dobar osjecaj wrote:Moze i bjesnilo
Nisam se naspavala i ugledah prvo ovu temu pa me podsjeti na to sto sam jucer gledala.
Inace, u toj emisiji svi ti sto meni ne izgledaju kao parovi su bili zestoki protivnici veza na daljinu pa ne znam da li su mi zbog toga manje djelovali kao parovi ili stvarno djeluju nekako neprikladno skupa
Inace, svaki muskarac koji je na pitanje "kakvi su vam planovi za dalje" dao neki besmislen, neodredjen odgovor mi nije materijal za vezu uopste a ne za tu komplikovanu vezu na daljinu. Muskarac kad zna sta hoce pun je planova, ideja i zelja za sto brzim rjesenjima kako da sto prije budu trajno skupa.
Malo pregrubo i previse generalizovano. I do zla boga sebicno. Da li je tebi citav zivot isplaniran na taj nacin? Da li te uhvati panika ako nemas razradjen prokol za sutra? Padas li u nesvijest kada se desi nesto nepredvidjeno? Ili ocekujes od drugog (muskarca) da ti isplanira zivot mjesto tebe?
Ne mislim, nego tvrdim, da si sa takvim stavom jako hladna i iskalkulisana osoba.
Ili zivot vidis ruzicastim bojama ali zivot ne trpi takva planiranja koja ti spominjes, pogotovo ne ovaj nas ovde, u ovakvim uslovima.
I jos da te pitam, sta ti sa svoje strane, od sebe, nudis kao rjesenje da sto prije budete trajno skupa? Je li mislis da je dovoljno da ga cekas rasirenih nogu? Ili mozda mozes zajedno sa svojim muskarcem planirati buducnost? Mozda mozes, malo za promjenu, i ti preuzeti odgovornost a ne ici linijom najmanjeg otpora i krivicu za neuspjeh prebacivati na drugog. Ili jos gore, iza gomile optuzbi na tudju adresu sakrivati vlastitu nemoc i nesposobnost da se nosis sa izazovima zajednickog zivota a pogotovo ne sa necim kao sto je veza na daljinu i razdvojenost sto zahtijeva odredjene zrtve i odricanja. Nesto na sta, ti sa takvim stavom, nisi spremna jer obicno trazis najbrze i najlakse rjesenje koje tebi odgovara a tvoja zrtva i tvoje odricanje to najcesce nije.
Shvati ovo kako hoces, ali ja zene sa tvojim stavom zaobilazim u sirokom luku jer vama nije bitan partner nego ono sto vam partner moze pruziti, i jer muskarca mijenjate ako, i kad, prestane ispunjavati vasa sebicna ocekivanja.
Mada priznajem umijete se dobro zakamuflirati i upakovati da vas je tesko prepoznati.