Nama idioti vode drzavu, idioti vode i javne servise. Ovo su krucijalni momenti u ovim situacijama, postoji mogucnost komunikacije izmedju ugrozenih i onih koji im mogu pomoci, a ovi moroni pustaju serije, umjesto da izvjestavaju u prave pritisak na sve institucije. Samo pitanje je vremena kada ljudi budu u potpunosti odsjeceni, bez mobilne, zemaljske ili bilo koje druge linije da zatraze pomoc, ako se situacija ovako nastavi razvijati.O'zone wrote:11:05 - "Evo upravo gledam, voda je vjerujte iznad saobraćajnih znakova, automobili se ne vide od vode. Voda ulazi i na prve spratove zgrada. Nemamo struje, telefoni ne rade, odsječeni smo od svijeta... Stanje je alarmantno. Apeliramo na sve koji mogu da nam pomognu. Zasad niko nije povrijeđen, ali mnogo je ljudi na krovovima koji očekuju pomoć. Imam informaciju da su ljudi izašli na krovove u mjestima Bijela Ploča, Kosova, Liješnica", kazao je načelnik Maglaja za klix.ba.
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- guber90
#526 Re: Poplave u cijeloj BiH
Last edited by guber90 on 15/05/2014 11:49, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#527 Re: Poplave u cijeloj BiH
fuj! kako ono, ne zeli nista lose jelde. sve im jebem, da ih hoce sve voda odnijeti. mogli su dopremiti 200 camaca od juce, a oni ni sjednicu nisu sazvali. fujO'zone wrote:Koliko je sve ne organizovano i ne pripremljeno
Treba se zahvaliti svim rukovodećim i nadzornim organima i agencijama kad jednom sve ovo bude juče.10:46 - Civilna zaštita ima jedan čamac bez motora i on nije u upotrebi. Trenutno su članovi civilne zaštite dosta rasuti. Načelnik je uputio poziv vojnim snagama za pomoć pri evakuaciji. Iz drugih izvora sam saznao da CZ Maglaj čeka čamce iz Zenice i Zavidovića, koji su i sami teško pogođeni poplavama.
-
elcaliente
#528 Re: Poplave u cijeloj BiH
Koji si dio grada? Cisto radi statistike. Balatusa kuce, nema i-ntena, nema telefonadog_killer wrote:kod mene imaelcaliente wrote:Prekid interneta u Zenici, polako pojedini dijelovi garda ostaju bez struje.
-
StupskaBitanga
#529 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hifa šalje helikopter u Maglaj
- Janjicar
#530 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zeničanka Zehra S. (58) skočila je sa Željezničkog mosta u zeničkom naselju Blatuša oko 9.30 sati. Policiji su, rečeno nam je, ovo potvrdili očevici, ali za sada nema nikakvih informacija o tijelu. Nisu pronađeni nikakvi tragovi na mostu, a usljed trenutnog stanja zbog poplava nemoguće je tragati za tijelom ove Zeničanke.

- svjezi_ustipak
#531 Re: Poplave u cijeloj BiH
Alfons Kauders wrote:EUFOR moze pomoci, oni imaju SAR opremu na nekim helikopterima... mi nemamo, koliko ja znam...Janjicar wrote:11:39 - Helikopteri OS i Eufora lete prema Maglaju. Oni su u zraku već nekih desetak minuta.
nasi Mi-8MTV su u standardnoj konfiguraciji, mislim da ima jos jedan Mi-8 ili Mi-17 u VIP konfiguraciji koji se koristi za prebacivanje posada na releje.
UH1 nisu opremljeni za takve stvari... bio je jedan koji su nesto ko fol koristili za SAR operacije, ali to se manje vise svodilo na vozanje iznad jahorine...
helikopter bez adekvatne opreme se NE SMIJE i NE MOZE koristiti za kupljenje ljudi s krovova, jer bi vrlo lako mogla nastradati i posada i unesreceni
Imamo opremu na vecini helikoptera OS BiH i operacije evakuacije su se vec izvodile, zadnja krajem februara sa Prenja. Skupa sa OS BiH u evakuacijama zracnim putem su vise puta ucestvovali GSS stanica Sarajevo.
- guber90
#533 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ako je situacija kakvom se cini, trebat ce daleko vise od jednog helikoptera, ali fino je cuti neke dobre informacije.baxul wrote:
- shibonja
- Herr Flick
#535 Re: Poplave u cijeloj BiH
680 cm je visoka Bosna kod Doboja a najvisi vodostaj je izmjeren 1965 god. 578 cm 
- Alfons Kauders
#536 Re: Poplave u cijeloj BiH
nisu s krovova... to je razlika...svjezi_ustipak wrote:Alfons Kauders wrote:EUFOR moze pomoci, oni imaju SAR opremu na nekim helikopterima... mi nemamo, koliko ja znam...Janjicar wrote:11:39 - Helikopteri OS i Eufora lete prema Maglaju. Oni su u zraku već nekih desetak minuta.
nasi Mi-8MTV su u standardnoj konfiguraciji, mislim da ima jos jedan Mi-8 ili Mi-17 u VIP konfiguraciji koji se koristi za prebacivanje posada na releje.
UH1 nisu opremljeni za takve stvari... bio je jedan koji su nesto ko fol koristili za SAR operacije, ali to se manje vise svodilo na vozanje iznad jahorine...
helikopter bez adekvatne opreme se NE SMIJE i NE MOZE koristiti za kupljenje ljudi s krovova, jer bi vrlo lako mogla nastradati i posada i unesreceni
Imamo opremu na vecini helikoptera OS BiH i operacije evakuacije su se vec izvodile, zadnja krajem februara sa Prenja. Skupa sa OS BiH u evakuacijama zracnim putem su vise puta ucestvovali GSS stanica Sarajevo.
a i ta na prenju je odradjena uz jeben rizik po posadu...
koliko ja znam jedan UH1 je osposobljen za takve stvari, vjerovatno jedna ili dvije posade... ne znam uopste koliko je helikoptera ispravno i sigurno, vecina je prizemljena... mislim da trenutno imamo 2-3 UH1 i isto toliko Mi-8, od kojih se jedan ne moze koristiti za spasilacke operacije
-
co211
#537 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bože mili pa zar je moguće da su mediji ovako nezainteresovani za dobrobit ljudi... pobogusi zar nisu svjesni koliko bi oni mogli pomoći?
- It_is_a_Leclerc
#538 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Tuzli pada kao sinoć - jako i sa naletima vjetra.
Moram do prodavnice sad, pa ću provjeriti vodostaj Jale na mostu kod Omege. Iskreno, ako nastavi ovako, niže od mosta, prema tehnologiji, farmaciji i dr. fakultetima, bi se moglo izliti. Ako već nije.
Sjeverna magistrala je zatvorena za saobraćaj.
Pomolimo se za građane Maglaja.
Moram do prodavnice sad, pa ću provjeriti vodostaj Jale na mostu kod Omege. Iskreno, ako nastavi ovako, niže od mosta, prema tehnologiji, farmaciji i dr. fakultetima, bi se moglo izliti. Ako već nije.
Sjeverna magistrala je zatvorena za saobraćaj.
Pomolimo se za građane Maglaja.
- O'zone
- Globalni moderator
#539 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mediji (državni i federalni) služe samo za svoju korist i korist vladajućih struktura.co211 wrote:Bože mili pa zar je moguće da su mediji ovako nezainteresovani za dobrobit ljudi... pobogusi zar nisu svjesni koliko bi oni mogli pomoći?
Vidjet ćeš aktivaciju tih medija kad krene predizborna kampanja ima da ekipe budu u svakom šupku ove države da poprate predizborne skupove.
- Alfons Kauders
#540 Re: Poplave u cijeloj BiH
mi nemamo medijeco211 wrote:Bože mili pa zar je moguće da su mediji ovako nezainteresovani za dobrobit ljudi... pobogusi zar nisu svjesni koliko bi oni mogli pomoći?
imamo politicke placenike i jeftine kurve
ne znam sto se toliko cudite...
- Sabirni centar
#541 Re: Poplave u cijeloj BiH
Na kući u blizini Doma zdravlja, se nalazi porodica sa malim djetetom. Oni bespomoćno čekaju pomoć.
Na krov su postavili čaršaf na kojem je ispisan znak poziva u pomoć, javlja Maglajinfo.ba.
Na krov su postavili čaršaf na kojem je ispisan znak poziva u pomoć, javlja Maglajinfo.ba.
-
IDontCare
#542 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sad fino kad dode racun za javni servis, znate sta ciniti 
- cenecimoveocino
- O'zone
- Globalni moderator
#544 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo supermen je krenuo
PREKINUTA SJEDNICA VLADE FBIH: Premijer Nikšić krenuo da spašava Maglaj i Zavidoviće
- guber90
#545 Re: Poplave u cijeloj BiH
A jbt
(Maglaj)11:55 - HITNO/HITNO/HITNO/HITNO/HITNO/HITNO/HITNO U Bosanskoj ulici kod T - objekata potrebna je pomoć trudnici sa jednogodišnjom bebom, samo da ih neko preveze do obližnje zgrade gdje se mogu popeti na viši sprat. Trudnica je u poodmakloj trudnoći.
Last edited by guber90 on 15/05/2014 12:03, edited 1 time in total.
-
m_l
#546 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sve je ovo pretuzno, a pogotovo nas mentalitet, odnese most u Zavidovicima, a glavni komentari evo zeljeza. Jadno.

- WildRedRose
#547 Re: Poplave u cijeloj BiH
ama, gdje je ovo ??guber90 wrote:A jbt
(Maglaj)11:55 - HITNO/HITNO/HITNO/HITNO/HITNO/HITNO/HITNO U Bosanskoj ulici kod T - objekata potrebna je pomoć trudnici sa jednogodišnjom bebom, samo da ih neko preveze do obližnje zgrade gdje se mogu popeti na viši sprat. Trudnica je u poodmakloj trudnoći.
- Janjicar
#548 Re: Poplave u cijeloj BiH
jebem mu mater i njima i ostalim u vladi.... bagra smrdljivaO'zone wrote:Evo supermen je krenuo
PREKINUTA SJEDNICA VLADE FBIH: Premijer Nikšić krenuo da spašava Maglaj i Zavidoviće
-
Wenger
-
StupskaBitanga
#550 Re: Poplave u cijeloj BiH
na FTV emituju snimke od sinoć