True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dezurni_ucenik

#526 Re: True detective

Post by dezurni_ucenik »

Pomalo razocaran bio na kraju ali ipak sam zadovoljan.Da su pohapsili sve Tutlijeve to bi bilo vec pateticno.Samo su trebali objasniti malo vise ko je Yellow King,pa te rituale kako ,sta ,gdje .Ali definitivno nema spektakularnog kraja u serijama.To se trebalo nauciti jos u Breaking Bad.
nema me tamo

#527 Re: True detective

Post by nema me tamo »

dezurni_ucenik wrote:Pomalo razocaran bio na kraju ali ipak sam zadovoljan.Da su pohapsili sve Tutlijeve to bi bilo vec pateticno.Samo su trebali objasniti malo vise ko je Yellow King,pa te rituale kako ,sta ,gdje .Ali definitivno nema spektakularnog kraja u serijama.To se trebalo nauciti jos u Breaking Bad.
Yellow king je Errol ubojica u to nema sumnje..Rituali su im vidio si i sam, djevojcica hoda kroz šumu s cudnom odjecom i onda je siluju.. :-D :roll:

Ponavljam dobro bi' bilo da su našli trag do Edwarda, i da se tako završi serija..
I onda lupit još jednu sezonu.
Bodkin

#528 Re: True detective

Post by Bodkin »

Bilo bi bolje da u iducoj sezoni uvedu novu pricu

Sent from my Lumia
Zatamnjena stakla

#529 Re: True detective

Post by Zatamnjena stakla »

Novi glumci nova priča. Svakako da ima materijala da se završi u "narednoj" sezoni sve što su Marti i Kol počeli al' jbg-a.

Nedorečeno svakako, zato je i ekstra serija. Ne znam šta ste očekivali, vatromet na kraju priče ha :mrgreen:
dale cooper

#530 Re: True detective

Post by dale cooper »

Bodkin wrote:Bilo bi bolje da u iducoj sezoni uvedu novu pricu

Sent from my Lumia
Zatamnjena stakla wrote:Novi glumci nova priča. Svakako da ima materijala da se završi u "narednoj" sezoni sve što su Marti i Kol počeli al' jbg-a.

Nedorečeno svakako, zato je i ekstra serija. Ne znam šta ste očekivali, vatromet na kraju priče ha :mrgreen:
Pizzolatto je spomenuo u jučer objavljenom intervju da će sljedeća sezona biti o "hard women,
bad men and the secret occult history of the United States transportation system
." :D
Zatamnjena stakla

#531 Re: True detective

Znam da će biti sa ženama koje će imati jednu od bitnijih uloga al' čit'o sam neki dan da radi na priči i da se može predomisliti u vezi žena :mrgreen:

Al' ne vjerujem da će, volio bi' vidjeti onu plavku iz Cold Case-a kao detektivku.
dale cooper

#532 Re: True detective

Post by dale cooper »

Zatamnjena stakla wrote:Znam da će biti sa ženama koje će imati jednu od bitnijih uloga al' čit'o sam neki dan da radi na priči i da se može predomisliti u vezi žena :mrgreen:

Al' ne vjerujem da će, volio bi' vidjeti onu plavku iz Cold Case-a kao detektivku.
Navodno je već uveliko počeo pisati 2 sezonu, ali i dozvoljava sebi da promijeni detalje po nahođenju.

Sumnjam da će biti neko lice koje je tv glumac. Vjerovatno će pokušati osigurati glumce sa A liste
i ovaj put. Frances McDormand bi recimo bila dobar izbor, iako je malo starija glumica. Ali je
bila sjajna kao no-nonsense trudna policajka u Fargu. :D
Zatamnjena stakla

#533 Re: True detective

Je sigurno. Skontat' će nešto. Opet će nas navuć' pa da Cocoloco piše tamo neke teorije zavjere :mrgreen:

Super je Frances McDormand mada bi ja volio vidjeti neku mlađu detektivku koja se nosi sa svim tim sranjem što se dešava oko nje.
dale cooper

#534 Re: True detective

Post by dale cooper »

Zatamnjena stakla wrote:Je sigurno. Skontat' će nešto. Opet će nas navuć' pa da Cocoloco piše tamo neke teorije zavjere :mrgreen:

Super je Frances McDormand mada bi ja volio vidjeti neku mlađu detektivku koja se nosi sa svim tim sranjem što se dešava oko nje.
Cocoloco treba da odmori od tv-a poslije ove serije, pregorio je totalno. :lol:
CoCoLoCo

#535 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

:lol: :lol: :lol: :lol: umrite gadovi :D
Zatamnjena stakla

#536 Re: True detective

On je napis'o materijala za naredne tri sezone :mrgreen:
Modest Musorgski

#537 Re: True detective

Post by Modest Musorgski »

nema me tamo wrote:
Yellow king je Errol ubojica u to nema sumnje..Rituali su im vidio si i sam, djevojcica hoda kroz šumu s cudnom odjecom i onda je siluju.. :-D :roll:

Yellow King je božanstvo, religija, kult, Errol je samo jedan od štovatelja. Priča je išla u razotkrivanju lanca tog kulta i njegovu raširenost koja je išla do krugova sveštenika, buržuja, ljudi s vrha, bogatih porodica itd... Bitan je detalj kada Rast pokazuje Martiju slike grada nakon uragana gdje je pronadjeno stotine onih spojenih piramidalnih grančica i govori kako to mora da je bila plodna godina - uragan kao savrsen alibi mnogih nestalih djevojaka... a tu su jos i nestale osobe koje zive u zabitima pored mocvare koje nemaju nikakav ID. dakle ne radi se o par mrtvih djevojaka i o jednom serijskom ubici i jednom kralju, sve je upućivalo na malo širi rasplet sluga i podanika kulta Zutog kralja i Karkose i nije mi logicno "smirivanje" Rasta nakon svega, jer zna on to bolje od mene :mrgreen: ali eto režiseru 8 epizoda, suze, lomovi, holivud i frends forever kraj.....štetaaaaaaaa
Zatamnjena stakla

#538 Re: True detective

a šta je lik mog'o napravit u jednoj 8 jebenoj epizodi?
CoCoLoCo

#539 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

roknut cohla da barem to ispadne da sam pogodio, jepemu mater :lol: :lol:
Zatamnjena stakla

#540 Re: True detective

pa ja sam kont'o da je umro nakon zadnje scene :lol:
dale cooper

#541 Re: True detective

Post by dale cooper »

Modest Musorgski wrote:
nema me tamo wrote:

Yellow King je božanstvo, religija, kult, Errol je samo jedan od štovatelja. Priča je išla u razotkrivanju lanca tog kulta i njegovu raširenost koja je išla do krugova sveštenika, buržuja, ljudi s vrha, bogatih porodica itd... Bitan je detalj kada Rast pokazuje Martiju slike grada nakon uragana gdje je pronadjeno stotine onih spojenih piramidalnih grančica i govori kako to mora da je bila plodna godina - uragan kao savrsen alibi mnogih nestalih djevojaka... a tu su jos i nestale osobe koje zive u zabitima pored mocvare koje nemaju nikakav ID. dakle ne radi se o par mrtvih djevojaka i o jednom serijskom ubici i jednom kralju, sve je upućivalo na malo širi rasplet sluga i podanika kulta Zutog kralja i Karkose i nije mi logicno "smirivanje" Rasta nakon svega, jer zna on to bolje od mene :mrgreen: ali eto režiseru 8 epizoda, suze, lomovi, holivud i frends forever kraj.....štetaaaaaaaa
Rust je obavio i više nego dovoljno posla, i uhvatio je čovjeka koji je zaista ubio Doru Lang, slučaj sa
kojim je za njih dvojicu sve i počelo. Tako da su oba dobila prikladan svršetak i zadovoljštinju što se
toga tiče. A za ostalo neka se pobrine policija Luizijane, imaju i više nego dovoljno dokaza da pretresu
sve što se tiče i Tuttleovih i drugih eventualno umiješanih. Postoji gomila slučaja nestalih žena i djece
u toj oblasti koji će se sada vjerovatno ponovo otvoriti.
dale cooper

#542 Re: True detective

Post by dale cooper »

CoCoLoCo wrote:roknut cohla da barem to ispadne da sam pogodio, jepemu mater :lol: :lol:
A to je problem, što se teorije nisu ostvarile? :lol: Imam osjećaj da bi imao više sreće da si teorisao dok
je Lost emitovan. Kod njih je svega bilo. :D
Last edited by dale cooper on 11/03/2014 13:26, edited 1 time in total.
Zatamnjena stakla

#543 Re: True detective

mah ljudi ba hoće nešto spektakularno a završilo se tako jednostavno :mrgreen:
dale cooper

#544 Re: True detective

Post by dale cooper »

Zatamnjena stakla wrote:mah ljudi ba hoće nešto spektakularno a završilo se tako jednostavno :mrgreen:
Pa i sama postavka serije je bila jednostavna, samo začinjena ovim raznim mistično-okultnim elementima.
Ni u jednom momentu nije skrenula u nadnaravno, što im ide na čast.
Zatamnjena stakla

#545 Re: True detective

P'da.

Kontam da će se u idućoj sezoni pojaviti Megi što naravno nije nemoguće jer je i sam Nik rek'o da obratimo pažnju na nju :mrgreen:
Bodkin

#546 Re: True detective

Post by Bodkin »

Zatamnjena stakla wrote:Znam da će biti sa ženama koje će imati jednu od bitnijih uloga al' čit'o sam neki dan da radi na priči i da se može predomisliti u vezi žena :mrgreen:

onog kostura? Ja ne bih gledao kad bi nju stavili. A i ona nije hollywood a klasa

Sent from my Lumia
Zatamnjena stakla

#547 Re: True detective

Zar mora biti a klasa?
Modest Musorgski

#548 Re: True detective

Zatamnjena stakla wrote:a šta je lik mog'o napravit u jednoj 8 jebenoj epizodi?
čudo! ili napraviti poštenu seriju od 2 sezone :oops:
dale cooper wrote:
Rust je obavio i više nego dovoljno posla, i uhvatio je čovjeka koji je zaista ubio Doru Lang, slučaj sa
kojim je za njih dvojicu sve i počelo. Tako da su oba dobila prikladan svršetak i zadovoljštinju što se
toga tiče. A za ostalo neka se pobrine policija Luizijane, imaju i više nego dovoljno dokaza da pretresu
sve što se tiče i Tuttleovih i drugih eventualno umiješanih. Postoji gomila slučaja nestalih žena i djece
u toj oblasti koji će se sada vjerovatno ponovo otvoriti.
ma jes klinac zadovoljan nema to veze sa ovim Rastom kakav je predstavljen u seriji, već ga vidim kako nakon 3 dana zove Martija da dođe u skladište :D nasilu sasječeno i zanemareno masa MAESTRALNO uradjenih detalja koji su nakon 8 ep pomnozeni s nulom i eto bili su tu da "zabave" mozgove...
Bodkin

#549 Re: True detective

Post by Bodkin »

Zatamnjena stakla wrote:Zar mora biti a klasa?

pa tako je koncipirana serija. Nece valjda oskarovca pratiti sa riketom iz vize za buducnost. Vidis je to novi trend u serijama

Sent from my Lumia
Modest Musorgski

#550 Re: True detective

:mrgreen:

Image
Post Reply