HM 2011 wrote:ultima_palabra wrote:Znači trebalo ga je sakupljati iz masovnih grobnica da biste ga vas dvojica pohvalili?

Svaka čast za ovaj post.....
Jako je teško ovako nešto izreći -
ali i meni se ne sviđaju ovakvi argumenti.....
Ima li išta oko nadležnosti predsjedništva u tim kandidaturama...
Ni meni, ali ako neko gradi karijeru na tome što je žrtva, ili na tome što je nosilac nekog ordena, ili na bilo čemu drugom, taj je otvorio tu temu javnosti na propitivanje.
Ne možeš mahati okolo tim stvarima, a Suljagić neprestano maše, tražeći da drugi samo sliježu ramenima.
Ipak, ta ratna prošlost, beskorisna u mirnodopskim uslovima, predstavlja uvjerljivu referencu šta bi neko radio i kako bi se ponašao u slučaju novog rata, kojeg ovdje neki zazivaju.
Tako da stojim iza onoga što sam napisao.
Ako se zarati, ljudi će raditi ono isto što su radili u prošlom. Ko je bio u rovu, ponovo će u rov, on ili njegova djeca. Ko je prevodio, on će u prevodioce.
Nadam se da se rat koji bi moju izjavu potvrdio neće desiti, ali ruku na panj da je ovako kako sam rekao.
Dakle, da se izjave ne bi vadile iz konteksta, i iz masovnih grobnica (bilo je u njima i boraca, i prevodilaca) dijalog je bio ovaj:
Corto Maltese wrote:Hajvan wrote:
bravo…
dosta snishodljivosti i glagola trpnog…
rat do zadnjeg, i tebe i mene
glasam za RAT!
Bujrum, buraz. Ako do toga i dođe, ti ćeš u rov, a Emir S. će se, po običaju, baviti prevođenjem.