a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bull21

#526 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by bull21 »

Ma zajebat će se na kraju lik... ko i onaj iz dežurnog marketa. Svugdje ga bilo pa na kraju propade lik...
StupskaBitanga

#527 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Čiji je block market?
Vidio sam u Kralja Tomislava jedan i neki dan prekoputa opštinskog suda poslije PBS banke gdje je bio bagatela market
seoBIH

#528 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by seoBIH »

Bogamiu C fazi nikad vise raje. Prepuno!
The 51st State

#529 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by The 51st State »

StupskaBitanga wrote:Čiji je block market?
Vidio sam u Kralja Tomislava jedan i neki dan prekoputa opštinskog suda poslije PBS banke gdje je bio bagatela market
lokalna firma.
makse seljanko makse

#530 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by makse seljanko makse »

Jel block market onaj preko puta mcd-a?
Ako jeste zar on nije zatvoren vec neko vrijeme?
radeljas

#531 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by radeljas »

ima u konzumu na grbavici radnica na frizideru kojoj kad narucis nesto da ti izreze isto kao da si joj udario samar. prostrijeli te pogledom, jedva to nekako uradi. bio sam kad je zenu napala. zena je pokusala da je pita nesto, a ona je rezala nekakvu salamu drugom kupcu. prekine je ona nesto tipa "ne mogu da odgovaram dok rezem, vi hocete da se posjecem". ima naocale i sva je nekakva spicasta. najbolje izbjegavati, ako ne zelite neprijatnosti. mislim, u cemu je njen problem. razumijem, slaba plata, puno se radi, ali ... kad si vec tu pokazi minimum profesionalizma. a na glavnu temu bih rekao, da merkatora vise nema, jer su istakli sve hrvatske proizvode, a ostalo uklonili ili stavili u stranu. prema tome moj glas za zamjenu je bingo. em domaca firma, em se trude , em nisu neljubazni
StupskaBitanga

#532 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Imas bingo u shoppingu
The 51st State

#533 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by The 51st State »

makse seljanko makse wrote:Jel block market onaj preko puta mcd-a?
Ako jeste zar on nije zatvoren vec neko vrijeme?
to je dezurni market.
StupskaBitanga

#534 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Dobar koncept da u centru radi 24h sa sovom kao identitetom ali cvrc propade. Ko god da uleti u prostor u Titovoj sa tim konceptom rada 24h je na dobitku
zipoo

#535 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by zipoo »

Kupuje li ko u penny plus marketima ? Ako cemo gurati domace, daj da i njih poguramo :mrgreen:
The 51st State

#536 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by The 51st State »

StupskaBitanga wrote:Dobar koncept da u centru radi 24h sa sovom kao identitetom ali cvrc propade. Ko god da uleti u prostor u Titovoj sa tim konceptom rada 24h je na dobitku
tesko, visoka kirija, 3 smjene, problemi sa dostavom povazdan, skoro pa nemoguce sa impulsnom prodajom to namiriti, jedino dzemeks uspijeva :D .
O'zone
Globalni moderator

#537 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by O'zone »

zipoo wrote:Kupuje li ko u penny plus marketima ? Ako cemo gurati domace, daj da i njih poguramo :mrgreen:
Nisu mi loši iskreno.

Čisto
Sve lijepo složeno
Uljudni radnici
Imaju veliki asortiman robe
Cijene prosjek

Ovo govorim za prodajni prostor u Velešićima i na Alipašinom
StupskaBitanga

#538 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Znam da ih ima i u Vogošći u krugu pretisa
mayab

#539 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by mayab »

Hhhmm, jucer , subota, sticajem okolnosti, opet sam bio u tom nekom "udarnom" periodu oko 13-14 sati u bivsem velikom Mercatoru, ali i u Konzumu Koreja, ljudi moji sta je ono, nigdje naroda, ni tamo ni ovamo, gdje su ti ljudi nestali koji su prije uvijek tu bili subotom :shock:
Drvosjeca iz Dejcica

#540 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

O'zone wrote:
zipoo wrote:Kupuje li ko u penny plus marketima ? Ako cemo gurati domace, daj da i njih poguramo :mrgreen:
Nisu mi loši iskreno.

Čisto
Sve lijepo složeno
Uljudni radnici
Cijene prosjek

I meni su sasvim pristojni. Mislim da mogu sada iskoristiti ovaj raskorak Mercator-Konzum i navući dosta mušterija jer je dosta ljudi nezadovoljno Konzumom i njihovim sistemom.
vade_mecum

#541 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by vade_mecum »

koliko je realno ocekivati skori ulazak lidla ili spara na bh trziste?
VjecitiStudent

#542 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by VjecitiStudent »

vade_mecum wrote:koliko je realno ocekivati skori ulazak lidla ili spara na bh trziste?
Potpuno nerealno. I ovo što je bilo stranih lanaca, osim Jyska, se zatvara. Kokuzi nisu nikome zanimljivi.
vade_mecum

#543 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by vade_mecum »

VjecitiStudent wrote:
vade_mecum wrote:koliko je realno ocekivati skori ulazak lidla ili spara na bh trziste?
Potpuno nerealno. I ovo što je bilo stranih lanaca, osim Jyska, se zatvara. Kokuzi nisu nikome zanimljivi.
pa ne znam bas...kad uporedim neke stvari u njemackoj i u bosni dodju bara-bara, neke su cak i jeftinije u njemackoj, a i o kupovnoj moci ljudi u Bosni (ili barem u Sarajevu) bi se dalo diskutovati.

EDIT: izgleda da je lidl usao na trziste srbije. ispravi me ako grijesim ali kupovna moc u bih i u srbiji je u 5 deka.
FMDzem

#544 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by FMDzem »

Što neko reče, u B fazi 2/3 Konzuma smrde, dok ovaj što je bio DP je znatno natrpaniji. Na podu su uvijek neke ambalaže sada, kartoni, najloni, folije neke, tačno se ne može proći od toga, a mimoići nekoga je ravno naučnoj fantastici. :D a i radnice su nekako odbojnije nego li prije.
Za sada sam prešao na Klas ispod zgrade, stim da se nedavno otvorio ii narodni dućan, ali tamo još uvijek nisam kročio. Ako je neko bio, jel tamo mogu kupovati drugi ljudi osim penzionera, s obzirom da su cijene čini mi se baš baš niske
StupskaBitanga

#545 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Za Narodni dućan treba nekapotvrda o socijalnoj ugroženosti
FMDzem

#546 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by FMDzem »

Ma ja, penzija i tako too
NeenaSa

#547 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by NeenaSa »

Sto jes' , jes', sadashnji asortiman je :facepalm:
Jedan segment. Prodavachi, kad ih upitash, uopche ne znaju shto je mazhuran (majoran).
Jesam sitnichava. :D
P.S.
Bilo kako bilo, slava im, :ljulja: i putuj Evropo .... :svijeca:
StupskaBitanga

#548 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Jeftiniji ja granap imam nego što je Konzum
Banalna stvar
Coca 0,5l u granapu je 1,1 a u konzumu 1,2
vjesticanametli

#549 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by vjesticanametli »

mayab wrote:Hhhmm, jucer , subota, sticajem okolnosti, opet sam bio u tom nekom "udarnom" periodu oko 13-14 sati u bivsem velikom Mercatoru, ali i u Konzumu Koreja, ljudi moji sta je ono, nigdje naroda, ni tamo ni ovamo, gdje su ti ljudi nestali koji su prije uvijek tu bili subotom :shock:
prodavacice nisu sto su bile kao ni one na kasi......dosta novih lica i razmjestaj :-) preselila sam u interex i po navici u utorak krenem u kupovinu kad sin pita gdje ces to :lol: i odemo u intereS kad tamo sve ljudi iz merkatora na dobrinji i ono pozdravi klimanjem glave :lol: :lol: :lol: ko izbjeglice....... ovaj na dobrinji je poprilicno prazan sada i parking ima uvijek :D
Banksy

#550 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Banksy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
O'zone wrote:
Nisu mi loši iskreno.

Čisto
Sve lijepo složeno
Uljudni radnici
Cijene prosjek

I meni su sasvim pristojni. Mislim da mogu sada iskoristiti ovaj raskorak Mercator-Konzum i navući dosta mušterija jer je dosta ljudi nezadovoljno Konzumom i njihovim sistemom.
Čisto, uredno, ventilirano, pregledno, ljubazni, cijene normalne, ponuda osrednja ka dobroj. Dobro.
Post Reply