DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#526 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Necu mu ni dolazit , bas su mi bitni u zivotu 
- commendatore
#527 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
sarkazam sa zapakovanim bh seljaklukom ostavi za odlazak na benzinsku pumpu u austriji i pregled od strane 2 savezna agenta u civilu zajedno sa autobahn policijom.... e onda budi jebeno sarkastican mudojlo ko na forumuNed071 wrote:Bas neki dan gledam, stoje dva drota između minhena i pasaua, otvaraju haube, gledaju imal ko dpf...
mada, mozda, se i sazale ko zna
ja jednom u sred noci iz Poljske krenuo obicnim putem prema Austriji - njemacka policija: nista daj dokumente i pasos - nego dizi haubu - dizi gepek, odvrni rezervni tocak - saginji se pod zadnji branik, otvori vrata pretince i sve ostalo sto ima otvor - sreca pa su mi analnji ostavili na miru
PS tako jedan nas lola - se falio kako kroz ZLOBeniju ne placa vinjete - kae ustedio 100 ojra.... zaustavi ga zlovenac - 600 eura kazne.... i to mu skinuli sa racuna u crvenom da bude
nejse - ja cijenim svaciju snalazljivost i kome uspije - svaka cast.... al tezak je udarac u/o zid
- Ned071
#528 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
sve to sto si nadrobio sa dpf ima veze kako?
- refffko
#529 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
U maju planiram u Austriu, javim da li su mi virili da vide je li iskljucen FAP ili nije 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#530 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Molim te javni se, ovo je od velikog znacaja za forumsko pućanstvo.refffko wrote:U maju planiram u Austriu, javim da li su mi virili da vide je li iskljucen FAP ili nije
-
Throttle
#531 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Za sve trojicu koji imaju DPF 
- Bakir1
#532 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Neki auti mogu u zone zato sto imaju dpf ili fap.
Znalo se desavat da dobre bosnje zalutaju u te umwelt zone sa iscupanim dpf om. Onda bude bitte zahlen
Znalo se desavat da dobre bosnje zalutaju u te umwelt zone sa iscupanim dpf om. Onda bude bitte zahlen
- Ned071
#533 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
jbt u zadnjih 17 18 godina, takav mi bio posao da sam prospartao za volanom citavu evropu...
austrija, njemacka, francuska, italija, svedska, norveska... nikad me policija nije zaustavila. nikad. u njemackoj ih jednom vidio na autoputu, projurise jer je bio sudar ispred nas... vazda vinjeta uredno nalijepljena...
al zalijepi ti covjek ovdje etiketu primitivca a nema pojma ni ko si ni sta si...
austrija, njemacka, francuska, italija, svedska, norveska... nikad me policija nije zaustavila. nikad. u njemackoj ih jednom vidio na autoputu, projurise jer je bio sudar ispred nas... vazda vinjeta uredno nalijepljena...
al zalijepi ti covjek ovdje etiketu primitivca a nema pojma ni ko si ni sta si...
- Bakir1
#534 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Jesi probao sa iscupanim dpf om vozati se po umwelt zonama? Vjeruj mi na rijec 
- Ned071
#535 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
bas cu probati slijedeci put kad budem u minhenu
- Bakir1
#536 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Nemoj ni ti biti bukvalac nema skener za prisustvo dpf fap filtera ali zalomi se da bas vade bosnjake na desnu stranu a onda lomatanje rukama nogama...
Mi u austriju fino nigdje policije kadli Zoll sa rotacijama sa AP fino sve sa rukama na obaracu pasose i sve redom....
Eno na cuningu jedan kmeci kako mu za legalizaciju ksenona i felgi treba hiljadu ojra u austriji
Mi u austriju fino nigdje policije kadli Zoll sa rotacijama sa AP fino sve sa rukama na obaracu pasose i sve redom....
Eno na cuningu jedan kmeci kako mu za legalizaciju ksenona i felgi treba hiljadu ojra u austriji
- commendatore
#537 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
sto dzaba pricas kad bosnjo bolje zna.... ha jaBakir1 wrote:Nemoj ni ti biti bukvalac nema skener za prisustvo dpf fap filtera ali zalomi se da bas vade bosnjake na desnu stranu a onda lomatanje rukama nogama...
- Bakir1
#538 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Mozel se s kilom bijelog uci u AT moze vjerovatno ali koliko puta 
- commendatore
#539 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
ja pokušo 10 kila vanile kazu jesi smijesan jeftinije kod nas ha jaBakir1 wrote:Mozel se s kilom bijelog uci u AT moze vjerovatno ali koliko puta
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#540 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
To nas čovjek na tecnom njemačkom objašnjava kako je vas cijeli svijet protiv nasBakir1 wrote:Nemoj ni ti biti bukvalac nema skener za prisustvo dpf fap filtera ali zalomi se da bas vade bosnjake na desnu stranu a onda lomatanje rukama nogama...
- Bakir1
#541 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Nemam skrivenih motiva zaista i ne obracam se s visoka na temu cupanja filtera egrova i svega sto neko smatra viskom ali neko negdje stvarno moze na osnovu parametara motora utvrditi prisustvo ili odsustvo istih...
Prosjecan svabo nema problema s dpf filterom i u skladu s time nema potrebe cupati ga van.
Prosjecan svabo nema problema s dpf filterom i u skladu s time nema potrebe cupati ga van.
-
axe22
#542 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Nedavno su mi poznanika skinuti u Austriji, eko policija.
Test na licu mjesta i utvrde da nema ni dpf-a ni katalizatora, preko 1000 eura kazne, vozilo na labudicu (oko 500 eura prevoz) i na granicu nazad.
A citam isto po hrvatskim forumima da kruze informacije kako Hrvatska nabavlja 6 specijalni kamiona za tehnicki pregled, gdje ce pregledi biti bas orijentisani na DPF (provejra je li softverski ugasen ako je nekim slucajem neko iscupao dpf ali ostavio kuciste).
Koliko kod njih vozila prodje autoputem isplatit ce im se ulaganje.
Kod mene jos uvijek dpf + erg na 182 000 km, i za sad ne prave probleme.
(dobro redovno se procepi negdje na autoputu da odradi regeneraciju dfp-a)
Test na licu mjesta i utvrde da nema ni dpf-a ni katalizatora, preko 1000 eura kazne, vozilo na labudicu (oko 500 eura prevoz) i na granicu nazad.
A citam isto po hrvatskim forumima da kruze informacije kako Hrvatska nabavlja 6 specijalni kamiona za tehnicki pregled, gdje ce pregledi biti bas orijentisani na DPF (provejra je li softverski ugasen ako je nekim slucajem neko iscupao dpf ali ostavio kuciste).
-
UmaX
#543 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Cuo sam i ja to. Idu okolo i gledaju cadi li gdje koji dizel, posebno ako su bosanske table, jerbo bosanci svi poskidali dpf.
-
axe22
#544 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
UmaX wrote:Cuo sam i ja to. Idu okolo i gledaju cadi li gdje koji dizel, posebno ako su bosanske table, jerbo bosanci svi poskidali dpf.
Ako ti cadi to je vec problem koji nije vezan za DPF. Ukidanjem DPF filtera vozilo nista vise nece caditi.
(ako cadi to je vec problem oko motora, dizne, turbina, lose sagorijevanje itd itd, da dpf utice na crnilo, vecina bi pala na tehnickom)
-
UmaX
#545 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Nije rijec o tome. Ako auto ima DPF, nece cadit bez obzira koliko on cadji proizvodi i gura u DPF.
- Ommadawn
#546 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Kad Bošnjo zajebe sistem, tri dana šenluči.
Kad sistem zajebe Bošnju - Bošnjo 30 godina plače.
Kad sistem zajebe Bošnju - Bošnjo 30 godina plače.
-
axe22
#547 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
UmaX wrote:Nije rijec o tome. Ako auto ima DPF, nece cadit bez obzira koliko on cadji proizvodi i gura u DPF.
Kod mene kad je dizna malo zezala znalo je cadit i pokraj dpf-a.
Ali razlike u ponasanju vozila nakon uklanjanja dpf ima dosta, kao da bas prodise motor.
-
UmaX
#548 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Ne bi trebalo da ista prodje, a i da prodje to su mozda najsitnije cestice, al opet...axe22 wrote:UmaX wrote:Nije rijec o tome. Ako auto ima DPF, nece cadit bez obzira koliko on cadji proizvodi i gura u DPF.
Kod mene kad je dizna malo zezala znalo je cadit i pokraj dpf-a.
Ali razlike u ponasanju vozila nakon uklanjanja dpf ima dosta, kao da bas prodise motor.
-
hladan.preminger
#549 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
To se odnosi na auta reg u RH, a ne na turiste i prolaznike.axe22 wrote:Nedavno su mi poznanika skinuti u Austriji, eko policija.
Bas ce oni u sred sezone, kad je ionako ogromna gužva zaustavljati auta i raditi kontrolu emsije auta. Ne budite smiješni.
-
axe22
#550 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Dovoljno da mi ostane crna fleka na zidu iza auta. hhhUmaX wrote: Ne bi trebalo da ista prodje, a i da prodje to su mozda najsitnije cestice, al opet...
Sta znas kad um se moze DIGNUTI pa da pocnu strance zaustavljati i pregledati.hladan.preminger wrote:
To se odnosi na auta reg u RH, a ne na turiste i prolaznike.
Bas ce oni u sred sezone, kad je ionako ogromna gužva zaustavljati auta i raditi kontrolu emsije auta. Ne budite smiješni.
Kad su u pitanju pare, svasta ce oni uraditi.
(ista je to mraka kao i nasi sa ovim eko testom i ostalim stvarma pri registraciji)