Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Bosna i Hercegovina će u grupi F završiti na ovom mjestu:

1.
60
15%
2.
280
69%
3.
42
10%
4.
22
5%

Total votes: 404

zecko_kupuz

#526 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by zecko_kupuz »

Od Pjanića mediji (domaći i strani) očekuju da bude mozak ekipe, ali prečesto je znao ostati neprimjećen u igri protiv jačih reprezentacija. Treba se konačno trznuti i početi igrati "drsko", neka opravda reputaciju. Vic ima, ali mu fali još malo voljnog faktora.... i def. podrška u vezi. :D

A nešto kontam, Džeko i Ibišević mogu navlačiti štopere na faul, imamo sjajne izvođače slobodnjaka. Valjala bi nam i ta opcija ako zapne realizacija iz igre. :)
Korisničkoime

#527 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Korisničkoime »

zecko_kupuz wrote:Od Pjanića mediji (domaći i strani) očekuju da bude mozak ekipe, ali prečesto je znao ostati neprimjećen u igri protiv jačih reprezentacija. Treba se konačno trznuti i početi igrati "drsko", neka opravda reputaciju. Vic ima, ali mu fali još malo voljnog faktora.... i def. podrška u vezi. :D

A nešto kontam, Džeko i Ibišević mogu navlačiti štopere na faul, imamo sjajne izvođače slobodnjaka. Valjala bi nam i ta opcija ako zapne realizacija iz igre. :)
Pjaniću treba slobode dokle god bude dijelu tu ulogu mozak ekipe sa Misimovićem neće se vidjeti ni jedan ni drugi nešto posebno. Pjanić sam u sredini je druga priča imali smo i to priliku vidjeti. Drzak je vala i previše to bi trebao ako išta pod hitno da smanji neka njegova dodavanja na prvu, jako i snažno preko velike udaljenosti a po zemlji, kroz šumu nogu ili kao u košarci no look pass su previše rizični pogotovo kad igraš tri tekme bez popravnog.
limeni

#528 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by limeni »

dajte nam brazil, kamerun te irak za prijateljske. moze i jedna s englezima i holandjanima nako formalno.
kad su termini za prijateljske meceve?
elmirčo

#529 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by elmirčo »

limeni wrote:dajte nam brazil, kamerun te irak za prijateljske. moze i jedna s englezima i holandjanima nako formalno.

definitivno se mora odraditi jedna sa nekim top timom, s kojim nismo dosad igrali...italija holandija engleska, pa i rusija sto da ne
salihamidžić 20

#530 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by salihamidžić 20 »

limeni wrote:dajte nam brazil, kamerun te irak za prijateljske. moze i jedna s englezima i holandjanima nako formalno.
Kako piše na Reprezentacija.ba nekad u februaru(nezvanično) i 05.marta(zvanično).
Rob_Atl

#531 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Rob_Atl »

Ma od maja do juna nasi ce odigrati 3 4 utakmice , ja mislim da je ovaj u martu rezervisan za USA, al ko ce im ga znati. Ne mozemo mi birati skim cemo igrati tek tako, ja mislim da cemo odigrati sa kamerunom, brazilom i japanom. Kontam kamerun ce nas pitati zbog hrvata, a dobro i nama dodje, Brazil isto zbog Hrvata e jedino naci neku azijsku zemlju jos. Mada ja nesto pretjerano i nevjerujem u to da moramo odigrati sa africkom zemljom samo zato sto su sa nama u grupi kao da svi igraju isti stil. Al eto ako se mora mislim da ce biti ove 3 reprezentacije.
luckylaka

#532 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by luckylaka »

Rob_Atl wrote:Ma od maja do juna nasi ce odigrati 3 4 utakmice , ja mislim da je ovaj u martu rezervisan za USA, al ko ce im ga znati. Ne mozemo mi birati skim cemo igrati tek tako, ja mislim da cemo odigrati sa kamerunom, brazilom i japanom. Kontam kamerun ce nas pitati zbog hrvata, a dobro i nama dodje, Brazil isto zbog Hrvata e jedino naci neku azijsku zemlju jos. Mada ja nesto pretjerano i nevjerujem u to da moramo odigrati sa africkom zemljom samo zato sto su sa nama u grupi kao da svi igraju isti stil. Al eto ako se mora mislim da ce biti ove 3 reprezentacije.
Ova za Usa je otpala nije jos zvanicno,ali navodno organizatori se boje finansijske propasti jer valjda su ocekivali prepun stadion protiv Argentine a navodno kazu da su gledaoci valjda prezasiceni dolaskom BiH reprezentacije.Daj boze da nije istina premda i sam kontam ako ne misle ovdje odigrati barem 1-2 prijateljske sta ce dolaziti i za jednu :-D
ultima_palabra

#534 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by ultima_palabra »

Mislim da je mart jedini termin za prijateljske do kraja sezone... kad završe prvenstva i evropski kupovi i reprezentacija se okupi, onda možeš odigrati onoliko utakmica koliko možeš dogovoriti, to je obično 3-4.
limeni

#535 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by limeni »

salihamidžić 20 wrote:
Kako piše na Reprezentacija.ba nekad u februaru(nezvanično) i 05.marta(zvanično).
hvala. ma treba se vec uigravati ekipa.
ma ljudi mi mozemo proci ovu grupu ako nam svi igraci budu zdravi, nije nigeria neka strasna ekipa.
zanimljivo je da mnogi kazu da je prednost nigerije nad bih iskustvo, mada je samo eneyama odigrao vise od 50-60 utakmica za njih, dosta su mlada ekipa. kod nas imaju spahic, misimovic, dzeko..
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#536 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by I am Happy »

:)
Stari

#537 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Stari »

Sve je to pozitivno ...mislim opcenito ...trebaju pripreme, trebaju trening (prijateljske?) utakmice - pa normalno ... ali ne treba sad ni tu biti slijepac pa promasiti ono najvaznije...

Sjecam se ...doduse bilo je podavno ...ali na pripreme za mundijal 1982 u spaniji - pripreme su bilo skoro vise od 2 mjeseca ... ma sve ko u jeftinim akcionim filmovima ...15 dana u Deliblatskoj pescari ...15 dana na Kupresu (ili ono bi na Igmanu zaboravih) ...pa 15 dana u Malom Losinju ... ma nema koga nismo tukli u pripremnoj fazi Argentinu , Italiju - ma straha.

I noc prije povijesne utakmice sa reprezentacijom S. Irske ....dva momka iz njihove reprezentacije su proslavljali rodjendan - barem cetverica iz njihove prve postave kazu su im pravila drustvo...oblokali su se hladnim pivom (uopste ih ne krivim zato :D ) i osvjezenje u vreloj mediteranskoj noci potrazili u jednoj od fontana u Zaragosi u gluha doba.

I Sta se desilo sutradan? ... pa ovi decki sto su imali turbo-pripreme su izgledali kao da su oni bili ti koji su proveli noc u nekoj fontani a ovi neodgovorne pivopije su izgledali kao da su oni znoj lili na Igmanu, u Deliblatu u Losinju .... Koji je to blam bio ljudi moji ...ma bozesacuvaj.
Last edited by Stari on 09/12/2013 10:37, edited 1 time in total.
dede merdzane

#538 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by dede merdzane »

Kaze team weakness - <Long range shooting> :(

I da ne znamo zabiti go na pocetku tekme.
stakasa

#539 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by stakasa »

Ja ne mislim da smo puno bolje prosli od recimo Hrvata. Argentina ce nas pobjedit od deset - deset.
Od Irana smo bolji. E sad Nigerija... Eto kazu da su najbolja reprezentacija u Africi. Redovno su u vrhu. Olimpijski prvaci. Uvjek imaju po petoricu totalno neracionalnih koji mogu okrenut utakmicu. Ja uopste nisam zadovoljan zrijebom. Uzdam se u Papeta. Uspio je unjeti mir u i oko reprezentacije a imamo i pobjednicki mentalitet. Ovo prije svega mislim za slucaj da nam Argentina dadne pet sest komada prvu pa da se onda skroz ne sasadimo
Altsa

#540 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Altsa »

sve je u dobroj analizi protivnika i postavljanju prave taktike...to sam pape ne moze da uradi...trebaju mu u ekipi iskusni i kvalitetni ljudi koji ce se angazovati i vrsiti pocjenu ekipa sa kojim igramo na SP...borce i pjevac to svakako nisu...e sad da li ce se to desiti tesko je reci...o fizickoj pripremi ne treba ni trositi rijeci...moramo biti top spremni ako zelimo ista da ucinimo na SP pa sta bude bude i da nas zaobidu povrede...ja sam misljenja da je i sam odlazak na SP veliki uspjeh
zecko_kupuz

#541 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by zecko_kupuz »

dede merdzane wrote:
Kaze team weakness - <Long range shooting> :(

I da ne znamo zabiti go na pocetku tekme.
Jbga, ljudi su sigurno vukli statistiku iz kvalifikacija. Nismo puno golova zabili sa distance, možda Lihtenštajnu koji i Medunjaninov u Latviji. A u zadnje vrijeme smo rijetko zabijali u prvih pola sata, tako da ima smisla ovo. :thumbup:

Jako dobra analiza za promjenu, stalno čitam nekakve površne opise - Argentina ima Messija, BiH ima Džeku, Brazil je domaćin... j'bo to :-) :D
drug_profi

#542 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by drug_profi »

Jedan od najvaznijih golova je zabijen sa distance.
Stari

#543 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Stari »

Kad smo vec kod pripremnih (prijateljskih ?) utakmica ... To bi trebalo biti mudro i lukavo izabran suparnik. Sto-ce-reci ekipa koja je flexibilna - zna promijeniti formaciju i nacin igre - ....mislim, to vecina vas vec zna, Igracemo sa 3 vrlo razlicite ekipe, razlicite na sve moguce i zamislive nacine i fizicki i mentalno i takticki , formacijski (pa mozda i meteroloski) ce to biti 3 vrlo razlicite utakmice.

Dalje, ekipa koja ce nas motivisati i nece dati mjesta nekakvom zabusavajnu na treningu ... nego naprotiv, ekipa protiv koje ce svih 11 zapeti svojski kao da su vec u Riu ...

Ekipa koja naravno nikom nece odati nase slabosti koji bi se eventualno mogle manifestovati na utakmici .... Ekipa koja ne nastupa na FIFA2014 ...ekipa koja je blizu...cisto da troskovi organizacije putovanja i ostala logistika ne budu preveliki...Ekipa koja poznaje sav raskos talenta reprezentacije Argentine ...

SRBIJA naravno.

(Samo jos dvojim ... da li u Banjaluci ili u Novom Pazaru ? )

:D
Lex77

#544 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Lex77 »

Zato ja i mislim da bi trebalo Hajrovića staviti u igru protiv Argentine. Njih je teško nadigrati, treba ići na prekide i padat u zoni šuta.
dinty2

#545 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by dinty2 »

sa argentinom formaciju 4 -5 - 1 ali ne treba im puštati igru,,trebamo što više igrati s loptom.
u prijateljskoj smo im dali loptu,,,samo smo nabijali bezveze,,,nismo se smjeli upustiti u pas igru s njima jer smo trkački limitirani. Zato s ovom petoricom u veznom,,,napraviti neki balans tehničara i trkača i onda se potući s njima na sredini.
Ako se povućemo i pustimo njih da napadaju na bunker, primićemo 5 komada, jer sušić nije navikao našu repku na taj stil igre i pogubili bi se tu. Napasti sa dvije špice isto tako ne možemo,,jer su oni preopasni iz kontra napada. Dakle, naći balans i igrati lopte sa njima, pa šta bude.

begovic
mujdža - vranješ ili bicakcic - spaha - salihovic

hajrović - medunjanin - kolašinac - lulić

pjanić ili misimović

i dzeko
palermo

#546 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by palermo »

dinty2 wrote:sa argentinom formaciju 4 -5 - 1 ali ne treba im puštati igru,,trebamo što više igrati s loptom.
u prijateljskoj smo im dali loptu,,,samo smo nabijali bezveze,,,nismo se smjeli upustiti u pas igru s njima jer smo trkački limitirani. Zato s ovom petoricom u veznom,,,napraviti neki balans tehničara i trkača i onda se potući s njima na sredini.
Ako se povućemo i pustimo njih da napadaju na bunker, primićemo 5 komada, jer sušić nije navikao našu repku na taj stil igre i pogubili bi se tu. Napasti sa dvije špice isto tako ne možemo,,jer su oni preopasni iz kontra napada. Dakle, naći balans i igrati lopte sa njima, pa šta bude.

begovic
mujdža - vranješ ili bicakcic - spaha - salihovic

hajrović - medunjanin - kolašinac - lulić

pjanić ili misimović

i dzeko
Kakav crni bunker, ako bi imali sreće izgubiuli bi 2:0 ako ne bi imali sreće onda 6:1......nemamo mi tim za bunker.
Al, iako mislim da ne treba mijenjati formaciju na koju smo mi naučili, možda bi se protiv Argentine i moglo krenuti samo sa jednom špicom. I to baš sa sastavom koji ti napisa. Jedini problem koji ja tu imam je šta mi dobijamo sa Hajrovićem umjesto Vedom. Defanziva i obaveznost u igri, barem koliko sam ja upratio nije baš odlika Hajrovića. I nisam baš siguran čak i za ovu utakmicu da bi trebali početi sa njim umjesto Vede. Protiv Nigerije i Irana, apsolutno sam i za Vedu i Edina u napadu.

Mislim ipak da će Kolašinac na beka, a Salihović na zadnjeg veznog, barem prema onome što je Sušić govorio (hoću igrača koji zna igrati)
Brkooo

#547 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Brkooo »

palermo wrote:
Kakav crni bunker, ako bi imali sreće izgubiuli bi 2:0 ako ne bi imali sreće onda 6:1......nemamo mi tim za bunker.
Al, iako mislim da ne treba mijenjati formaciju na koju smo mi naučili, možda bi se protiv Argentine i moglo krenuti samo sa jednom špicom. I to baš sa sastavom koji ti napisa. Jedini problem koji ja tu imam je šta mi dobijamo sa Hajrovićem umjesto Vedom. Defanziva i obaveznost u igri, barem koliko sam ja upratio nije baš odlika Hajrovića. I nisam baš siguran čak i za ovu utakmicu da bi trebali početi sa njim umjesto Vede. Protiv Nigerije i Irana, apsolutno sam i za Vedu i Edina u napadu.

Mislim ipak da će Kolašinac na beka, a Salihović na zadnjeg veznog, barem prema onome što je Sušić govorio (hoću igrača koji zna igrati)
:thumbup:

upravo... samo ofanzivno... ! :D
dinty2

#548 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by dinty2 »

Brkooo wrote:
palermo wrote:

:thumbup:

upravo... samo ofanzivno... ! :D
Vedo je u vezi igrač manje - to je igrač koji ne zna npr. igrati lopte. e sad, stavti ga tu da bi obavljao defanzivne zadatke,,pa nije on zadnji vezni jbmu. Hajrović je brži i može trčati ko konj,, jači je u duelu, a odbrambene navike nek mu sušić utuvi u glavešinu. Kolašinac zna igrat lopte ko i salihović, a saha je već navikao na poziciju lijevog beka u repci. Na ovoj poziciji prednjeg veznog..."pravi" Miske bi odigrao duplo bolje od Pjanketa.
AmiĐa_Idriz

#549 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by AmiĐa_Idriz »

SP 1994: u grupi Nigerija i Argentina (1:2)
SP 2002: u grupi Nigerija i Argentina (0:1)
SP 2010: u grupi Nigerija i Argentina (0:1)
SP 2014: u grupi Nigerija i Argentina (-:-)
roboth

#550 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by roboth »

Budemo li protiv Argentine igrali sa dva napadaca najebacemo, dovoljno je pogledati kakve su golove davali u kvalifikacijama za SP i sve se samo kaze.
Post Reply