bio dijete,kao da je sinoc bilo,u razredu su svi o tome pricali,na ulicama neka posebna atmosfera,kisa je padalafatamorgana wrote:Jesil' ti bio na dženazi il' si već bio u Šveckoj?theTruePath wrote:Jednostavno dzenaza govori sve,ovu dzenazu Sarajevo nikome nije dalo prije i nikada vise nece dati:
http://www.youtube.com/watch?v=PpWcvKKGmuw
Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
-
theTruePath
#526 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
- fatamorgana
#527 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Jel u Šveckoj?theTruePath wrote:
bio dijete,kao da je sinoc bilo,u razredu su svi o tome pricali,na ulicama neka posebna atmosfera,kisa je padalafatamorgana wrote:Jesil' ti bio na dženazi il' si već bio u Šveckoj?theTruePath wrote:Jednostavno dzenaza govori sve,ovu dzenazu Sarajevo nikome nije dalo prije i nikada vise nece dati:
- Paranoid
#528 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Govoriti i pisati o Aliji je jako nezahvalno, pogotovo u ovom vremenu u kojem u forum uskaču iščašeni mozgovi iz "Darkvuda" ili ovih koji su se na brzinu registrovali kako bi njihov izliv sekreta izašao na vidjelo. Danas kada se pljuje po svemu što predstavlja odbranu od ideologija čiji je cilj bio zatiranje svega što predstavlja Bosnu i Hercegovinu.
Danas kada se na vijest o pljački u trgovini, kladionici, zlatari...napiše komentar "svaka čast" ili kada se aplaudira na nadjeni "karcinom"...
Šta reći osim "super je sve", super je što nemate za kifle, super je što vam najbliži obolijevaju, super je što vam tv pink nudi toliko kanala i što je "Farma" svakodnevno na reportoaru...
Crknite lagano, a ja...ja ne bih...hvala..odoh radit!
Danas kada se na vijest o pljački u trgovini, kladionici, zlatari...napiše komentar "svaka čast" ili kada se aplaudira na nadjeni "karcinom"...
Šta reći osim "super je sve", super je što nemate za kifle, super je što vam najbliži obolijevaju, super je što vam tv pink nudi toliko kanala i što je "Farma" svakodnevno na reportoaru...
-
Sequoia
#529 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
madner wrote:Znaci drzavnicima dolazi narod, a lopovima drugi drzavnici.
- fatamorgana
#530 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Morel' kifla?Paranoid wrote:Govoriti i pisati o Aliji je jako nezahvalno, pogotovo u ovom vremenu u kojem u forum uskaču iščašeni mozgovi iz "Darkvuda" ili ovih koji su se na brzinu registrovali kako bi njihov izliv sekreta izašao na vidjelo. Danas kada se pljuje po svemu što predstavlja odbranu od ideologija čiji je cilj bio zatiranje svega što predstavlja Bosnu i Hercegovinu.
-
theTruePath
#531 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Sarajevo,osnovna skola ,kojoj ime necu spominjati
-
Sequoia
#532 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Za ovo zahvali SDA i njihovim presjednicima od A do S i B malo se gubis a sa za ovo zahvali IVZ takodje kao mendzeru SDAParanoid wrote:Govoriti i pisati o Aliji je jako nezahvalno, pogotovo u ovom vremenu u kojem u forum uskaču iščašeni mozgovi iz "Darkvuda" ili ovih koji su se na brzinu registrovali kako bi njihov izliv sekreta izašao na vidjelo. Danas kada se pljuje po svemu što predstavlja odbranu od ideologija čiji je cilj bio zatiranje svega što predstavlja Bosnu i Hercegovinu...Danas kada se na vijest o pljački u trgovini, kladionici, zlatari...napiše komentar "svaka čast" ili kada se aplaudira na nadjeni "karcinom"...
Šta reći osim "super je sve", super je što nemate za kifle, super je što vam najbliži obolijevaju, super je što vam tv pink nudi toliko kanala i što je "Farma" svakodnevno na reportoaru.
-
Sequoia
#533 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Ovo se Srbin ili Hrvat zajebaje s namatheTruePath wrote:
-
theTruePath
#534 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Naporan si s tim

-
Sequoia
#535 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
theTruePath wrote:Naporan si s tim![]()
![]()
- Zagor te-nej
#536 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
ipak si retardiranudrch wrote:da mi je bilo dovoljno ono što se može naći na internetu, ali i u svakoj malo boljoj knjizi koja se bavila historijom ove zemlje ne bih tražio od tebe kao experta za ovo pitnaje da mi napišeš ti svojih deset rečenica..Zagor te-nej wrote:pošto je očigledno da si malo retardiran copy-paste teksta
Pisci koji zastupaju mišljenje o HERETIČKOM karakteru Crkve bosanske (CB) uglavnom se pozivaju na papske i inkvizicijske izvore...
ipak si ti bogubil i sljedbenik Crkve bosanske, a i stručnjak si po ovom pitanju..
napiši nam svojih deset rečenica koji govore o suštini bogumilskog učenja i navedi nam neke druge izvore koji nadam se nisu iz ove za sve bogumile mrske papinske i inkvizicijske kuhinje..
dokaži nam da ti nisi retardiran kao mi ostali..
suština bogumilskog učenja je dualizam, tj. postojanje dva boga, boga zla=sotona
shvatanje religije nešto kao partija šaha sa crnim i bijelim figuarama.....e pa moja su shvatanja religije takva,
i da je tebe očito obuzeo sotona, kao i većinu ljudi, te da cijelo čovječanstvo ide u kurac
lijepo ti je pisalo istaknutim većim slovima, ali džaba je tebi, sotona te uzjahao
Bogumilstvo je jedno od izdanaka MANIHEJSTVA, pa stoga i jedno i drugo propovjedaju da životom i svijetom vladaju dva načela koja se stalno međusobno bore, a to su načela zla i dobra, odnosno tame i svijetla. Iza načela zla stoji Sotona, a iza načela dobra Bog.Sotona je tvorac vidljivog i okruženog materijalnog svijeta,
Last edited by Zagor te-nej on 21/10/2013 13:12, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#537 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Pa završi li ikad malu maturu?theTruePath wrote:Sarajevo,osnovna skola ,kojoj ime necu spominjati
-
theTruePath
#538 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
jokfatamorgana wrote:Pa završi li ikad malu maturu?theTruePath wrote:Sarajevo,osnovna skola ,kojoj ime necu spominjati
-
theTruePath
#539 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Znaci ti vjerujes u dva boga? kojem se molis? dobrim,ili losim? ili obojici?
ako se molis dobrim,onda te losi moze kaznit? ako se molis losim,onda te dobri kazni?
ako se molis dobrim,onda te losi moze kaznit? ako se molis losim,onda te dobri kazni?
- fatamorgana
#540 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Ma stipu ga, valja nam ovdje,Sequoia wrote:theTruePath wrote:Naporan si s tim![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
upisacu se majke mi
![]()
![]()
- Zagor te-nej
#541 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
islamsku džamahiriju sa šerijatom kakvu tvoji alijevci priželjkuju sa džamijom na svakom koraku i ja kao Bošnjak bi je rađe zatro, ili se iselioParanoid wrote:Govoriti i pisati o Aliji je jako nezahvalno, pogotovo u ovom vremenu u kojem u forum uskaču iščašeni mozgovi iz "Darkvuda" Danas kada se pljuje po svemu što predstavlja odbranu od ideologija čiji je cilj bio zatiranje svega što predstavlja Bosnu i Hercegovinu.
negdje u centrali sda ili na državnim jaslama u administraciji na mjestu koje pripada sda foteljiParanoid wrote: Crknite lagano, a ja...ja ne bih...hvala..odoh radit!
- fatamorgana
#542 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Ne. on vjeruje da su SDA lopovi,theTruePath wrote:Znaci ti vjerujes u dva boga? kojem se molis? dobrim,ili losim? ili obojici?
- Zagor te-nej
#543 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
ne molim se nijednom, boli me kurac za religijama, uopšte nisam tako "nasađen"theTruePath wrote:Znaci ti vjerujes u dva boga? kojem se molis? dobrim,ili losim? ili obojici?
ali ako je već riječ o tome imam viđenja slična bogumilima
i upravo zato sam i rekao da mi je vjera bogumilska
-
rekla-kazala
#544 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Ne znam otkud vam ta ideja._majevica_ wrote:Ne bi je nikako bilorekla-kazala wrote:Istina,.....bez Alije ne bi bilo ovakve Bosne.
Bosne je bilo i prije Alije.
Ako pogledamo da su iz te zajednice Makedonija i Crna Gora izišli bez ispaljenog metka i da je čak i Kosovo koje nikad nije bilo samostalno platilo deset puta manju cijenu samostalnosti nego (krnja) BiH onda se mora priznati da je put kojim nas je vodio Alija bio poguban.
- Styling
#545 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Zavaravali smo se jer nam je nas predsjednik rekao da neće biti rata. I mi mu povjerovasmo.udrch wrote:ne sumnjam da si bili patrioti, ali koliko ljudi bi uzelo oružje u ruke na njihov poziv..Styling wrote:Slažem se. Nijaz je bio pravi patriota i vjerujem da bi se zdušno borio za BiH. Mislim da bi u tandemu sa Bogićem Bogičevićem polučio puno bolji rezultat. Ako ništa, znali su s kim imaju posla.StupskaBitanga wrote:Po meni sposovni bi bio Nijaz D. (rahmet mu duši) od svih kandidata na izborima on bi bio puno bolji izbor
a svi smo mi znali sa kim imamo posla, samo smo se zavaravali..
- Havatar
#546 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
theTruePath wrote:Kao da je bitno dal dolaze lopovi iz drugih drzavaSequoia wrote:Sta ?Havatar wrote:Ako je dokaz kad je Tito u pitanju onda je i kad je AlijaMa uozbilji se molim te . Titu su dosli svi drzavnici svijeta . Svi . Cijeli svijet , svi predsjednici , kraljevi , princevi ....i dva americka predsjednika ( bivsa ) A Aliji nije dosao nijedan . Niko od svjetskih drzavnika nije bio tu . Posdlali su otpravnike i portire iz pokoje ambasade . Mozda su turci poslali predsjenika , to im je rutina . I na pogrebu tudjmana je bio jedino turski prezidente . Niko drugi . Umrjecu a necu shvatiti sta je trazio na Miroguju .
Aliji je dosao narod
- Styling
#547 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Bakir Izetbegović, Bakir Alispahić,.....treba li dalje nabrajati?theTruePath wrote:S kakvim ratnim profiterima je on to bio blizak? i dalje,nije islamizirao armiju,ali ne moze on tjerati vojnike da kriju svoj islamski identitetRahatHurmašica wrote:Alija je kao čovjek dobar, ali kao vođa je podbacio. Nije nam trebala forsirana islamizacija Armije, trebao je bolje birati ljude oko sebe, distancirati se od ratnih profitera, manje slušati hodže.... a poslijeratnu privatizaciju da i ne spominjem..
- Zagor te-nej
#548 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
to je mislio do džume, poslije džume je PROMJENIO mišljenje: da za rat treba dvoje, ipak...ovaj drugi je bio totalno nespremanStyling wrote:[
Zavaravali smo se jer nam je nas predsjednik rekao da neće biti rata. I mi mu povjerovasmo.
-
_majevica_
#549 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Masoni vjeruju u samo tog loseg....Zagor te-nej wrote:ne molim se nijednom, boli me kurac za religijama, uopšte nisam tako "nasađen"theTruePath wrote:Znaci ti vjerujes u dva boga? kojem se molis? dobrim,ili losim? ili obojici?
ali ako je već riječ o tome imam viđenja slična bogumilima
i upravo zato sam i rekao da mi je vjera bogumilska
- Havatar
#550 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
A u Makedoniji i Crnoj Gori nije vecinsko stanovnistvo pravoslavno nego muslimanskorekla-kazala wrote:Ne znam otkud vam ta ideja._majevica_ wrote:Ne bi je nikako bilorekla-kazala wrote:Istina,.....bez Alije ne bi bilo ovakve Bosne.
Bosne je bilo i prije Alije.
Ako pogledamo da su iz te zajednice Makedonija i Crna Gora izišli bez ispaljenog metka i da je čak i Kosovo koje nikad nije bilo samostalno platilo deset puta manju cijenu samostalnosti nego (krnja) BiH onda se mora priznati da je put kojim nas je vodio Alija bio poguban.