Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dino_noDi

#526 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Pomoci radnicima ako budu napadnuti od aktivista a ne gledati ko tele u sarena vrata.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#527 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Dino_noDi wrote:Pomoci radnicima ako budu napadnuti od aktivista a ne gledati ko tele u sarena vrata.
:thumbup: OBAVEZNO !!!
forest gump

#528 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

Pa neka radnici RAD-a idu u akciju uz pratnju policije.
pici

#529 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

forest gump wrote:Pa neka radnici RAD-a idu u akciju uz pratnju policije.
i to je OK al grad pun kriminalaca...de malo da se i MI aktiviramo a ne sjedit za kompom i trabunjat...ako ko vidi da neko krije čopore il se obračunava sa ovim momcima što treba da ih kupe neka alarmiraju za deset minuta je nas deset ko od brda odvaljaniH da kažemo gospođama ili gospojicama ili muževnim aktivistima da se sklone u stranu... :izet: :oops:
O'zone
Globalni moderator

#530 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Dok današnji zaključci sa sjednice Vlade KS dođu na ulice proteći će još dosta Miljacke.
forest gump

#531 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

pici wrote:
i to je OK al grad pun kriminalaca...de malo da se i MI aktiviramo a ne sjedit za kompom i trabunjat...ako ko vidi da neko krije čopore il se obračunava sa ovim momcima što treba da ih kupe neka alarmiraju za deset minuta je nas deset ko od brda odvaljaniH da kažemo gospođama ili gospojicama ili muževnim aktivistima da se sklone u stranu... :izet: :oops:
Ma razbu jeni blempro što se mene tiče. Ja ću gratis nekom razbit glavu.

Al nek se država malo ukljući.
Norm

#532 Re: Problem pasa lutalica

Post by Norm »

pici wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Nisam ko od brda al' sam odvaljen...i nisam iz Sa. al' se javljam u svome gradu...
IDEMOOOO, IDEMOOOO, IDEMO DO KRAJA...
ili da nastavimo sutit' i trpit'???
Čudna sorta

#533 Re: Problem pasa lutalica

Post by Čudna sorta »

Meni je zaista bolesno, ali baš bukvalno bolesno, skrivati pse da bi ih kao sačuvali... a znaju da predstavljaju opasnost za ljude, i da su i oni i jadni i gladni i bolesni i napada ih ko stigne, i sve su samo ne zaštićeni ovim novim Zakonom.

Uglavnom kad čitam komentare pojedinaca, naročito na FB-u, mogu samo reći - svega na ovom svijetu... :-)

A još je gore što oni napadaju ljude, ljudi njih (iako zaista životinje nisu ništa krive) a odgovorni i dalje sjede u svojim foteljama, i niko ne odgovara za ovaj haos koji traje već pet godina. Što mi možemo trpiti to ja mislim nijedan drugi narod na svijetu... još malo niko neće od cuka smjeti izaći na ulicu, pa to nigdje nema. :-)
Hemera

#534 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Neće eutanaziju jer je humano rješenje problema azil.
Dadneš azil ,onda je to logor za cukice i ne dozvoljavaju smještaj
Po Zakonu treba postojati higijenski servis,eh čim on nije pod patronatom obožavateljica cuka,odma je nezakonit,nelegalan i neosnovan i uposlenici se proganjaju.
I dalje da ne nabrajam.
emko1234

#535 Re: Problem pasa lutalica

Post by emko1234 »

bach wrote:Krenuo maloprije do pekare. Čopori trčkaraju kroz naselje, laju, roditelji u strhu ne smiju psustiti djecu u park. Kad u parku dvije starije gospođe hrane lutalice. Fino priđem i vrlo uljeudno kažem

- Nemojte ih hraniti gospođo, stvaraju se čopori, napadaju ljude, mene su napali, mog oca napali i ugrizli, moju rodicu od osam godina napali dokj išla u školu, suprugu mog rođaka majku tri bebe ugrizli...

Ono što je uslijedilo bilo je nevjerovatno, nešto što se rijetko. Doživio sam sam salve uvreda i psovku, sve iz usta dvije žene od kojih imajedno 65 a druga jedno 75 godina

- Sram te bilo, govnaru
- piz ... ti materina, šta te briga što oh hranimo
- Cuke su super, ljude treba podaviti
- Svaki pas je bolji od najboljeg čovjeka
- Šta ali ako je ujeo dijete, mora da je zalsužilo da ga ujede
- Što ti je mrsko dat' marku pa ih nahraniti, oni su fini i gladni a ljudi ne valjaju

I ovo sam skontao: Psi se okupljaju tamo gdje ima hrane a hranu ima ostavljaju ljudi, uglavnom usamljeni starci kojim a su ti psi nažalost jedino društvo... Zato ih hrane i stvaraju problem u naselju...
i ti satro finjak nakav, sto nisi zatjero babe dje im mjesto?
huxley

#536 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Te "aktivistkinje" npr., ako štite pse, štite provedbu državnog zakona koji je vrhovni zakon, i njegova primjena pobija primjene bilo kakivh odluka neke vlade.

Ako:

- je zakon u trenutnoj formi neodrziv i neprimjenjiv,
- je situacija sve gora,
- se slazemo da psima nije mjesto na ulici
- para za azile nema (i da politicari prestanu krasti, ima vecih prioriteta u ovoj jadnoj zemlji)
- ne mozemo cekati xy godina da lutalice izumru same

Sta ti predlazes, ali pls taksativno, u buletima.
Norm

#537 Re: Problem pasa lutalica

Post by Norm »

emko1234 wrote:
bach wrote:Krenuo maloprije do pekare. Čopori trčkaraju kroz naselje, laju, roditelji u strhu ne smiju psustiti djecu u park. Kad u parku dvije starije gospođe hrane lutalice. Fino priđem i vrlo uljeudno kažem

- Nemojte ih hraniti gospođo, stvaraju se čopori, napadaju ljude, mene su napali, mog oca napali i ugrizli, moju rodicu od osam godina napali dokj išla u školu, suprugu mog rođaka majku tri bebe ugrizli...

Ono što je uslijedilo bilo je nevjerovatno, nešto što se rijetko. Doživio sam sam salve uvreda i psovku, sve iz usta dvije žene od kojih imajedno 65 a druga jedno 75 godina

- Sram te bilo, govnaru
- piz ... ti materina, šta te briga što oh hranimo
- Cuke su super, ljude treba podaviti
- Svaki pas je bolji od najboljeg čovjeka
- Šta ali ako je ujeo dijete, mora da je zalsužilo da ga ujede
- Što ti je mrsko dat' marku pa ih nahraniti, oni su fini i gladni a ljudi ne valjaju

I ovo sam skontao: Psi se okupljaju tamo gdje ima hrane a hranu ima ostavljaju ljudi, uglavnom usamljeni starci kojim a su ti psi nažalost jedino društvo... Zato ih hrane i stvaraju problem u naselju...
i ti satro finjak nakav, sto nisi zatjero babe dje im mjesto?
...ako mogu ja da odgovorim iz licnog iskustva...Jer bi dobio prekrsajnu prijavu...naime, slican problem se desio meni u mome gradu, samo su bile mladje aktivistice, a jedna od njih, ne znajuci, i kcerka lokalnog mocnika...Nakon uvreda i prijetnji ja zovem policiju prijavljujem citav slucaj, te onda one pricaju svoju pricu i ja dobijam prekrsajnu prijavu iako je bilo svjedoka koji su mogli potvrditi moju pricu...ali avaj svi okrecu gloovu, nece da se zamjeraju, a i vise vole Snezanu, pod cijim su patronatom 'aktivistice'...naravno BaBo je stavio tacku na cijeli slucaj... :izet: a stvarno nisam puno psov'o, one su meni vise... 8)
pici

#538 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

te sad aktiviskinje krše zakon i to treba razbucat jednom za svagda...evo ako ćemo po zakonu...
Sjednica Vlade KS: Mjere za uklanjanje agresivnih pasa sa ulica
Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici, osim redovnih tačaka, raspravljala je i o akutnom problemu pasa lutalica koji u sve većoj mjeri ugrožavaju zdravlje i živote građana.
Sjednica Vlade KS: Mjere za uklanjanje agresivnih pasa sa ulica
S tim u vezi, Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS da aktivira raniju službu za kafilerijske poslove KJKP Rad d.o.o Sarajevo radi uklanjanja bijesnih, opasnih i bolesnih pasa lutalica na području Kantona Sarajevo.

znaći svako sakrivanje ovih pasa ili opiranje njihovom uklanjanju je zakonski regulisano sad ove aktiviskinje krše zakon i tome treba stati u kraj...
pakica_

#539 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Ja cu sakrit stence i raja kerove, ali cu prva gurnut konkretno bijelog s breke na bocu..
Cyrax

#540 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyrax »

Kako da neces
emko1234

#541 Re: Problem pasa lutalica

Post by emko1234 »

ma jebo te prijava, ne bi sutio nikome pogotovo ne radi toga.
a te babe bi zapamtio, i svaki iduci put kad ih vidim da hrane te kerove, maksuz bi izasao s peterdama samo da im sjebem cejf.
kurve stare.
pakica_

#542 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Cyrax wrote:Kako da neces
Svoj ti pos'o ;)
pici

#543 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

pakica_ wrote:Ja cu sakrit stence i raja kerove, ali cu prva gurnut konkretno bijelog s breke na bocu..
tebe snimim na mobitel i na facebuku ko glavnog krimosa :kiss:
pakica_

#544 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

pici wrote:
pakica_ wrote:Ja cu sakrit stence i raja kerove, ali cu prva gurnut konkretno bijelog s breke na bocu..
Snimit cu se sama.. Heroj, a ne zlocinac! :lol:
Maharadza

#545 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Dino_noDi wrote:Kerovi najvise vole ljude koji se boje te pogotovu napadaju a kako je situacija dobijamo sve vise takvih ljudi i sta dobijamo sve vise i vise ujeda i ne do Bog nesto vise :run:

Trebamo se sa ovim kretati???

Image
Predug "reload-time", a neman' se uglavnom kreće (i napada) u čoporu! :mrgreen:

VRATITE ŠINTORE!!!
Last edited by Maharadza on 11/09/2014 18:43, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#546 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

pakica_ wrote:
pici wrote:
Snimit cu se sama.. Heroj, a ne zlocinac! :lol:
ok onda nemas nista protiv da ti pokucaju chike na vrata i da platis kaznu za svakog pujdu kojeg sklonis? ili da ih u protivnom cipiras, cijepis i cuvas do kraja zivota...

jer ako ih privremeno prisvojis i udomis, pa izbacis na ulicu... napustila si zivotinju, a maloprije je neko citirao par zakonskih odredbi po kojim bi mogla odgovarati za to... :D ako ti bude trebalo srediti nenamjenski kredit od 10,000km po 8.49% slobodno se javi :D forumski popust
Jokericious

#547 Re: Problem pasa lutalica

Post by Jokericious »

To je za svaku pohvalu. Svakakvih insana. :-)
Barem ih onda usvoji a ne vracaj ih na ulicu.
Maharadza

#548 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

MOgu i ja jednog bijelog sa čvile preporučit, stalno mi leti pored bajka i laje dok vozim a čim siđem i zaletim se pobjegne pizda! :P
Hemera

#549 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Norm wrote:
...ako mogu ja da odgovorim iz licnog iskustva...Jer bi dobio prekrsajnu prijavu...naime, slican problem se desio meni u mome gradu, samo su bile mladje aktivistice, a jedna od njih, ne znajuci, i kcerka lokalnog mocnika...Nakon uvreda i prijetnji ja zovem policiju prijavljujem citav slucaj, te onda one pricaju svoju pricu i ja dobijam prekrsajnu prijavu iako je bilo svjedoka koji su mogli potvrditi moju pricu...ali avaj svi okrecu gloovu, nece da se zamjeraju, a i vise vole Snezanu, pod cijim su patronatom 'aktivistice'...naravno BaBo je stavio tacku na cijeli slucaj... :izet: a stvarno nisam puno psov'o, one su meni vise... 8)
jel to ona mrskulja zvana sneža bingo?
pici

#550 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

VRATITE NAM PUUUJDEEEEE !!! :(

Image
Image
Image

i njezino nazoĆanstvo Sanja Bianculli :izet:
Image

Hajde da mjenjamo mace :mrgreen:
Image

evoga i Ivek se ukljuĆiJo :mrgreen:
Povodom povećanog broja napada i ugriza pasa lutalica na građane Sarajeva, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić održao je danas sastanak sa Anelom Bećirovićem, projekt menadžerom i Sanjom Bianculli, službenicom za odnose sa javnošću Fondacije DogsTrust.

Komšić je tom prilikom izrazio ogorčenost i zabrinutost nizom napada nezbrinutih pasa na sugrađane kao i činjenicom da njihov broj kao i broj zabilježenih ujeda ima tendenciju stalnog rasta i sada predstavlja gorući problem u Sarajevu jer svakodnevno ugrožava život i zdravlje građana.

Gradonačelnik Komšić je u razgovoru sa predstavnicima Fondacije istakao da njihova pomoć i djelovanje u rješavanju ovog problema ne može biti usmjerena samo na vršenje sterilizacije i kastracije pasa obzirom da psi i dalje ostaju na ulici. S tim u vezi, pozvao ih je da pruže aktivnu pomoć u njihovom uklanjanju sa ulica grada. Anel Bećirović je naglasio kako su svjesni da je obzirom na stanje stvari problem eskalirao te se složio sa navodima gradonačelnika da je jedino ispravno rješenje problema uklanjanje pasa sa ulica.

ivo-komsic-i-dogs-trust

„Fondacija je osnovana upravo sa ciljem da bude dio rješenja problema, a problem se evidentno ne može rješiti bez uklanjanja pasa sa ulica i dosljedne provedbe postojećeg Zakona. Smatramo kako je potrebno da se na nivou KS, oformi jedinstven organ ili da se iskoriste kapaciteti postojećih službi kao što je služba unutar KJKP “RAD“, koji bi bili nadležni za vršenje ovih poslova, vodili jedinstveni registar kako vlasničkih tako i pasa bez vlasnika i time bili jedinstvena adresa ugroženim građanima i finansijerima koji su zainteresirani da daju novac za rješenje ovog problema“, rekao je Bećirović.

U razgovoru sa Komšićem, Bećirović je u ime Fondacije izrazio spremnost da znatan dio finansijskih sredstava Fondacije koja na godišnjem nivou iznose jedan milion eura usmjere na provedbu ovih predloženih rješenja. Na kraju razgovora, usaglašen je zaključak da je moguće provedbom postojećeg zakona pse skloniti sa ulice i pritom izvršiti eutanaziju opasnih i bolesnih pasa.

„Obradovan sam vašim stavom koji je usmjeren na sklanjanje pasa sa ulice. Ja ću i dalje nastojati poduzimati aktivnosti po ovom pitanju bez obzira što to nije u mojoj nadležnosti, te ću odmah inicirati održavanje zajedničkog sastanka između vaše organizacije, premijera KS, načelnika općina i resornih ministara kao i ostalih zainteresiranih subjekata kako bi se u što skorijem roku započela realizacija zaključaka do kojih smo danas došli“, istakao je Komšić.
a ušta spiskaste onijeH pet majkevamga :oops:
Locked