Nase vlasti nisu u stanju da narave nista, ne samo funkcionalan nacin naplate rtv takse. NIsta osim licnog bogacenja.didzej1602 wrote:Na kraju, problem uopće nije u postojanju rtv takse kao takve nego u činjenici da naše nesretne vlasti nisu u stanju da naprave funkcionalan sistem naplate, odnosno u nepostojanju političke želje i volje da isti naprave. Da to postoji, mi uopće ne bi raspravljali da li ti hoćeš ili nećeš taksu platiti i da li istu smatraš opravdanom ili ne, nego bi dobijao svaki mjesec uplatnicu i kud koji mili moji.
RTV taksa
Moderator: _BataZiv_0809
- Rugafet
#526 Re: RTV taksa
-
lijepa u dusi
#527 Re: RTV taksa
Ok, nemam televizor, to je monitor. Sta dalje?Korisnikk wrote:Ne postoji. RTV taksa je porez što imaš televizor a ne porez na način na koji se korsti televizor. Imaš televizor -> obavezna si plaćati.lijepa u dusi wrote:Nisam citala temu od pocetka, pa sam mozda i fulila odgovor, valjda ce se naci neko kome nije mrsko ponovo pisati. Ako nemam TV u kuci, tj. isti mi sluzi iskljucivo kao monitor, sto je lahko dokazivo, postoji li nesto tipa komisije i sl. da izadje na teren i oslobodi me placanja takse? Nije u pitanju 7 i po marki vec princip. Ionako za jednosoban stan i dvije osobe koje nikad nisu u stanu placam struju 70 KM, pokradose bogaoca.
-
corei3
#528 Re: RTV taksa
Jedna kuća, dva brojila i dođoše dvije takse. Sad se ja moram peglati sa njima umjesto da su oni to sredili na neki način
-
smartXL
#529 Re: RTV taksa
Kad si kupila uredjaj, jel ti pise monitor ili tv aparat? Taksa se placa za posjedovanje radija ili tv prijemnika. Ti u kuci imas tv prijemnik, a za sta ga koristis, to je druga stvar.lijepa u dusi wrote:
Ok, nemam televizor, to je monitor. Sta dalje?
Ako su u pitanju dva brojila, onda se radi o dva domacinstva u okviru jedne stambene jedinice, zato i dolaze dvije takse. Ko zivi u tom drugom domacinstvu?corei3 wrote:Jedna kuća, dva brojila i dođoše dvije takse. Sad se ja moram peglati sa njima umjesto da su oni to sredili na neki način
-
lijepa u dusi
#530 Re: RTV taksa
Ako ga izbacim iz kuce, kako mogu dokazati da ga nemam?smartXL wrote:Kad si kupila uredjaj, jel ti pise monitor ili tv aparat? Taksa se placa za posjedovanje radija ili tv prijemnika. Ti u kuci imas tv prijemnik, a za sta ga koristis, to je druga stvarlijepa u dusi wrote:
Ok, nemam televizor, to je monitor. Sta dalje?
-
smartXL
#531 Re: RTV taksa
Imas obrazac za odjavu. Dodju, provjere...Ako te uhvate u lazi, ide prekrsajni naloglijepa u dusi wrote:Ako ga izbacim iz kuce, kako mogu dokazati da ga nemam?
-
lijepa u dusi
#532 Re: RTV taksa
To me interesovalo, hvalasmartXL wrote:Imas obrazac za odjavu. Dodju, provjere...Ako te uhvate u lazi, ide prekrsajni naloglijepa u dusi wrote:Ako ga izbacim iz kuce, kako mogu dokazati da ga nemam?
-
dosada_ziva
#533 Re: RTV taksa
gdje da nadjem taj obrazaclijepa u dusi wrote:To me interesovalo, hvalasmartXL wrote:Imas obrazac za odjavu. Dodju, provjere...Ako te uhvate u lazi, ide prekrsajni naloglijepa u dusi wrote:Ako ga izbacim iz kuce, kako mogu dokazati da ga nemam?
-
boshniak
#534 Re: RTV taksa
Ma nađu oni način, reći će jel imaš internet, ako imaš to znači da imaš mogućnost slušati radio putem interneta, maheri su to kad treba isisat pare od naroda.lijepa u dusi wrote:Ok, nemam televizor, to je monitor. Sta dalje?Korisnikk wrote:Ne postoji. RTV taksa je porez što imaš televizor a ne porez na način na koji se korsti televizor. Imaš televizor -> obavezna si plaćati.lijepa u dusi wrote:Nisam citala temu od pocetka, pa sam mozda i fulila odgovor, valjda ce se naci neko kome nije mrsko ponovo pisati. Ako nemam TV u kuci, tj. isti mi sluzi iskljucivo kao monitor, sto je lahko dokazivo, postoji li nesto tipa komisije i sl. da izadje na teren i oslobodi me placanja takse? Nije u pitanju 7 i po marki vec princip. Ionako za jednosoban stan i dvije osobe koje nikad nisu u stanu placam struju 70 KM, pokradose bogaoca.
Sreća pa je i zastarjelost ove naknade 1 godina tako da ne stignu ni utužiti sve na vrijeme pa te ne mogu sudski ni goniti, ako nemas bas srece.
-
lijepa u dusi
#535 Re: RTV taksa
Kako sam shvatila nije problem u pristupu vec u (ne)posjedovanju aparata. Malo samo kasne, s obzirom da neke kanale mogu gledati online, a radio slusati s mobitela, pod pretpostavkom da imam kad.
Da se hoce ugasit vise i oni i gras mater im spomenem svima, ili nek ih iz govana cupaju oni sto su ih i uvalili.
Da se hoce ugasit vise i oni i gras mater im spomenem svima, ili nek ih iz govana cupaju oni sto su ih i uvalili.
- kica
#536 Re: RTV taksa
Da hoce biti kao u Hrvatskoj 10 EUR, a ko ne placa odmah izvrsenje, dodje ti 200 EUR da platis.
A da super unaprijede sistem
A da super unaprijede sistem
- Maraschino
#537 Re: RTV taksa
Racuni dolaze na ime i prezime preko jmb, dva racuna na isto ime ne mogu bez obzira ko gdje zivio.smartXL wrote:Imas obrazac za odjavu. Dodju, provjere...Ako te uhvate u lazi, ide prekrsajni naloglijepa u dusi wrote:Ako ga izbacim iz kuce, kako mogu dokazati da ga nemam?
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#539 Re: RTV taksa
smartXL wrote:Imas obrazac za odjavu. Dodju, provjere...Ako te uhvate u lazi, ide prekrsajni naloglijepa u dusi wrote:Ako ga izbacim iz kuce, kako mogu dokazati da ga nemam?
ko piše prek. nalog?
-
kakavdanakneiskustvu
#540 Re: RTV taksa
Sepultura wrote:Na uplatnim mjestima elektroprivrede odbijaju naplatu računa za struju ako se ne plati i tv taksa, kažu naređeno im da tako rade.
uzmes njihovu uplatnicu i platius struje koliko hoces,to se moglo i do sada
-
kakavdanakneiskustvu
#541 Re: RTV taksa
Sepultura wrote:Vidiš šta sam napisao, odbijaju bilo kakvu uplatu sem preko računa elektrodistribucije.kakavdanakneiskustvu wrote:Sepultura wrote:Na uplatnim mjestima elektroprivrede odbijaju naplatu računa za struju ako se ne plati i tv taksa, kažu naređeno im da tako rade.
ajd ok,nesto ne vjerujem bas u to
- starii
#542 Re: RTV taksa
="kakavdanakneiskustvu"]
uplati u banci...danas sretnem komsiju bio u opstinu uzeo papir za izjavu da ne posjeduje tv aparatSepultura wrote:Vidiš šta sam napisao, odbijaju bilo kakvu uplatu sem preko računa elektrodistribucije.kakavdanakneiskustvu wrote:Sepultura wrote:Na uplatnim mjestima elektroprivrede odbijaju naplatu računa za struju ako se ne plati i tv taksa, kažu naređeno im da tako rade.
ajd ok,nesto ne vjerujem bas u to
- notsure
#543 Re: RTV taksa
E-banking ili uplatnica u banci.Sepultura wrote:Vidiš šta sam napisao, odbijaju bilo kakvu uplatu sem preko računa elektrodistribucije.kakavdanakneiskustvu wrote:Sepultura wrote:Na uplatnim mjestima elektroprivrede odbijaju naplatu računa za struju ako se ne plati i tv taksa, kažu naređeno im da tako rade.
Doduše naplate proviziju, pa izaberi račun elektroprivrede u tvojoj banci, da provizija bude manja:
Raiffeisen: 1610550003220238
Vakufska: 1607010000005932
Unicredit: 3389002208094527
(Ipak provjeri ove brojeve, mislim da svaka elektrodistribucija ima svoje račune u raznim bankama)
-
gidra
#544 Re: RTV taksa
Laž.Sepultura wrote:Vidiš šta sam napisao, odbijaju bilo kakvu uplatu sem preko računa elektrodistribucije.kakavdanakneiskustvu wrote:Sepultura wrote:Na uplatnim mjestima elektroprivrede odbijaju naplatu računa za struju ako se ne plati i tv taksa, kažu naređeno im da tako rade.
Evo prije tri sata platio račun na Socijalnom.
Još mi onaj momak popunio uplatnicu uz moju moblu i ostao u pretplati 3 KM.
- Maraschino
#545 Re: RTV taksa
A kako ce dijaspora placati?Sepultura wrote:Vidi ovoga, ja išao da platim struju i vratili ne samo mene već sve koji nisu htjeli da plate tv taksu, poslovnica elektroditribucije u cernici Mostar.gidra wrote: Laž.
Evo prije tri sata platio račun na Socijalnom.
Još mi onaj momak popunio uplatnicu uz moju moblu i ostao u pretplati 3 KM.
Uvjek je bilo avansno koliko hoces.
Ako ti racun dodje 27,50KM i ti platis 20,00KM ostalo ti ne racuna da nisi platio taksu nego ''neisporucenu el.energiju'' i ide dug sa narednim racunom.(pogledati onu uplatnicu stranica prije).
- starii
- Rugafet
#547 Re: RTV taksa
To se trazi 
Samo nije mi jasno zasto se ovo objavljuje kao nekakva ne znam ti ja kakva vijest.
Samo nije mi jasno zasto se ovo objavljuje kao nekakva ne znam ti ja kakva vijest.
- escobar__
#548 Re: RTV taksa
Minvajl u tzv. Herceg-Bosni i RS-u ni dalje nema tog harača. Plaćat će glupi Bošnjaci.
Al' u kurcu...
Al' u kurcu...
-
kakavdanakneiskustvu
#549 Re: RTV taksa
cini mi se da se to u RS prilicno naplacuje
- escobar__
#550 Re: RTV taksa
Kakav je model naplate?