Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
reufaga
#526 Re: Selektor/Trener BiH
jednostavno, čovjek se ne vidi a mjestu selektora bih. razumijem ga, ima priliku da zaradi dobru lovu nakon uspjeha sa alžirom.
problem je u tome što se vaha pravi da je 97-98 godina sa ovim izjavama o nacionalnom ključu. nije to korektno ni prema sadašnjem ni prema budućem selektoru.
problem je u tome što se vaha pravi da je 97-98 godina sa ovim izjavama o nacionalnom ključu. nije to korektno ni prema sadašnjem ni prema budućem selektoru.
- limeni
#527 Re: Selektor/Trener BiH
ne znam ruzno je lose govoriti o nekome ako nisi upucen pa tako ne zelim da ga vrijedjam jer mozda on vise voli BiH od mnogih ali takav dojam se stvara. ovo mu je mozda i zadnja sansa da preuzme nasu reprezentaciju jer ko zna kad cemo opet imati ovako dobru generaciju. nije ni on vise mlad a kasnije ako budemo ofalili vadit ce se i reci da smo previse losi.Max Bunker wrote:Kakva crna Jugoslavija.limeni wrote:a nije mu balkanska mocvara smetala dok je bio kod mamicha![]()
izgleda da se neidentifikuje sa BiH nego samo bivsom jugoslavijom. steta, veliki trener a karakterom slican kao ibrahimovic. nadam se da se varam ali eto tako izgleda sa strane.
Samo para i Velež (pomalo).
vjerujem da bi mnogima bila cast trenirati jednog edina dzeku, miralema pjanica ili asmira begovica.
to za pare je takodjer suplja jer ako se kvalifikuje za ep 2016 (a garant bi uspio) legle bi i njemu dobre premije.
naravno da su bh novinari teski i jedva cekaju da izgubimo ali njih bi doveli u red.
- insomnia78
#528 Re: Selektor/Trener BiH
Joj mnogima bi bila cast trenirati nekoga
Kakva kurceva cast to su ljudi profesionalci u svom poslu
On da je ocjenio kao pozitivno za svoju karijeru trenersko mjesto na klupi BiH on bi to i uradio
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Kakva kurceva cast to su ljudi profesionalci u svom poslu
On da je ocjenio kao pozitivno za svoju karijeru trenersko mjesto na klupi BiH on bi to i uradio
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#529 Re: Selektor/Trener BiH
Meni se sve cini da pojedinci zagovaraju ideju nekakvog ekstremnog komunizma. Ono, ko god bio selektor, daj mu hranu, stan, obuci ga i nek vodi ekipu. Samo da vas obavijestim da to cudo ako je ikad i postojalo, davno je izumrlo.
Druga stvar, zayebite taj patriotizam. Daj jakog strucnjaka, a da radi dzabe ili za male pare. A Pape ne valja. Puno premija 200 000, koju je zaradio. Nece niko raditi za lovu koja se dala Papetu.
Ne zavaravajte se tim parama od SP. Nemamo mi para za jakog trenera. Nesto je potroseno u Brazilu, pa dok se sad podijeli kolac na saveze, ne ostane tu puno da se selektor placa milione.
Treba malo biti i realan. Nije nekakva pamet lupati imena potencijalnih selektora, tipa Magatha
, Halilhodzica, Queiroza i sl., a zna se da su male ili nikakve sanse da bilo ko od njih preuzme reprezentaciju. Sto bi? Zato sto smo se plasirali prvi put na SP? Imamo atraktivne igrace? Boli nekog q, trenirace i Ruandu ako mu plate.
Druga stvar, zayebite taj patriotizam. Daj jakog strucnjaka, a da radi dzabe ili za male pare. A Pape ne valja. Puno premija 200 000, koju je zaradio. Nece niko raditi za lovu koja se dala Papetu.
Ne zavaravajte se tim parama od SP. Nemamo mi para za jakog trenera. Nesto je potroseno u Brazilu, pa dok se sad podijeli kolac na saveze, ne ostane tu puno da se selektor placa milione.
Treba malo biti i realan. Nije nekakva pamet lupati imena potencijalnih selektora, tipa Magatha
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#530 Re: Selektor/Trener BiH
PUstite bolan Vahu, trebamo sad i njega pljuvati... ja samo gledam kako da pobjegnem za Njemacku, kakav crni patriotizam ima veze sa kruhom
-
PeppermintSA
#531 Re: Selektor/Trener BiH
Ja da sam trener prvi nikad ne bih vodio BiH. Hem je naš fudbal prepun mešetara, raznoraznih agendi, menadžera itd, a hem je javnost morbidno bolesna i samo izmišlja nekakve teorije urota. Što bi mi trebao taj pritisak, kad mogu milione uzimati u normalnim sredinama?
-
Korisničkoime
#532 Re: Selektor/Trener BiH
Vaha ili izbjegava direktan odgovor ili mu nije jasno da zivot ide dalje nakon 92-95 jbg svima su nam se dogadala sranja svi mi nosimo oziljke iz tog vremena i psihicke evo ja i fizicke ali zivot ide dalje. Steta ako tako misli jer ga onda sigurno nikad necemo vidjeti ni u kakvoj poziciji u nasem fudbalu
Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
-
svi u napad
#533 Re: Selektor/Trener BiH
Vaha bi bio idealan trener za repku koja ima sanse da napreduje, pokupi nekoliko novih dijasporaca i odigra dobro na slijedecem EM. Sta je problem pa nece? Mislim da nisu problem ni pare nego on ima informacije o stanju medju igracima i u Savezu. Pitanje je prvo da li bi dobio saglasnost iz Sumske za njegovo imenovanje. Oni bi bili protiv njega jer su protiv svakog napretka repke a samim tim i drzave BiH. Oni bi na perfidan nacin insistirali da to bude Srbin a Vaha koji objektivno je najjace nase trenersko ime bi poludio kad bi dosao u situaciju izbora po kljucu a ne po kvalitetu. Drugi problem je sto on zna da treba otjerati Spahu, Misimovica, Ibricica, Avdukica te ove iz firme Susic d.o.o. sto bi izazvalo velike tektonske poremecaje i covjek ne zna da li bi ostao i u zivotu obzirom na veze nekih pojedinaca sa podzemljem. On ne zna kako bi Dzekson reagovao na ovo (jaran je jaran) a bez Dzeke to vec ne bi bila jaka repka. Poznavajuci nas mentalitet Vaha zna da bi ga mi pojeli zbog nekih poraza koji bi usljedili ovom smjenom igraca iako bi ova smjena i Vahin rad dali velike rezultate u slijedecih 4-5 godina. Mislim da on o svemu ovom razmislja i da je to jedan od razloga njegove "ne zainteresovanosti" pored puno vece love koje ce dobiti od Turaka.
Misljenja sam da je Bajevic dobro rjesenje i interesuje me sta ce iz Sumske naci protiv covjeka (jedino da nije dobar Srbin). Ako mora biti Srbin mislim da bi i Radomir Antic bio dobro rjesenje. Ako nije nacionalni kljuc onda bi jos Katanec i Z. Kranjcar bili dobra rjesenja. Samo da Amidza i firma odu. Naprijed BiH.
Misljenja sam da je Bajevic dobro rjesenje i interesuje me sta ce iz Sumske naci protiv covjeka (jedino da nije dobar Srbin). Ako mora biti Srbin mislim da bi i Radomir Antic bio dobro rjesenje. Ako nije nacionalni kljuc onda bi jos Katanec i Z. Kranjcar bili dobra rjesenja. Samo da Amidza i firma odu. Naprijed BiH.
- insomnia78
#534 Re: Selektor/Trener BiH
Mojne vise ljubim tesvi u napad wrote:Vaha bi bio idealan trener za repku koja ima sanse da napreduje, pokupi nekoliko novih dijasporaca i odigra dobro na slijedecem EM. Sta je problem pa nece? Mislim da nisu problem ni pare nego on ima informacije o stanju medju igracima i u Savezu. Pitanje je prvo da li bi dobio saglasnost iz Sumske za njegovo imenovanje. Oni bi bili protiv njega jer su protiv svakog napretka repke a samim tim i drzave BiH. Oni bi na perfidan nacin insistirali da to bude Srbin a Vaha koji objektivno je najjace nase trenersko ime bi poludio kad bi dosao u situaciju izbora po kljucu a ne po kvalitetu. Drugi problem je sto on zna da treba otjerati Spahu, Misimovica, Ibricica, Avdukica te ove iz firme Susic d.o.o. sto bi izazvalo velike tektonske poremecaje i covjek ne zna da li bi ostao i u zivotu obzirom na veze nekih pojedinaca sa podzemljem. On ne zna kako bi Dzekson reagovao na ovo (jaran je jaran) a bez Dzeke to vec ne bi bila jaka repka. Poznavajuci nas mentalitet Vaha zna da bi ga mi pojeli zbog nekih poraza koji bi usljedili ovom smjenom igraca iako bi ova smjena i Vahin rad dali velike rezultate u slijedecih 4-5 godina. Mislim da on o svemu ovom razmislja i da je to jedan od razloga njegove "ne zainteresovanosti" pored puno vece love koje ce dobiti od Turaka.
-
todd_smith
#535 Re: Selektor/Trener BiH
Vaha nece biti selektor niti je ikada bilo to u igri. Uopce. Znaci ni 0% u Savezu se zadnjih 4-5 godina Vaha nije spominjao, nego ga novinari prizivaju, jer znaju da on moze nesto napraviti.
U Savezu ga nece jer im je k`o bubregu u loju, niti hoce Vaha sa njima jer zna da ima politike tu dosta, ne oko nac. kljuca nego sa ljudima iz Saveza te FBiH te RS, te glasaju svako malo malo te hoce ovaj ovo ovaj ono, a Vaha je samo voljan oko fudbala pricati.
Ide u Tursku, to se davno zavrsilo.
U Savezu ga nece jer im je k`o bubregu u loju, niti hoce Vaha sa njima jer zna da ima politike tu dosta, ne oko nac. kljuca nego sa ljudima iz Saveza te FBiH te RS, te glasaju svako malo malo te hoce ovaj ovo ovaj ono, a Vaha je samo voljan oko fudbala pricati.
Ide u Tursku, to se davno zavrsilo.
-
hillbill
#536 Re: Selektor/Trener BiH
bravo majstore..............to je to........nije vaha safet,,,,da ga sve iznenadijefferson wrote:Pusti te se ba entuzijazma.
Vaha je pametan covjek. Politicari ogulise kozu narodu u BiH, a taj isti narod jos porucuje: sta koza? Usput nas jebi bez vazelina!
i sad Vaha kriv sto se nece mjesati sa takvim govnima.
Ocito Vahi je vazna koza, a boga mi i zadnjica!
-
sumirprimus
#537 Re: Selektor/Trener BiH
malo vaha kenja s ovim nacionalnim pitanjem..ko da ne zna...sve stoji,neces,ne svidjaju ti se uslovi...al mojne ba suplje...
i kakav ba kranjcar?...
i kakav ba kranjcar?...
- agnostic_front
#538 Re: Selektor/Trener BiH
Evo ga i Vaha postade izdajica i ološ, a zanimanje našeg saveza za njega uopšte ne postoji. Dakle, 0%. Da li je zbog toga što nemamo para za njega, ili što je savezu super ovako, ja nemam pojma.
Samo, ovaj je Francuz nešto previše protiv njega.
Samo, ovaj je Francuz nešto previše protiv njega.
-
sumirprimus
#539 Re: Selektor/Trener BiH
ma nije to stvar izdajstva,al brate njake ga s onim intervjuom...kao on sokiraT... 
- Charuga
- Globalni moderator
#540 Re: Selektor/Trener BiH
Žali Bože tolike postove ...

- Charuga
- Globalni moderator
#541 Re: Selektor/Trener BiH
Bujrum.
- Havatar
#542 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Havatar wrote:
Prosinečki je Safetov brat blizanac što se tiče trenerskog posla. Forsiranje tika take i pasova, tvrdoglavost, oblačenje u farmerice i neki uličarski stil na utakmicama. Sigurno bi na početku donio poboljšanje ali kad bi došao do maksimuma odbijao bi kao i Safet da nešto mijenja i ne bi imao plan B . Tako je bilo i u Zvezdi i u Kayzeriju . Ono što bi bilo dobro kod njega je što bi promovisao poneke nove, mlade igrače u reprezentaciji pa bi makar nešto pozitivno ostalo od njega. On je više trener na kratke staze .
Ovo boldirano ima i zbog toga je loš ako se traži selektor koji će biti na duže staze.bosanska senzacija
Postby bosanska senzacija » 17/11/2014 21:38
Safetova filozofija fudbala i način na koji smo mi igrali u većini njegovog prvog mandata je bila itekako dobra za nas, i upravo zbog toga što Prosinečki ima istu viziju fudbala je za mene prvi izbor.
Safetu su neke druge stvari došle glave a na svu sreću Prosinečki nema brata sa menadžerskom agencijom, bratića u Hajduku a nadam se i tvrdoglavost i nagon za samouništenjem kao Sušić.
Mene je najviše strah da ne dođe neki egoista popt Vahida Halihodžića sa planovima da mnogo toga promjeni preko noći kako bi pokupio sve zasluge i stavio sebe u prvi plan, te napravi totalni haos u i oko reprezentacije.
- MOSALJOZE
#543 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jel te stid onako ravnodušno zatvoriti temu.Eh Bože koliko ih je samo otišlo za Banoviće sa one teme,pa zar nemaš ni malo osjećaja prema najboljem argentincu,čovjek radi Papetove teme napravio preko 15 profila,ovo ti halaliti neću.Toliki postovi taktičkih strućnjaka otišli su niz vodu....
Nemoj ko da pomene Amara kao kandidata za selektora
Nemoj ko da pomene Amara kao kandidata za selektora
-
sandokann
#544 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Na redu je Srbin - Borče Sredojević,
- Havatar
#545 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Milan Živadinović zvani bard fudbala
- cyprus
#546 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Malo je falilo da moj post bude posljednji na onoj temi 
- spree
#547 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
samo ne hadzibegica, a on se gura nenormalno. valjda mu nece poci za rukom jer je bio neki kurko u komitetu/savezu. malo je bolji od srnecih ledja sto dovoljno govori. vaha i pomocnik barbarez savrsena kombinacija. moze i bajevic, pa i mesa. ostali tanko osim mozda nekog stranca. magath, ferguson ili lippi ja se ne bi bunio 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#548 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
treba ići svjesno na to da su ove kvalifikacije halal jer nam je i baraž moguć samo u nekoj digitron varijatni poklapanja svih zvijezda i tražimo čovjeka koji gradi tim za naredni ciklus...dakle tražimo dugoročno rješenje a taj čovjek ima najmanje godinu dana da se igra i gradi tim za kvalifikacije SP 2018
1. Vaha
2. Feliks Magath
3. MAtijaž Kek
1. Vaha
2. Feliks Magath
3. MAtijaž Kek
-
sandokann
#549 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nijednog Srbina nisi naveo.JoseMujica wrote:treba ići svjesno na to da su ove kvalifikacije halal jer nam je i baraž moguć samo u nekoj digitron varijatni poklapanja svih zvijezda i tražimo čovjeka koji gradi tim za naredni ciklus...dakle tražimo dugoročno rješenje a taj čovjek ima najmanje godinu dana da se igra i gradi tim za kvalifikacije SP 2018
1. Vaha
2. Feliks Magath
3. MAtijaž Kek
- JohnnyS
#550 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Htjeli vi to sebi priznati ili ne, jedino rješenje u ovoj naizgled bezizlaznoj situaciji je - Miroslav Ćiro Blažević. Nogometno znanje mu je osrednje, ali to je u ovoj situaciji i ovoj grupi irelevantno. Sad treba mobilizirati i igrače i navijače - Ćiro ima i izraz za to - galvanizirati. Galvanizacija je ono što treba, nabrijati demoralizirane igrače, popraviti atmosferu među navijačkim pukom i prošamarati sve do kraja.