Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post Reply
SaraFina

#526 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SaraFina »

Walther wrote:
SaraFina wrote:Pa normalno da ne mozeš imati nigdje u svijetu ni bicikl na svoje ime ako zeliš zivjeti na socijali.
Nisu to primanja sa biroa za zapošljavanje iako su i ona ograničena vremenskim rokovima.
Minimum u AT je 900€ plus beneficije za stanarinu i dodaci za struju i grijanje. U to dakako ne ulazi dječiji dodatak koji ovisi o starosti djeteta.

Mjesečno za jedno dijete dobijaju i do 170€.
Što ja znam nije to neka sitna baš lova.
Zena na trudničkom ima takodje pravo 2.5 godine na porodiljsku nadoknadu, obdaništa su oko 80€ mjesečno ili čak i manje.

Izvoli zbrojiti novce.
Sve osim obaveznog osiguranja (par EUR) se u vecini drzava VRACA. Primanje je vremenski ograniceno i pod uslovom da prije toga ne primas nista X mjeseci i generalno nemas NISTA (auto, stan, itd).

Znaci ako nemas nista u zivotu, nemas nikakvih priliva onda dobijes nesto sociale u jednom dijelu godine koju vracas ako ikad imas nesto na sebi. Sad pocni zbrajati potencialne novce.

Pa što sam ja rekla?

Naravno da ne mozeš imati ništa na svom imenu a ni partner u bračnoj ili vanbračnoj zajednici na istoj adresi za dobijanje socijale.

No socijalna pomoć nema povrata.

Na njemačkom govornom području.
Walther

#527 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

SaraFina wrote:
Walther wrote:
SaraFina wrote:Socijalna primanja i uvjeti zivota u zapadnim zemljama su bez sumnje pogodniji.
A sa troje ili četvoro djece mogu se udvostručiti. Niko dakle neće ići dobrovoljno u neku zemlju gdje su uvjeti zivota nikakvi a socijalne beneficije ne postoje.

Nema tu neke velike filozofije.

Ta socijalna primanja trebalo bi srezati na minimum minimuma, tako primorati useljenike na rad, učenje jezika i djelomično asimilaciju u društvo ..

U krajnjem slučaju to i je bit njihovog boravka na zapadu.
jesi to ti ikad probala ili onako iz teorije? ti znas da ta socialna primanja idu na tvoj porezni broj i da se to vraca? ako ostavis djeci stan ode to papa...

Nije tačno .. Vraćaju se jedino dodaci na trudničko bolovanje ako ti primanja nakon perioda od tri godine premašuju 1300€ . Znači samo dodatak taj ima povrat. Socijala i nekretnine koje djeca posjeduju nemaju veze s tvojim beneficijama.
Jedini izuzetak je recimo ako posjeduješ kuću, stan ili Auto u trenutku kad predaješ zahtjev za socijalnu pomoć .. Onda naravno ne mozeš zakonski nikom to prepisivati.. Nego prodati i zivjeti od tog novca dok traje.

Nisam probala ali sam se skolovala za takve slučajeve :D

I da dodatke za stan ili komunalije isto ne vraćas.
Jeste tacno. U pravilu se vraca sve osim obaveznog zdravstvenog osiguranje (jer je inace zakonski obavezno). Sve drugo si heben. Naravno da imovina djece ima veze sa tvojim beneficijama jer je njihova imovina plod tvojih benificija.

Znaci ako primas pomoc jer ti je penzija mala onda se dodatak sabere in vrati onaj dobije tvoj stan. Prosle godine se vecina nasih penzionera odrekla
socialnom dodatku zbog toga. Cisto onako usput. Jedini nacin da se svercas* je sociala na djecu ali i to sad primas pakete hrane ili moras dostavljati racune za hranu.

Taj mit kako se moze na dzabanu zivjeti negdje je totalna glupost...
Walther

#529 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

SaraFina wrote:Pa što sam ja rekla?

Naravno da ne mozeš imati ništa na svom imenu a ni partner u bračnoj ili vanbračnoj zajednici na istoj adresi za dobijanje socijale.

Pa kako mislis onda zivjeti bez icega na svoje ime? Znas sta to znaci? Imate auto? Pa prodajte? Imate stan? Pa iznajmite? Idite pod sator, jebiga.

Znas sta naci zivot bez auta (recimo) u vecini gradova na Zapadu? Socialna pomoc IMA povratak svuda po EU i to se razsirilo od njemackog govornog podrucja. Neke druge vrste "primanja" i nema.

Poznanik, inace radni invalid (nakon 30+ godina rada) otisao po soc. pomoc i dobio par kg rize&ulja i savjet da izda stan (19 kvadrata inace).
SaraFina

#530 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SaraFina »

Walther wrote:
SaraFina wrote:
Walther wrote:
jesi to ti ikad probala ili onako iz teorije? ti znas da ta socialna primanja idu na tvoj porezni broj i da se to vraca? ako ostavis djeci stan ode to papa...

Nije tačno .. Vraćaju se jedino dodaci na trudničko bolovanje ako ti primanja nakon perioda od tri godine premašuju 1300€ . Znači samo dodatak taj ima povrat. Socijala i nekretnine koje djeca posjeduju nemaju veze s tvojim beneficijama.
Jedini izuzetak je recimo ako posjeduješ kuću, stan ili Auto u trenutku kad predaješ zahtjev za socijalnu pomoć .. Onda naravno ne mozeš zakonski nikom to prepisivati.. Nego prodati i zivjeti od tog novca dok traje.

Nisam probala ali sam se skolovala za takve slučajeve :D

I da dodatke za stan ili komunalije isto ne vraćas.
Jeste tacno. U pravilu se vraca sve osim obaveznog zdravstvenog osiguranje (jer je inace zakonski obavezno). Sve drugo si heben. Naravno da imovina djece ima veze sa tvojim beneficijama jer je njihova imovina plod tvojih benificija.

Znaci ako primas pomoc jer ti je penzija mala onda se dodatak sabere in vrati onaj dobije tvoj stan. Prosle godine se vecina nasih penzionera odrekla
socialnom dodatku zbog toga. Cisto onako usput. Jedini nacin da se svercas* je sociala na djecu ali i to sad primas pakete hrane ili moras dostavljati racune za hranu.

Taj mit kako se moze na dzabanu zivjeti negdje je totalna glupost...
Gluposti...

Odrasla punoljetna djeca i njihova imovina nemaju nikakve veze sa roditeljskim socijalnim statusom.

Dakle ako ti ziviš u drzavnom stanu i imaš penziju od 400€ sve do minimuma od 900€ drzava nadoknadjuje. Ako imaš supruznika takodje na njega dobijaš odredjenu svotu u ovisnosti od godina ili zdravstvenog stanja pod uvjetom da supruznik nije ostvario u toku zivota pravo na penziju.

Sljedeće je potpora za stanovanje na koju takodje imate pravo i dvogodišnje nepovratne potpore za grijanje, struju i ostale komunalije.

U zemljama zapadne Evrope postoji minimum odredjen za zivot samca, bračnih partnera ili obitelji.

Sve beneficije i socijalna primanja su nepovratne i .
Malodobna djeca imaju pravo na dodatak za cjelodnevno boravljenje u školama i vrticima i dječiji dodatak koji raste sa njihovim godinama.
SaraFina

#531 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SaraFina »

Walther wrote:
SaraFina wrote:Pa što sam ja rekla?

Pa kako mislis onda zivjeti bez icega na svoje ime? Znas sta to znaci? Imate auto? Pa prodajte? Imate stan? Pa iznajmite? Idite pod sator, jebiga.

Znas sta naci zivot bez auta (recimo) u vecini gradova na Zapadu? Socialna pomoc IMA povratak svuda po EU i to se razsirilo od njemackog govornog podrucja. Neke druge vrste "primanja" i nema.

Poznanik, inace radni invalid (nakon 30+ godina rada) otisao po soc. pomoc i dobio par kg rize&ulja i savjet da izda stan (19 kvadrata inace).
Ne raspravlja mi se iz perspektive priča tvojih poznanika. Ja ti kazem kakve su zakonske odredbe.

Jedino u čemu se slazemo je to da za ostvarivanje socijalnih beneficija ne mozeš posjedovati nikakvu imovinu. Ni bicikl a ne Auto i to je kraj diskusije.
Walther

#532 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

SaraFina wrote:Gluposti...

Odrasla punoljetna djeca i njihova imovina nemaju nikakve veze sa roditeljskim socijalnim statusom.

Dakle ako ti ziviš u drzavnom stanu i imaš penziju od 400€ sve do minimuma od 900€ drzava nadoknadjuje. Ako imaš supruznika takodje na njega dobijaš odredjenu svotu u ovisnosti od godina ili zdravstvenog stanja pod uvjetom da supruznik nije ostvario u toku zivota pravo na penziju.

Sljedeće je potpora za stanovanje na koju takodje imate pravo i dvogodišnje nepovratne potpore za grijanje, struju i ostale komunalije.

U zemljama zapadne Evrope postoji minimum odredjen za zivot samca, bračnih partnera ili obitelji.

Sve beneficije i socijalna primanja su nepovratne i .
Malodobna djeca imaju pravo na dodatak za cjelodnevno boravljenje u školama i vrticima i dječiji dodatak koji raste sa njihovim godinama.
Nisu gluposti vec cinjenice. Nemozes ti primati socialnu pomoc od drzave a onda stan/auto/imovinu ostaviti djeci. Tvoj stan je direktan produkt tog primanja. To bi i generalno bilo pokvareno i fakticki zivot na tudji racun.

Moj otac je stan morao meni oficielno prodati (i platiti ugovor&porez) jer da sam napravio darovni ugovor onda meni padaju njegove obaveze nakon ... Usput, to nije moje misljenje vec iskustvo iz prakse. Moje i ne mojih poznanika. Nimalo ali bas nimalo ne zavidim nekome ko zivi od "socijale".
Last edited by Walther on 07/01/2015 12:55, edited 2 times in total.
SaraFina

#534 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SaraFina »

Ako sam navela primjer " ziviš u drzavnom stanu" odnosno stanu u vlasništvu grada koji boraviš logično je da nemaš nikakvih nekretnina na svom imenu u trenutku podnosenja zahtjeva za socijalna primanja i druge beneficije u paketu. No nije tema pa da ne idemo dalje u offtopic.
Bodkin

#535 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Bodkin »

Ja mislim da treba osnovati fond na drzavnom nivou i preusmjeriti lovu iz fonda za pomoc od poplava. Ovaj fond koristiti za pomoc nasima koji su ugrozeni u evropi i kojima socijala nije dovoljna!!
Joe McCarthy

#536 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Joe McCarthy »

Image

Religion of peace strikes again... :(

Desetak novinara je hladnokrvo ubijeno u Francuskoj, mislim da sad niko ne može reći da ovi protesti nisu opravdani. :-)
Umalo popisivac

#537 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Umalo popisivac »

Gojeni H wrote:
Dobro, znam da tebe ne boli ko je ko.

Ali, hajde objasni nam kako bi ti tu "moju bracu", kao sto kazes, napeHnalio? Vecina protestanata iz Fracuske su drzavljani te zemlje. Gdje bi ih ti napeHnalio? U koju zemlju?

Pod uslovom da bi ih prihvatila bilo koja druga zemlja, da li bi napeHnalio i njihove porodice?
Da li bi postojala selekcija, musko - zensko, 7 - 77 godina?
Da li bi postojali tranzitni centri, do napeHnaljenja?
Ko bi to finansirao?

Da li se sve nabrojano uklapa u tekovine demokratske i judeo-krscanske evropske civilizacije?

*napeHnalio - stara rijec iz hrvatskog jezika u upotrebi oKolo Duvna. Vidi se ta gorstacka inteligencija, bravo!

Ajde ne kaki vise. Dosadan si. Ne da mi se razgovarati s dvolicnim ljudima i koji pojma nemaju o zivotu osim toga da su muslimani uvijek u pravu i da su uvijek najbolji, cak i kad dizu ljude po kaficima i skolama u zrak. A svaka opaska na to ima univerzalni odgovor da su ustase i cetnici ovo te da su ustase i cetnici ono.

NapeHnalnio bih ja sve to. :D Ako ima novca za sadake, ima i za koji tranzitni centar, pa i halal sendvic za dobar put sto se mene tice. :D Kako mi se gade ljudi koji ovako iskoristavaju tudje domacinstvo. Zivi na tvojoj grbaci, dosao kod tebe, tebe nazivaju fasistom i jos ima obraza da te zove "krstaskim divljakom". Dvolicna djubrad.
Umalo popisivac

#538 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Joe McCarthy wrote:Image

Desetak novinara je hladnokrvo ubijeno u Francuskoj, mislim da sad niko ne može reći da ovi protesti nisu opravdani. :-)
Ma to je propaganda ba. To su ljudi mira i tolerancije ba. To je izrezirala CIA i Izrael te fasisticki krstasi ba.
Umalo popisivac

#539 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

zgembomaratonac wrote:
SaraFina wrote:
zgembomaratonac wrote: Broj katolika u BiH je između popisa 1879 i 1910 godine skočio sa 209.000 na 434.000. Veliki dio tih imigranata su bili švabe i niko im nje branio da zagovaraju katoličke vrijednosti. Njihovi pogrešno asimilirani potomci ovih dana čak unose katolički Božić u Parlament sekularne države BiH pa se niko ne buni niti im govori da se vrate u neku katoličku zemlju. Tako i muslimani u Njemačkoj imaju pravo na svoju islamsku vjeru i kulturu nezavisno od toga što multikultura smeta svim krstašima svijeta.
Kakvim krstasima? Što podrazumijevaš pod tim nazivom?
Divljake koji se bore protiv multikulture kako bi muslimane istrijebili (u Njemačkoj kroz asimilaciju, u Bosni kroz 11 genocida).
SaraFina wrote:Poredjenje nacionalne drzave njemačkog naroda sa BiH čak i u povijesti je totalno smiješno
I Bosna je bila nacionalna država bošnjačkog naroda dok je švabo nije anektirao 1908 godine i onda nam još 1910 nametnuo ustav po kojem Bošnjo u svojoj zemlji mora tolerisati ostale. Kod nas su to krstaši nazvali demokratizacijom a kod sebe islamizacijom. :-)
SaraFina wrote:Kakve veze imaju Nijemci u sadašnjosti i njihov odnos prema radikalnom Islamu sa katoličkom naseljavanjem u povijesti ovih krajeva?
Kao što sam već napisao: švabskim imigrantima u BiH niko nje branio da zagovaraju katoličke vrijednosti. Njihovi pogrešno asimilirani potomci ovih dana čak unose katolički Božić u Parlament sekularne države BiH pa se niko ne buni niti im govori da se vrate u neku katoličku zemlju.
SaraFina wrote:Ja bi preporučila bošnjačkim dzematima da se ograde od politike koja šteti našem narodu i vjernicima.
Bošnjački interes je vazda bio politika koja odbija asimilaciju:

Kome ba da se mi prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju! :bih:
Nasa majka je Turska. :oops:
Joe McCarthy

#540 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Joe McCarthy »

Umalo popisivac wrote:

Ma to je propaganda ba. To su ljudi mira i tolerancije ba. To je izrezirala CIA i Izrael te fasisticki krstasi ba.
Mater im nacističko-cionističku jednu, oni bi Muslimanima da obraz kaljaju sa ovim isceniranim napadima ba.
Umalo popisivac

#541 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Nomo wrote:
animals wrote:Ja sam licno vidio sta rade djeca Afganistanski useljenika..
bagra obicna..
odaju
u grupama od cetiri , pet..coporu i divljaju..
ako im se ko suprostavi, nozeevi rade..
Ebem ti selo u kojem ljudi odaju sa nozeeeevim i Ebem onoga ko te drzi na ovom dunjaluku da trujes vazduh svojim smrdljivim fastickim zvaljama .
vidim da ti dobro asistiraju cherry cherry umalo popisivac i jos po koji . zinula vam guzica pa bi malo klali . namirisali krv unuci draze mihailovica i jure francetica pa se raskokokdakali . a sta velis kume ,, odaju ,, u grupama od cetri pet , coporu :lol: :lol: :lol: hebem ti skolu i fratra koji te 8) 8-) ucio srpskom jeziku

ps kako to da si ti prezivio taj copor ? bice da imas cigansku glavu i kuku od surle pa te preskocili . :P
:-) :lol: De nemoj se dici u zrak, Alaha ti. :D
Umalo popisivac

#542 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Joe McCarthy wrote:
Umalo popisivac wrote:

Mater im nacističko-cionističku jednu, oni bi Muslimanima da obraz kaljaju sa ovim isceniranim napadima ba.
Mislim da je ovo izorkestrovano od Zapada preko Mossada da se da halibi da se nastave dalje eksplotisati naftni izvori i unistavati demokracija po islamskom svijetu!
dječak sa šibicama

#543 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by dječak sa šibicama »

http://www.liveleak.com/view?i=bc6_1420632668

hladnokrvno ubijanje policajca tokom danasnjeg teroristickog napada

I zasto jel... protjerat iz Europe.
Joe McCarthy

#544 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Joe McCarthy »

Umalo popisivac wrote: Mislim da je ovo izorkestrovano od Zapada preko Mossada da se da halibi da se nastave dalje eksplotisati naftni izvori i unistavati demokracija po islamskom svijetu!
A oni mislili da Bošnje neće prepoznat njihove ćafirske prevare. :D
dječak sa šibicama

#545 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

A vi koji se sprdate sa ovim, idioti, imajte na umu koliko je nevinih ljudi ubijeno od strane pomahnitalih islamskih terorista.

Mislim da tema nije za sprdnju.
Umalo popisivac

#546 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

dječak sa šibicama wrote:A vi koji se sprdate sa ovim, idioti, imajte na umu koliko je nevinih ljudi ubijeno od strane pomahnitalih islamskih terorista.

Pa ne sprda se niko s tim ljudim. Sprdnju upravo rade razni bosnjacki "geopoliticari" i ostali tukani. Sprdamo se s njima.
Joe McCarthy

#547 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Joe McCarthy »

dječak sa šibicama wrote:A vi koji se sprdate sa ovim, idioti, imajte na umu koliko je nevinih ljudi ubijeno od strane pomahnitalih islamskih terorista.

Ma samo pripremamo teren za apolegiste, a nek je vječni rahmet svim preminulim :(
dječak sa šibicama

#548 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Izvinjavam se onda, nisam vas ocito shvatio.

Sokirali me snimci, jebote.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#549 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Truba »

sa dječakovog linka

If they freak out because of Charlie Hebdo, may God be with us if they ever find out about LiveLeak
Read more at http://www.liveleak.com/view?i=bc6_1420 ... YoTOvHY.99
Opetja033

#550 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Opetja033 »

dječak sa šibicama wrote:http://www.liveleak.com/view?i=bc6_1420632668

hladnokrvno ubijanje policajca tokom danasnjeg teroristickog napada

I zasto jel... protjerat iz Europe.
I tvoj ideoloski mentor i ideoloski otac Radovan Karadzic se zalagao za protjerivanje muslimana iz Europe pa mu nije poslo za rukom. Hoces kod njega i svog drugog idola Mladica po instrukcije sta raditi u novom pokusaju?
Islam u Europi je tu da ostane, necemo mi muslimani nigdje odavde. Kome se ne svidja moze ovako paradirati ulicama i muda ispod sebe jesti.

P.S. Naravno osudjujem ovaj brutalni teroristicki akt.
Post Reply