Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hajlac

#526 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hajlac »

Hrulj wrote:
Hajlac wrote:
I ne zaboravimo vrlo bitnu činjenicu - Fikret Abdić(da onaj kasniji poltron i ljigavac) je po broju glasova trebao postati Predsjednik Predsjedništva ali upravo na nagovor SDS-a (koji nije radio sam za sebe već bio satelit Miloševića) ustupio je mjesto Aliji. Naravoučenje - onim prvim-originalnim ekstremistima i kleronacionalistima trebao je "s druge strane" isto tako klero-nacionalist iz stranke s istim plemensko-vjerskim predznakom da bi mogli realizovati planove za podjelom Bosne. "Vidi onog i njegovih fanatika - nema tzv. bh srbima/hrvatima budućnosti u ovoj zemlji - ili pripajanje HR/SR ili rat". U tom smislu za rat je potrebno dvoje - ne možeš ljude strašiti i uvjeravati mitomanijama bez idealnog strašila u kog možeš iznova i iznova(dok laž ne postane istina) pokazivati prstom kao krivca za sve.

Koliki god Alija bio idiot bolji je od Abdica 35 000 puta.
Za rat potrebno dvoje? Izvoli pa dokazi i pokazi to.
Tandem Milošević + Tuđman u slučaju zakuhavanja podjela Bosne :twisted:
Great Cornholio

#527 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Great Cornholio »

Hrulj wrote:
Great Cornholio wrote:
Hrulj wrote:.

Ukoliko bi sutra izbio rat ti bi:

1. Uzeo pusku i branio domovinu
2. Zavukao se u podrum
3. Bjezao odavde
4. Otisao da ubijas Bosnjake
Uvijek ću biti na strani onih koji su napadnuti na "pravdi Boga", i pomagati im da se odbrane.
Ja vjerujem da nam je Bog zabranio da ubijamo druge ljude, i kad bi se morao braniti od nekog ko želi da me ubije, zamolio bih ga da mi pomogne da ga ne ubijem prilikom odbrane.

Svašta se može desiti u budućnosti, ali jedno je sigurno, vojske i ratovi će jednog dana nestati, zlo će biti poraženo, Bog nam je to obećao, a njemu se može vjerovati na riječ.
Opet izbjegavas odgovor ;)
Nije problem sucur. Znaju se buduci svedjani na kilometar :run:
Samo, bez uvrede, nemoj matere ti onda pisati po temama koje te se ne ticu kao da te se ticu. Prosto reci ne tice me se al da me se tice ja bi ovako uradio jer sam jugonostalgicar, velikosrbin ili sta vec ne.
Allahemanet, ja uskoro na spavanje odoh, pa ako ne odgovorim ne zahmeti previse
Nekad se i ja zapitam zašto pišem po ovim temama, jer šta god napisao ništa se neće promijeniti.

Poslušaću tvoj savjet , gledaću da ne pišem više o temama koje imajmu veze s ratom i vojskama.

Laku noć :)
Hajlac

#528 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hajlac »

Hajlac wrote: Koje to još moderne demokratske države(ne kraljevine - nije valjda da imamo ambicija opet postati kraljevina?) u Evropi za grb i zastavu drže srednjovjekovne feudalne znakove?

Što kaže Damir Nikšić - znamo gdje smo ali ne znamo kad smo!
Hrulj wrote:
Hajlac wrote:
Hrulj wrote:
Vidi vidi vidi, prvo kazes da zastava je ratna i nema veze sa srednjevjekovnom kako se tvrdi, a sad odjednom smeta sto je "kraljevska". Ako nis primjetio izbacena je kruna i loza sa zastave.
Zasto si takav podlac matere ti? Sto ne mozes fino priznati sta je umjesto sto mutis pa se osramotis kad se najjednostavnije pitanje postavi tebi
Haj trollu nađi gdje sam to rekao?

"(vidimo po utakmicama i protestima poplavu ratnih simbola - ne srednjovjekovnih vec grbova i zastava identičnih onim iz ovog rata!)"

Jel se po utakmicama i protestima vrte grbovi Kotromanića i Tvtkovića ili pak ratni? Aj ba razguli - znaš ti dobro u kom kontekstu ja spominjem ratne simbole!
Evo ti "ljudino" citirano cak:
Nastave li se ovdje veličati ratne vojske i ratni simboli umjesto modernih neutralnih simbola kao u normalnim zemljama Evrope, opet će militaristički raspoloženi krenuti za nacionalistima da brane torove jedne od drugih.
A sve manje je i treći tor koristi(vidimo po utakmicama i protestima poplavu ratnih simbola - ne srednjovjekovnih vec grbova i zastava identičnih onim iz ovog rata!) - je li to put kojim treba ići: prilagoditi se onim nacionalistima koji su i zakuhali sve? Kopirati sve metode od njih? Ili možda od fašističkog Izraela na čiju vojsku mnogi ovdje onanišu?
Da ne bude da ja lazem.
A vidi se tko je podlac ovdje i tko potura ideje o Bosnjackoj krivici.
I za to ces da se izvines jer vrijedjas zrtve i zrtvu stavljas kao krivca.
Trollas, gdje sam ja tu rekao "da zastava je ratna i nema veze sa srednjevjekovnom" :lol:

Ti si bolan ovdje na forumu po zadatku...rat u glavama mnogih još nikad nije prestao :run:
Last edited by Hajlac on 17/10/2013 00:20, edited 1 time in total.
Hrulj

#529 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hrulj »

Great Cornholio wrote:
Nekad se i ja zapitam zašto pišem po ovim temama, jer šta god napisao ništa se neće promijeniti.

Poslušaću tvoj savjet , gledaću da ne pišem više o temama koje imajmu veze s ratom i vojskama.

Laku noć :)
E tako. To se vec moze postovati. Nesto te se ne tice i o tome ne pises. :thumbup:
Hrulj

#530 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hrulj »

Hajlac wrote: Ti si bolan ovdje na forumu po zadatku...
Sada sam ti ja upravo citirao tvoje rijeci i sta si rekao.
I ti se ipak neces izvinuti.
Zasto nisam iznenadjen :zzzz:

Po zadatku? Cim ti se netko suprotstavi po zadatku je ovdje :lol:
Haman se upisao ovdje prije par mjeseci da bi tebi kontrirao danas 8-)
Dajes si previse znacaja beznacajna osobo.
Jednostavno se zelis sa rogatim bosti, i neces dobro proci.
Za tvoje dobro je da se izvines zbog lazi i podvala i napustis temu kao tvoj kolega
Hajlac

#531 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hajlac »

Hrulj wrote:

Za tvoje dobro je da se izvines zbog lazi i podvala i napustis temu kao tvoj kolega
Rifrešaj pejdž :D - ima nastavak: "Ti si bolan ovdje na forumu po zadatku...rat u glavama mnogih još nikad nije prestao"

Ne valja haj opet - gdje sam rekao tu tvrdnju o nespojivosti ratne i srednjovjekovne feudalne zastave/grba koju mi stavljaš u usta trollu jedan? Ne možeš naći jer ne postoji! Providan si - jedva bi dočekao isfrustrirani trollu da se ovdje istresaš preko tastature :-)

A za ove dalje insinuacije mogu samo :lol:
Ti si taj koji sebi daje previše značaja, znaš onu "na prvoj liniji odbrane" / "na braniku otadžbine" bla bla - ima vas par "stratega" koji još u glavama(i ovako po forumima) ratuju i kalkulišu :run:

Treba kult ratovanja stvarati da se što bolje poubijamo je li ?!?!?
Hrulj

#532 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hrulj »

Hajlac wrote:
Hrulj wrote:

Rifrešaj pejdž :D - ima nastavak: "Ti si bolan ovdje na forumu po zadatku...rat u glavama mnogih još nikad nije prestao"

Ne valja haj opet - gdje sam rekao tu tvrdnju o nespojivosti ratne i srednjovjekovne feudalne zastave/grba koju mi stavljaš u usta trollu jedan? Ne možeš naći jer ne postoji! Providan si - jedva bi dočekao da se ovdje istresaš preko tastature :-)

A za ove dalje insinuacije mogu samo :lol:
Ti si taj koji sebi daje previše značaja, znaš onu "na prvoj liniji odbrane" / "na braniku otadžbine" bla bla - ima vas par "stratega" koji još u glavama(i ovako po forumima) ratuju i kalkulišu :run:
Image

Eto gdje to govoris.
Ja se istresam? E to je vec insinuacija.
Ratujem? Gdje i kako? Molim pokazi i citiraj.
Za razliku od tebe ja ne okrivljujem zrtvu.
Pretpostavljam da su silovane zene za tebe krive jer su silovane zar ne?
Hajlac

#533 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hajlac »

Hrulj wrote:
Image

Eto gdje to govoris.
Ja rekao da ratni zastava&grb nemaju ništa s srednjovjekovnim? :lol:
Ovako trollovi operišu - slijepo pored očiju: samo fura svoje dok te a) ne iznervira i b) ne otjera s diskusije pa c) onda misli da je "pobijedio" da je "kralj" u verbalnom sukobljavanju...Patetično.
Hajlac wrote: Jel se po utakmicama i protestima vrte grbovi Kotromanića i Tvtkovića ili pak ratni? Aj ba razguli - znaš ti dobro u kom kontekstu ja spominjem ratne simbole!
Ti se praviš da ne vidiš razliku između ratnih simbola i onih srednjovjekovnih feudalno-kraljevskih :lol:
Ili ti gramatika Bosanskog jezika nije jača strana pa ne shvataš šta znaci ovo izrečeno:
Hajlac wrote: A sve manje je i treći tor koristi(vidimo po utakmicama i protestima poplavu ratnih simbola - ne srednjovjekovnih vec grbova i zastava identičnih onim iz ovog rata!) - je li to put kojim treba ići: prilagoditi se onim nacionalistima koji su i zakuhali sve? Kopirati sve metode od njih? Ili možda od fašističkog Izraela na čiju vojsku mnogi ovdje onanišu?

P.S. postaješ ogavan takvom (zlo)upotrebom žrtava rata kad ti ponestane argumenata.
Last edited by Hajlac on 17/10/2013 00:44, edited 1 time in total.
Hrulj

#534 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hrulj »

Hajlac wrote:
Hrulj wrote:
Image

Eto gdje to govoris.
Ovako trollovi operišu - slijepo pored očiju: samo fura svoje dok te a) ne iznervira i b) ne otjera s diskusije c) onda misli da je "pobijedio" da je "kralj" u verbalnom sukobljavanju...Patetično.
Hajlac wrote: Jel se po utakmicama i protestima vrte grbovi Kotromanića i Tvtkovića ili pak ratni? Aj ba razguli - znaš ti dobro u kom kontekstu ja spominjem ratne simbole!
Ti se praviš da ne vidiš razliku izmedju ratnih simbola i onih srednjovjekovnih feudalno-kraljevskih :lol:
Ili ti gramatika Bosanskog jezika nije jača strana pa ne shvataš šta znaci ovo izrečeno:
Hajlac wrote: A sve manje je i treći tor koristi(vidimo po utakmicama i protestima poplavu ratnih simbola - ne srednjovjekovnih vec grbova i zastava identičnih onim iz ovog rata!) - je li to put kojim treba ići: prilagoditi se onim nacionalistima koji su i zakuhali sve? Kopirati sve metode od njih? Ili možda od fašističkog Izraela na čiju vojsku mnogi ovdje onanišu?

P.S. postaješ ogavan takvom (zlo)upotrebom žrtava rata kad ti ponestane argumenata.
Samo ti :D
Ovo ovdje ostaje da svi mogu vidjeti koliko potvaras i lazes :)
Hvala ti na manjku argumenata i na tvome sramocenju :thumbup:
Nadam se da cemo to ponoviti sutra/prekosutra :zjev:
Hajlac

#535 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hajlac »

Hrulj wrote:
Hajlac wrote:
Hrulj wrote:
Image

Eto gdje to govoris.
Ovako trollovi operišu - slijepo pored očiju: samo fura svoje dok te a) ne iznervira i b) ne otjera s diskusije c) onda misli da je "pobijedio" da je "kralj" u verbalnom sukobljavanju...Patetično.
Ti se praviš da ne vidiš razliku izmedju ratnih simbola i onih srednjovjekovnih feudalno-kraljevskih :lol:
Hajlac wrote: A sve manje je(zvaničnu zastavu BiH) i treći tor koristi(vidimo po utakmicama i protestima poplavu ratnih simbola - ne srednjovjekovnih vec grbova i zastava identičnih onim iz ovog rata!) - je li to put kojim treba ići: prilagoditi se onim nacionalistima koji su i zakuhali sve? Kopirati sve metode od njih? Ili možda od fašističkog Izraela na čiju vojsku mnogi ovdje onanišu?

Samo ti :D
Ovo ovdje ostaje da svi mogu vidjeti koliko potvaras i lazes :)
Hvala ti na manjku argumenata i na tvome sramocenju :thumbup:
Nadam se da cemo to ponoviti sutra/prekosutra :zjev:
Pa pa - jutro je (nadam se) pametnije od večeri :wink:

-----------------------------

A do tad, pošto je sevap pa i moralna obaveza, ovakvim trollovima uzvratiti na ove pokušaje blaćenja i lične diskriminacije poturanjem kukavičjih jaja(metoda poturanja izjava koje ljudi zglave nisu izrekli, što dotični konstantno i uzaludno koristi), tad evo malo materijala koji će baciti svjetlo na njegove aktivnosti i stanje uma u ovim trollerskim online 'pohodima':

Obratiti pažnju na polemiku i sve raskrinkane mitomanske nebuloze ovog samozvanog "Bana bosanskog, ilirsko-bošnjačkog porijekla" (heeeeej u 21om vijeku :-) ) s @Challenger__ forumašem ovdje:

http://www.klix.ba/forum/asimilacija-bi ... 9s575.html :-)
No comment

Posebna priča su antologijske mitomanije i kvazi-istoričarske nebuloze izrečene na ovoj temi:

http://www.theapricity.com/forum/showth ... hem/page14

I kao šlag na tortu - otvorena i nedvosmislena izjava da lik mrzi kompletnu jednu etničku(da ne kažem plemensku) grupaciju ljudi - izjava na istoj temi http://www.theapricity.com foruma. Tukne na fašizam, neeee? Ili je ta riječ već postala tabu i uvreda nazvati stvari pravim imenom? :roll:

Plastični primjer mitomanijom i ličnom krizom identiteta raspamećene osobe koja glumi vrsnog istoričara krojenjem svoje verzije istorijskih činjenica kao i ogavnog iskrivljivanja, od drugih učesnika, izrečenog na forumima.

Ono bi se vraćalo u feudalno doba Banovina, tj. vlastele i ojađenih "kmetova" (citaj sluga feudalnoj vlasteli-Banovima koji su razmjenjivali poklone i potomstva medju srednjovjekovnim evropskim vlastelama). Mašta o kraljevinama i srednjovjekovnim poretkom stvari, simbolima iz feudalnog predindustrijskog perioda, koji su davno s dobrim razlozima prevazilaženja starih neprijateljstava i ostavljanja mračne prošlosti iza sebe, velikim dijelom izbačeni iz modernih ustavotvornih Republika u Evropi, iako su isti ti simboli(ala štitovi, krune i ljiljani) poput naših banovskih po svim evropskim dvorovima i dinastijama bili prisutni. Niko normalan nije lud da se vraća u ta crna vremena konstantnih previranja što na dvorovima što između plemena i kraljevina jer odlično zna da to vodi, popularno upravo po nama nazvanoj, Balkanizaciji :-) :(
U ovakvim slučajevima obično su predominantni vlažni snovi o tom bajnom feudalizmu, vlasteli, begovima, banovima, "čistoći" nacije, jakoj (naravno osvajačkoj) kraljevini itd.
Odatle i ona priča o tome kako su Bošnjaci jedina "nacija"(pod navodnicima jer se u tim izvjavama ne misli na Bošnjake kao sve stanovnike države Bosne i Hercegovine - jer tu vec postoji Nacija u ovom smislu države - nacija Bosanci(&Hercegovci) ili alt. Bosanskohercegovci kao npr. Trinidadotobaganci od Trinidad&Tobago - posebna je priča to nakaradno dodavanje jedne pokrajine unutar Bosne u sam naziv države) koja eto nema svoju državu (slavna izjava u tom momentu građanina Musafe Cerića u jeku halabuke oko "Svebošnjačkog kongresa").
Tu je neizostavna i ona ksenofobična fix-ideja kako su isključivo zvanični Bošnjaci zaštitnici Bosne i Hercegovine dok su ostali što došljaci što dušmani kojima, ako se kad-li tad-li ne izjasne kao Bošnjaci, nije mjesto u budućoj "bošnjačkoj" drzavi(čitaj banovini-begovatu).

Pola foruma lika uveliko proziva klasičnim trolom tako da je nastavak sizifove polemike s ovakvim učesnicima foruma potpuno kontraproduktivno po kvalitet diskusije i samih tema.

Najbolji summa summarum je opet ginijalna od Damira Nikšića - znamo gdje smo ali ne znamo kad smo!
TheMule

#536 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TheMule »

Halo ba, Izetbegovic je bio za novu Jugoslaviju. Milosevic je siljio za Jugu kojom ce dominirati Srbi i Beograd. Mozete li bar osnovne cinjenice pogoditi?

mobile9

#537 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

Great Cornholio wrote:
Hrulj wrote:
Great Cornholio wrote:Začatasmo temu, pretvorila se u temu " Šta bi bilo da nije bilo". To nikad nećemo koći saznati, ali činjenica je da Jugoslavija nije toliko ulagala u vojsku, i toliko veličala vojsku, ne bi toliko njenih državljana bilo pobijeno istim tim oružjem prilikom njenog raspada.

Da se to ne bi desilo i BiH, koja je sada " Jugoslavija u malom", ne bi trebalo uvoditi obavezno služenje vojnog roka , ne bi trebalo praviti neku jaku vojnu silu i njeno veličanje, jer kad bi došlo do rspada BiH opet bi se nnjeni državljani podijelili u nacionalne torove i zajedničkim oružjem ubijali jedni druge.
Zajednickim oruzjem?
Tko je doturio Srbima oruzje prosli put?
Srbija ih je time obezbjedjivala citav rat. Bas kao sto je Hrvatska Hrvate. A tko ce Bosnjake obezbjediti sa tim?
Znaci opet "spavajte mirno rata nece biti" pa da budemo poklani ko ovce jel tak?
Budimo fini lakse cemo pocrkat jel tako?
Manje i silovanje boli kad se ne opires jel tako?

Zapravo hvala, dosli smo do kljuca svega i razloga za ovakvo ponasanje, a to je zelja za istrebljenjem i nestajanjem Bosnjaka kao naroda sa ovih prostora.
Makar si to mogao pokazati ako nista drugo :thumbup:
Druže, razumijem tvoj strah, ali ja ti tu ne mogu pomoći, moraćeš naći neki način da ga ublažiš. Evropa nas je razoružala, i neće nam dati da se ponovo naoružavamo, a pošto smo sad praktično njen protektorat međunarodna zajednica je jedina koja može spasiti Bošnjake ako ih Srbi ili Hrvati nacionalisti ponovno napadnu.
jesi siguran!? :-)
mobile9

#538 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

Image
saibaba

#539 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by saibaba »

mobile9 wrote:Image
Ako je ovo izbor ja bih radije bio emo idiot ...
radostan dan

#540 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by radostan dan »

život u uniformi podrazumjeva određene norme, kodekse i pravila.
dugotrajni život u uniformi pak podrazumjeva određen mentalni sklop i navike.
neko ima genetske predispozicije za to, neko ih vremenom stiče.

živjeti u uniformi nekada je bila čast.
takođe, živjeti od uniforme - poprilična privilegija.

uniforma se jako dobro primala na ovo tle.
uniforma kao dokaz sposobnosti. kao dokaz različitosti u odnosu na ostale. kao nad u psihičkom i fizičkom smislu u odnosu na seka perse.
uniforma kao dokaz muškosti. snaga i volja. penis od 34 centimetra i kilo mesa samo u njemu.

uniforma, zavodnički pogledi klasića, oficirčića od svojih 20 do 30 godina, prilikom kakvih smotri, balova, proslavi novih godina, upućenih kako slučajnim djevojkama zatečenim tu, ili profesionalnim udavačama.

uniforma kao san.
odbijen na regrutaciji. sažaljivi pogledi generacije. nemušto glumljenje - ja se izvukoh, ko vas jebe, gulite krompir i kupus godinu dana prašinari -. naš drugarsko lažni odgovor - blago tebi, boli ke kurac-.
izbjegavanje roditelja odbijenog da govori na tu temu. tužni pogledi ka regrutima koji se kupe kao bravi i grupno odvoze ka kasarnama, svetilištu i čistilištu u isto vrijeme.

za razliku od odbijenog-nesposobnog-ništa robom, luzerom, u erekciji smo. mentalno-psihičkoj, fizičkoj. muškarac. potvrđeno pečatom vojne komisije.
sposoban za sve. i za ženidbu, dakako. samo treba da prođe vojnu obuku.

susret sa nadljudima. priče o njihovim nadmoćima, pozitivnim i negativnim osobinama.
potpuno gubljenje individualnih karakteristika.
kolektivitet, kolektivitet, isključivo kolektivitet.

država kleca. država pati. država je slaba ako ne znaš skockati krevet. država je ugrožena ako ne složiš čarape u čizmu kako treba prije spavanja.
spoljni neprijatelj se naslađuje ako si neobrijan duže od 16 časova.
unutrašnji svršava ako prilikom izlaska u grad nisi ponio 20 toalet papirića, iglu, konac i dugme.

nadljudi vole popiti. ne, nadljudi ne vole alkohol. uniforma smo nešto rakijom anestezira. šta? koje boli?
šta muči čovjeka koji je od 14 u uniformi? koji ima posao, platu, obično lijepu ženu. poštovanje okoline. zastavu ili ladu.

u njihovom razredu nije bilo djevojčica. na ekskurziju se nije išlo u istru. možda u kumrovec, kadinjaču, susjednu kasarnu...
po završetku srednje škole dalje nema...od prvog do zadnjeg radnog dana si maksimalno stariji vodnik, zastavnik. u 55. kao što on šilji kurac nad tobom, još više nad njim šilji kurac nadobudni potporučnik od svojih 25-26 leta. možda će spaziti na zajedničkoj proslavi tvoju deset godina mlađu ženu i zguziće je. zašto da ne, sumnja je opravdana, sjećaš se kako si je ti zaveo, uvjek je padala na mlade i na uniformu. alkohol, odličan antistres.

mladi poručnici, nazovi drugari na istom zadatku. između njih jaz opipljiv rukom. nije dovoljno biti bolji, mora se to pogurati spletkarenjem, vječitom borbom, uostalom, to su radili čitavo školovanje i pola života.
ko ima više -čvaraka, ko brže napreduje, čija je žena ljepša, ko će prije dobiti stan...
previše dilema izaziva bolove. bolovi se odlično liječe drilanjem regruta i drkanjem starijih kolega nižih činova, zastavnika i starijih vodnika.

uniforma potpukovnička, pukovnička. najbolji drug ne diže se odavno. potencija i testeroni ostali po terenima, vojnim vježbama, strahu da se ne izgubi položaj. ideali se takođe osušili. tek rijetki vjeruju da je komanda - atomski s desna - čarobna formula za preživljavanje i pobjedu u slučaju nuklearnog napada - plavih-.
djeca pomenutih dodatna briga. sušta suprotnost. obično anarhisti ili demokrate. često uspješni i manje uspješni narkomani, pjesnici, muzičari.

vječito nezadovoljni onim ispod sebe. nerijetko i iznad sebe. velika duševna bol.
rješenje je u jednosmjernom prcanju na dole. izmišljanjem taktičkih vježbi, crtanjem plavim i crvenim flomasterom po topografskim kartama i traženjem da isto nižepozicionirani sprovedu u djelo.
za orgazam neophodan obilazak prostorija, soški, spavaone, lakonsko skidanje prašine kažiprstom iznad vrata, prozora, i prezriv pogled ka poručniku.

kako je u prirodi lanac ishrane jasno definisan, takav pogled izaziva vrištanje poručnika ka vodniku, vodnika ka desetaru.
desetar (obično mentalnih karakteristika kao ovi slučajevi koji iskreno vjeruju da čitavu državu treba pretvoriti u kasarnu, i sve poslati na odsluženje dvadesetogodišnjeg vojnog roka, uključujući i babu i staru majku, makar da gule krompir).
desetar osjeća da je prašina objedinila sve opasnosti plavih, unutrašnjih i spoljnih neprijatelja, da je ujedinila reakciju i opoziciju, da su ugrožene sve tekovine rijeka, potoka, naroda, narodnosti.
on to zna, on to vidi, on to tumači pomenutim pogledom pukovnika. kako slika govori više od hiljadu riječi, on nema potrebe, jednako kao što i ne može, dalje da razmišlja.

on mora, on hoće da spasi...državu, društvo, tita, štafetu, uspomenu na šerifa loju, bijelu radu pored kamena u zavjetrini šar planine.

on zna ko je uzdrmao temelje društveno-pravnog sistema, ugrozio snimanje novog albuma vatrenog poljupca i onih šupaka bezobraznog imena -orgazam. savo iz trnova i hasan iz vogošće. oni su bili redari.
i jebaće im majku.
pa će slavodobitno raportirati vodniku koji mu je već jebao majku.
poručnik ide pukovniku da mu ponudi vlastitu majku na doboš, ali bol je ublažena prethodnim jebavanjem starovodničke staromajke.

pukovniku se po pojavi poručnika na raport napokon digao. osjeća zadovoljstvo i jedva primjetno na tren podiže pogled u vis sekund prije ejakulacije, uz tri brza treptaja očnih kapaka.

tu bi kon tin ju...
Hajlac

#541 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hajlac »

saibaba wrote:
mobile9 wrote:Image
Ako je ovo izbor ja bih radije bio emo idiot ...
Da ne pričam o tome da prvi nikad ne čine zlo drugima(već upravo obratno, pa pod pritiskom/mobingom često naude sebi) dok su drugi indoktrinirane mašine za izvršavanje naredbi "UBIJ" "U NAPAD" "SEARCH AND DESTROY" "POPALI" ... :run:

I već sam ignorantima objasnio osnovne uzroke poplave ovih ni-tamo-ni-vamo generacija:
Hajlac wrote:
Šveđanin wrote:
escobar__ wrote:smanjio bi se broj tetkica na ulicama.
Živa istina i veliki razlog za.

Nisam neko ko se fura na te mačo fazone, ali iz godine u godinu, sve veći i veći je broj tetkica i beskičmenjaka..
Moraš biti ignorant pa ne znati da uzrok tog "problema" leži u trajnom zagađenju ekosistema (voda, hrana) vještačkim spojevima koji dovode do hormonalnih poremećaja od momenta stvaranja embrija. DDT, PCB, BPA, phtalati itd.

http://en.wikipedia.org/wiki/Endocrine_ ... disruptors

Džaba sto vojski i mačo očinskih odgojnih mjera kad je okolina sve zagađenija otrovima. Na to jos dodaš medije ciji kreatori dolaze iz zemalja najzagađenijih tim spojevima i eto ti magične kombinacije za ovakvo stanje.

Kratak je put do fašizma tj. "pročišćavanja" nacije :run:
U prirodi-okolini još su gore i vidljivije posljedice zagađenja - čitave populacije vodozemaca i beskičmenjaka rađaju se kao aseksualne - bez definisanog pola jedinke :cry:

Manite se fašistoidnih pojednostavljenih teorija i zaključaka o određenim populacijama i malo se informišite.
radostan dan

#542 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by radostan dan »

ovo je pak druga priča...

Image
ramBRO

#543 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by ramBRO »

radostan dan wrote:ovo je pak druga priča...

Image
:-)
mehoxy

#544 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mehoxy »

Sve i da se vrati obavezno sluzenje vojnog roka(a nece)ja ga definitivno ne bih sluzio.Zasto? Zato se za ovakav narod i drzavu nikad ne bih borio,vec bih samo pokupio svoju porodicu i prosetao preko granice.Kada je vec doslo do toga da dva ratna veterana,dobrovoljca koji su odbrani ucestvovali od prvih dana,sami sebe pitaju zasto su se borili i bukvalno me savjetuju da u slucaju rata predjem preko granice,vidi se da je vrag odnio salu.
respo

#545 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by respo »

Hrulj odvratan ti je ponudjeni odgovor na pitanje sta bi da se zarati
Mislim na zadnji
ramBRO

#546 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by ramBRO »

uzgajivac

#547 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by uzgajivac »

mehoxy wrote:Sve i da se vrati obavezno sluzenje vojnog roka(a nece)ja ga definitivno ne bih sluzio.Zasto? Zato se za ovakav narod i drzavu nikad ne bih borio,vec bih samo pokupio svoju porodicu i prosetao preko granice.Kada je vec doslo do toga da dva ratna veterana,dobrovoljca koji su odbrani ucestvovali od prvih dana,sami sebe pitaju zasto su se borili i bukvalno me savjetuju da u slucaju rata predjem preko granice,vidi se da je vrag odnio salu.
a sta recimo ako ti neko ponudi platu, da budes profesionalni vojnik, pa obecaju i penziju sa pedeset i pet, moze li onda?
mobile9

#548 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

Tesla10

#549 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Tesla10 »

Vojska nikada nije bila garant mira na ovome Balkanu, i to se neće nikada promijeniti. Kroz čitavu historiju smo se uvijek tukli na svoj račun i to najčešće onda kada smo imali svoje vojske. Tako da je apsurd razmišljati o povratku nekakve vojske koja bi bila garant nekakvoga "mira".
mobile9

#550 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

POKRENUTA PETICIJA POTREBNO 43.000 POTPISA. DAJTE SVOJ POTPIS>>> http://www.nkp.ba/bh-gradani-zele-ponov ... ojnog-roka
Post Reply