Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

moja tetka

#526 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by moja tetka »

Hoću da aktueliziram..................... i da pišem jer danas sam se ono baš baš šokirala ............................
moja tetka

#527 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by moja tetka »

Nakon dugo vremena posudim bicikl od komšija i krenem prema Ilidži. Cilj Vrelo Bosne. Biciklistička staza zakon. Dodjem tamo do onog ko zna ............ preko parkinga....... kad ono vidi vraga nešto se gradi jedva nekako prodjem nekim puteljcima pa ispod podvožnjaka . Krenem trotoarom do kružnog na Ilidji, malo morgen više auta na trotoaru nego na cesti. Hajde i to nekako prodjem pješke pa na kružni tog i do male aleje...... I to nekako malo na biciklu malo pješke prodjem preko mosta pa u park. Pored mene profura utvara. Stanem pa se čudom nemogu načuditi knindja na rolšuama, a jest me prepala bože sačuvaj. Pogledam malo na desno kad ono gradi se hotel valjda ........... ali niti je gradilište propisno označeno, niti zagradjeno a pijeska, šute i blata ko u priči. Opla preko asfaltiranog dijela prokopali haman nešto. Ma neka su ali prelaz što napraviše ukucali ukupno 8 dasaka to vam je i da p njima hodate i ograda...... pa ko uspio uspio........................

Magnolija samo što nije procvjetala pupovi............ e to je ono pozitivno i lijepo............... nastavak slijedi
moja tetka

#528 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by moja tetka »

Kokice i to sa prelivima možeš kupiti ali za to treba imati hrabrosti prjavo, nehigijenski ma fuj............ oooooooooooooooooo mjesto gdje se parkiraju kočije. Super lijepo. Vidim i policajca, valjda tu sjedi da bi kontrolisao kockaste glave da ne ulaze autima u veliku aleju...... To što me je obišlo i prošlo bar sedam osam džipova , ma ja onaj policajac na početku aleje samo radi svoj posao.... ha ha ha..... krenem kad ono veeeeeeliko radilište i gradilište sa desne strane ko gradi, šta gradiv ko je investitor e toga nema ali da je u aleji jestt. 'prva pomisao garant neki arap.......

Aleja poluprazna tu i tamo neki pješak i to je to. vidim i nove klupe za sjedenje........ dobro klupe, ali brate što odudaraju to je priča za sebe. A korpe za otpatke u velikoj aleji misaona imenica...... Tamo negdje na pola puta planiram nasuti flašicu vode.............e malo morgen nema........ vidim nekoliko posječenih stabala, sigurno su bili stari i vajda je struka rekla da se mora, ali što ne izvadiše i panj, izgleda mi ko mezar bez nišana .........................
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#529 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Matijevic_Vlado »

Uhh, ja ne mogu sebi doci. Djeca evo placu, a zena pije vodu sa secerom. Znam da nisam trebao citati da i oni cuju
moja tetka

#530 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by moja tetka »

Na ulazu kućerak pridjem i pitam koliko košta ulaz naravno samo mi rukom pokaže na tablu i nastavi mob. razgovor.
Okrenem se i onako smunjena počnem računati bar 300 posjetilaca prosječno godišnje....... e to vam je 300 x 365 dana.........bogami velika para ,,,,, Prolazim pored radnika koji gura kolica i kupi izmet od konja sa asfalta.......... obična lopata i brezova metla. Gledam i nemogu vjerovati................. okupirali arapi i ini tajkuni i kockaste glave i Ilidžu i Vrelo Bosne...... biznis cvjeta ma nema dalje, a ovaj pošteni radnik i dalje kolica, brezova metla i lopata.

Danas sam bila na Vrelu Bosne........ danas i nikad više.......odoh iz Sarajeva, odoh iz BiH........ valjda tamo gdje ću otići nema kolica i brezove metle............. samo mi nemojte reći da nevolim moju Bosnu............ ma volim i te kako srce mi se cijepa :bih: :run:
moja tetka

#531 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by moja tetka »

Matijevic_Vlado wrote:Uhh, ja ne mogu sebi doci. Djeca evo placu, a zena pije vodu sa secerom. Znam da nisam trebao citati da i oni cuju

:kiss:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#532 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Matijevic_Vlado »

moja tetka wrote:
Matijevic_Vlado wrote:Uhh, ja ne mogu sebi doci. Djeca evo placu, a zena pije vodu sa secerom. Znam da nisam trebao citati da i oni cuju

:kiss:
Al bez zezanja, ima naroda koji fol zivi u idili od Carsije do Pofalica, eto nekj Importane bude granica :mrgreen: , i onda se sjebe kad ode do Ilidze :mrgreen: .
A cime bi ti cistila taj izmet? Ovo cisto informativno zanima, da znam ako kad kupim Hrleta
Haris.ba

#533 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Haris.ba »

moja tetka wrote:

Danas sam bila na Vrelu Bosne........ danas i nikad više.......odoh iz Sarajeva, odoh iz BiH........ valjda tamo gdje ću otići nema kolica i brezove metle............. samo mi nemojte reći da nevolim moju Bosnu............ ma volim i te kako srce mi se cijepa :bih: :run:
Plaćem. Kolica i bezova metla. Eh, kolica i brezova metla.

P.S.
Plaćem od smijeha. :D

P.P.S.
Da ne bude ponovo zabune, da ponovim - Velikom Alejom i Vrelom Bosne gazduje Kanton.
Juni

#534 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Juni »

Haris.ba wrote:
moja tetka wrote:

Plaćem. Kolica i bezova metla. Eh, kolica i brezova metla.

P.S.
Plaćem od smijeha. :D

P.P.S.
Da ne bude ponovo zabune, da ponovim - Velikom Alejom i Vrelom Bosne gazduje Kanton.
Vidim da si verziran.Jel istina da je ulaz za stanovnike Ilidze dzaba?i ako jeste, zašto je tako kad gazduje Kanton
moja tetka

#535 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by moja tetka »

napisala sam prosječno 300 posjetilaca dnevno puta 2 marke puta 365 dana e vala za te pare punooooo toga se može
moja tetka

#536 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by moja tetka »

A cime bi ti cistila taj izmet? Ovo cisto informativno zanima, da znam ako kad kupim Hrleta[/quote]

Prije nekoliko godina vidjela sam mala vozila u Splitu i Makarskoj
Dope_Man

#537 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Dope_Man »

E vala ga pretjera gore, kao da zivis cijeli zivot u Schönbrunn palaci pa odjednom dolazis u Sarajevo i stvarni svijet te zaprepastio. Zvucis kao neka osoba koja se navece mimoidje sa muskarcem koji je i ne pogleda, a prepricava sutra kako ju je pratio, skoro pa je silovao.. dakle don't be a drama queen.

Da je savrseno.. nije. Da treba biti bolje, svakako da treba. I moze i mora biti bolje uredjeno s obzirom na lovu koja se uzima. Ali ipak, zadnji put kad sam bio, a to bjese proslo ljeto, izgledalo je sve to puno bolje nego sto je izgledalo prije 5-6 godina. Sad je aleja okupirana arapima, od 10 setaca 8 ce biti arapi, nekome smeta, i meni pomalo smetaju ninje, ne obicni ljudi ili pokriveni, ali ninje da. Ali tako je kako je. Ciscenje treba biti bolje, onaj parking koji se pretvorio u iznajmljivanje bicikala, prodaju svega i svacega itd.. bi takodjer trebalo urediti tako da su to neke male kucice, a ne onako nabacano i blokiran prolaz od fontane prema aleji.. ali pobogu, nije te niko silovao :skoljka:
Haris.ba

#538 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Haris.ba »

Juni wrote: Vidim da si verziran.Jel istina da je ulaz za stanovnike Ilidze dzaba?i ako jeste, zašto je tako kad gazduje Kanton
Pitaj http://www.zppks.ba/

Ja plaćam ulaz.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#539 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Truba »

Ja ne placam :thumbup:
mayab

#540 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by mayab »

Ako se mene pita (a ne pita me se! :D ), bitno je da se konjska govna čiste, a kako , nema veze, sasvim je dobro i sa kolicima i brezovom metlom, uz to to je atraktivno za turiste iz zapadnijih krajeva :D
Da malo skrenem, a u vezi ove prodaje svega i svačega (kokica i sta ti ja znam cega sve ne) po Ilidzi i Vrelu Bosne, pravo me je pozitivno iznenadilo da tog seljačkog običaja nema ,a iskreno se nadam da neće nikada ni biti, u prostoru rekreativnog parka Safet Zajko, a krcato ljudima i djecom!
Bravo za opcinu Novi Grad i načelnika :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ultima_palabra

#541 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by ultima_palabra »

Uzimam kesu... govorim onom Sosonu, bacio ti se ba frajer... :mrgreen:
karanana

#542 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by karanana »

Uzimam biciklo....vozim se puteljcima.....predjem most....kad nindza na roshulama.....reko sta je ovo, okrenem glavu hotel, vozim kazem drotu prodjose ti shoshoni alejom dzipovima.......nastavljam voziti kad tamo lola kupi konjska govna civarama i brezovom metlom.....gotovo je
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#543 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by _BataZiv_0809 »

Sto je najgore niko ba ne vjeruje...
Edin H.

#544 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Edin H. »

Black swan wrote:Ja ne placam :thumbup:
WTF :shock:
Jara

#545 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Jara »

moja tetka wrote:A cime bi ti cistila taj izmet? Ovo cisto informativno zanima, da znam ako kad kupim Hrleta
Image

U Beču, Parizu, Rimu itd - obratite pažnju na onaj "hepek" :D ispod repova! Prije 5-6 godina su "odgovorni" u Sarajevu ( komunalno ili ko već) kazali e a da je to ovdje nemoguće primijeniti jer konje za takvo što treba trenirati odmalena! :-)
Haris.ba

#546 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Haris.ba »

Jara wrote:U Beču, Parizu, Rimu itd - obratite pažnju na onaj "hepek" ispod repova! Prije 5-6 godina su "odgovorni" u Sarajevu ( komunalno ili ko već) kazali e a da je to ovdje nemoguće primijeniti jer konje za takvo što treba trenirati odmalena!
Ti shvataš da pola grada naveče nema vode, a ti se zamaraš konjskim izmetom?

Ti shvataš da smo zakakili to Vrelo Bosne ljudskim izmetom toliko da se više ne može piti? A da se sjetimo razmišljati o konjskom izmetu?
To isto ko da ti temelji zgrade tonu, a ti pričaš o fasadi.

I da se razjasnimo. Biciklističke staze spojene sa gradom još nema. Jer na Ilidži to nije prioritet. Ono što ima na Butmirskoj cesti je smijurija.

I iako nema zabrane - meni je nekulturno voziti biciklo Velikom Alejom. I radi vlastite sigurnosti, i radi sigurnosti drugih. Tu prolaze fijakeri, pješaci (sa djecom) i automobili. Ko hoće biciklom do Vrela Bosne ima drugi put (od Blažuja). Nit ima govana, nit ima pješaka. Možda nije tako idilično, ali za idile ima drugih ruta.
Logovan

#547 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Logovan »

Jara wrote: U Beču, Parizu, Rimu itd - obratite pažnju na onaj "hepek" :D ispod repova! Prije 5-6 godina su "odgovorni" u Sarajevu ( komunalno ili ko već) kazali e a da je to ovdje nemoguće primijeniti jer konje za takvo što treba trenirati odmalena! :-)
Pa nek' ih treniraju, ako je već tako. :D
ITNet

#548 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by ITNet »

Ja sam bio neki dan na vrelaku nisam platio ulaz, samo sam se dreknuo onoj teti u kucici "Mi smo sa Ilidze" ona me gleda kaze dobro i smije se :D
zateznistub

#549 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by zateznistub »

ITNet wrote:Ja sam bio neki dan na vrelaku nisam platio ulaz, samo sam se dreknuo onoj teti u kucici "Mi smo sa Ilidze" ona me gleda kaze dobro i smije se :D
Sjoo :shock:

Kako ovo sve tetka docara, i Mufid Memija vas u goloj vodi
Jara

#550 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Jara »

Logovan wrote:
Jara wrote: U Beču, Parizu, Rimu itd - obratite pažnju na onaj "hepek" :D ispod repova! Prije 5-6 godina su "odgovorni" u Sarajevu ( komunalno ili ko već) kazali e a da je to ovdje nemoguće primijeniti jer konje za takvo što treba trenirati odmalena! :-)
Pa nek' ih treniraju, ako je već tako. :D
Joj tebe, pa kažu da ne može. :D :lol: Ko će se još s tim zamajavati. :D :P
Post Reply