I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
muzicar_iz_parka

#526 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by muzicar_iz_parka »

Onaj kome dopane to naselje, ne moraju biti prisutni.
StupskaBitanga

#527 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by StupskaBitanga »

Popis je turbofolk :D
muzicar_iz_parka

#528 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by muzicar_iz_parka »

StupskaBitanga wrote:Popis je turbofolk :D
Rambo likes this.

Šteta što Halid nije nešto otpjevao, od ponuđenih muzičkih numera sve bez sluha, loše melodije i još gore rime.
Nije valjda da nemamo nekog dobrog stihoklepca. :mrgreen:
Mustang1

#529 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Mustang1 »

Da je naci kakav primjerak novina iz 91. (jel tad zadnji popis bio ? ) da vidimo jel tad bila lakrdija :D Svijet napreduje u svakom pogledu samo mi se ni izjasnit ne znamo :D
Keiko

#530 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Keiko »

Sad pogledah popisnicu na prvoj stranici i pitanja su pravo bez veze. Nigdje pitanja tipa 'koliko su vam posao / skola daleko od kuce', 'posjedujete li kompjuter sa internet konekcijom', koliko sati dnevno / sedmicno radite, kolika su prosjecna primanja u vasem domacinstvu, posjedujete li automobil i koje starosti, planirate li slijedeci godisnji odmor provesti u BiH ili van nje, imate li dodatno zdravstveno osiguranje,.... To su pitanja za korisnu statistiku a ne 'drzavljanstvo entiteta' iako isto ne postoji.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#531 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

Keiko wrote:Sad pogledah popisnicu na prvoj stranici i pitanja su pravo bez veze. Nigdje pitanja tipa 'koliko su vam posao / skola daleko od kuce', 'posjedujete li kompjuter sa internet konekcijom', koliko sati dnevno / sedmicno radite, kolika su prosjecna primanja u vasem domacinstvu, posjedujete li automobil i koje starosti, planirate li slijedeci godisnji odmor provesti u BiH ili van nje, imate li dodatno zdravstveno osiguranje,.... To su pitanja za korisnu statistiku a ne 'drzavljanstvo entiteta' iako isto ne postoji.
Nisu korisna poloticarima za prepucavanje ... ovo izgleda popis duhova (izvinite ljudi) nije da nikoga omalovazam, ali brate ispada zesci cirkus. Bice i mrtvih na popsnoj listi.
klixo

#532 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by klixo »

Ja gluposti od popisa jebote... Ispade sad ja mogu popisat svojih 25 nepostojecih rodjaka.
mistek

#533 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mistek »

Pitanja nisu pravili naši, nego su prepisana iz Evrope. Pogledati popis u Srbiji, Hrvatskoj, pitanja su ista, isti redoslijed, isto sve (sem eto pitanja o državljanstvu entiteta).

Normalno je da popis ima nedostatke i rupe i da se ne može idealno odraditi. Ni u Luksemburgu (hipotetički, jer mislim da se oni ne popisuju tamo) ne bi prošlo bez previda.

Međutim, ovdje je glavno da se sve popljuje, pa tako i popis. Prijavite 25 rođaka, nikakav problem. Stavljaš svoj potpis na to, pa bujrum.
Havatar

#534 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

klixo wrote:Ja gluposti od popisa jebote... Ispade sad ja mogu popisat svojih 25 nepostojecih rodjaka.
Ne mozes posto nemas 25 JMBG-ova posto to je neophodno da bi se neko mogao upisati.
Keiko

#535 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Keiko »

mistek wrote:Pitanja nisu pravili naši, nego su prepisana iz Evrope. Pogledati popis u Srbiji, Hrvatskoj, pitanja su ista, isti redoslijed, isto sve (sem eto pitanja o državljanstvu entiteta).

Normalno je da popis ima nedostatke i rupe i da se ne može idealno odraditi. Ni u Luksemburgu (hipotetički, jer mislim da se oni ne popisuju tamo) ne bi prošlo bez previda.

Međutim, ovdje je glavno da se sve popljuje, pa tako i popis. Prijavite 25 rođaka, nikakav problem. Stavljaš svoj potpis na to, pa bujrum.
Moguce da je popisnica prepisana a onda filtrirana. Nasa popisnica ima nekih 14-16 stranica i svakakvih pitanja od koji vam je maternji jezik, vladate li 'domacim' jezikom u pisanoj i usmenoj formi, kako putujete do skole / posla (pjeske,biciklom, javnim transportom, vlastitim automobilom,...), pa onda ako je javni transport pitaju je li autobus, tramvaj, voz, taxi, trajekt ili kombinacija dva ili vise, pa onda koliko sati dnevno provedete koristeci internet, pa vodite li racuna o porijeklu proizvoda koje kupujete, pa posjedujete li vazeci pasos, koliko puta godisnje putujete van drzave, jel' putujete uglavnom poslovno ili privatno i jos kamaru stranica slicnog. Mislim da ne moramo dati ekvivalent JMBG-a jer je varanje na popisu (iako svako sam ispunjava popisnicu i salje je postom) totalno besmisleno.

Licno smatram da je i ovaj popis samo jos jedna propustena prilika i da ce ova vrlo skupa vjezba posluziti nicemu drugom do politickim prepucavanjima. A to za previde i propuste, pa misa mu, imali su samo 22 godine da skontaju sta im treba od informacija.
It_is_a_Leclerc

#536 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by It_is_a_Leclerc »

Zviz wrote:
Keiko wrote:Sad pogledah popisnicu na prvoj stranici i pitanja su pravo bez veze. Nigdje pitanja tipa 'koliko su vam posao / skola daleko od kuce', 'posjedujete li kompjuter sa internet konekcijom', koliko sati dnevno / sedmicno radite, kolika su prosjecna primanja u vasem domacinstvu, posjedujete li automobil i koje starosti, planirate li slijedeci godisnji odmor provesti u BiH ili van nje, imate li dodatno zdravstveno osiguranje,.... To su pitanja za korisnu statistiku a ne 'drzavljanstvo entiteta' iako isto ne postoji.
Nisu korisna poloticarima za prepucavanje ... ovo izgleda popis duhova (izvinite ljudi) nije da nikoga omalovazam, ali brate ispada zesci cirkus. Bice i mrtvih na popsnoj listi.
Znaš li da postoji matična knjiga umrlih i da će se matični brojevi mrtvih osoba isključivati iz statističke obrade ?
Djubre_

#537 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Djubre_ »

Mogu ja za oca znaci koji je vani 20 godina? Samo njegov maticni?

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
dust in the wind

#538 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by dust in the wind »

dosli jucer, valjda oko 2h...ja na poslu bila. zatekla obavijest na kojoj pise da ce u 19h doci...hehhe
ali to je bila lazna uzbuna jer nisu dosli :-)
torcida

#539 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by torcida »

JoseMujica wrote:nisu izbori nego popis :-) šta se ima tu poništavati ili tražiti regularnost :roll: popis je najobičnija tehnička alatka koja državi služi za strateško planiranje

al šta drugo očekivati u zemlji Ilije Čvorovića osim panike, stresa, straha, teorija zavjere, ludila i krvi :roll:
u nekoj normalnijoj i civiliziranoj državi...definitivno da!
al obzirom na količinu amaterizma počevši od nebuloznih pitanja, skladištenja- tajnosti podataka, silne improvizacije i šeptrljarenja....praktički, čitav ovaj popisni cirkus možeš objesiti mačku o rep
jedina fora u svemu ovome je kako će se tko izjasniti, sve ostalo je pič*** DIM!
kakva strategija..kakvi bakarači :-)
Djubre_

#540 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Djubre_ »

Napisat cu na vratima, popisivacice primam od 19-21h

Kad padne mrak i bude im zimaa

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
Pasiflora

#541 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Pasiflora »

Bio popisivac jucer i sve proslo bez problema: muz i jedan sin dali podatke za nas sve cetvero. Regularno i efikasno. Sva pitanja uredno postavljena, svi odgovori uredno uneseni...
Janjicar

#542 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

Pasiflora wrote:Bio popisivac jucer i sve proslo bez problema: muz i jedan sin dali podatke za nas sve cetvero. Regularno i efikasno. Sva pitanja uredno postavljena, svi odgovori uredno uneseni...
Fino je to cuti :)
_majevica_

#543 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by _majevica_ »

Pasiflora wrote:Bio popisivac jucer i sve proslo bez problema: muz i jedan sin dali podatke za nas sve cetvero. Regularno i efikasno. Sva pitanja uredno postavljena, svi odgovori uredno uneseni...
Znaci njih dvojica docekali popisivacice :D
mO k3

#544 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mO k3 »

_majevica_ wrote:
Znaci njih dvojica docekali popisivacice :D
a yeeee ;)
Heller

#545 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Heller »

It_is_a_Leclerc wrote:
StupskaBitanga wrote:Znam da hoće ali to mi najsimpatičnije zvuči :D :D
Bit će i gorih, vjeruj mi. Očekujem barem 1000 ljudi koji će se izjasniti kao Manijaci, Hordaši, Robijaši, Lešinari itd. Bit će Marsovaca, ljudi, eskima, a i poneki baksuz, kako mogu čuti :)
Metalac :evil:
Pisistratus

#546 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Pisistratus »

Doš'o mi jaran da me popiše. Umalo ga ne nagovorih da se zapijemo dok je ispunjav'o one silne ikseve :-D Sve prošlo uredno i lijepo.
mO k3

#547 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mO k3 »

Pisistratus wrote:Doš'o mi jaran da me popiše. Umalo ga ne nagovorih da se zapijemo dok je ispunjav'o one silne ikseve :-D Sve prošlo uredno i lijepo.
Jako neodgovorno sa tvoje strane ... :-?
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#548 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

It_is_a_Leclerc wrote:
Zviz wrote:
Znaš li da postoji matična knjiga umrlih i da će se matični brojevi mrtvih osoba isključivati iz statističke obrade ?
Znam je da postoji sve to, ali nece islandjani, svedjani i danci voditi komisiju na svakom brojalistu, ipak ce domaci, koje veze ko kave ima i sta im je interes to najbolje sami znaju. Meni je vec sok bio procitati onaj oglas sto je prodavao info. o onome kako su se ljudi izjasnili. Meni poznato recimo na popisivackom listu nema pravo precrtati odgovor ako je greskom se neko izjavio i onda zeli da prepravi, moras jovo na novo popunit novi list. Ko recimo sprijecava nekog popisivaca da nanovo ispuni koji list kako zeli kad vec ima te JMBG brojeve a one originalne samo baci u smece. Sve se okrece oko ona dva pitanja - sta si i sta govoris... vjera manje vise.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#549 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by plain vanilla »

“Pozdrav, ja sam popisivač iz Brčkog i želim prijaviti nepravilnosti instruktora B.Đ. (puni identitet poznat redakciji) u popisu stanovništva 2013. godine. Dakle, gospođa je ponudila određenu svotu novca meni a kako sam čula od ostalih kolega i njima, da uradimo stvari koje ona želi. S obzirom da među nama ima Srba i Bošnjaka ne znam da li je netko već uzeo novac. Dakle, od nas je zahtijevala da napravimo što više popisanih obrazaca a da to bude izjašnjenje ”SRBIN”. Ponudila je lijepu svotu po jednom popisanom građaninu, čak je kod sebe imala neki spisak u kojem se nalaze ime, prezime, ime oca i matični broj svih stanovnika ove mjesne zajednice“.

“Još nisam kontaktirala komisiju, uradila sam dosta posla i ispast će da mi se ne plati za moj trud ako dođe do obustavljanja popisa u ovom dijeli Distrikta. Najradije bih odustala od svega ovoga jer sam primijetila dosta nepravilnosti, zaista ne želim učestvovati u nedjelima koja mi se nude, posao popisivača sam shvatila ozbiljno i odgovorno. Meni je dovoljno da zaradim onoliko koliko ću dobiti čistim i poštenim popisom bez diskriminacije i krivičnih djela. Nadam se da će se riješiti ovaj problem i popis nastaviti legalno i pošteno“, stoji u pismu ogorčenog popisivača.
chill001

#550 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by chill001 »

plain vanilla wrote:
“Pozdrav, ja sam popisivač iz Brčkog i želim prijaviti nepravilnosti instruktora B.Đ. (puni identitet poznat redakciji) u popisu stanovništva 2013. godine. Dakle, gospođa je ponudila određenu svotu novca meni a kako sam čula od ostalih kolega i njima, da uradimo stvari koje ona želi. S obzirom da među nama ima Srba i Bošnjaka ne znam da li je netko već uzeo novac. Dakle, od nas je zahtijevala da napravimo što više popisanih obrazaca a da to bude izjašnjenje ”SRBIN”. Ponudila je lijepu svotu po jednom popisanom građaninu, čak je kod sebe imala neki spisak u kojem se nalaze ime, prezime, ime oca i matični broj svih stanovnika ove mjesne zajednice“.

“Još nisam kontaktirala komisiju, uradila sam dosta posla i ispast će da mi se ne plati za moj trud ako dođe do obustavljanja popisa u ovom dijeli Distrikta. Najradije bih odustala od svega ovoga jer sam primijetila dosta nepravilnosti, zaista ne želim učestvovati u nedjelima koja mi se nude, posao popisivača sam shvatila ozbiljno i odgovorno. Meni je dovoljno da zaradim onoliko koliko ću dobiti čistim i poštenim popisom bez diskriminacije i krivičnih djela. Nadam se da će se riješiti ovaj problem i popis nastaviti legalno i pošteno“, stoji u pismu ogorčenog popisivača.
Sve ce uraditi cetnicka govna da smanje broj Bosnjaka. A u Brckom im je gusto jer tamo postaju manjina.
Locked