Seoskivaralica wrote:Jok vala još.
Generalno se kupuje kod naših , pa kako tako , dok mi neki ne povuče mast....
Samo misliti da je svejedno , to je već luksuz za našu ionako samljevenu ekonomiju ....samljevenu uglavnom od komšiluka.....
Sve što ima BiH da ponudi oni ne kupuju, kolko se to vode iz bih proda u Hr ili Sr.....litar dva..
Kolko mlijeka pa sira pa mesa pa preradjevina od mesa isl...ja vjerujem da u Hr ne znaju da bajra i ovako postoje.....
I zašto onda kupovati njihovo u čisto njihovom šoping lancu....nea šanse.....
Kad mi nešto treba što kod naših nema ok...inače jok.
Bajra? Bajra? Je li ti to ozbiljno? Pa treba ponuditi konkurentan proizvod. Ko ce u RH kupovati Bajru pored mase drugi i po meni puno boljih i ukusnijih proizvoda, prije svega svinjskih. Mislis da bi Bajra imala prolaznost u recimo Slavoniji pored kulena, Dalmaciji i Istri pored njihovog prsuta? Ili eto mozda to rade namjerno da nas uniste? Nisu u RH stanovnici vecinom muslimani pa da se ovdje neko cudi sto Bajra nema uspjeh. Izadji malo iz tog svijeta pa ces vidjeti da zive drugi i drugaciji. Zato se izvozi Livanjski sir, Violeta, pekmezi Vitaminka i sl. Sta moze proci to se i izvozi.
Livanjski je brand, koji se cijeni kao kvalitetan proizvod, a sta je Bajra vani? Treba uloziti. To sto smo mi pristali da nas krkaju smecem i lazu ne znaci da su i drugi tako naivni.
Recimo, dva puta sam probao s Vrbaskim jogurtom (jos je i jeftin) i rekao sam nikad vise. Ko zeli domaci jogurt s okusom i mirisom stale nek slobodno izvoli.
Sta to konkretno ima BiH za ponuditi? Ajmo argumentirano i konkretno? Evo, je li ovdje ljudi najvise kupuju strane cokolade ili domace? Koje su domace? Kakve to vrhunske proizvode mi to imamo pa ih eto svijet i "komsiluk koji nam je samlje ekonomiju" ne zeli.
Neko ko misli da trziste i zelja za zaradom funkcionira po nekakvom nacionalnom kljucu treba glavu otici pregledati.
Sto se tice gdje kupovati, tebi je isto, i jedan i drugi placaju porez. Zaradio Todoric, ili ovaj drugi, to je jedina razlika, a i jednog i drugog zasvrbi uho za tebe. Pametan covjek ce kupovati gdje je jeftinije i/ili gdje je kvalitetnije i gotovo.