Zlatna lopta

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kome bi dali glas na izboru?

Cristiano Ronaldo
69
45%
Franck Ribery
26
17%
Lionel Messi
34
22%
Zlatan Ibrahimović
24
16%

Total votes: 153

DonVitoN

#526 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

Ribery osuo paljbu po FIFA-i: Ovo je politička odluka
:roll: :lol:
Ovaj nastavlja.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/ribery- ... uka/122838

Dok ga ceka sudjenje... :-)

http://www.klix.ba/sport/nogomet/pocinj ... /140120003
Partijaner

#527 Re: Zlatna lopta

Post by Partijaner »

Jesi se ti uhvatio covjeka, ko da ti duguje para.
Normalno da ce osuti paljbu, zavrsio kao treci iza Messija, i nemoj mi samo reci da je zasluzeno iza njega kad nije.
Logovan

#528 Re: Zlatna lopta

Post by Logovan »

Partijaner wrote:Jesi se ti uhvatio covjeka, ko da ti duguje para.
Normalno da ce osuti paljbu, zavrsio kao treci iza Messija, i nemoj mi samo reci da je zasluzeno iza njega kad nije.
Samo što on nenormalno osipa paljbu, svaki drugi dan ima nešto za reći. :lol: Neka konačno ohladi malo.
Partijaner

#529 Re: Zlatna lopta

Post by Partijaner »

A Ronaldo miran bio dok je Messi osvajao, kako da ne. :-D
Logovan

#530 Re: Zlatna lopta

Post by Logovan »

A ja ne znam što njega spominješ. :-) I Ronaldo je bio ovakav ali ja pričam o Riberyju, ne o Ronaldu, Messiju, Ibrahimoviću, itd.
DonVitoN

#531 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

Logovan wrote:
Partijaner wrote:Jesi se ti uhvatio covjeka, ko da ti duguje para.
Samo što on nenormalno osipa paljbu, svaki drugi dan ima nešto za reći. :lol: Neka konačno ohladi malo.
Tako je.. :lol:
omega369

#532 Re: Zlatna lopta

Post by omega369 »

ma ova zlatna lopta postala sprdacina kao i eurosong. frajer osvoji 5 trofeja i dobije krompir, a lik koji nista nije osvojio nego postigao 69 golova - sto je 30 manje od nekakvog rekorda ako cemo mak na konac - dobije titulu. Valjda za takve 'strijelce' ima neka druga nagrada. :jbt:
DonVitoN

#533 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

omega369 wrote:ma ova zlatna lopta postala sprdacina kao i eurosong. frajer osvoji 5 trofeja i dobije krompir, a lik koji nista nije osvojio nego postigao 69 golova - sto je 30 manje od nekakvog rekorda ako cemo mak na konac - dobije titulu. Valjda za takve 'strijelce' ima neka druga nagrada. :jbt:
Ma nema Riberi sta da kmeci recimo sta bih Raul tokom karijere klepio toliko trofeja, recimo sezona 99/00 toliko golova najbolji strijelac LP i La Lige pa gol u finalu LP ili isto najbolji strijelac LP i La Lige sezona 00/01 (ovu godinu barem nije bio prvak Europe) pa Figo 99/00 pa Owen 00/01 (?) jos tad nije bio ovakav sistem glasanja pa su ovi izabrani, politicki ? Pa trofeji Cavija, Inieste takodjer pa nista..
Riberi :roll: sve ostalo je historija.
omega369

#534 Re: Zlatna lopta

Post by omega369 »

pa raul je tih godina dobijao nagrade za najboljeg strijelca. Ipak, raul nije bio ni blizu najbolji igrac. U njegovo vrijeme tu su bili rud i pipo pa nijedan nije dobio zlatnu loptu kao ni on. zlatna lopta s euvijek dodjeljivala za najbolje igrace-kreatore a ove godine je riberi odveo svojim igrama svoj tim do 5 trofeja i to 5 najjacih trofeja. ako nista onda zbog tih 5 trofeja, pa nije sala... mislim, svaka cast ronaldu, odlican je igrac, prefinjenija vrsta zlatana ali daleko od toga da je bio najbolji. U cemu je bio najbolji? ja nikako ne mogu da skontam, friz, zenska...?!
Partijaner

#535 Re: Zlatna lopta

Post by Partijaner »

Dao je vise golova eto sta je presudilo, nista vise, ali nmg shvatiti da je cak 3 zavrsio iza Messija.
DonVitoN

#536 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

omega369 wrote:pa raul je tih godina dobijao nagrade za najboljeg strijelca. Ipak, raul nije bio ni blizu najbolji igrac. U njegovo vrijeme tu su bili rud i pipo pa nijedan nije dobio zlatnu loptu kao ni on. zlatna lopta s euvijek dodjeljivala za najbolje igrace-kreatore a ove godine je riberi odveo svojim igrama svoj tim do 5 trofeja i to 5 najjacih trofeja. ako nista onda zbog tih 5 trofeja, pa nije sala... mislim, svaka cast ronaldu, odlican je igrac, prefinjenija vrsta zlatana ali daleko od toga da je bio najbolji. U cemu je bio najbolji? ja nikako ne mogu da skontam
Ma ne bitan je Raul bola najbolji strijalac LP, La Lige prvak Europe itd.. bolji su Pipo i Rud bili :-) kakav Raul ne bitno onako spomenu ga.

Da Riberi je blizu najboljeg igraca :? a zlatna lopta ide za bukvalno timski tim godine pa gdje on uopste nije bio najbolji i sta kazes Riberi svojim igrama odveo svoj tim do 5 trofeja i to 5 najjacih trofeja.. :roll: :lol: sta je to Riberi bio bolji od Robbena i Mullera, Švajnija.. Usput Riberi bi se igrao sa Ukr. u barazu da je lav takav.. a u dvije tekme se nije vidio.
Last edited by DonVitoN on 20/01/2014 22:55, edited 2 times in total.
omega369

#537 Re: Zlatna lopta

Post by omega369 »

@partijaner

pa to je taj paradox. znaci ipak je samo bolji strijelac. da je postigao 120 golova, prestigao messijev rekord ne bih rijec rekao ali ovako bas ofirno pokopase covjeka sa 5 trofeja. naravno da je politika :cry:
Last edited by omega369 on 20/01/2014 22:57, edited 1 time in total.
omega369

#538 Re: Zlatna lopta

Post by omega369 »

DonVitoN wrote: Ma ne bitan je Raul bola najbolji strijalac LP, La Lige prvak Europe itd.. bolji su Pipo i Rud bili :-) kakav Raul ne bitno onako spomenu ga.

Da Riberi je blizu najboljeg igraca :? a zlatna lopta ide za bukvalno timski tim godine pa gdje on uopste nije bio najbolji i sta kazes Riberi svojim igrama odveo svoj tim do 5 trofeja i to 5 najjacih trofeja.. :roll: :lol: sta je to Riberi bio bolji od Robbena i Mullera, Švajnija..
Djete drago ne izvrci moje rijeci. Naravno da je ne bitan kad su u tom trenutku bili bolji ograci od njega. A to je li bolji riberi ili svajni ili miler misljenje su dali mnogo pametniji i strucniji i od mene i od tebe.
DonVitoN

#539 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

omega369 wrote:pa to je taj paradox. znaci ipak je samo bolji strijelac. da je postigao 120 golova, prestigao messijev rekord ne bih rijec rekao ali ovako bas ofirno pokopase covjeka sa 5 trofeja. naravno da je politika :cry:
Pa jeli se igra u golove ? o kako on kaze da mu vjera brani da igra sam indv. :lol:
Sta sa Mesijem.. kakve to veze ima sa godinom 2013 godinu tj. Ronaldom koji je imao odlicnu ind. sezonu.
Pa ova druga polovica godine od aug. evo LP Ronaldo srusio rekorde po pitanju golova u grupnoj fazi LP pa tako srusio rekord Mesija, Raula (ovaj ne bitan bolji su Pipo i Rud), prvi je str. La Lige.
Djete drago ne izvrci moje rijeci. Naravno da je ne bitan kad su u tom trenutku bili bolji ograci od njega. A to je li bolji riberi ili svajni ili miler misljenje su dali mnogo pametniji i strucniji i od mene i od tebe.
Djete ko izv. pa sam kazes da je Raul ne bitan.. totalno ne bitan zato sto je Real osvj. dok Riberi je bitan, najbolji ostali su daleko slabiji :roll: sam sebi sjeces..
Da Raul je ne bitan jer nije cvilio, kmecio jer najbolji je bio Owen 2001 (trofej Uefa Kup, daleko od najboljeg strj. PL i prvaka PL) a dok Figo 2000 samo La Liga bomba je bila tad najskuplji transfer u Real pa tako i Balon.. ha ya :-)
Pametan popusta.
Last edited by DonVitoN on 20/01/2014 23:10, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#540 Re: Zlatna lopta

Post by MOSALJOZE »

Inače Ronaldo nije kmečio sve ove godine
DonVitoN

#541 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

MOSALJOZE wrote:Inače Ronaldo nije kmečio sve ove godine
Ronaldo nije bitan jer ga ovaj u cetri dana prokucao.
Nije navikao da bude u Top 3.
Partijaner

#542 Re: Zlatna lopta

Post by Partijaner »

DonVitoN wrote:
Je li zasluzio da bude iza Messija ?
DonVitoN

#543 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

Partijaner wrote:
DonVitoN wrote:
Je li zasluzio da bude iza Messija ?
Ne.
Cak je Robben zasluzio da bude u Top 3 ali tako je kako je Messi da godinu dana nije igrao dobio bi vise glasova od Robbena od tzv. kvazi kapitena, selektora tj. rep. i medija njihovi..
Ove godine zasluzeno a za dlaku lakrdija da opali tj. i dalje smijesno glasanje jer lakrdija je napravljena u predhodne cetri godine i kao sto rekoh za dlaku opet lakrdija..
Crvena Tifoza

#544 Re: Zlatna lopta

Post by Crvena Tifoza »

Sad je i Robben kandidat za Zlatnu loptu i to ispred Messia? :lol:
Dzaba Kristini Zlatna lopta kad i dalje gleda u ledja velikom Messiu. 8-)

Zaboravio si Hamsika spomenut. :roll:
DonVitoN

#545 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

Naravno da je Robben bolji od Mesija cak i od Riberija.
Pa nisu ga toliko napumpali da gleda velika ledja Mesija.
Madrid

#546 Re: Zlatna lopta

Post by Madrid »

Pa Robben se bas fino igrao sa Barcom ako me sjecanje dobro sluzi?
Ono bas ih prekucao :D
Ribery je trebao biti u top 2, a Robben top 3, ali eto...
Da se razumijemo, Riberry i Roben u vrhunskoj formi nisu igraci kao Messi u nekom osrednjem izdanju, ali gleda se 1 godina, a u prosloj godini su ova 2 razvaljivala dok je Messi imao problema sa povredama, a i kad je igrao, protiv ozbiljnih ekipa nije bio na onom svom prepoznatljivom nivou.
LSD

#547 Re: Zlatna lopta

Post by LSD »

Dakle, kad Messi uzima nagrade tad je lakrdija, a kad istu tu nagradu uzme Ronaldo bez ikakvog trofeja ispred covjeka koji je osvojio sve živo, e onda je "za dlaku lakrdija" :pisnuo: nenadjebivo
Crvena Tifoza

#548 Re: Zlatna lopta

Post by Crvena Tifoza »

Čekaj malo, ono je C.R. prekucao sve moguće protivnike prošle godine kao npr. Dortmund, Atletiko u finalu itd, itd. :lol:
Sa reprezentacijom igra treći uzasotpni baraž. :roll:

Treba ovu temu pod ključ. Ovi simpatizeri kluba gdje vlada velika suša trofeja se raduju zlatnoj lopti kao da su dobili Ligu Prvaka, a da ne spominjem La Ligu - tamo su u vječitom minusu od osmog mjeseca 2012 godine. :D
MyTao

#549 Re: Zlatna lopta

Post by MyTao »

Madrid wrote:Pa Robben se bas fino igrao sa Barcom ako me sjecanje dobro sluzi?
Da se razumijemo, Riberry i Roben u vrhunskoj formi nisu igraci kao Messi u nekom osrednjem izdanju, ali gleda se 1 godina, a u prosloj godini su ova 2 razvaljivala dok je Messi imao problema sa povredama, a i kad je igrao, protiv ozbiljnih ekipa nije bio na onom svom prepoznatljivom nivou.
Znaci Ronaldo prvi, Ribery drugi, Robben treci? :lol: :lol:

Ako su ovi igrali i razvaljivali zasto je Ronaldo ispred njih? Messi je bar ima La Ligu... Postigao vise golova neko Robben i Ribery zajedno. Po cemu je Ronaldo prvi? Ako vec ides po tome ko je razvaljivao?

E svakakvih likova ima i na ovom forumu jbt... :-)
Madrid

#550 Re: Zlatna lopta

Post by Madrid »

MyTao wrote:
Madrid wrote:Pa Robben se bas fino igrao sa Barcom ako me sjecanje dobro sluzi?
Znaci Ronaldo prvi, Ribery drugi, Robben treci? :lol: :lol:

Ako su ovi igrali i razvaljivali zasto je Ronaldo ispred njih? Messi je bar ima La Ligu... Postigao vise golova neko Robben i Ribery zajedno. Po cemu je Ronaldo prvi? Ako vec ides po tome ko je razvaljivao?

E svakakvih likova ima i na ovom forumu jbt... :-)
Eto da ti povecam, pa ti vidi gdje to iskljucuje da je Ribery trebao dobit zlatnu loptu ;-)
Ronaldo je imao odlicnu sezonu kad se sve uzme u obzir, u Realu je vec u januaru bio raspad sistema, ako nema timskog duha, nema ni trofeja...
Covjek je zabijao svima, nije birao samo ove manje da se iskali, primali su i Barcelona, BvB, United i mnogi drugi, i to vise puta .
Ribery je sa druge strane sve osvojio, ali Bayern je toliko dobro igrao da covjek ne zna koga bi izdvojio između 4-5 igraca, druga stvar je sto su oni planski izdvojili Riberya.
Post Reply