliku od ove skupine koja se bavila ozbiljnim radom u kojoj je bio Đuro, Emir i masa drugih nevjerovatno talentovanih glumaca. Ne treba zaboraviti i Boru Stjepanovića kao jednog od idejnih kreatora te vrste humora. Mislim onaj k'o poznaje Sarajevo iz tog perioda ne spori da je Nele bio dio te generacije ali predvodnik nikako.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/02/2015 10:14, edited 1 time in total.
spreca

#531 Re: Dos`o Nenad!

Post by spreca »

Blek Stena wrote:
kakve glupe konstrukcije :-) Objasni mi ziv bio kako to grad ucini nekoga slavnim I kako se to desi? Sto ja nisam slavan I ja sam iz Sarajeva? Ili ti mozda? Smanji malo ljubomoru, nije zdravo!
:lol: :lol: :lol: evo hocu kroz pendzer da skocim od ljubomore :lol: :lol: :lol: ........nesto u begisu se nije proslavio osim parola.....mozda je do klime.....u Sa je svaki posteni covjek slavan
JThomas

#532 Re: Dos`o Nenad!

Post by JThomas »

travnik wrote:Kao sve boli ona stvar za Neletom, ali u par sati na stotine komentara, više od 20 stranica i sl. Ne ide to jedno sa drugim. Kada je ne'ko irelevantan ili nije zanimljiv, onda neće biti ovakav učinak.

U svakom slučaju, Nele je bio i još uvijek je (iako ipak manja) faca. Mnogo veća od ovih raznih "zvijezda", "estradnih umjetnika", kulturnjaka, alternativaca i sl. To je njegov problem. Da je propao, unatoč njegovom nehumanom ponašanju zadnjih 20 i kusur godina, ne bi prema njemu bila ovakva netrepeljivost. Međutim, on je opstao na sceni, ima publiku i sl., pa je gnjev prema njemu veći. Svi bi volili da se desilo: otišao iz Sa, pa propao, ali nije. Činjenica je da Nele iz 80-ih i danas nije isti, ali mnogo toga nije isto, pa ni grad u koji je došao i u kojem je rođen, a ni grad iz kojeg je došao.

Ipak, Nele ima pravo da dođe u Sa i od toga ne treba praviti spektakl, a ni neku vijest. Nije mi mrzak, ali bio bi mi mnogo draži da je neke stvari uradio drukčije.
u odnosu na ono što je bio, propao je k'o kauč, a i u odnosu na ono čemu se nadao. koja ba scena i publika, gdje on to svira i pjeva i kome? ni šlepanje kusti mu nije pomoglo.
Nomo

#533 Re: Dos`o Nenad!

Post by Nomo »

afafaf wrote:Jebote Dino Merlin je napunio 3 Arene u BG nakon sto je najstrasnije moguce popljuvao Srbe, pjevao "Da te nije Alija", a mi rodjenog Sarajliju mrzimo najstrasnije moguce zbog par izjava.

porediti Dinu Merlina i Neleta je kao da poredis Aliju i Radovana kao da poredis Boga i svinju . Nele je isto sto i Radovan Karadjic . Alija je bio u gradu koji je Karadjic razvaljivao granatama i snajperima 4 godine . Radovan je ubio samo u Sarajevu 12 000 civila i 1300 djece . A Nele pjeva ,, ko ne voli Radovana ne vidio Vidovdana ,,
Kada Alija bude drzao u okruzenju 4 godine Beograd bez struje vode hrane i pobije na hiljade ljudi i djece tada mozes porediti Dinu i Neleta . Nele je bio na strani nacizma i fasizma kao sto je neki muzicar bio na strani Hitlera . Mada mi Dino nije drag Dino je bio na ovoj strani antifisizma . Da nije tako ne bi bila puna dvorana u Beogradu . Sto u Beograd ne ode Tomson ? Znaju Beogradjani ko je Dino Merlin , bez brige , ne trebas im ti otvrati oci , kao sto i Sarajlije i bosanci znaju sta je ko je Nele . Ne trbebas im ti otvrati oci . Procitaj komntare na poratlu . Hiljade komntera sa osjecajem gadjenja . Nele je cetnik , lazov , blato , polusvijet , stakor , pacov , bijednik . Njegov je zivot promasaj . Stati na stranu fasista koji razaraju tvoj grad iz zajebancije moze samo ljuistura i olupina od covjeka koja nema ni mozak ni srce ni dusu . Ima samo zeludac i crijeva . Sto god mu izlazi na debelo crijevo to mu izlazi i iz usta . Jer kao sto rekohto je covjek samo sa jednim organom . Obraza naravno nema ni za lijeka . Fuj Nele fuj cetnici fuj genocid nad svojim komsijama . Samo poslusaj tri od stotinu video klipova na you tube od Neleta i normalnom covjeku ce samo otvoriti i pokazati . Za Dinu vazi isto . Pljuvati po cetnicima i njihovim simpatizerima je normalna i opceprihvacena i obavezna rabota u cijelom svijetu . Sto se tice pjesme ,, Da te nije Alija ,, osim sto je neukusna i uvlakacka i poltronska i politicka ......u moralnom smislu uopce nije dikutabilna . Alija je bio covjek a Radovan je zvijer . Dino je covjek ( doduse sumnjivog karaktera ) a Nele je bestija bez ikakvog karaktera . Nele je kanalizacija . Samo zamisli da je Nele iz Vukovara i da o Vukovaru i Hrvatima i o ratu govori ovo sto govori za Sarajevo za Bosnu i BH muslimane i odgovori mi na pitanje sta bi mu se desilo da dodje u Vukovar ili Zagreb . nikad ne bi pomislio da tamo prismrdi .
shake69

#534 Re: Dos`o Nenad!

Post by shake69 »

Nepotrebne galame niokocega. Nele je batalio svirke zbog srcanog udara i sad mu, pazi to, ostaje samo pisanje, od muzike do knjiga. Ovo prvo mozda sta i ubode, ali drugo, sto je pisao, pisao je. Eto mu ta autobiografija. Kustu sam procitao jer lik ima izrazit dar i za pisanje a ovog smrada ne bih, niposto. Dakle, sami dizemo cijenu nacionalistickom isprdku pricom o njemu a on, propali sarajevski imigrant na Kalemegdanu koji gleda da nam zavuce jos negdje ruku u dzep.Fuj!
stakasa

#535 Re: Dos`o Nenad!

Post by stakasa »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
stakasa wrote:Krajem osamdesetih je Sarajevo postalo kulturna prijestolnica Jugoslavije a on je bio medu najistaknutijim, i kroz Pusenje i kroz TLN. Ne mozes mu to osporit. Kao sto mu se ne moze osporit da se je momacki potrudio da postane grobar tog zivota koji je (tad je to mislio) ostavio iza sebe. Ali eto, poigra se zivot i sa njim, vrati mu se. Ispuhale mu gume, vratio se podvijena repa i zatvorio krug. Klasican supak i karikatura. Treba ga ignorisat ili se sprdat sa njim
Ma sarajevska rok škola je startala mnogo, mnogo ranije dok se ovaj mali nije ni rodio. Pušenje i Nele je samo dio te karike a nikako sav lanac. TLN bez Đure i Zen-a sigurno ne bi bio ni upola. Recimo Audicija na Akademiji scenskih umjetnosti je izrodila tu vrstu humura a u toj recimo postavi Neleta nije bilo jer se bavio muzikom za razliku od ove skupine koja se bavila ozbiljnim radom u kojoj je bio Đuro, Emir i masa drugih nevjerovatno talentovanih glumaca. Ne treba zaboraviti i Boru Stjepanovića kao jednog od idejnih kreatora te vrste humora. Mislim onaj k'o poznaje Sarajevo iz tog perioda ne spori da je Nele bio te generacije ali predvodnik nikako.
Tesko mozes osporit da je krajem osamdesetih on bio medu perjanicama. U ostalom djelu komentara se gubis, poturas mi stvari koje ja ne tvrdim.
Problem je u tome sto ti, a ne ja, Neleta ovakvog kakav je sada, ruinu ovu i karikaturu, smatras vecim nego sto jeste. Bezveze si se uzbudio, nije on vrijedan toga, ponavljam, od njega nije ostalo nista
Kinesko prkno

#536 Re: Dos`o Nenad!

Post by Kinesko prkno »

Yebes Neleta,covjek birao stranu,on misli da je izabrao pravu,ni prvi ni zadnji, vozi misko a ne patiti,baliti i blatiti.
Pishati po Neletu je isto kad te zena prevari,ostavi a ti jos uvijek ne mozes bez nje pa pijan u kafani smaras raju o prokletoj kurbi.
stakasa

#537 Re: Dos`o Nenad!

Post by stakasa »

Kinesko prkno wrote:Yebes Neleta,covjek birao stranu,on misli da je izabrao pravu,ni prvi ni zadnji, vozi misko a ne patiti,baliti i blatiti.
Pishati po Neletu je isto kad te zena prevari,ostavi a ti jos uvijek ne mozes bez nje pa pijan u kafani smaras raju o prokletoj kurbi.
Dobar komentar. Ne bi bilo zgoreg dodati da je doticna usput ostala bez zuba, ima sto pet kila, u hronicnoj je depresiji i drzi konjak u tasni. Djeca odselila od kuce, imaju svoje familije... Nema nikakvog razloga da se pati za shlapom
Pismonosa

#538 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

Kinesko prkno wrote:Yebes Neleta,covjek birao stranu,on misli da je izabrao pravu,ni prvi ni zadnji, vozi misko a ne patiti,baliti i blatiti.
Divno rečeno. Sad bi te Nele sigurno majčinski prigrlio

Image
Pismonosa

#539 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

Da, to je on - Nenad Patak Pače :D
PapakizSarajeva

#540 Re: Dos`o Nenad!

Post by PapakizSarajeva »

Molim ove sto "afirmisu" Neleta i njegov odnos prema Sarajevu, da laganoooo i vise puta procitaju tekst koji je plod najveceg covjekoljupca, iskrenog prijatelja SVIH na ovim prostorima. Nekoga ko je imao "petlje" pricati o "brkatim majorima" i sl.

A pogotovo neka obrate paznju na boldirani/"ofarbani" dio ...

Sevdalinka (Dj. Balasevic)

Sta god nocas da zapevam
vuci ce na sevdalinku
usnuo sam cobanicu uplakanu u sljiviku
grom udari, planu seno
rasturi se stado njeno
zaplete se dim na uvojku
rece da se zove Bosna
cudno ime za devojku

Nekom Drina tece desno
nekom Drina lijevo tece
ma sve da tece u dubinu
na dve pole svet da sece
znam tajni gaz, moje lane
most se pruzi gde ja stanem
sve da vuku me konji vrani
nema meni jedne strane
dok si ti na drugoj strani

Osta ovaj stari kompas u grudima
a po polju nikli zabrani
crne senke sto se gnezde u ljudima
nadlecu me kao gavrani

Nekada sam putovao po mjesecu
kroz vilajet pun hajducije
a sada me oci ljudske
plase vise nego vucije

Sto puta su prijatelji u molitvi pomenuti
da l' ce mi se radovati
ili glavu okrenuti
sta slagati, sta im kas'ti
svet ne mozes pesmom spas'ti
njine brige me i nocas brinu
dok se spremam na put kuci
na put kuci u tudjinu

Svetom smo se rasipali k'o djerdani
nosili nas nebom cilimi
da li su to stvarno bili bolji dani
ili smo to bolji bili mi
nekad smo se bratimili po pogledu
sluteci da isto sanjamo
i Bogu je prosto bilo
krstimo l' se ili klanjam
Pismonosa

#541 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

Dobro je sad, nećemo patetike :D
Kinesko prkno

#542 Re: Dos`o Nenad!

Post by Kinesko prkno »

stakasa wrote:
Dobar komentar. Ne bi bilo zgoreg dodati da je doticna usput ostala bez zuba, ima sto pet kila, u hronicnoj je depresiji i drzi konjak u tasni. Djeca odselila od kuce, imaju svoje familije... Nema nikakvog razloga da se pati za shlapom
Dobro,ovaj konjak u tasni ja bih uzeo kao olaksavajucu okolnost :-)
LSD

#543 Re: Dos`o Nenad!

Post by LSD »

Bespotrebna tema o onom olinjalom šupku....samo mu besplatno pravite reklamu :facepalm: ignorisati smrada :run:
Nomo

#544 Re: Dos`o Nenad!

Post by Nomo »

joj kako neletu kada cita ovaj forum a pogotovo komnetare na portalu gdje vec dva dana stoji i koci se vijest da je pacov usao kroz kanalizaciju u grad i kroz kanalizaciju se vratio . ne bi mu bio u kozi za sva blaga ovog svijeta . crkni na obali Morave sa slikom Une i Miljacke . mizerijo mizerna .
friskyoreo

#545 Re: Dos`o Nenad!

Post by friskyoreo »

U-zap wrote:
friskyoreo wrote:Kad covjek procita postove na ovakvoj i slicnim temama, uvidi misljenje vecine, jednostavno shvati da ovdje nema ni mira ni rahatluka ni jos za 2 zivota. Zalosno je to sve...
Nece drug nikad ga ni biti a ne za 2 zivota. Tema dana svakoga dana je nacionalizam i mrznja. A to sto krče crijeva i nema se sta jesti jebo to. Zato se sa ovih prostora treba ispaliti svako ko ne dijeli misljenje sa "vecinom" tj.primitivnom stokom.
Razumijemo se. :)
Nazif_Gljiva

#546 Re: Dos`o Nenad!

Post by Nazif_Gljiva »

Nomo wrote:
afafaf wrote:Jebote Dino Merlin je napunio 3 Arene u BG nakon sto je najstrasnije moguce popljuvao Srbe, pjevao "Da te nije Alija", a mi rodjenog Sarajliju mrzimo najstrasnije moguce zbog par izjava.

porediti Dinu Merlina i Neleta je kao da poredis Aliju i Radovana kao da poredis Boga i svinju . Nele je isto sto i Radovan Karadjic . Alija je bio u gradu koji je Karadjic razvaljivao granatama i snajperima 4 godine . Radovan je ubio samo u Sarajevu 12 000 civila i 1300 djece . A Nele pjeva ,, ko ne voli Radovana ne vidio Vidovdana ,,
Kada Alija bude drzao u okruzenju 4 godine Beograd bez struje vode hrane i pobije na hiljade ljudi i djece tada mozes porediti Dinu i Neleta . Nele je bio na strani nacizma i fasizma kao sto je neki muzicar bio na strani Hitlera . Mada mi Dino nije drag Dino je bio na ovoj strani antifisizma . Da nije tako ne bi bila puna dvorana u Beogradu . Sto u Beograd ne ode Tomson ? Znaju Beogradjani ko je Dino Merlin , bez brige , ne trebas im ti otvrati oci , kao sto i Sarajlije i bosanci znaju sta je ko je Nele . Ne trbebas im ti otvrati oci . Procitaj komntare na poratlu . Hiljade komntera sa osjecajem gadjenja . Nele je cetnik , lazov , blato , polusvijet , stakor , pacov , bijednik . Njegov je zivot promasaj . Stati na stranu fasista koji razaraju tvoj grad iz zajebancije moze samo ljuistura i olupina od covjeka koja nema ni mozak ni srce ni dusu . Ima samo zeludac i crijeva . Sto god mu izlazi na debelo crijevo to mu izlazi i iz usta . Jer kao sto rekohto je covjek samo sa jednim organom . Obraza naravno nema ni za lijeka . Fuj Nele fuj cetnici fuj genocid nad svojim komsijama . Samo poslusaj tri od stotinu video klipova na you tube od Neleta i normalnom covjeku ce samo otvoriti i pokazati . Za Dinu vazi isto . Pljuvati po cetnicima i njihovim simpatizerima je normalna i opceprihvacena i obavezna rabota u cijelom svijetu . Sto se tice pjesme ,, Da te nije Alija ,, osim sto je neukusna i uvlakacka i poltronska i politicka ......u moralnom smislu uopce nije dikutabilna . Alija je bio covjek a Radovan je zvijer . Dino je covjek ( doduse sumnjivog karaktera ) a Nele je bestija bez ikakvog karaktera . Nele je kanalizacija . Samo zamisli da je Nele iz Vukovara i da o Vukovaru i Hrvatima i o ratu govori ovo sto govori za Sarajevo za Bosnu i BH muslimane i odgovori mi na pitanje sta bi mu se desilo da dodje u Vukovar ili Zagreb . nikad ne bi pomislio da tamo prismrdi .
Majstore, alija te i dan danas drzi u okruzenju, a 20 godina je proslo... Ovog smrada merlina necu ni da komentarisem
mg

#547 Re: Dos`o Nenad!

Post by mg »

Yebo Neleta!

Sam je svoje govno sinoć pojeo. Pokazao svima da ga boli. Ne treba ga ni dirati, ni gledati. Niti vijesti na portalima pisati.

Što se mene tiče, neka se vrati da živi ovdje.

Ali samo kolektivnim odnosnom prema njemu pokazati da nas je razočarao, da više nije što je bio, niti će kad biti. Suziti mu medijski prostor, oduzeti pravo da preko etera priča bilo šta.

Jer Nele nije zločinac, Nele je šupak.
ernestalic

#548 Re: Dos`o Nenad!

Post by ernestalic »

stakasa wrote:
spreca wrote:
stakasa wrote: Da si izdrzo i procitao jos samo jednu, sljedecu recenicu, ne bi bilo potrebe da repliciras :D
Nevidim iskreno sta je Sa izgubilo njegovim odlaskom.......Sa je izgubilo odlaskom D.Popvica ,Kemom :( i slicnim njima......a shupaka na sve strane...jedan manje ili vise
Krajem osamdesetih je Sarajevo postalo kulturna prijestolnica Jugoslavije a on je bio medu najistaknutijim, i kroz Pusenje i kroz TLN. Ne mozes mu to osporit. Kao sto mu se ne moze osporit da se je momacki potrudio da postane grobar tog zivota koji je (tad je to mislio) ostavio iza sebe. Ali eto, poigra se zivot i sa njim, vrati mu se. Ispuhale mu gume, vratio se podvijena repa i zatvorio krug. Klasican supak i karikatura. Treba ga ignorisat ili se sprdat sa njim
Sarajevo nikad nije bilo kulturna prijestolnica Jugoslavije. Moglo je biti prijestolnica zabavne muzike, ali kulturna prijestolnica nikada. Po broju pozorišta i pozorišnih predstava, koncerata, prodatih knjiga, izložbi itd., Sarajevo je bilo daleko iza Zagreba i Beograda. Sarajevo je početkom 70-tih napravilo bum u zabavnoj muzici i sportu. Desila se kasnije i Olimpijada. Ljudi zaslužni za te uspjehe danas ne žive u Sarajevu. Ostali su oni koji nisu mogli otići, prosječni i pridošli. Uglavnom, najviše je primitivaca. Ima ih koji su rođeni u Sarajevu i misle da im je to najveća diploma, a ima i pridošlih primitivaca željnih vlasti i dokazivanja. Nema pametnih i sposobnih. Sarajevo je danas bošnjački grad koji živi u prošlosti i stalno spominje multietičnost, multikulturalnost, svoje slavne stanovnike iz nekih prošlih vremena. A Neleta ne treba previše osuđivati jer je on Srbin i stavio se na srpsku stranu.Nije bilo realno očekivati da Srbi pucaju jedni na druge. Rat je rat, zločini su zločini, a slabi su uvijek nahebali. Bošnjaci su bili daleko najslabija strana u ratu. To što smo mi Bošnjaci u Sarajevu očekivali da se Srbi međusobno poubijaju i odrade posao za nas, to je naš problem. Nenad Janković se otvoreno svrstao na srpsku stranu, Brega mudro balansirao, Čola šutio... Bilo kako bilo, sve je to prošlost. Valja ovim novim generacijama nešto učiniti za Sarajevo.
Nomo

#549 Re: Dos`o Nenad!

Post by Nomo »

friskyoreo wrote:
U-zap wrote:
friskyoreo wrote:Kad covjek procita postove na ovakvoj i slicnim temama, uvidi misljenje vecine, jednostavno shvati da ovdje nema ni mira ni rahatluka ni jos za 2 zivota. Zalosno je to sve...
Nece drug nikad ga ni biti a ne za 2 zivota. Tema dana svakoga dana je nacionalizam i mrznja. A to sto krče crijeva i nema se sta jesti jebo to. Zato se sa ovih prostora treba ispaliti svako ko ne dijeli misljenje sa "vecinom" tj.primitivnom stokom.
Razumijemo se. :)
to vi samo mislite da se razumijete . tacno je nema hajra ovdje za dugo ali vi tome pridonsite . Evo kako . Da li ste zato da agresori plate ratnu stetu i da svaki ama bas svaki zlikovac stane pred sud pravde u Sarajevu . Da li ste vas dvojica za ponistavanje Daytona i uvodjenje gradjanske sekularne Republike BiH . Da li ste vas dvojica za to da ukine rs i da se ljiljani zavijore u BL . niste ? Jeste ! ako niste onda znajte da da nece biti mira i rahtluka dok god ne bude sve na svom mjestu .
Nomo

#550 Re: Dos`o Nenad!

Post by Nomo »

Nazif_Gljiva wrote:
Nomo wrote:

Majstore, alija te i dan danas drzi u okruzenju, a 20 godina je proslo... Ovog smrada merlina necu ni da komentarisem
Ma ne volim ja aliju ni u tragovima a dinu merlina bi popiskio kao sto cuko zapisa drvo ali porediti Dinu Merlina i Neleta nema smisla jer nema slicnosti nikakve
Locked