Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

Bojkotujete li Konzum?

Da
157
52%
Ne
119
39%
Ne znam
28
9%

Total votes: 304

Umalo popisivac

#526 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Umalo popisivac »

Seoskivaralica wrote:Jok vala još.
Generalno se kupuje kod naših , pa kako tako , dok mi neki ne povuče mast....
Samo misliti da je svejedno , to je već luksuz za našu ionako samljevenu ekonomiju ....samljevenu uglavnom od komšiluka.....
Sve što ima BiH da ponudi oni ne kupuju, kolko se to vode iz bih proda u Hr ili Sr.....litar dva..
Kolko mlijeka pa sira pa mesa pa preradjevina od mesa isl...ja vjerujem da u Hr ne znaju da bajra i ovako postoje.....
I zašto onda kupovati njihovo u čisto njihovom šoping lancu.... :P nea šanse.....
Kad mi nešto treba što kod naših nema ok...inače jok.
:lol: Haha, sad je "komsiluk" kriv i za nasu ekonomiju, al eto ovi nasi su nevini i naivni kao ovcice na livadi. :-) Kakve privatizacija, korupcija, nepotizam, rodjastvo... Komsiluk je to i Konzum kriv.

Bajra? Bajra? Je li ti to ozbiljno? Pa treba ponuditi konkurentan proizvod. Ko ce u RH kupovati Bajru pored mase drugi i po meni puno boljih i ukusnijih proizvoda, prije svega svinjskih. Mislis da bi Bajra imala prolaznost u recimo Slavoniji pored kulena, Dalmaciji i Istri pored njihovog prsuta? Ili eto mozda to rade namjerno da nas uniste? Nisu u RH stanovnici vecinom muslimani pa da se ovdje neko cudi sto Bajra nema uspjeh. Izadji malo iz tog svijeta pa ces vidjeti da zive drugi i drugaciji. Zato se izvozi Livanjski sir, Violeta, pekmezi Vitaminka i sl. Sta moze proci to se i izvozi.
Livanjski je brand, koji se cijeni kao kvalitetan proizvod, a sta je Bajra vani? Treba uloziti. To sto smo mi pristali da nas krkaju smecem i lazu ne znaci da su i drugi tako naivni.
Recimo, dva puta sam probao s Vrbaskim jogurtom (jos je i jeftin) i rekao sam nikad vise. Ko zeli domaci jogurt s okusom i mirisom stale nek slobodno izvoli.

Sta to konkretno ima BiH za ponuditi? Ajmo argumentirano i konkretno? Evo, je li ovdje ljudi najvise kupuju strane cokolade ili domace? Koje su domace? Kakve to vrhunske proizvode mi to imamo pa ih eto svijet i "komsiluk koji nam je samlje ekonomiju" ne zeli.

Neko ko misli da trziste i zelja za zaradom funkcionira po nekakvom nacionalnom kljucu treba glavu otici pregledati.

Sto se tice gdje kupovati, tebi je isto, i jedan i drugi placaju porez. Zaradio Todoric, ili ovaj drugi, to je jedina razlika, a i jednog i drugog zasvrbi uho za tebe. Pametan covjek ce kupovati gdje je jeftinije i/ili gdje je kvalitetnije i gotovo.
bach

#527 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by bach »

Otvoren Konzum u Bugojnu

http://www.konzum.co.ba/O-Konzumu/Novos ... -u-Bugojnu
http://www.konzum.co.ba/var/plain_site/ ... e_full.jpg
Niđe nikog.

Otvoren Bingo u Bugojnu.
Image
Dvadeset hiljada ljudi pohrlilo u novi tržni centar 'Bingo' u Bugojnu

Najveći tgovački bh. lanac danas je spektakularno otvario svoju 132. poslovnicu - TC Bingo Bugojno, i to najveću do sada. Oko 20 hiljada oduševljenih posjetitelja pohrlilo je na otvorenje, a priređena je dobra zabava, nevjerovatni popusti i ukusna torta. Da je vladala prava pomama među kupcima govori i činjenica da su sve korpe i kolica za kupovinu bili razgrabljeni, pa je bio pravi podvig doći do njih.
http://www.bug.ba/bugojanci-odusevljeni ... gojnu.html
Umalo popisivac

#528 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Niđe nikog.

Sto lazes? Pa ja ne bih lagao zbog pisljivog TC, i tako selektivno postavljao slike. Od kako je Mercator kupljen upalili ste se sto na sat. Vi Srbi ste ga dozivljavali kao nesto svoje, znam ja, a kupile ga ustase.

Evo slika s istog linka sto si ti postavio. Obratiti paznju na lijevu stranu i red na kasi.

Image

A sama slika govori dovoljno o uredjenosti objekata i razlici.
Warashii

#529 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Warashii »

Ja ne znam zasto ljudi u tolikoj mjeri prizeljkuju neciju propast, pogotovo kad je trgovina u pitanju .
Recimo da Konzumu u BiH u velikoj mjeri opadne profit, gube se radna mjesta nasih ljudi a gubi se i kakva takva konkurencija .
Trgovac je cudo, kod nas kada se nesto prodaje onda mu cijena ne ide dole nego samo moze gore tako da vjerujem da nebi bilo drugacije i da sam Bingo ostane na terenu .
Umalo popisivac

#530 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Warashii wrote:Ja ne znam zasto ljudi u tolikoj mjeri prizeljkuju neciju propast, pogotovo kad je trgovina u pitanju .
Recimo da Konzumu u BiH u velikoj mjeri opadne profit, gube se radna mjesta nasih ljudi a gubi se i kakva takva konkurencija .
Trgovac je cudo, kod nas kada se nesto prodaje onda mu cijena ne ide dole nego samo moze gore tako da vjerujem da nebi bilo drugacije i da sam Bingo ostane na terenu .
A. Zato sto su neobrazovani i neupuceni.
B. Zato sto su zadrti i u pozadini je nesto drugo sto ih u biti kopka (kao recimo to da su Hrvati ti koji su kupili Mercator).
I na kraju C. Vecina njih ce na kraju kad se isprdi po forumu otici i kupovati u Konzum kad bude akcija. :wink:
Nisrin

#531 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Nisrin »

Meni nije jasno cemu uopste ova tema kad SVI kupuju u Konzumu?!

1. Na svakih 20m je Konzum tako da je usput svima
2. Imaju dobre i manje dobre akcije
3. Imaju najbolju i najsiru ponudu artikala
4. Uvijek ali uvijek su redovi na kasi
5. Uvijek imaju sve na stanju
6. Cijene na artiklima i na kasi su JEDNAKE!

Licno kupujem gdje stignem, ali Konzum mi je sasvim pristojan i da- to se odnosi na MAXI markete, u one male, mahalske Konzume ne zalazim jer su cijene previsoke!
NIN

#532 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by NIN »

Ja neki dan u Konzum kad ono limun 1,10, grejpfrut 1,10, oboje na akciji. Namirio se za heftu. :D

Ja, a neki dan iz Zagreba, natocim gorivo na Loncarima iza Orasja, 95-ca 1,76. :D

...a vi bojkotujte :lol:
StupskaBitanga

#533 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

Nisrin wrote:Meni nije jasno cemu uopste ova tema kad SVI kupuju u Konzumu?!

2. Imaju dobre i manje dobre akcije
3. Imaju najbolju i najsiru ponudu artikala
4. Uvijek ali uvijek su redovi na kasi
5. Uvijek imaju sve na stanju
6. Cijene na artiklima i na kasi su JEDNAKE!

Licno kupujem gdje stignem, ali Konzum mi je sasvim pristojan i da- to se odnosi na MAXI markete, u one male, mahalske Konzume ne zalazim jer su cijene previsoke!
samo IDIOT može kupovati u Konzumu
Primjer
Dukat mlijeko 5+1 u konzumu 7,5KM a u Bingo Stup 6,6KM
Umalo popisivac

#534 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

A logika ti je ono, za qurca.

Cokolada Milka noisete trenutno u Konzumu 1.55 u Bingu 1.80. Samo IDIOT moze kupovati u Bingu. :D
neki

#535 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by neki »

Warashii wrote:Ja ne znam zasto ljudi u tolikoj mjeri prizeljkuju neciju propast, pogotovo kad je trgovina u pitanju .
Ako jednom trgovcu opadne profit, drugom ce se povecati, u jednom ce se izgubiti radna mjesta u drugom dobiti...konzum nije nikakva konkurencija, konzum je unistio konkurenciju..
Ja prvi prizeljkujem propast Konzuma, tj. njegovu pristunost u BiH svedenu na max 20% trenutne. Time ce se otvoriti prostor za nove trgovce, vecu konkurenciju, time i manje cijene, a i vecu zaposlenost jer koncentracija i objedinjavanje usluga nece biti ovolika..
Hajvan

#536 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Hajvan »

crkli svi koji u konzumu trže. :mrgreen:
homega

#537 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by homega »

Hajvan wrote:crkli svi koji u konzumu trže. :mrgreen:
Komentar ti je beskrajno hajvanski :-)
IcedMFEarth

#538 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by IcedMFEarth »

Što ljudi vole sve živo komplikovati :D
Kupuj brate gdje si više sviđa i zdrravo.
Hajvan

#539 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Hajvan »

homega wrote:
Hajvan wrote:crkli svi koji u konzumu trže. :mrgreen:
Komentar ti je beskrajno hajvanski :-)
:zzzz: šališ se, ne?

a ovaj ( na koji se taj hajvanski kometar odnosi) je pretpostavljam OK:
Umalo popisivac wrote:A logika ti je ono, za qurca.

Cokolada Milka noisete trenutno u Konzumu 1.55 u Bingu 1.80. Samo IDIOT moze kupovati u Bingu. :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#540 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nisrin wrote:Meni nije jasno cemu uopste ova tema kad SVI kupuju u Konzumu?!

Što jes jes.
Nisrin wrote:2. Imaju dobre i manje dobre akcije
Ko i svi drugi. Ali ne vidim zašto je to prednost Konzuma u odnosu na druge, ja bih rekao prije mana.
Nisrin wrote:3. Imaju najbolju i najsiru ponudu artikala
To je vrlo subjektivno, kao da kažeš moja muškost je najveća. :mrgreen:
Nisrin wrote:4. Uvijek ali uvijek su redovi na kasi
Da ali to može biti i zato što imaju malo otvorenih kasa ili posljedica slabe organizacije. :wink:
Nisrin wrote:5. Uvijek imaju sve na stanju
Bingo eto nema. Interex i Mercator eto nisu imali. :lol:
Nisrin wrote:6. Cijene na artiklima i na kasi su JEDNAKE!
Ne nužno, znaju i oni fuliti.
bach

#541 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by bach »

neki wrote:
Ako jednom trgovcu opadne profit, drugom ce se povecati, u jednom ce se izgubiti radna mjesta u drugom dobiti...konzum nije nikakva konkurencija, konzum je unistio konkurenciju..
Ja prvi prizeljkujem propast Konzuma, tj. njegovu pristunost u BiH svedenu na max 20% trenutne. Time ce se otvoriti prostor za nove trgovce, vecu konkurenciju, time i manje cijene, a i vecu zaposlenost jer koncentracija i objedinjavanje usluga nece biti ovolika..
Evo kod mene se dešava "renesansa" malih granapa otkako se Konzum proširio na Merkator i DP. Pet konzuma u dvije ulice, a mali granapi puni kupaca...
spacek

#542 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:46, edited 1 time in total.
agnostic_front

#543 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by agnostic_front »

spacek wrote:
Nemoj biti u zabludi. Ovo sto si napisao, zar stvarno vjeruješ u ovo?
Propadanjem Konzuma na BH tržištu, neće nestati lanac marketa, već će nestati Konzum. Tržište je živo i već sutra će se pojaviti neka nova kompanija ili kompanije koje će rasparčati Konzum na proste faktore i opstaće sposobni. Konzum imam totalni monopol i guši bh proizvodnju. Konzum može biti bahat jer drži monopol i igra na kartu neplaćanja poreza državi stalnom prijetnjom da će početi s otpuštanjem radnika i izazvati socijalne nemire. Država im je pružla tu mogućnost i jedina kazna je da bh potrošačko društvo kazni Konzum bojkotom, gdje dolazi do enormnih finansijskih gubitaka koji će dovesti prije do brze prodaje da se zaustavi propast nego što će stići otpustiti bilo kojeg radnika. Nestankom DP-a i Merkatora neprimjetih socijalne nemire od silnih otpuštanja. Tako da ono gore rečeno gubi smisao. Bojkotom je moguća samo promjena dresova uposlenika, jer ih je taman koliko je potrebno za bh tržište. Problem je veći gorepomenuto uništavanje bh proizvođača koji će prije ostati bez posla jer ne mogu plasirati svoje proizvode zbog kojeg Konzum drži monopol i u šahu BiH neplaćanjem poreza ucjenom masovnog otpuštanja radnika ;-)
Čekaj, ako propadne Konzum, doći će neko drugi odmah.
Kako onda Konzum može prijetiti otkazima, ako će doći odmah neko drugi koji će zaposliti ljude?

Jesam li te shvatio, nije problem ako Konzum propadne, naći će se neka druga firma koja će zaposliti ljude, ali ipak Konzum uspijeva da ucjenjuje državu prijeteći da će otpustiti radnike?

Koga boli neka stvar na kraju krajeva koji su marketi čiji. Ima Bingo, ima Konzum, ima tih manjih, neka uđu Lidl i Aldi i mjera.
NIN

#544 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by NIN »

StupskaBitanga wrote: samo IDIOT može kupovati u Konzumu
Primjer
samo MAJMUN more kupovat u bingu
primjer
grejpfrut u bingu 1,85, a u konzumu 1,10

:lol:
StupskaBitanga

#545 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

zavisi ti od kojeg do kojeg Konzuma
Hajvan

#546 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Hajvan »

krepo svak ko u konzumu trži!
spacek

#547 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:46, edited 1 time in total.
NIN

#548 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by NIN »

StupskaBitanga wrote:zavisi ti od kojeg do kojeg Konzuma
cuj od kojeg do kojeg :lol: u tz imas metar konzuma i kad je akcija onda je akcija u svim prodavnicama, iste cijene.

za te vase bosnjake po sarajevu ne znam, ne bi me cudilo to sto kazes... :D
StupskaBitanga

#549 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

Svaki konzum i tip konzuma vodi svoju politiku i negdje sitnim slovima naglasi da je to za super formate i ljudi ne čitaju i onda osude po FB stranici
zrakomlat

#550 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by zrakomlat »

NIN wrote:
StupskaBitanga wrote: samo IDIOT može kupovati u Konzumu
Primjer
samo MAJMUN more kupovat u bingu
primjer
grejpfrut u bingu 1,85, a u konzumu 1,10

:lol:
Mlijeko i grejpfrut se ne mogu baš porediti. Mlijeko se puno više kupuje, tako da je ova usporedba na strani Binga.
A svako neka troši svoj novac gdje želi, ovakve teme su prilično nepotrebne, ali eto.
Post Reply