Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
JOINT_1921
Vozim: odlično

#526 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by JOINT_1921 »

Treba gledati zaledjinu ako mozes (a vecina moze) jer poslije je sve puno lakse, pogotovo kod nas... Ko vec ima on onda i ne mora, ko nema, bolje mu je da pronadje onog ko ima ili ko je makar visoko obrazovan, nek' ga(je) premunta nekako... :D
Great Cornholio

#527 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Great Cornholio »

plain vanilla wrote:
a sta tebi treba da bi se osjecao kao muskarac?
ne osjecas se kao muskarac bez zene? a ne mozes naci curu jer nemas posao? a posao ti nije nuzda da nadjes? :D
Muškarac mora imati "zaleđinu", mora imati barem siguran posao kojim bi mogao obezbjediti sebi, i eventualnoj budućoj suprugi, ono što je osnovno za makar biološku egzistenciju, ako to nije u mogućnosti onda i ne treba ulaziti u neke ozbiljnije veze. Nije muškarac onaj koga bi žena izdržavala, to je moj lični stav, a drugi se neće, i ne moraju sa mnom složiti po tom pitanju.

Ja nisam raspoložen za bilo kakve neozbiljne veze, ne želim nikakve avanture, već kad budem ostvario ono što gore navedoh da mora imati normalan muškarac, onda ću razmišljati o eventualnoj vezi kojoj bi cilj bio sklapanje braka, a ja što sebi obećam to i ispunim.
Great Cornholio

#528 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

sherbett wrote:kažem ja, teško je biti muško danas...
il nema posao il nema muda...
Nije dobro ni tog drugoga previše, jer nije pošteno rizikovati da nekog drugog dovedeš u probleme.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#529 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
a sta tebi treba da bi se osjecao kao muskarac?
ne osjecas se kao muskarac bez zene? a ne mozes naci curu jer nemas posao? a posao ti nije nuzda da nadjes? :D
Muškarac mora imati "zaleđinu", mora imati barem siguran posao kojim bi mogao obezbjediti sebi, i eventualnoj budućoj suprugi, ono što je osnovno za makar biološku egzistenciju, ako to nije u mogućnosti onda i ne treba ulaziti u neke ozbiljnije veze. Nije muškarac onaj koga bi žena izdržavala, to je moj lični stav, a drugi se neće, i ne moraju sa mnom složiti po tom pitanju.

Ja nisam raspoložen za bilo kakve neozbiljne veze, ne želim nikakve avanture, već kad budem ostvario ono što gore navedoh da mora imati normalan muškarac, onda ću razmišljati o eventualnoj vezi kojoj bi cilj bio sklapanje braka, a ja što sebi obećam to i ispunim.
sta znaci siguran posao? kod privatnika nema sigurnog posla, danas radis i nezamjenjiv si, sutra ti kazu da vise ne dolazis

znaci, ostaje samo budzet

po tvojoj racunici ni 20 posto ljudi u BiH se ne treba osjecati muskarcem jer se nisu uspjeli uvaliti na budzet i naci sigurna posao do peMzije

neko se moze osjecati sposobnim i muskarcem i zenom kad je spreman zrtvovati se za svoju porodicu, imati na umu da je dijete najvaznije, sebe staviti u drugi plan...
nikad se ne zna sta donosi sutra, donosi li posao, gubitak posla, bolest, nasljedstvo...

ali najmanje stvari ce s neba pasti, to sam sigurna

ispade da tebi (s obzirom na situaciju u drzavi) treba dobra stela da bi se osjecao kao musko...
JOINT_1921
Vozim: odlično

#530 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by JOINT_1921 »

Neozbiljno je pomisljati na brak ako si u tom TRENUTKU bez posla (bez posla se moze uvijek ostati) ili ako nemas makar kakve takve zaledjine u vidu stana (mjesta za zivot), ustedjevine i sl.
Great Cornholio

#531 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Vani, u nekim stvarima nije moguće donijeti potpuno objektivnu "presudu", nije moguće reći šta je normalno,a šta ne, ja rekoh šta ja mislim da je normalno, to je moj lični stav, a znajući sebe, vrlo teško, gotovo i nemoguće, će se se taj moj stav promijeniti.

Ništa na ovom svijetu nije sigurno, ali i pored toga svi mi sebi postavljamo ciljeve koje nastojimo ostvariti, pri tome slušamo i savjete drugi, ali na kraju uvijek uradimo onako kako mi mislimo da treba :)
plain vanilla

#532 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:Vani, u nekim stvarima nije moguće donijeti potpuno objektivnu "presudu"
joj :lol: :lol:

ne mogu vjerovati da ti ovo kazes

sjeti se ovoga ubuduce kad krenes o tome sta je normalno, sjeti se ove teme :mrgreen:
ako se ne sjetis, ja cu te podsjetiti :oops:
JThomas

#533 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by JThomas »

s tim da će kako dolaze na naplatu krediti od gospon MMFa i budžet biti sve manje siguran (a već plate kasne).
Great Cornholio

#534 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

JOINT_1921 wrote:Neozbiljno je pomisljati na brak ako si u tom TRENUTKU bez posla (bez posla se moze uvijek ostati) ili ako nemas makar kakve takve zaledjine u vidu stana (mjesta za zivot), ustedjevine i sl.
Da, svim onima koji se upuste u brak isključivo motivirani obostarnom zaljubljenošću, a svako ko je bio zaljubljen vjeruje da tada ništa nije neostvarivo i nemoguće, neka je Bog na pomoći, jer jedino On može činiti čuda pa da od ništa stvori nešto :)
Great Cornholio

#535 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:Vani, u nekim stvarima nije moguće donijeti potpuno objektivnu "presudu"

sjeti se ovoga ubuduce kad krenes o tome sta je normalno, sjeti se ove teme :mrgreen:
Samo u nekim stvarima, tamo gdje je prisutno previše faktora koji su međusobno povezani, negdje gdje treba riješiti jednačinu sa previše nepoznatih, je teško reći šta je normalno a šta ne,u svemu onome što nije toliko komplikovano moguće je reći šta je normalno, a šta ne :)

Vani, nije džaba ona narodna " Star se konj teško uči", tako da bi normalno bilo da se pomiriš s tim da ja nikad neću biti normalan prema tvojim standardima normalnosti :D :lol:

Šalim se, nije normalno ni čitav dan biti na forumu, pa vas zato pozdravljam i :run:
plain vanilla

#536 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

Samo u nekim stvarima, tamo gdje je prisutno previše faktora koji su međusobno povezani, negdje gdje treba riješiti jednačinu sa previše nepoznatih, je teško reći šta je normalno a šta ne,u svemu onome što nije toliko komplikovano moguće je reći šta je normalno, a šta ne :)

Vani, nije džaba ona narodna " Star se konj teško uči", tako da bi normalno bilo da se pomiriš s tim da ja nikad neću biti normalan prema tvojim standardima normalnosti :D :lol:

Šalim se, nije normalno ni čitav dan biti na forumu, pa vas zato pozdravljam i :run:

u mnogim je stvarima tesko doci do zakljucka sta je normalno..ali ovdje sam te dovela do zida, pa si to morao priznati :mrgreen:

gem, set i mec za vanillu :mrgreen:
korisnik101

#537 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by korisnik101 »

Mr Chow wrote:
korisnik101 wrote:Nigdje u svijetu ne mozes dobiti posao u svojoj struci, bez iskustva.
Nije to simptomalno samo kod nas.
Toliko netacno, da je stvarno smijesno:

1. Vecina ozbiljnih firmi tipa PWC, Deloitte i dr. ciljano traze veci broj ljudi koji su tek zavrsili skolovanje..
2. Kako mislis steci iskustvo u struci, ako ti niko ne da zaposlenje?

Mozda si htio reci da je jako tesko dobiti posao u struci bez (bogatog) iskustva. I btw, mogu ti reci da je to poprilicno simptomaticno..
Navedi gdje traze ?>?>
Daj mi link,, jer mi je zelja da svaki dan nesto novo naucim.
A ovo bi bilo sigurno nesto novo !.. :thumbup:
Nokija

#538 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Nokija »

Za uspjesnu vezu i brak su presudne dvije stvari: sex i novac. Najbolje oboje istovremeno :D

Kad si mlad, materijalne stvari ti nisu vazne. Kad ostaris, itekako su vazne. Ne u smislu sta neko ima trenutno, nego ima li potencijala za buducnost.
plain vanilla

#539 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Nokija wrote:Za uspjesnu vezu i brak su presudne dvije stvari: sex i novac. Najbolje oboje istovremeno :D
.
e tu ni stela ne pomaze :mrgreen:
Nokija

#540 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Nokija »

Haj necemo sjepidlaciti, moze ljubav umjesto seksa :D
plain vanilla

#541 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Nokija wrote:Haj necemo sjepidlaciti, moze ljubav umjesto seksa :D
mogul pare umjesto seksa? :mrgreen:
Nokija

#542 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Nokija »

plain vanilla wrote:
Mogu ako je doticni pred srcanim napadom i nece jos dugo :lol:
Al ako pozivi, belaj :D
plain vanilla

#543 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Nokija wrote:
plain vanilla wrote:
Mogu ako je doticni pred srcanim napadom i nece jos dugo :lol:
Al ako pozivi, belaj :D
pa od njegovih para platis putera :mrgreen:
Ramzess Veliki

#544 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

plain vanilla wrote: pa od njegovih para platis putera :mrgreen:
Šta - ne vlaži više? :shock:
Nokija

#545 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Nokija »

pa da...znaci opet dolazimo na sex i pare...nebitno s kim i cije... :izet:
Ramzess Veliki

#546 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

Halo ... ovo je tema sa naglaskom na seks, ljubav ... u svim kombinacijama. Ne stranica za traženje zaposlenja. Osim ako neko neće da radi kao prodavač ljubavi. Zas... ćataste temu. :novine:
zonna

#547 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by zonna »

Ramzess Veliki wrote:Halo ... ovo je tema sa naglaskom na seks, ljubav ... u svim kombinacijama. Ne stranica za traženje zaposlenja. Osim ako neko neće da radi kao prodavač ljubavi. Zas... ćataste temu. :novine:
e nek' si im rekao! :D :thumbup:
Ramzess Veliki

#548 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

zonna wrote:
Ramzess Veliki wrote:Halo ... ovo je tema sa naglaskom na seks, ljubav ... u svim kombinacijama. Ne stranica za traženje zaposlenja. Osim ako neko neće da radi kao prodavač ljubavi. Zas... ćataste temu. :novine:
e nek' si im rekao! :D :thumbup:
Gdje si ti nestala? Hajde tam' na horoskop ... :twisted:
korisnik101

#549 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by korisnik101 »

Gospodine,
Ako me moj Danski ne vara, SVAKI od ovih poslova trazi zavrsen faks i relevantno iskustvo.!

Hajde prevedi sta znaci :" kandidater med kendskab til bæredygtighed og grøn omstilling ?
Ili sta znaci:
Er du nyuddannet med speciale i it eller farma? Og/eller har du erfaring som konsulent? ??
Ramzess Veliki

#550 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

korisnik101 wrote:
Gospodine,
Ako me moj Danski ne vara, SVAKI od ovih poslova trazi zavrsen faks i relevantno iskustvo.!

Hajde prevedi sta znaci :" kandidater med kendskab til bæredygtighed og grøn omstilling ?
Ili sta znaci:
Er du nyuddannet med speciale i it eller farma? Og/eller har du erfaring som konsulent? ??
Zaćatavate temu ...
Post Reply