Stratford se nece sloziti sa tobom. Mislim da je stanford ipak malo realniji analizator od tebe, srbina iz sumske.luka0 wrote:hahahhaha amerika treba tursku,a ne turska ameriku,,jel ti ovde pricas viceve,,,,,kakva bolan turska ja mislim da ni turci ne znaju da su tolika sila jel bi im ti mogao javiti kolika su turci sila...da se razumijemo turska je vojna sila za male balkanske zemlje,ali opet im ne moze mnogo naskoditi jel i ne granici sa nama,mislim ne moze nas napasti...ali turska je za velike sile macij kasalj kad kazem velike sile mislim na ameriku,rusiju,veliku britaniju,kinu,i td..jijamezin wrote:Nece jer Amerika treba Tursku a ne obrnuto. Turska sutra moze da se okrene kini i cao djaci. Ima od Turske do Kine sve Turkofonske zemlje a i Rusija je tu. Turci mogu da rade sta hoce; jer im je takva kljucna pozicija u svijetu. To su vrata evrope defacto.Bodkin wrote:pustice ih ameri niz vodu ako se turci previse budu kurcili. a i ovo mi je smijesno.eto kao ameri nisu znali..
Njega ovdje na zapadu uvuijek u vijstima i dnevnicima pitaju za misljenje kada se radi o geopolitickim pitanjima:
Eto ti sta direktor Stratforda kaze o Turskoj vojnoj sili. Da je u evropi vodeca vojna sila zajedno sa Velikom Britanijom od svih NATO zemalja. Eto poslusaj ove izjave; napisana je i knjiga cak "the next 100 years" po kojoj Stratford vidi Tursku kao jednu od 4 velikih sila na svijetu.
Za tvoju informaciju. Turska ima:
250 f16 orbenih aviona sa israelskom modernizacijom
53 rf-4 sa Israelskom moernizacijom
250 NF5 i Northrop
Sto znaci ukupno 550 modrnih aviona. Italija ima samo 200 modernih lovaca, eurofightera, koja cak i nisu modernizovana. Znaci u evropi su Velika Britanija i Turska sto se tice zracnih snaga poprilicno dominantne. To nekazem ja vec stanford. A evo ti ovdje lista Turskih aviona:
http://www.hvkk.tsk.tr/EN/EnvanterdekiUcaklar.aspx?ID=7