Nokti - zenske ruke

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
sophieEl

#526 Re: Nokti - zenske ruke

Post by sophieEl »

Image
da preporučim :)
Irm@

#527 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Irm@ »

zene da pitam kako da se rijesim zutila na noktima koje je nastalo od tamnih lakova tako da mi je french sada mission impossible :( :(
lavorpunvode

#528 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

nemoj neko vrijeme lakirati nokte.. i stavljaj na njih sok od limuna... on je dobar i za jacanje noktiju inace.
Irm@

#529 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Irm@ »

a hvala ti.. sok od limuna stavljam svake sedmice prije lakiranja ali opet nista..
a ne mogu da ne lakiram jednostavno ne izgledaju lijepo a radim tako da ta ideja mi se ne svidja :(
una_bo

#530 Re: Nokti - zenske ruke

Post by una_bo »

Irm@ wrote:a hvala ti.. sok od limuna stavljam svake sedmice prije lakiranja ali opet nista..
a ne mogu da ne lakiram jednostavno ne izgledaju lijepo a radim tako da ta ideja mi se ne svidja :(
ubuduće prelakiraj bezbojnim lakom nokte pa stavljaj lakove u boji.

probaj s ovim

http://wackylaki.blogspot.com/2012/10/t ... stain.html
Irm@

#531 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Irm@ »

e hvala i tebi.. a probat cu sa bezbojnim prvo..
a za ovaj tutorial pise: It does not work well for removing set in yellow stains that develop over time from wearing dark polishes.

a to je bas ono sto ja imam :(
una_bo

#532 Re: Nokti - zenske ruke

Post by una_bo »

Irm@ wrote:e hvala i tebi.. a probat cu sa bezbojnim prvo..
a za ovaj tutorial pise: It does not work well for removing set in yellow stains that develop over time from wearing dark polishes.

a to je bas ono sto ja imam :(
to ne znači da ne trebaš probati.
uglavnom, lakiraj bezbojnim, dok to ne izlapi ili šta će se već dogoditi s vremenom.
vjesticanametli

#533 Re: Nokti - zenske ruke

Post by vjesticanametli »

Irm@ wrote:zene da pitam kako da se rijesim zutila na noktima koje je nastalo od tamnih lakova tako da mi je french sada mission impossible :( :(
ovo se i meni desilo :( pa sada samo bezbojni :-)
manekenka u penziji

#534 Re: Nokti - zenske ruke

Post by manekenka u penziji »

Ja vam mogu samo reci da to zutilo nece otici dok nokat ne izraste u potpunosti.
Nije to nesto sto spada od pranja niti blijedi od limuna.
To je uslo u pore roznate izrasline i dok ne izraste nokat u potpunosti, od korjena, pod uslovom da se ne lakira, nece ni biti bijel.
Isti problem sam imala i skontam da samo nastavim lakirati jer cu ih bezveze ''oporavljati'' kada cu ih opet tretirati lakom.
graue_maus

#535 Re: Nokti - zenske ruke

Post by graue_maus »

sophieEl wrote:Image
da preporučim :)
je si li je u bih kupila .......
sophieEl

#536 Re: Nokti - zenske ruke

Post by sophieEl »

Jesam, u apoteci, 6 KM-ova :)
Jolie

#537 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Jolie »

Imala sam neku homemade super-sljokicastu manikuru i bas sam se brinula kako cu skinuti sve te sljokice sa noktiju,
i probam veceras prvi put fazon sa folijom i odusevljena sam. Super je sve spalo, nije bilo ludog trljanja, greljenja i cega sve ne :D

:thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#538 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ladyblue18 »

Milloni wrote:
ladyblue18 wrote:Kad je doslo kod nas :? ja sam dugo vremena trazila ali odustala na kraju jer nije bilo

Moram pogledati
Ima vise od godinu da sam ja to pocela vidjati u CM-u.
Ja samo da kazem da u CM-u nema onog afroditinog gela :-? bar veliki u Titovoj
ema_

#539 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ema_ »

Inače ne puštam nokte (one primjetne veličine) , niti lakiram (iz vjerskih razl.) , ali bih voljela makar onako milimetar-dva , ne znam sad koliko je to tačno :D , da pustim. Pa kako održavati takve nokte da budu onako lijepi kao npr što budu nakon kvašenja :?: , meni kad se osuše nisu toliko najs kao u tom slučaju ... Vidjela sam da ima ona neka olovka bijela, jel to za ovo ili :D ?
lemniskata

#540 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lemniskata »

Ema možeš olovkom srediti vrhove, baš lijepo ispadne. Meni oko dva dana ostane ispod vrhova boja :)

Sent from my LT26ii using Tapatalk
Partizzanka

#541 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Partizzanka »

ja imam isto kratke nokte ali nikada mi bez laka nisu kao sa lakom :(
lak ih nekako ucvrsti i dobiju malo ovalni oblik (ono kao kada kacket savijes malo naprijed)

mozes vidjeti ima li neki lak ili fazon za cure koje ne koriste lak

ako su nokti uredni i cisti ... lijepi su doduse i bez laka :)
ako redovno mazes kremama i recimo nekim finim uljem (tipa bademovo) onda ce se malo i sijati odnosno nece biti suhi.
ema_

#542 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ema_ »

Meni da je samo da ostane onako kao kad su mokre ruke, samo nokat od ispod; a odozgo nokat, boja, tekstura i oblik mi je sve ok, da mi je samo znači od ispod izraslog nokta malo urediti, a da je trajnije od tek opranih ruku :-D ...
sour cherry

#543 Re: Nokti - zenske ruke

Post by sour cherry »

niti lakiram (iz vjerskih razl.) , ali bih voljela makar onako milimetar-dva
Meni su s olovkom bili neprirodno bijeli.Sapunicom samo,po potrebi četkicom za nokte.Čistoća je zakon.Uostalom,ti zbog namaza ne lakiraš tako da čistoća nije upitna kod tebe.Bitno je samo da nisu žuti,a ne moraju biti blještavo bijeli.Prirodno.
Last edited by sour cherry on 13/12/2013 13:20, edited 1 time in total.
ema_

#544 Re: Nokti - zenske ruke

Post by ema_ »

sour cherry wrote:
niti lakiram (iz vjerskih razl.) , ali bih voljela makar onako milimetar-dva
Meni su s olovkom bili neprirodno bijeli.Sapunicom samo,po potrebi četkicom za nokte.Čistoća je zakon.Uostalo,ti zbog namaza ne lakiraš tako da čistoća nije upitna kod tebe.Bitno je samo da nisu žuti,a ne moraju biti blještavo bijeli.Prirodno.

:thumbup:

Baš ću nabaviti onda tu četkicu.
Peggy_Sue12

#545 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Peggy_Sue12 »

Curkeeeeeeeeeee, imate divne nokte... Mozete li pomoci jednoj djevojci koja zarko zeli da uredjuje svoje nokte, lakira ih, stavlja cirkoncice, ali naprosto pucaju. Malooo ih pustim, odmah pukne :(.. Ne znam vise kako da ih ojacam :( :( :( :( :( :( :( :( :(
sour cherry

#546 Re: Nokti - zenske ruke

Post by sour cherry »

namaži limunom,B vitamine pij,zdravo se hrani.To je sve što možeš da učiniš.Meni su isto krhki nokti,ali evo poboljšali su se.Rimmel Nail Rescue bezbojni lak.Odličan je.Čini mi se da se sad zove Nail Nurse,tako nekako,ali ja to brzo skidam.To treba da stoji duže da bi imalo efekat.Uglavnom,da lijep sjaj.Ne znam kakav uticaj na nokte imaju ti cirkončići.Možda ti neki lak ne odgovara ili prehranu da promijeniš.Što više vitamina.To je sve što možeš da uradiš.Meni su tanki uvijek bili,ali poboljšali su se.Bar se ne lome,ali su prilično kratki.
sour cherry

#547 Re: Nokti - zenske ruke

Post by sour cherry »

Zaboravih spomenuti,aceton koji koristiš može znatno uništiti nokte pa vodi računa da uzmeš neki uljni.
Bluemore

#548 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Bluemore »

ema_ wrote:Meni da je samo da ostane onako kao kad su mokre ruke, samo nokat od ispod; a odozgo nokat, boja, tekstura i oblik mi je sve ok, da mi je samo znači od ispod izraslog nokta malo urediti, a da je trajnije od tek opranih ruku :-D ...
ma mozes ih srediti sa onim turpijama za poliranje, ono nesto 1-2-3 faza to je super alternativa za sredjene nokte bez laka :D
vješalica

#549 Re: Nokti - zenske ruke

Post by vješalica »

mozete li mi preporučiti neki bezbojni lak imam kratke nokte,pa onako beze malo,ali da se ne skine odmah za par sat ili dan,ne mora nista ekstra biti...
foxy13

#550 Re: Nokti - zenske ruke

Post by foxy13 »

sour cherry wrote:namaži limunom,B vitamine pij,zdravo se hrani.To je sve što možeš da učiniš.Meni su isto krhki nokti,ali evo poboljšali su se.Rimmel Nail Rescue bezbojni lak.Odličan je.Čini mi se da se sad zove Nail Nurse,tako nekako,ali ja to brzo skidam.To treba da stoji duže da bi imalo efekat.Uglavnom,da lijep sjaj.Ne znam kakav uticaj na nokte imaju ti cirkončići.Možda ti neki lak ne odgovara ili prehranu da promijeniš.Što više vitamina.To je sve što možeš da uradiš.Meni su tanki uvijek bili,ali poboljšali su se.Bar se ne lome,ali su prilično kratki.
Da potvrdim ovo. Isprobala sam dosta različitih "za jačanje" lakova (istina nisam famozni Allessandro, malo mi se zamanta od njegove cijene :D ), ali je Rimmel Nail Rescue najbolji! Da bi ojačao nokte, pravilna primjena je da stavljaš svaki dan po jedan sloj. Znači danas jedan, sutra drugi preko prvog i tako sedam dana. Onda skineš sve pa još jednu sedmicu isti princip. S tim da ja jedva izdržim sedam dana, bez boje ne mogu nikako, ne volim kad su bez boje. Zato koristim ovaj lak kao bazni. Nekad stavim jedan sloj, nekad dva R. Nail Rescue, pa onda boju. To je jedino što mi je pomoglo.
Post Reply