PALESTINA (vidi 1. post)

Post Reply
salvatore paradise

#526 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by salvatore paradise »

Dead Man Walking wrote:
salvatore paradise wrote: Po picki maternoj, eto gdje. Nemam fkt zivaca. Eto Izrael je zlo, Palestina dobro. Free Palestina, kill Jews. Sretni? :run:
Pozuri da s Miletom posaljes izraze podrske. A ni tabletica ne bi bila losa, malo si neurozan.

I, naravno, don't let the door hit your ass on the way out. :kiss:
S Miletom? Pretpostavljam da ciljas na Milorada Dodika. Ne poznajem covjeka... Ne mozes sakrit frustracije, al nikako. Na temi o Palestini spominje se Mile. Jebote zivot, tacno me strah uhvati s kakvim tipovima dijelim planetu
salvatore paradise

#527 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

dječak sa šibicama wrote:
spinel_ wrote:

jos jedan dokaz o nevinosti Izraela ... jbg moraju djecu uciti od malih nogu ko je prvi zapoceo

"I picture a dead Arabs and that makes me happy"

rece petogodisnjak i sjede u tenk :run:
Nikakve tu razlike nema, osim jednostranog gledista.

Image

Image

Image

Image

Image
Ovo su jevrejska djeca preobucena u palestinsku. Jasno kao dan, sad ce i "dokazi". 8-)
BarbaDue

#528 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BarbaDue »

salvatore paradise wrote:
BarbaDue wrote:
salvatore paradise wrote: Ima ih na hiljade, koju zelis da cujes?
onu koju ti znaš...reci mi samo ko je okupator? molim te kratko i jasno.
Izrael. Medjutim vecina vas ne zeli ili ne moze da sagleda cjelokupnu situaciju. Zasto se sve to tako desilo? Je li Izrael iz cista mira poceo da ubija Palestince? Ili su ti fini, nevini Palestinci (uz pomoc "brace" Arapa) prvi napali Izrael...
Samo mi reci još i ovo, jesmo li mi (Bošnjaci) trebali sjediti mirno i gledati kako nam okupator ubija braću i zauzima teritoriju?
spinel_

#529 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by spinel_ »

misljenje prosjecnog zidova i salvatorea nakon ubistva 4 djece:

Image
spinel_

#530 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by spinel_ »

misljenje obicnog palestinca i SVAKOG ZDRAVOG RAZUMA

Image
zateznistub

#531 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by zateznistub »

Jako je cudno kako neki ne razanaju razliku između uzroka i posljedice...

...ili to jednostavno nece...
dječak sa šibicama

#532 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by dječak sa šibicama »

Hamas Summer Camps

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Jasno i nedvosmisleno... uciti djecu od malih nogu da ratuju, ubijaju, da budu spremni na sukob. Jedini programski cilj Hamasa, rat.

Uz ovakve prijatelje, Palestinskom narodu neprijatelj i ne treba.
salvatore paradise

#533 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

BarbaDue wrote:
salvatore paradise wrote: Izrael. Medjutim vecina vas ne zeli ili ne moze da sagleda cjelokupnu situaciju. Zasto se sve to tako desilo? Je li Izrael iz cista mira poceo da ubija Palestince? Ili su ti fini, nevini Palestinci (uz pomoc "brace" Arapa) prvi napali Izrael...
Samo mi reci još i ovo, jesmo li mi (Bošnjaci) trebali sjediti mirno i gledati kako nam okupator ubija braću i zauzima teritoriju?
Jesmo li mi Bosnjaci prvi napali Srbe? Ne. Jesmo li koristili terorizam i bombardovali ih u miru? Ne. Pa kako onda mozes povezati ta dva slucaja?
salvatore paradise

#534 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

spinel_ wrote:misljenje prosjecnog zidova i salvatorea nakon ubistva 4 djece:

Image
A sta misle natprosjecni Jevreji? Ili oni ispodprosjecni? Daj nam i to, pa da napravimo neki presjek misljenja svih Jevreja.
zateznistub

#535 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by zateznistub »

dječak sa šibicama wrote:Hamas Summer Camps

Jasno i nedvosmisleno... uciti djecu od malih nogu da ratuju, ubijaju, da budu spremni na sukob. Jedini programski cilj Hamasa, rat.

Čime bi ti ucio djecu u zemlji koja se konstantno jebe zadnjih 6 decenija? Nosanju ljubicica...
spinel_

#536 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by spinel_ »

miks to dvoje, u ovim svim komentarima daje prosjecnog jevreja:

jevreji u kinu s podrugljivim osmjehom:

Image
Image

fotomontaza :oops:
salvatore paradise

#537 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

zateznistub wrote:
dječak sa šibicama wrote:Hamas Summer Camps

Čime bi ti ucio djecu u zemlji koja se konstantno jebe zadnjih 6 decenija? Nosanju ljubicica...
Ucio bi ih da pokusaju drugim putem, jer ako nesto radis 6 decenija a ne funkcionira zapitas li se trebas li mozda promijeniti put? Znas li da je ludilo ponavljati jednu te istu stvar a ocekivati drugaciji rezultat?

I da u pravu si, neki ne mogu ili nece da shvate sta je posljedica a sta uzrok. Uzrok je sto je Izrael napadnut cim je stvoren, a posljedica je sto je bio toliko jak da sad jebe kevu onima koji su htjeli da ga uniste.
dječak sa šibicama

#538 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by dječak sa šibicama »

spinel_ wrote:miks to dvoje, u ovim svim komentarima daje prosjecnog jevreja:

jevreji u kinu s podrugljivim osmjehom:

Image
Image

fotomontaza :oops:
Nista cudno, ovakva vremena su stvorena za antisemite svih boja.

@zateznizub

Ja samo dajem kontru na pricu kako "jevrejska djeca zele ubijati". Nisu ni palestinska puno bolja, ocito.
spinel_

#539 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by spinel_ »

sahar tv ono nije prenio..
i sta sad, dao si mi fb profil ove kurvetine i sad ja trebam da istrazujem sta svrlja po zidu..
i sad ako je zanijekala da ja vjerujem kucki ?!
hrastov žižak

#540 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by hrastov žižak »

salvatore paradise wrote: Uzrok je sto je Izrael napadnut cim je stvoren, a posljedica je sto je bio toliko jak da sad jebe kevu onima koji su htjeli da ga uniste.
Ključna riječ. Stvoren na mjestu gdje su živjeli drugi ljudi koji nisu željeli tu državu. Ponovo mješaš uzrok i posljedicu :lol:
insomnia78

#541 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by insomnia78 »

Kloniranje je zabranjeno, otkrio te satAlit i velicanje Turske
Pa sto im svemocna Turska ne pomogne?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
zateznistub

#542 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by zateznistub »

salvatore paradise wrote: Čime bi ti ucio djecu u zemlji koja se konstantno jebe zadnjih 6 decenija? Nosanju ljubicica...
Ucio bi ih da pokusaju drugim putem, jer ako nesto radis 6 decenija a ne funkcionira zapitas li se trebas li mozda promijeniti put? Znas li da je ludilo ponavljati jednu te istu stvar a ocekivati drugaciji rezultat?

I da u pravu si, neki ne mogu ili nece da shvate sta je posljedica a sta uzrok. Uzrok je sto je Izrael napadnut cim je stvoren, a posljedica je sto je bio toliko jak da sad jebe kevu onima koji su htjeli da ga uniste.[/quote]
Čudan malo pogled na svijet, al' tvoj je. Ja ga ne mogu i necu mijenjati.
Samo mi odgovori, da nekim slucajem dođem u tvoj dom, zaposjednem sve tvoje prostorije, tebe strpamu zahod a sve jer sam ubijeđen da je to sad moje...da li bi me napao ili bi trazio drugi put?
I da li smo mi '92-'95 trebali traziti drugi put?
spinel_

#543 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by spinel_ »

salvatore paradise wrote: Ucio bi ih da pokusaju drugim putem, jer ako nesto radis 6 decenija a ne funkcionira zapitas li se trebas li mozda promijeniti put? Znas li da je ludilo ponavljati jednu te istu stvar a ocekivati drugaciji rezultat?

I da u pravu si, neki ne mogu ili nece da shvate sta je posljedica a sta uzrok. Uzrok je sto je Izrael napadnut cim je stvoren, a posljedica je sto je bio toliko jak da sad jebe kevu onima koji su htjeli da ga uniste.

dodji mi pred kucu, baci mi kamen na prozor..

za uzvrat ja cu tebe istjerati iz avlije i svako 5-6 godina dolaziti pred tvoju novu kucu da je razorim bombom nakon sto je ti nanovo sagradis...iako si samo jednom bacio kamen

uzrok u ovom slucaju nije jednak posljedici
Last edited by spinel_ on 18/07/2014 21:03, edited 1 time in total.
salvatore paradise

#544 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

hrastov žižak wrote:
salvatore paradise wrote: Uzrok je sto je Izrael napadnut cim je stvoren, a posljedica je sto je bio toliko jak da sad jebe kevu onima koji su htjeli da ga uniste.
Ključna riječ. Stvoren na mjestu gdje su živjeli drugi ljudi koji nisu željeli tu državu. Ponovo mješaš uzrok i posljedicu :lol:
Pa sta ako su zivjeli ljudi koji nisu zeljeli tu drzavu? Da li je postojala Palestina? Da jeste, pa da je Izreal stvoren na njenoj teritoriji, tvoja prica bi imala smisla. Ovako nema.
hrastov žižak

#545 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by hrastov žižak »

Ma u ovoj raspravi se radi o dva različita pristupa. Salvatore povlači "zakon jačeg" argument, dok drugi insistiraju na moralnoj perspektivi, među njima i ja. Ta dva principa se ovdje ne mogu nikako pomirit.
salvatore paradise

#546 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

zateznistub wrote:
salvatore paradise wrote: Čime bi ti ucio djecu u zemlji koja se konstantno jebe zadnjih 6 decenija? Nosanju ljubicica...

Čudan malo pogled na svijet, al' tvoj je. Ja ga ne mogu i necu mijenjati.
Samo mi odgovori, da nekim slucajem dođem u tvoj dom, zaposjednem sve tvoje prostorije, tebe strpamu zahod a sve jer sam ubijeđen da je to sad moje...da li bi me napao ili bi trazio drugi put?
I da li smo mi '92-'95 trebali traziti drugi put?[/quote]

Rekoh vec da poredjenje ne valja. Bosnjaci (iliti Bosanci, bilo je i njih) niti su prvi napali Srbe, niti su koristili terorizam u doba mira. Tako da po svemu promaseno poredjenje.
swanfilter

#547 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by swanfilter »

Pa, sta ako su tu zivjeli ljudi koji nisu htjeli Izrael? Mislim, trebas biti jajara pa ovako suvereno postaviti ovakvo pitanje ....
salvatore paradise

#548 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

hrastov žižak wrote:Ma u ovoj raspravi se radi o dva različita pristupa. Salvatore povlači "zakon jačeg" argument, dok drugi insistiraju na moralnoj perspektivi, među njima i ja. Ta dva principa se ovdje ne mogu nikako pomirit.
Mislis li da je moralno napasti nekog sa zeljom da ga unistis, pa kad se situacija preokrene da places? To je licemjerno, nikako moralno. Zasto se stalno zaboravlja da su arapi PRVI NAPALI Izrael?
salvatore paradise

#549 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

swanfilter wrote:Pa, sta ako su tu zivjeli ljudi koji nisu htjeli Izrael? Mislim, trebas biti jajara pa ovako suvereno postaviti ovakvo pitanje ....
Eto sad tu zive ljudi koji ne zele Palestinu. U cemu je razlika? Zasto je jednima opravdano da ubijaju a drugima nije?
salvatore paradise

#550 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

spinel_ wrote:
salvatore paradise wrote: Ucio bi ih da pokusaju drugim putem, jer ako nesto radis 6 decenija a ne funkcionira zapitas li se trebas li mozda promijeniti put? Znas li da je ludilo ponavljati jednu te istu stvar a ocekivati drugaciji rezultat?

dodji mi pred kucu, baci mi kamen na prozor..

za uzvrat ja cu tebe istjerati iz avlije i svako 5-6 godina dolaziti pred tvoju novu kucu da je razorim bombom nakon sto je ti nanovo sagradis...iako si samo jednom bacio kamen

uzrok u ovom slucaju nije jednak posljedici
Da, pokusaj brisanja citave drzave sa lica zemlje je bacanje kamena na prozor. Onda je ovo sto se dogadja u Gazi nista drugo do malo zesceg kamenovanja. Mene bi bilo sramota, fkt.
Post Reply