Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SDS?!

Post Reply
radostan dan

#526 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

Danguba wrote:
radostan dan wrote:
radostan dan wrote:šta će ti bog...36 savez +5 domovina + 2 šukalo = 43, naspram 40 snsd/dns/sp. :mrgreen:

pardon, 42, protiv jednog iz sds-a je jutros podignuta optužnica za zločin u srebrenici...ne poznajem baš tu proceduru, ali vjerovatno je upitno njegovo prisustvo sjednici.
:lol: :lol:

jos samo da pocnu protivnike fizicki likvidirati... :roll:

ni to me nebi iznenadilo u s.koreJi. :izet:

sve su uradili da pobijede odnosno obezbjede vecinu... :run:
ovaj...ne znam kako da ti javim...sud bih je u pitanju...ono, medžida, salihović i to... nije sud iz srpske. :zoka:
nikad_vise

#527 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by nikad_vise »

filosofman wrote:
radostan dan wrote:
SARAJEVO - U Sarajevu je završen sastanak predstavnika SDS-a, PDP-a i NDP-a sa koalicijom "Domovina"na kojem je, usaglašen stav o nastupu na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.
Učesnici sastanka istakli su uvjerenje da će ove tri stranke iz Srpske zajedno sa koalicijom "Domovina" uspjeti obezbijediti većinu u Parlamentu Srpske.
Konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za ponedjeljak 24. novembar.

Image

filozofe, većina....
Bog te čuo, da bude tako!Amin!
Ma ja jos uvijek cekam da vidim sta ce se tacno desiti.U RS se svaki dan sa sigurnoscu tvrdi da neko ima vecinu.
Za sad je sitvacija takva da
SDS-PDP-NDP ima 36 poslanika.Ako je otisao onaj Vojin iz NDP-a onda je to 35
35 plus onih 5 iz Domovine (4SDA i 1 hrvat iz neke stranke ne da mi se sad trazit)=40
Ako na ovo dodamo i dva iz NS =42
............................................................
SNSD-DNZ-SP+jedan iz radikala=40
Imaju za sada jednog kupljenog "papka" Vojina Mitrovica=41
Ako na to dodamo i 2 mandata iz NS=43
............................................................
Dodik rece prije dan-dva da ce imati 43 potpisa.
Ako je to tacno onda ce dva iz NS u koaliciju s Dodikom.
...........................................................
Apsurd cijelih izbora u RS je taj da je doticni Adam Sukalo sa nesto oko 250 glasova i kompenzacijskim mandatom odlucuje vladu-
Banksy

#528 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Banksy »

radostan dan wrote:
radostan dan wrote:šta će ti bog...36 savez +5 domovina + 2 šukalo = 43, naspram 40 snsd/dns/sp. :mrgreen:

pardon, 42, protiv jednog iz sds-a je jutros podignuta optužnica za zločin u srebrenici...ne poznajem baš tu proceduru, ali vjerovatno je upitno njegovo prisustvo sjednici.
Dragomir Vasić, SDS?
nikad_vise

#531 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by nikad_vise »

Banksy wrote:Znači, skidanje Dodika ratnim zločincima ...
Pa ako je optuzen bit ce iskljucen pretpostavljam i ide u tvorza.
Niko sa njim nece pravit koaliciju,eventualno neki iza resetaka :thumbup:
JohnnyS

#532 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by JohnnyS »

Čuj nitko neće s njime praviti koaliciju? Pa što potpisaše pred par dana veliki patrioti kad su šuknuli zločinačkoj osovini Čović-Dodik? Doduše, možda su SDS-ovi ratni zločinci prihvatljiviji od pretežno ekonomskih zločina "osovine" :D
radostan dan

#533 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

Banksy wrote:Znači, skidanje Dodika ratnim zločincima ...
meni je jedna druga kombinacija pala na pamet...
Danguba

#534 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Danguba »

...i da laze, meni je simpaticno. :D
Đokić moli „Domovinu“ za podršku
Piše: Slobodan Vasković

Predsjednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić sastao se danas (20. novembra) u Sarajevu sa predstavnicima koalicije „Domovina“ i tražio od njih da podrže da socijalista dobije jedno mjesto u Domu naroda BiH.

Prema mom izvoru, predstavnici „Domovine“ su Đokića pitali zar koalicija SNSD-DNS-SP RS nema 42 poslanika u Narodnoj skupštini RS, što je dovoljno da dobiju tri delegata u Domu naroda BiH.

Đokić je odgovorio da ta koalicija ima potrebnu skupštinsku većinu, ali da socijalisti žele da proguraju svog čovjeka u Dom naroda umjesto DNS-ovog.

Đokić je, naravno, rekao neistinu. On je u Sarajevu bio kako bi pokušao da dobije podršku „Domovine“ za skupštinsku većinu, koju blok SNSD-DNS-SP trenutno nema.

Predstavnici „Domovine“ su obavijestili Đokića da ne može računati na njihovu podršku i da su oni već sa Savezom za promjene dogovorili stavove u vezi sa izborom delegata iz RS u Dom naroda BiH.
:-) :-)

bi ce ''povuci potegni''... :izet:
-H-E-L-L-

#535 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by -H-E-L-L- »

Formirat ce tu Dodik vladu koja ce visit na svakom zasjedanju.Ne bi me cudilo da bude razmjene partnera u toku slijedece 4 godine,bice tu svega.
Helena2014

#536 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

-H-E-L-L- wrote:Formirat ce tu Dodik vladu koja ce visit na svakom zasjedanju.Ne bi me cudilo da bude razmjene partnera u toku slijedece 4 godine,bice tu svega.

Iskreno, ja da sam SDS pustila bih komotno da formira Vladu i dala mu jednu godinu u kojoj će on misliti da je svom na svome, a u međuvremenu pripremiti teren (promijeniti predsjednika SDS, malo ga medijski profurati), lagano okupiti do tada već spremne nezadovoljnike, a biće ih jer mnogo je obećao, a malo može učiniti, jer para jednostavno nema u budžetu i samo polovinom 2015 zatražiti spremno izglasavanje Vladi RS, gdje bi Vlada pala. :wink:

A to će u naredne 4 godine biti najčešći potez, gdje će se svako malo tražiti izglasavanje Vladi, nebitno ovoj ili onoj struji. Tako tjesna većina nije ni za čega.
filosofman

#537 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Helena2014 wrote:
-H-E-L-L- wrote:Formirat ce tu Dodik vladu koja ce visit na svakom zasjedanju.Ne bi me cudilo da bude razmjene partnera u toku slijedece 4 godine,bice tu svega.

Iskreno, ja da sam SDS pustila bih komotno da formira Vladu i dala mu jednu godinu u kojoj će on misliti da je svom na svome, a u međuvremenu pripremiti teren (promijeniti predsjednika SDS, malo ga medijski profurati), lagano okupiti do tada već spremne nezadovoljnike, a biće ih jer mnogo je obećao, a malo može učiniti, jer para jednostavno nema u budžetu i samo polovinom 2015 zatražiti spremno izglasavanje nepovjerenja Vladi RS, gdje bi Vlada pala. :wink:
Odličan prijedlog, ma nama je bitno da se uzme vlast na nivou države, a na nivou RS će ići laganini.
Helena2014

#538 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

filosofman wrote:
Helena2014 wrote:

Iskreno, ja da sam SDS pustila bih komotno da formira Vladu i dala mu jednu godinu u kojoj će on misliti da je svom na svome, a u međuvremenu pripremiti teren (promijeniti predsjednika SDS, malo ga medijski profurati), lagano okupiti do tada već spremne nezadovoljnike, a biće ih jer mnogo je obećao, a malo može učiniti, jer para jednostavno nema u budžetu i samo polovinom 2015 zatražiti spremno izglasavanje nepovjerenja Vladi RS, gdje bi Vlada pala. :wink:
Odličan prijedlog, ma nama je bitno da se uzme vlast na nivou države, a na nivou RS će ići laganini.

Čović nešto zateže kako stvari stoje, do njega je. Ko zna koji je njegov plan B?
Danguba

#541 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Danguba »

filosofman wrote:Biće to ok.
Sto nabi kokardu crni Radosave. :D

Image
filosofman

#543 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Danguba wrote:

Image

Malo radi promjne avatara, a lijepa sličica. :razz:
Helena2014

#544 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

filosofman wrote:
radostan dan wrote:ma džabe i nov avatar...providno. :D
Šta?

Da nisi SDS, kako šta?
Danguba

#545 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Danguba »

filosofman wrote:
Danguba wrote:

Image

Malo radi promjne avatara, a lijepa sličica. :razz:
sta reci :roll:
radostan dan

#546 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

Danguba wrote:

Image
a znaš ko nam je ovaj drugar?
sjećaš se ljetos one dvije teme -srpsko/bošnjački odnosi i -ustavno/pravnii položaj srba u federaciji... :mrgreen:
filosofman

#547 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Helena2014 wrote:
filosofman wrote:
radostan dan wrote:ma džabe i nov avatar...providno. :D
Šta?

Da nisi SDS, kako šta?
Ma hajde de?

Jesam SDS-ovac!
filosofman

#548 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:
Danguba wrote:

Image
a znaš ko nam je ovaj drugar?
sjećaš se ljetos one dvije teme -srpsko/bošnjački odnosi i -ustavno/pravnii položaj srba u federaciji... :mrgreen:
Šta s tim?
Helena2014

#549 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

Danguba wrote:

Image

Pa kad jesi, hajde nam lijepo pojasni ovu pticu sa dvije glave, a dva krila, šta to znači za vas (nemoj sa googla), svojim riječima
-H-E-L-L-

#550 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by -H-E-L-L- »

Helena2014 wrote:

Iskreno, ja da sam SDS pustila bih komotno da formira Vladu i dala mu jednu godinu u kojoj će on misliti da je svom na svome, a u međuvremenu pripremiti teren (promijeniti predsjednika SDS, malo ga medijski profurati), lagano okupiti do tada već spremne nezadovoljnike, a biće ih jer mnogo je obećao, a malo može učiniti, jer para jednostavno nema u budžetu i samo polovinom 2015 zatražiti spremno izglasavanje Vladi RS, gdje bi Vlada pala. :wink:

A to će u naredne 4 godine biti najčešći potez, gdje će se svako malo tražiti izglasavanje Vladi, nebitno ovoj ili onoj struji. Tako tjesna većina nije ni za čega.
Ma ko god tu formira vladu ce slijedece izbore izgubit,ekonomska situacija je katastrofalna,vidis da je dosta naroda glasalo za SzP jer vide u njima spas i da ce nesto pokrenut i pored ovako blage retorike u odnosu na Dodikovo srbovanje.Po tome vidis dokle je doslo.Situacija im nije nimalo dobra i trebat ce ekonomski coperfield da to stanje promijeni.
Post Reply