Govorim o ranijim migracijamaLajavikrelac wrote:Većina u Vojvodini kad su protjerane Švabe, a stanovništvo iz Bosne, Like, Banije i Korduna tamo kolonizovano, i to partizani po direktivi partije. Ala poređenjastakasa wrote:Ne moze i jare i pare Srbima, zato ste postali vecina u Vojvodini. Vec ste se osilili bili pa htjeli sveEto, tamo su Srbi većina pa žive i Mađari, Rumuni, Rusini, Slovaci i šta tamo nema problema? Zato što tamo žive navedeni narodi kojima je glavna preokupacija Ta mani de politiku, šta kažu hoće li biti kiše ko onomad da rodi žito....
Posebna je priča ala Ćopićeva "Osma ofanziva" kad su naši nepismeni seljaci došli u Švapske kuće sa parketima, strujom i WC-om u kući
Jugonostalgija...
- stakasa
#526 Re: Jugonostalgija...
- stakasa
#527 Re: Jugonostalgija...
_BataZiv_0809 wrote:Ne, nego smatram da je za formiranje zdravog covjeka potreban rad i disciplina, ORA je meni sinonim za prvo, JNA za drugo.detroit-mercy wrote: Znaci ko nije bio na ORA ili JNA nije covjek. Evo ja sam onda samo polu covjek, bio samo u JNA ali ne i na ORA
. A i u JNA sam se zajebo sto sam otiso, dzaba godinu dana gubio vrijeme
![]()
Obicna glupost.
- Stjui
#528 Re: Jugonostalgija...
evo i ja stajem uz druga @krelca,pa kud puklo da puklo.nedugo nakon smrti našeg druga tita(_BataZiv_0809 wrote:Slobodno i mene prijavi!ljevoruki wrote:Post prijavljen.Lajavikrelac wrote:Jest, baš je Juga bila represivna, naročito milicija doduše premao onima kojima je trebalo....čim je popustila stega gamad je izmilela iz jazbina i sad imamo šta imamo....
Svoju ukucane nazivaj gamadima.
@Lajavikrelac druze u pravu si! GAMAD JE IZMILILA!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#529 Re: Jugonostalgija...
Koji mentol mati milastakasa wrote:
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#530 Re: Jugonostalgija...
Kojim? Ako misliš na Vojnu krajinu nisu tamo Srbe doseljavali iz ljubavistakasa wrote:Govorim o ranijim migracijama
Ko ga voli i pjeva mu naserem mu se usta!!!Stjui wrote:Druže Tito, druže Tito, tebe Srbi lažu, oni vole, oni vole đenerala Dražu'
- stakasa
#531 Re: Jugonostalgija...
Uto dode i Zajam za Srbiju i regionalna saradnja sa Bajernom. Jugoslavije ni na mapi
- Stjui
#532 Re: Jugonostalgija...
također,druže krelac,također.Lajavikrelac wrote: Ko ga voli i pjeva mu naserem mu se usta!!!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#533 Re: Jugonostalgija...
Hajd Hame da se jednom i sa tobom slozimStjui wrote:
također,druže krelac,također.
- stakasa
#534 Re: Jugonostalgija...
#krelac, Srbi su napustali Kosovo vjekovima i tako postali manjina. Znaci draze pare od svetinja i manastira. Zato je spominjanje svetinja pateticno.
- Domaci izdajnik
#535 Re: Jugonostalgija...
Kakva saradnja sa Bajernom? Ekonomska? I šta ima u tome loše? Sarađivao TAS sa VW, UNIS sa SKF, Ei sa najjačima u energetici, Čajavec sa Ericssonom....pička im materina kako su samo mogli onolike jadne Bosance da natjeraju u fabrike i preduzeća, plus još morali da rade i zarade plate, regese, socijano, godišnje, penziju....gamad crvenastakasa wrote:Uto dode i Zajam za Srbiju i regionalna saradnja sa Bajernom. Jugoslavije ni na mapi
Ne kažem da nisu, samo malo je više patetično reći da oni tamo nikada nisu bili i da su okupatori.....isto kao i Srbi i Lici i Baniji. Uvijek se išlo iz gorega u bolje, primjer Dalmacije i Hercegovine.stakasa wrote:#krelac, Srbi su napustali Kosovo vjekovima i tako postali manjina. Znaci draze pare od svetinja i manastira. Zato je spominjanje svetinja pateticno.
Last edited by Domaci izdajnik on 22/01/2015 18:52, edited 1 time in total.
- Stjui
#536 Re: Jugonostalgija...
pa zato mi druže @bž(_BataZiv_0809 wrote:Zaboravih napisati da je i moj omiljeni glumac isto govno i gamad kao i neki vec spomenuti.
Jebo te smrt karijeru izgradis na partizanskim filmovima, budes legenda i ikona jedne drzave i sistema vrijednosti i cim drukciji vjetar zapuše-on postade nacionalist i traži uklanjanje Titove slike![]()
- Domaci izdajnik
#537 Re: Jugonostalgija...
Lik koji tumači u tom filmu nije 
- stakasa
#538 Re: Jugonostalgija...
Ne poznajes osnovne stvari, premlad si. Pricam o Milosevicu, nakon njega se vise nije moglo nazad. A imao je plebiscitarnu podrsku srpskog naroda. TAS, fabrike i socijalna prica nemaju veze s ovimLajavikrelac wrote:Kakva saradnja sa Bajernom? Ekonomska? I šta ima u tome loše? Sarađivao TAS sa VW, UNIS sa SKF, Ei sa najjačima u energetici, Čajavec sa Ericssonom....pička im materina kako su samo mogli onolike jadne Bosance da natjeraju u fabrike i preduzeća, plus još morali da rade i zarade plae, regese, socijano, godišnje, penziju....gamad crvenastakasa wrote:Uto dode i Zajam za Srbiju i regionalna saradnja sa Bajernom. Jugoslavije ni na mapi![]()
Ne kažem da nisu, samo malo je više patetično reći da oni tamo nikada nisu bili i da su okupatori.....isto kao i Srbi i Lici i Baniji. Uvijek se išlo iz gorega u bolje, primjer Dalmacije i Hercegovine.stakasa wrote:#krelac, Srbi su napustali Kosovo vjekovima i tako postali manjina. Znaci draze pare od svetinja i manastira. Zato je spominjanje svetinja pateticno.
- Stjui
#539 Re: Jugonostalgija...
al' opet,ružno vidit,druže krelac.Lajavikrelac wrote:Lik koji tumači u tom filmu nije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#540 Re: Jugonostalgija...
Znam da je nula od covjeka i obicna gnjida, ali i dalje mi je najdrazi glumacStjui wrote:
pa zato mi druže @bž() nije jasno zašto ustrajavaš na tom avataru.staviti petokraku na glavu te ljudske nule poput dotičnoga bate je,po meni bar,čista blasfemija.
Plus u raspravama na forumu, kad se neko uhvati avatara, znam da mu je municija pri kraju
P.S. Izvini sto pitam ovdje, ne moras odgovoriti ili mozes na PP-je li se ista rijesilo za onu kradju, mamu jebem lopovu
- Domaci izdajnik
#541 Re: Jugonostalgija...
Dobro za Slobu se slažem da je govnar sa pet zvjezdica.
- stakasa
#542 Re: Jugonostalgija...
Velika vecina Srba stala iza onoga sto je radio. Nista na tvoj racun, korektan si. Ali ovo je nepobitnoLajavikrelac wrote:Dobro za Slobu se slažem da je govnar sa pet zvjezdica.
-
Mohamad Sissoko
#543 Re: Jugonostalgija...
Pitaš lika što slušaš Cecu a Arkan ti protjero pola familije.. "ma ja samo volim njene pjesme, uostalom nije ona ubijala"
tako i ovaj gore oko Bate 
- Domaci izdajnik
#544 Re: Jugonostalgija...
Pa ne znam baš....njegovoj politici može da zahvali hiljade mladih obrazovanih koji su napustili Srbiju od 1991. A to više niko ne može da nadoknadi, školovane inžinjere i stručnjake svih oblasti koji su danas našli hljeb u mnogim velikim kompanijama zapada. Ono taloga što je ostalo i isplivalo smrdi i danas....On je otjerao nadu u bolju budućnost Srbije.stakasa wrote:Velika vecina Srba stala iza onoga sto je radio. Nista na tvoj racun, korektan si. Ali ovo je nepobitnoLajavikrelac wrote:Dobro za Slobu se slažem da je govnar sa pet zvjezdica.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#545 Re: Jugonostalgija...
Pa to sto ne znas razdvojit umjetnost od licnosti umjetnika tvoj je problem (ovdje ne mislim na CecuMohamad Sissoko wrote:Pitaš lika što slušaš Cecu a Arkan ti protjero pola familije.. "ma ja samo volim njene pjesme, uostalom nije ona ubijala"tako i ovaj gore oko Bate
- stakasa
#546 Re: Jugonostalgija...
Izgubio je podrsku tek kad je izgubio ratove, kad mu je Nato slomio krila. Dok je gazio nesrbe - plebiscitarno. Na Uscu milion a sat poslje na Jugoslavija - Francuska 30 000.
Ne grijesi dusu
Ne grijesi dusu
-
detroit-mercy
#547 Re: Jugonostalgija...
To se valjda ponese iz kuce, skole i drugih mjesta_BataZiv_0809 wrote:Ne, nego smatram da je za formiranje zdravog covjeka potreban rad i disciplina, ORA je meni sinonim za prvo, JNA za drugo.detroit-mercy wrote: Znaci ko nije bio na ORA ili JNA nije covjek. Evo ja sam onda samo polu covjek, bio samo u JNA ali ne i na ORA
. A i u JNA sam se zajebo sto sam otiso, dzaba godinu dana gubio vrijeme
![]()
Obicna glupost.
Sad ja kontam sto su se kod nas omladinke noliko handrile
Mislim, logika ti je kurcu za usi
- stakasa
#548 Re: Jugonostalgija...
Nemoj detroit, grehota ti je 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#549 Re: Jugonostalgija...
Jest, evo sad kad nema ORA-e i JNA vidimo sta se nosi iz kuce.detroit-mercy wrote:
To se valjda ponese iz kuce, skole i drugih mjesta.
Sad ja kontam sto su se kod nas omladinke noliko handrileslabo isle u JNA pa se nisu stigle disciplinovati
.
Mislim, logika ti je kurcu za usi.
A i tebi je nivo komunikacije isti kao moja logika.
Jbt barem si duplo stariji od mene, furas se da si prevazisao evropski mentalitet, radis u njemackoj firmi u Americi i tako razgovaras
PS Evo ti se i pobratim stakasa javio. Isti ste mentoli
-
Mohamad Sissoko
#550 Re: Jugonostalgija...
That just shows how the world is fucked up_BataZiv_0809 wrote:Pa to sto ne znas razdvojit umjetnost od licnosti umjetnika tvoj je problem (ovdje ne mislim na CecuMohamad Sissoko wrote:Pitaš lika što slušaš Cecu a Arkan ti protjero pola familije.. "ma ja samo volim njene pjesme, uostalom nije ona ubijala"tako i ovaj gore oko Bate
). I Hugo Boss je sio uniforme SS-u pa je opet jedan od najvecih modnih kreatora. I VW Buba je Hitlerova ideja, pa je najpopularnije auto u istoriji itd...itd...