U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
@ngel

#526 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by @ngel »

nightvision wrote:
@ngel wrote:
nightvision wrote:
A ti jos jedan u nizu koji kao papagaj ponavlja kako su vjernici poremeceni, glupi i td., istovremeno tvrdeci da ste vi sve suprotno od toga, problem je samo sto vam je to tvrdnja bez ikakvog pokrica, pljuvanje i omalovazavanje kao zamjena za bilo kakav argument jer argumenata nema...danas pljuvanje i omalovazavanje, sutra ubistvo kao i ovo u americi, od takvih se bolje ne moze ni ocekivati
Eto opet pitam, je li dokazano da se ubistvo desilo iz ideoloskih razloga? Znaci kada nastrada neduzni musliman, pa makar i radi parkinga, onda je to zlocin iz mrznje prema islamu. Kada nastrada neduzni humanitarac tada je to djelo koje nikako ne moze biti djelo muslimana jer muslimani nisu sposobni za mrznju i ubistvo? Licemjerstvo. Sa svim losim stvarima treba se prvo suociti da bi se protiv njih borilo.
Kako samo licemjerno izvrcete stvari. Kada neki musliman ubije nekog nemuslimana onda je on terorista, tako ga proglase odmah i bez ikakvih dokaza, iako taj od islama nema ama bas nista sem mozda imena, porijekla iz neke islamske zemlje ili nekog muslimana rodjaka deseto koljeno. S druge strane, vise nego ocito iz vjerske mrznje, ateisticki fanatik ubije troje muslimana na cistu miru (price o parkingu okaci macku o rep, ko jos ubija zbog parkinga) ali se takav nikad nece nazvati teroristom jer je taj naziv rezervisan za muslimane, licemjerni svjetski mediji nikada nece izvjestavati o tom ubistvu kao o reziranom ubistvu u Parizu jer su odano u sluzbi sirenja islamofobije. Dakle, kada govoris o licemjerstvu suoci se prvo sa samim sobom..i ti i mnogi drugi ovdje koji pokusavate minimalizirati razmjere mrznje jednog ateistickog fanatika teroriste
L u c i f e r

#527 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

@ngel wrote:
Kako samo licemjerno izvrcete stvari. Kada neki musliman ubije nekog nemuslimana onda je on terorista, tako ga proglase odmah i bez ikakvih dokaza, iako taj od islama nema ama bas nista sem mozda imena, porijekla iz neke islamske zemlje ili nekog muslimana rodjaka deseto koljeno. S druge strane, vise nego ocito iz vjerske mrznje, ateisticki fanatik ubije troje muslimana na cistu miru (price o parkingu okaci macku o rep, ko jos ubija zbog parkinga) ali se takav nikad nece nazvati teroristom jer je taj naziv rezervisan za muslimane, licemjerni svjetski mediji nikada nece izvjestavati o tom ubistvu kao o reziranom ubistvu u Parizu jer su odano u sluzbi sirenja islamofobije. Dakle, kada govoris o licemjerstvu suoci se prvo sa samim sobom..i ti i mnogi drugi ovdje koji pokusavate minimalizirati razmjere mrznje jednog ateistickog fanatika teroriste
A sta ti ustvari hoces da kaes?

Ono, u par rijeci jbm ga...
Ajatolah_

#528 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Ajatolah_ »

@ngel wrote:Kako samo licemjerno izvrcete stvari. Kada neki musliman ubije nekog nemuslimana onda je on terorista, tako ga proglase odmah i bez ikakvih dokaza, iako taj od islama nema ama bas nista sem mozda imena, porijekla iz neke islamske zemlje ili nekog muslimana rodjaka deseto koljeno. S druge strane, vise nego ocito iz vjerske mrznje, ateisticki fanatik ubije troje muslimana na cistu miru (price o parkingu okaci macku o rep, ko jos ubija zbog parkinga) ali se takav nikad nece nazvati teroristom jer je taj naziv rezervisan za muslimane, licemjerni svjetski mediji nikada nece izvjestavati o tom ubistvu kao o reziranom ubistvu u Parizu jer su odano u sluzbi sirenja islamofobije. Dakle, kada govoris o licemjerstvu suoci se prvo sa samim sobom..i ti i mnogi drugi ovdje koji pokusavate minimalizirati razmjere mrznje jednog ateistickog fanatika teroriste
Terorizam mora biti s ciljem širenja straha, po definiciji, samo eto u zadnjih desetak godina pojam je medijski silovan pa se više ne zna ni šta jeste ni šta nije (nešto kao kod nas s pojmom fašizma).

Problem islamskog terorizma, ili možda bolje reći terorizma u ime islama, je više problem muslimana nego bilo koga drugog. Islamofobija jeste itekako prisutna, ali ona nije nastala iz čista mira, nego nakon niza događaja od 11. septembra, pa preko kojekakvih manjih bombaških napada, Pariza, Al-kaide, do IDIL-a. Neće se na isti način dočekati ako se neki, šta ja znam, recimo Jehovin svjedok :D raznese, ali nek se raznose deset puta godišnje u ime svoje sekte i vidjet ćeš da će se njihov položaj malo promijeniti.
Svaka ideologija, odnosno grupa ljudi, sama o sebi kroji sliku, mediji to samo potpaljuju.
Cherry-Cherry

#529 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Cherry-Cherry »

Neće se na isti način dočekati ako se neki, šta ja znam, recimo Jehovin svjedok :D raznese, ali nek se raznose deset puta godišnje u ime svoje sekte i vidjet ćeš da će se njihov položaj malo promijeniti.
:thumbup:
Ništa ne nastaje onako bez veze, bez razloga, bez povoda ikakvog.
@ngel

#530 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by @ngel »

Ajatolah_ wrote:
@ngel wrote:Kako samo licemjerno izvrcete stvari. Kada neki musliman ubije nekog nemuslimana onda je on terorista, tako ga proglase odmah i bez ikakvih dokaza, iako taj od islama nema ama bas nista sem mozda imena, porijekla iz neke islamske zemlje ili nekog muslimana rodjaka deseto koljeno. S druge strane, vise nego ocito iz vjerske mrznje, ateisticki fanatik ubije troje muslimana na cistu miru (price o parkingu okaci macku o rep, ko jos ubija zbog parkinga) ali se takav nikad nece nazvati teroristom jer je taj naziv rezervisan za muslimane, licemjerni svjetski mediji nikada nece izvjestavati o tom ubistvu kao o reziranom ubistvu u Parizu jer su odano u sluzbi sirenja islamofobije. Dakle, kada govoris o licemjerstvu suoci se prvo sa samim sobom..i ti i mnogi drugi ovdje koji pokusavate minimalizirati razmjere mrznje jednog ateistickog fanatika teroriste
Terorizam mora biti s ciljem širenja straha, po definiciji, samo eto u zadnjih desetak godina pojam je medijski silovan pa se više ne zna ni šta jeste ni šta nije (nešto kao kod nas s pojmom fašizma).

Problem islamskog terorizma, ili možda bolje reći terorizma u ime islama, je više problem muslimana nego bilo koga drugog. Islamofobija jeste itekako prisutna, ali ona nije nastala iz čista mira, nego nakon niza događaja od 11. septembra, pa preko kojekakvih manjih bombaških napada, Pariza, Al-kaide, do IDIL-a. Neće se na isti način dočekati ako se neki, šta ja znam, recimo Jehovin svjedok :D raznese, ali nek se raznose deset puta godišnje u ime svoje sekte i vidjet ćeš da će se njihov položaj malo promijeniti.
Svaka ideologija, odnosno grupa ljudi, sama o sebi kroji sliku, mediji to samo potpaljuju.
Apsolutno se slazem, terorizam u ime islama nanosi stetu islamu mnogo vise nego bilo kome drugom, najlaksi nacin da predstavis neku religiju u losem svjetlu je da joj pripises ovakve stvari, iako realno inema nista s tim, ali uz pomoc medija i ljudskog neznanja i nezainteresovanosti, igrajuci na kartu straha i zastrasivanja, lako je izmanipulisati ljude i ubijediti ih da je Islam najveca prijetnja covjecanstvu. Isti ti mediji koji vode kampanju protiv islama i sire islamofobiju naravno da su gluhi i slijepi na dogadjaje kao sto je ovaj koji se desio prije dva dana, to je ono sto iritira i cilj ove teme je da se ukaze na to
Muhamed Đakmić

#531 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Muhamed Đakmić »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» FuzzyLojak

2 sedmice

:-) još jednom i tema pod ključ, a izgrednicima minimalno mjesec obećavam.
York Light 100`s

#532 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by York Light 100`s »

nightvision wrote:
York Light 100`s wrote: Ma ovaj način razmišljanja nightvisiona je isto kao način razmišljanja jednog ateiste i islamofoba iz Amerike koji smatra ubistvo ovo troje nedužnih vjernika ispravnim jer je se sprečio potencijalan terorizam zato što su se eliminisalo ovo troje budućih ISILovaca :sad:
Čuj onolika zlodjela od strane Staljina u ime ateizma su opravdana jer su se time spriječili mnogi vjerski ratovi :shock: Allahu dragi to je isto kao pravdati genocid u Srebrenici zato jer se time spriječilo da 20 godina kasnije dosta Bošnjaka ide u Siriju
Nisi ti nista vise nego jos samo jedan dokaz da su ljudi optereceni religijom istovremeno i poremeceni umom.
Eto za nekoga ko nije opterećen religijom i sa poremećen umom imaš prilično tanke argumente. Kada se vode ratovi u ime religije to je dokaz da je religija zlo a kada je zločin protiv vjernika od ateista to se ispostavlja kao pozitivna stvar prije ili kasnije jer se time zaustavljaju mnogi ratovi u ime vjere, mislim stvarno :-)
Možda je i taj ateista terorista mislio da čini dobru stvar jer je likvidirao potencijalne bombaše samoubice :run:
XXS

#533 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by XXS »

@ngel wrote::lol: :lol: :lol:

Image
Shega, ha? Crche ti od smijeha na uvjerenja drugacija od tvojih.

Kako da ti covjek odgovori nego kretenizmom ravnim tvome. Recimo da zaljepim karikaturu Mohameda i tri zuta sto umiru od smijeha?

Ali, preskocicu ja kretenizam, zbog sebe, nikako zbog tebe.

Ako hoces da se tvoje postuje, prvo moras postovati tudje.
U suprotnom si veliki licemjer.
Gojeni H

#534 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Gojeni H »

Muhamed Đakmić wrote:Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» FuzzyLojak

2 sedmice

:-) još jednom i tema pod ključ, a izgrednicima minimalno mjesec obećavam.
Nemoj ba Muhamede, grehota bi bilo.
Taman razgovori zapocinju sa: idiote/idiotizam/praznoglavci, "vi", kozojebci, vehabije, i drugi izrazi iz repertoara nekih od najvecih intelektualaca na forumu.
@ngel

#536 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by @ngel »

XXS wrote: Shega, ha? Crche ti od smijeha na uvjerenja drugacija od tvojih.

Kako da ti covjek odgovori nego kretenizmom ravnim tvome. Recimo da zaljepim karikaturu Mohameda i tri zuta sto umiru od smijeha?

Vjerovala bih da si objektivan i iskren da si osudio i ovu sliku na postu prije mog
Mudziza

Image
Obzirom da ti ovo ne smeta, dakle ne smeta ti kada neko vrijedja i ismijava ono u sta ti ne vjerujes, ali ti smeta kada neko i na najblazi nacin ismijava tvoja uvjrerenja, to se onda zove licemjerstvo, pa prije nego druge prozoves za licemjerstvo prvo pogledaj sebe
Gojeni H

#537 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Gojeni H »

Ajatolah_ wrote:

Izuzetno interesantno razmisljanje.

Zasto se onda cuditi animozitetu prema svemu francuskom nakon, 130 godina zla gospodara u Alziru?
Zasto se onda cuditi mrznji prema Americi nakon agresije na Irak?
L u c i f e r

#538 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

XXS wrote:

Image

Tesko je postovati tudje kad ti tvoj kredo nalaze da su oni koji ne vjeruju u njega najgora bica na svijetu.

Onda si sjeban u startu.
mudrac2

#539 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by mudrac2 »

Cherry-Cherry wrote:
Neće se na isti način dočekati ako se neki, šta ja znam, recimo Jehovin svjedok :D raznese, ali nek se raznose deset puta godišnje u ime svoje sekte i vidjet ćeš da će se njihov položaj malo promijeniti.
:thumbup:
Ništa ne nastaje onako bez veze, bez razloga, bez povoda ikakvog.
ako je tako, u kakvom bi položaju tvoj narod danas trebao biti nakon udruženog zločinačkog poduhvata, logora i sl.?
L u c i f e r

#540 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

@ngel wrote:
XXS wrote: Shega, ha? Crche ti od smijeha na uvjerenja drugacija od tvojih.

Vjerovala bih da si objektivan i iskren da si osudio i ovu sliku na postu prije mog
Mudziza

Image
Obzirom da ti ovo ne smeta, dakle ne smeta ti kada neko vrijedja i ismijava ono u sta ti ne vjerujes, ali ti smeta kada neko i na najblazi nacin ismijava tvoja uvjrerenja, to se onda zove licemjerstvo, pa prije nego druge prozoves za licemjerstvo prvo pogledaj sebe
Gdje sam ja rekao da mi smeta bilo sta?

A to sa prstom je stvarno zesca provala...

Ko djeca jbt...
@ngel

#541 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by @ngel »

L u c i f e r wrote:
XXS wrote:

Image

Tesko je postovati tudje kad ti tvoj kredo nalaze da su oni koji ne vjeruju u njega najgora bica na svijetu.

Onda si sjeban u startu.
Ne nego je tesko postovati one koji te vrijedjaju, omalovazavaju i prema tebi se ophode na najgori moguci nacin...takvim ponasanjem nikada necete zasluziti postovanje
L u c i f e r

#542 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

Sta ono pise u kuranu za nevjernike...? :roll:
Danguba

#543 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Danguba »

sta ono bjese tema?

:roll:
@ngel

#544 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by @ngel »

L u c i f e r wrote:Sta ono pise u kuranu za nevjernike...? :roll:
Svasta, zavisi na sta konkretno mislis

Izmedju ostalog pise:

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
* 1. Reci: "O vi nevjernici,
* 2. ja se neću klanjati onima kojima se vi klanjate,
* 3. a ni vi se nećete klanjati Onome kome se ja klanjam;
* 4. ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali,
* 5. a i vi se niste klanjali Onome kome se ja klanjam,
* 6. vama - vaša vjera, a meni - moja!”
L u c i f e r

#545 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

Pa se fino probere po potrebi... :roll:

Od laganja drugih jedino je gore laganje samog sebe...
skupljac_zeljeza

#546 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by skupljac_zeljeza »

L u c i f e r wrote:Pa se fino probere po potrebi... :roll:

Možda si mislio ovo?

"Da Gospodar tvoj hoće, na Zemlji bi doista bili svi vjernici. Pa zašto onda ti da nagoniš ljude da budu vjernici?" (10:99)
L u c i f e r

#547 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

skupljac_zeljeza wrote:

Možda si mislio ovo?

"Da Gospodar tvoj hoće, na Zemlji bi doista bili svi vjernici. Pa zašto onda ti da nagoniš ljude da budu vjernici?" (10:99)
Mislio sam na ono kad se kaze da ce nevjernici u dzehenem zato jer ne vjeruju...intelektualni delikt...i sl...

Suma sumarum, jebo i ateiste i vjernike...valja biti insan...to je najteze.
skupljac_zeljeza

#548 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by skupljac_zeljeza »

L u c i f e r wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

Možda si mislio ovo?

Mislio sam na ono kad se kaze da ce nevjernici u dzehenem zato jer ne vjeruju...intelektualni delikt...i sl...

Suma sumarum, jebo i ateiste i vjernike...valja biti insan...to je najteze.
A ti bi u džennet?
Ajatolah_

#550 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Ajatolah_ »

Gojeni H wrote:
Ajatolah_ wrote:

Izuzetno interesantno razmisljanje.

Zasto se onda cuditi animozitetu prema svemu francuskom nakon, 130 godina zla gospodara u Alziru?
Zasto se onda cuditi mrznji prema Americi nakon agresije na Irak?
Pa sasvim moguće da ti narodi imaju široko rasprostranjen animozitet prema državama koje si spomenuo, nemam pojma. Šta s tim?

Ili si mislio da je očekivano da ih mrzi čitav svijet?
Post Reply