SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

illbill

#526 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

Kako stoje ovi sa bodovima sto su prosli ima li bas providnog stimanja?

Nadati se da ce ih otpasti ma ljekarskom i eto sanse za nas hahaga
pandaa_9

#527 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by pandaa_9 »

Naravno da nema jer nemam nikoga iza ledja :)

Ali zato devetero njih evidentno ima!
illbill

#528 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

mrzi me traziti im bodove..muka m ije cak i gledati
pandaa_9

#529 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by pandaa_9 »

Pomoći ću vam.

Šifra 30 je imala 72 boda + 5 iz engleskog
Šifra 52 je imala 71 bod + 5 iz engleskog
Šifra 83 je imala 73 boda + 4,7 iz engleskog
Šifra 191 je imala 76 bodova + 3,7 iz engleskog
Šifra 252 je imala 72 boda + 4,5 iz engleskog
Šifra 265 je imala 75 bodova + 3,5 iz engleskog
Šifra 182 je imala 74 boda + 4,9 iz engleskog
ŠIFRA 383 je imala 74 boda + 4,8 iz engleskog
Šifra 194 je imala 73 boda + 5 iz engleskog

SVI ONI SU DOBILI 15 BODOVA NA INTERVJUU i svi oni su prije intervjua imali slabije rezultate od mene, a vi uporedite i sebe
illbill

#530 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

Nadati se da neko na ljekarskom da otpadne pa da neko ko zasluzuje prodje
mikromakro1215

#531 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by mikromakro1215 »

Nazalost na ljekarskom NIKO ne otpada
Pupi11

#532 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Pupi11 »

Pa mozda slucajno na ljekarskom otpadne neko ko je stvarno svojom zaslugom prosao a ne stelom, a onda slucajno ubace nekoga novog sa stelom
mikromakro1215

#533 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by mikromakro1215 »

Zali Boze utrosenog novca za prevoz do Sa, taxi, sve to dosta kostalo, i zivaca i ocekivanja da bar ima malo pravde, zao mi je sto je bilo nade
pandaa_9

#534 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by pandaa_9 »

Ljudi, nemojte šutiti i tipkati na forumu, nego se žalite, ne dajte da ovo tek tako prođe.
Ja znam da žalbe neće ništa promijeniti što se ranga tiče, ali bar će se negdje čuti glas, bar na taj način pokažite da vam ne smiju inteligenciju vrijeđati, jer je ovo zaista uvreda inteligecije, atak na dostojanstvo i duboko poniženje cjelokupnog truda i rada tokom ovih par mjeseci.
Hetty1

#535 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Hetty1 »

Trebalo bi uložiti žalbu na ovu komisiju za intrviju. Na osnovu čega su ove bodovali maksimalno a nas zakinuli koliko im je trebalo. Dali neko zna imena ljudi iz komisije da malo glumimo istražitelje i rasklinkamo ovu nepravdu pa taman ovih devet što su ugurali da zamijene, ima li iko snage za to.
vješalica

#536 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

iskoriatite dati institut zalbe sa svojim razlozima ali se nemojte iznenaditi odgovorom
treba biti realan
a ukoliko ne hudu vam zalbeni razlozi prihvaceni a i dalje smattate da ste osteceni ima i sud i privremena mjera pa bujrum
Pupi11

#537 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Pupi11 »

Iz iskustva znam da zalba nece nista promjeniti, zalila se ja Granicnoj prije nekoliko godina, oborili me na ljekarskom. Zato dragi moji nemojte uzalud trositi svoje vrijeme i zivce. Zivimo u veoma losoj i neuslovnoj drzavi da bi mi kao pojedinci mogli nesto promjeniti. Ja sam se pomirila sa cinjenicom da je ovo gotova prica.
mikromakro1215

#538 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by mikromakro1215 »

Da li nam je @taijason prosao, ili niko s foruma? Ljudi koji su primljeni nisu imali potrebe pisat i dijelit svoja mjsljenja nego se smijali ostalim kako se muce, a znaju da nece bit primljeni :?
corleone23

#539 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by corleone23 »

Da mi je samo da vidim kako izgleda intervju od 15 bodova. Da znam samo da postoji makar jedan procenat da se zalba ulozi i obori konkurs istjero bi do kraja, al kad znas da od tog nema nista, nemas ni volje ni snage, pogotovo sto smo se svi potrosili psihicki za ovaj period.
pandaa_9

#540 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by pandaa_9 »

Ja ću imati snage da uložim žalbu, bar neće ostati na meni.
Najviše me boli što vidim da dvoje koji su pozvani na ljekarsko imaju isti broj bodova kao i ja, a jedno ima čak bod manje. Pa ko ste vi ljudi? Šta je ovo.?
Je li ovdje radio nacionalni ključ? Zašto nije sve transparentno prikazano?
Zašto su rezultati iz engleskog prikazani ocjenom, a sve ostalo bodovima?
taijason

#541 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by taijason »

mikromakro1215 wrote:Da li nam je @taijason prosao, ili niko s foruma? Ljudi koji su primljeni nisu imali potrebe pisat i dijelit svoja mjsljenja nego se smijali ostalim kako se muce, a znaju da nece bit primljeni :?
ma kakvi ja sam ranije pisao da sam prosjek trica, jezik 4 i na kraju poniženje intervju a upravo ću zbog toga pisat žalbu nek čitaju :D
taijason

#542 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by taijason »

pandaa_9 wrote:Ja ću imati snage da uložim žalbu, bar neće ostati na meni.
Najviše me boli što vidim da dvoje koji su pozvani na ljekarsko imaju isti broj bodova kao i ja, a jedno ima čak bod manje. Pa ko ste vi ljudi? Šta je ovo.?
Je li ovdje radio nacionalni ključ? Zašto nije sve transparentno prikazano?
Zašto su rezultati iz engleskog prikazani ocjenom, a sve ostalo bodovima?
Ako je tako ti imaš dobar razlog za žalbu, posebno što ako se ne varam stoji da ako više kandidata imaju isti broj bodova prednost ima žena, eh sad ima i taj nac. ključ...
Hetty1

#543 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Hetty1 »

Moje razočarenje dans ponovo, čitajte, sve su oni to uštimali zakonito. od prvog testa ko je bio u prvoj grupi vidio je da su pojedinima prstom pokazivali i tako štimali bodove. Na fizičkoj spremi su mogli bod dva i to su radili. Nekome su oduzeli po koji bod na eseju kao meni dva, a nagrada za pisanje imam i međunarodnih i naših državnim i pobjeda na nekoliko debatnih takmičenja, dakle štimali su od starta. neće proći žalba a umorićemo se. Meni na interviju ocjena 10 kao da sam retardirana, nisam imala tremu pred većim autoritetima sam držala govore i predstavljala svoje radove pred stranim doktorima i profesionalcima i sad me neko pita ime i prezime i šta sam završila i ja tu padam, žalosno. Ove koje su proveli lagano i dali im ocjenu 15 sve govori. Danas poznanik šalje poruku da je primljen, a ne zna da sastavi rečenicu, a naravno da je završio privatni fakultet. Tako da ja neću da se žalim i nikad neću više konkurisati idem odavde zauvijek.
vješalica

#544 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

Hetty1 wrote:Moje razočarenje dans ponovo, čitajte, sve su oni to uštimali zakonito. od prvog testa ko je bio u prvoj grupi vidio je da su pojedinima prstom pokazivali i tako štimali bodove. Na fizičkoj spremi su mogli bod dva i to su radili. Nekome su oduzeli po koji bod na eseju kao meni dva, a nagrada za pisanje imam i međunarodnih i naših državnim i pobjeda na nekoliko debatnih takmičenja, dakle štimali su od starta. neće proći žalba a umorićemo se. Meni na interviju ocjena 10 kao da sam retardirana, nisam imala tremu pred većim autoritetima sam držala govore i predstavljala svoje radove pred stranim doktorima i profesionalcima i sad me neko pita ime i prezime i šta sam završila i ja tu padam, žalosno. Ove koje su proveli lagano i dali im ocjenu 15 sve govori. Danas poznanik šalje poruku da je primljen, a ne zna da sastavi rečenicu, a naravno da je završio privatni fakultet. Tako da ja neću da se žalim i nikad neću više konkurisati idem odavde zauvijek.
interviju
mikromakro1215

#545 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by mikromakro1215 »

Da li si ti @vjesalica primljen/a?
Itsoktobealone

#546 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Itsoktobealone »

Hetty1 wrote:Moje razočarenje dans ponovo, čitajte, sve su oni to uštimali zakonito. od prvog testa ko je bio u prvoj grupi vidio je da su pojedinima prstom pokazivali i tako štimali bodove. Na fizičkoj spremi su mogli bod dva i to su radili. Nekome su oduzeli po koji bod na eseju kao meni dva, a nagrada za pisanje imam i međunarodnih i naših državnim i pobjeda na nekoliko debatnih takmičenja, dakle štimali su od starta. neće proći žalba a umorićemo se. Meni na interviju ocjena 10 kao da sam retardirana, nisam imala tremu pred većim autoritetima sam držala govore i predstavljala svoje radove pred stranim doktorima i profesionalcima i sad me neko pita ime i prezime i šta sam završila i ja tu padam, žalosno. Ove koje su proveli lagano i dali im ocjenu 15 sve govori. Danas poznanik šalje poruku da je primljen, a ne zna da sastavi rečenicu, a naravno da je završio privatni fakultet. Tako da ja neću da se žalim i nikad neću više konkurisati idem odavde zauvijek.
Izvini drugarice, hoćeš posao u državnoj službi pa čitam ovo i kontam da nas fakat furaš...je'l moguće da stvarno ovako pišeš (se izražavaš)?
taijason

#547 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by taijason »

@Hetty1 stvarno se ne znamo izražavat a 18 bodova na eseju presudilo je naše izražavanje na forumu :lol: i nismo za drž službe

a ti @vješalice ispravljaš tu nešto a u svom prethodnom postu koristiš riječi uzjebu i hraknut... izvini damo nisam te prepozno :lol:
pandaa_9

#548 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by pandaa_9 »

Joj, ljudi, oko čega se vi raspravljate. Pa ako krenemo ispravljati rečenice, 90% nas ovdje ne piše onako kako pravopis i gramatika zahtijevaju.
Dajte, molim vas, imajte razumijevanja za druge.
Neko tipka sa moba pa mu je mrsko obraćati pažnju na zareze itd., a neko jednostavno ne zna koristiti ije i je, ali to ne znači da ne može biti dobar inspektor.

Uostalom, sudeći po onome što smo doživjeli na svojoj koži tokom testiranja, inspektori u ovoj državi i trebaju biti nepismeni, nespremni i sa dobrom štelom :lol: :lol: :lol:
corleone23

#549 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by corleone23 »

Dovoljno je samo vidit i cut onog sto je vodio evidenciju oko bodova, i tu se sva prica zavrsava. On inspektor, on da ispituje dilere i ubice. Smijesno
mikromakro1215

#550 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by mikromakro1215 »

.
Last edited by mikromakro1215 on 29/04/2019 20:26, edited 1 time in total.
Post Reply