exliberal-ex wrote:de mi nesto objasnite...recimo da je bosnjaka 54% u cijeloj drzavi,sta su dobili time sto ih mozda ima 54%.
politicki nemogu nista jer je ustav tako formulisan da za buduce promjene ustava moraju imat saglasnost I ostala dva naroda koliko god da su ti narodi minorni.
ja mislim da ce sa politicke strane gori podatak biti sto ce se pokazat da vecina bosnjaka zivi u etnicki cistim djelovima gdje su srbi I hrvati misaona imenica, i opet se postavlja pitanje sta su time dobili ?( osim sto su dobili pun k....c sandjaklija)
jedna stvar se ovdje konstantno brka kad se gledaju podatci o popisu a to je da se popis pravi da se zna koliko ljudi zivi, sa cime respolazu, kakvo im je obrazovanje, starosna struktura....popis se radi ekonomskog planiranja, da se dobije socijalna slika ne da se broje krvna zrnca kao sto se broje na ovom forumu.
Bosnjaci sa 54% nisu dobili jos nista. Osim sto ce raspad BiH biti zajebano tesko izvesti.
Kada se ispostavi da je Bosnjaka 54% a uz to jos 6% extra koji jezik recimo smatraju bosanskim i koji su bosanci to je vec 60%. No ni to nece biti cifra sa kojom Bosnjaci bez vecih sila mogu garantovati mir u BiH ukoliko bi se srbija i rh pocele mjesati.
Kada bude Bosnjaka 60% i zajedno sa ostalima bosancima, bosancima i hercegovcima i onima koji svoj jezik nazivaju bosanskim bude bilo
70% to je vec pocetak unitarne drzave na terenu.
Kada svih ovih bude 80% to je de facto unitarna drzava.
Realnoje reci da; sto je vise Bosnjaka i Bosanaca sto je sigurnija BiH. Sto se vise odmicemo od 60% Bosnjaka i Bosanaca; sto je manji angazman MZ koji je potreban da BiH drzi u zivotu.