ovaj...ne znam kako da ti javim...sud bih je u pitanju...ono, medžida, salihović i to... nije sud iz srpske.Danguba wrote:radostan dan wrote:radostan dan wrote:šta će ti bog...36 savez +5 domovina + 2 šukalo = 43, naspram 40 snsd/dns/sp.
pardon, 42, protiv jednog iz sds-a je jutros podignuta optužnica za zločin u srebrenici...ne poznajem baš tu proceduru, ali vjerovatno je upitno njegovo prisustvo sjednici.![]()
![]()
jos samo da pocnu protivnike fizicki likvidirati...![]()
ni to me nebi iznenadilo u s.koreJi.![]()
sve su uradili da pobijede odnosno obezbjede vecinu...
Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SDS?!
-
radostan dan
#526 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
- nikad_vise
#527 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Ma ja jos uvijek cekam da vidim sta ce se tacno desiti.U RS se svaki dan sa sigurnoscu tvrdi da neko ima vecinu.filosofman wrote:Bog te čuo, da bude tako!Amin!radostan dan wrote:SARAJEVO - U Sarajevu je završen sastanak predstavnika SDS-a, PDP-a i NDP-a sa koalicijom "Domovina"na kojem je, usaglašen stav o nastupu na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.
Učesnici sastanka istakli su uvjerenje da će ove tri stranke iz Srpske zajedno sa koalicijom "Domovina" uspjeti obezbijediti većinu u Parlamentu Srpske.
Konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za ponedjeljak 24. novembar.
filozofe, većina....
Za sad je sitvacija takva da
SDS-PDP-NDP ima 36 poslanika.Ako je otisao onaj Vojin iz NDP-a onda je to 35
35 plus onih 5 iz Domovine (4SDA i 1 hrvat iz neke stranke ne da mi se sad trazit)=40
Ako na ovo dodamo i dva iz NS =42
............................................................
SNSD-DNZ-SP+jedan iz radikala=40
Imaju za sada jednog kupljenog "papka" Vojina Mitrovica=41
Ako na to dodamo i 2 mandata iz NS=43
............................................................
Dodik rece prije dan-dva da ce imati 43 potpisa.
Ako je to tacno onda ce dva iz NS u koaliciju s Dodikom.
...........................................................
Apsurd cijelih izbora u RS je taj da je doticni Adam Sukalo sa nesto oko 250 glasova i kompenzacijskim mandatom odlucuje vladu-
- Banksy
#528 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Dragomir Vasić, SDS?radostan dan wrote:radostan dan wrote:šta će ti bog...36 savez +5 domovina + 2 šukalo = 43, naspram 40 snsd/dns/sp.
pardon, 42, protiv jednog iz sds-a je jutros podignuta optužnica za zločin u srebrenici...ne poznajem baš tu proceduru, ali vjerovatno je upitno njegovo prisustvo sjednici.
-
radostan dan
- Banksy
#530 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Znači, skidanje Dodika ratnim zločincima ...
- nikad_vise
#531 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Pa ako je optuzen bit ce iskljucen pretpostavljam i ide u tvorza.Banksy wrote:Znači, skidanje Dodika ratnim zločincima ...
Niko sa njim nece pravit koaliciju,eventualno neki iza resetaka
- JohnnyS
#532 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Čuj nitko neće s njime praviti koaliciju? Pa što potpisaše pred par dana veliki patrioti kad su šuknuli zločinačkoj osovini Čović-Dodik? Doduše, možda su SDS-ovi ratni zločinci prihvatljiviji od pretežno ekonomskih zločina "osovine" 
-
radostan dan
#533 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
meni je jedna druga kombinacija pala na pamet...Banksy wrote:Znači, skidanje Dodika ratnim zločincima ...
- Danguba
#534 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
...i da laze, meni je simpaticno.
bi ce ''povuci potegni''...
Đokić moli „Domovinu“ za podršku
Piše: Slobodan Vasković
Predsjednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić sastao se danas (20. novembra) u Sarajevu sa predstavnicima koalicije „Domovina“ i tražio od njih da podrže da socijalista dobije jedno mjesto u Domu naroda BiH.
Prema mom izvoru, predstavnici „Domovine“ su Đokića pitali zar koalicija SNSD-DNS-SP RS nema 42 poslanika u Narodnoj skupštini RS, što je dovoljno da dobiju tri delegata u Domu naroda BiH.
Đokić je odgovorio da ta koalicija ima potrebnu skupštinsku većinu, ali da socijalisti žele da proguraju svog čovjeka u Dom naroda umjesto DNS-ovog.
Đokić je, naravno, rekao neistinu. On je u Sarajevu bio kako bi pokušao da dobije podršku „Domovine“ za skupštinsku većinu, koju blok SNSD-DNS-SP trenutno nema.
Predstavnici „Domovine“ su obavijestili Đokića da ne može računati na njihovu podršku i da su oni već sa Savezom za promjene dogovorili stavove u vezi sa izborom delegata iz RS u Dom naroda BiH.
bi ce ''povuci potegni''...
-
-H-E-L-L-
#535 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Formirat ce tu Dodik vladu koja ce visit na svakom zasjedanju.Ne bi me cudilo da bude razmjene partnera u toku slijedece 4 godine,bice tu svega.
- Helena2014
#536 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
-H-E-L-L- wrote:Formirat ce tu Dodik vladu koja ce visit na svakom zasjedanju.Ne bi me cudilo da bude razmjene partnera u toku slijedece 4 godine,bice tu svega.
Iskreno, ja da sam SDS pustila bih komotno da formira Vladu i dala mu jednu godinu u kojoj će on misliti da je svom na svome, a u međuvremenu pripremiti teren (promijeniti predsjednika SDS, malo ga medijski profurati), lagano okupiti do tada već spremne nezadovoljnike, a biće ih jer mnogo je obećao, a malo može učiniti, jer para jednostavno nema u budžetu i samo polovinom 2015 zatražiti spremno izglasavanje Vladi RS, gdje bi Vlada pala.
A to će u naredne 4 godine biti najčešći potez, gdje će se svako malo tražiti izglasavanje Vladi, nebitno ovoj ili onoj struji. Tako tjesna većina nije ni za čega.
- filosofman
#537 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Odličan prijedlog, ma nama je bitno da se uzme vlast na nivou države, a na nivou RS će ići laganini.Helena2014 wrote:-H-E-L-L- wrote:Formirat ce tu Dodik vladu koja ce visit na svakom zasjedanju.Ne bi me cudilo da bude razmjene partnera u toku slijedece 4 godine,bice tu svega.
Iskreno, ja da sam SDS pustila bih komotno da formira Vladu i dala mu jednu godinu u kojoj će on misliti da je svom na svome, a u međuvremenu pripremiti teren (promijeniti predsjednika SDS, malo ga medijski profurati), lagano okupiti do tada već spremne nezadovoljnike, a biće ih jer mnogo je obećao, a malo može učiniti, jer para jednostavno nema u budžetu i samo polovinom 2015 zatražiti spremno izglasavanje nepovjerenja Vladi RS, gdje bi Vlada pala.
- Helena2014
#538 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
filosofman wrote:Odličan prijedlog, ma nama je bitno da se uzme vlast na nivou države, a na nivou RS će ići laganini.Helena2014 wrote:-H-E-L-L- wrote:Formirat ce tu Dodik vladu koja ce visit na svakom zasjedanju.Ne bi me cudilo da bude razmjene partnera u toku slijedece 4 godine,bice tu svega.
Iskreno, ja da sam SDS pustila bih komotno da formira Vladu i dala mu jednu godinu u kojoj će on misliti da je svom na svome, a u međuvremenu pripremiti teren (promijeniti predsjednika SDS, malo ga medijski profurati), lagano okupiti do tada već spremne nezadovoljnike, a biće ih jer mnogo je obećao, a malo može učiniti, jer para jednostavno nema u budžetu i samo polovinom 2015 zatražiti spremno izglasavanje nepovjerenja Vladi RS, gdje bi Vlada pala.
Čović nešto zateže kako stvari stoje, do njega je. Ko zna koji je njegov plan B?
- filosofman
-
radostan dan
#540 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
ma džabe i nov avatar...providno. 
- Danguba
#541 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Sto nabi kokardu crni Radosave.filosofman wrote:Biće to ok.
- filosofman
#542 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Šta?radostan dan wrote:ma džabe i nov avatar...providno.
- filosofman
#543 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Danguba wrote:Sto nabi kokardu crni Radosave.filosofman wrote:Biće to ok.![]()
Malo radi promjne avatara, a lijepa sličica.
- Helena2014
#544 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
filosofman wrote:Šta?radostan dan wrote:ma džabe i nov avatar...providno.
Da nisi SDS, kako šta?
- Danguba
#545 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
sta recifilosofman wrote:Danguba wrote:
Sto nabi kokardu crni Radosave.![]()
Malo radi promjne avatara, a lijepa sličica.
-
radostan dan
#546 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
a znaš ko nam je ovaj drugar?Danguba wrote:Sto nabi kokardu crni Radosave.filosofman wrote:Biće to ok.![]()
sjećaš se ljetos one dvije teme -srpsko/bošnjački odnosi i -ustavno/pravnii položaj srba u federaciji...
- filosofman
#547 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Ma hajde de?Helena2014 wrote:filosofman wrote:Šta?radostan dan wrote:ma džabe i nov avatar...providno.
Da nisi SDS, kako šta?
Jesam SDS-ovac!
- filosofman
#548 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Šta s tim?radostan dan wrote:a znaš ko nam je ovaj drugar?Danguba wrote:Sto nabi kokardu crni Radosave.filosofman wrote:Biće to ok.![]()
sjećaš se ljetos one dvije teme -srpsko/bošnjački odnosi i -ustavno/pravnii položaj srba u federaciji...
- Helena2014
#549 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Danguba wrote:Sto nabi kokardu crni Radosave.filosofman wrote:Biće to ok.![]()
Pa kad jesi, hajde nam lijepo pojasni ovu pticu sa dvije glave, a dva krila, šta to znači za vas (nemoj sa googla), svojim riječima
-
-H-E-L-L-
#550 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Ma ko god tu formira vladu ce slijedece izbore izgubit,ekonomska situacija je katastrofalna,vidis da je dosta naroda glasalo za SzP jer vide u njima spas i da ce nesto pokrenut i pored ovako blage retorike u odnosu na Dodikovo srbovanje.Po tome vidis dokle je doslo.Situacija im nije nimalo dobra i trebat ce ekonomski coperfield da to stanje promijeni.Helena2014 wrote:-H-E-L-L- wrote:Formirat ce tu Dodik vladu koja ce visit na svakom zasjedanju.Ne bi me cudilo da bude razmjene partnera u toku slijedece 4 godine,bice tu svega.
Iskreno, ja da sam SDS pustila bih komotno da formira Vladu i dala mu jednu godinu u kojoj će on misliti da je svom na svome, a u međuvremenu pripremiti teren (promijeniti predsjednika SDS, malo ga medijski profurati), lagano okupiti do tada već spremne nezadovoljnike, a biće ih jer mnogo je obećao, a malo može učiniti, jer para jednostavno nema u budžetu i samo polovinom 2015 zatražiti spremno izglasavanje Vladi RS, gdje bi Vlada pala.
A to će u naredne 4 godine biti najčešći potez, gdje će se svako malo tražiti izglasavanje Vladi, nebitno ovoj ili onoj struji. Tako tjesna većina nije ni za čega.