sarajevoxxxx wrote:oridjidji wrote:mousstapha wrote:Ovaj prilog na FTV-u je tako ruzan.
A sve sto rade, ima istu matricu. Najprije dodju do zakljucka, pa ga onda na sve nacine potvrdjuju sramotnim montiranjem izjava. Koliko jadan moras biti da napravis ovakvu stetu momku koji te fino primi u kucu.
Pusti budale, zbog FTV i silom istjeranih procesa koji su izveli pritiskanjem institucija kroz svoje priloge, mnogi od na brzinu osudjenih u drugom postupku su dobili oslobađajuću presudu, steta sto nisu tuzili FTV za klevetu. Najgore sto tuzilastvo i sudstvo time gube na kredibilitetu i da medju ovim osudjenicima ima organizovanosti komotno bi tuzbama za nanesenu nepravdu, pa i klevetu mogli ici protiv sudskih lica, kao i medijskih urednika koji su ih doveli u losu poziciju.
Ovi optuzeni u ovom prilogu bi to trebali uraditi svakako i protiv federalne i protiv poslodavaca ovaj sto je ostao bez posla nakon optuzbi iz priloga.
Ne slažem se sa tobom. Kiki je u potpunosti u pravu. Iza ovoga stoji IZBIH SDA i njihovi sastanci "pod šljivom".
Zašto bi FTV bila odgovorna, kada se već godinama stvara atmosfera linča. Na ovom primjeru Edvina vidi se da mi nemamo države već mafiju. Mafija gleda svoja posla a mafiju (IZBIH i SDA) birali su i biraju muslimani Bošnjaci upravo na ovim lažnim obećanjima da će ih oni kobajagi zaštiti.
Mislim da je kritika FTV-a korak nazad. Sve ovo ide na adresu reisa i bošnjačke vjerske i političke elite. Eto im njihovo Bošnjaštvo. Sto puta je svaki građanin BiH i musliman i svi drugi, sto puta se lakše može izboriti za svoja prava u svakoj drugoj državi nego u svojoj BiH ili u zemlji u kojoj je rođen.
Bošnjaci manje žele jaku državu i od Srba i Hrvata. Bošnjaci imaju svog "Dodika", eto im neka uživaju u toj takvoj državi koju vodi i kojom upravlja (bar na ono par procenata) vjerska i politička mafija.
I gadi mi se ovo Muderrisovo saopćenje povodom Edvinovog otkaza. Fuj, fuj, i fuj. Povratiti i ništa drugo.

mafijo jedna.
http://saff.ba/muderrisova-poruka-sinu- ... tg-HBUs3qB
Kakve veze ima SDA sa Federalnom TV? Pa jel glavni operativac godinama bio onaj duduk iz SDP Hadziomerovic? On iskihao, dosla "Mreza". Garant je niko ne uredjuje iz SDA. Fora je u tome sto je sama 60 minuta napravila dovoljno sranja u zivotima nekih ljudi, pa i mediji poput Dana ili Slobodne Bosne, svojim senzacionalistickim pisanjem i etiketiranjem ljudi.
Prvo je ta Federalna iskonstruisala sa SDP-om pricu o Alzirskoj grupi, pa su ljudi ispusili foru u Gvantanamo ni krivi ni duzni, da je Zlaja kreten bjezao od odgovornosti da ljude vrati nazad jer Ameri nista adekvatno nisu imali protiv njih. Onda imamo slucaj Oxa i Bugojno, FTV sasula paljbu opravdano po Oxu, a onda krenula sa pricom o pomagacima, pritisla pravosudje optuzujuci Nasera Palislamovica, covjeka pravosudje optuzuje, pa potom pusta u ponovljenom procesu, te isti dobija ostetu od 202 hiljade maraka. Ko se to igra sa novinarskom etikom i rusi kredibilitet nasem tuzilstvu?
Trebali spomenuti Abu Hamzu kojem se u 60 minuta, pa i u Pecnici i jos par medija servirala prica da je prijetnja za nacionalnu sigurnost, da bi 7 godina proveo iza brave u imigracionom centru u Kuli. Ako se sjetim jos kojeg slucaja dopisacu ovdje...
Evo sad momak dobija otkaz nakon priloga na TV, opet Federalna sada samo umjesto 60 minuta, emisija slicnog karaktera Mreza. Mene da se pita tuzio bi sve njih redom, Aerodrum, Granicnu policiju i Federalnu.
Ne trebamo u pricu gurati SDA i IZBiH, oni svoju krivicu mogu svesti na ovu pricu sa paradzematima, gdje SDA i IZBiH nastupaju slozno, gurajuci pricu u jedinstvu je snaga, samo nije bas jasno da li je ovo namjestena prica koju svijesno igraju i paradzematlije kako se prica u malo jacim krugovima te stranke i sve je incijativa pokrenuta jos prije izbora.
Muderis je jedna gromada i upravu je. Ako opravdanog razloga nema za otkaz, vec je diskriminacija razlogom za to, onda treba istjerati pravdu.
Vidis za mene nije samo SDA mafija, za mene je i SDP mafija, svi mi zaboravljamo onu teniserku aferu SDP-a, na kraju i noviji jadniji pokusaj privatiyacije Bosnalijeka i jos nekih kompanija. O ovim manjim strankama od te dvije da govorim, nema potrebe slicne hobotnice, samo vezanijih mogucnosti. Na kraju da su bili dobri, nisu, zato su i kaznjeni na izborima, mozda i gorom opcijom od sebe.