Sirija
-
seksan
#526 Re: Ova tema je ZATVORENA
Makar su selefije u siriju otisli.gdje su ostali?

-
seksan
#527 Re: Ova tema je ZATVORENA
ne etiketiram ja raju na dzahile, selefije, vehabijeKikibombona wrote:Zato sto u svakom komentaru pises negativno o jednoj CIJELOJ religijskoj skupini. Meni to odmah pocinje bacati na dehumanizaciju. Grijesim li? Iz kojeg razloga u svakom komentaru na ovoj temi pises negativno o sijama?seksan wrote:Ti ocito zabroavljas da oni ne ratuju protiv katolika , jevreja, ovih onih, oni ratuju protiv sunita.suniti smo mi .
![]()
![]()
Oni cine svaki dan širk. Ne samo to nego su ponavljam rekli da je ALLAH POGRIJESIO. Znas li tezinu tih rijeci?
S druge strane prije nego sto pocnes usporedjivati moje pitanje zasto da volim nesta i tvoje teze zasto da volis kajmak, ne volis kajmak, postavljam pitanje gdje sam rekla da ih mrzim?
Zasto si moj komentar zasto da volim nekoga ko...prihvatio kao mrznju
a svoj komentar da ne volis kajmak servirao eto to nije gadjenje niti odvratnost niti mrznja...i kako ti rece prezir..
Po cemu?
Ja ti rekoh, gori sam od svakog sije. Oni makar vjeruju u nesto. Meni je sve to najblaze receno smijurija i bezvezno tracenje zivota. Ovo govorim samo zato ne bi li skontala koliko je ruzno pricati lose o necijim uvjerenjima i nacinu zivota. Inace, nikad ovakve stvari ne govorim vjernicima. Bas me briga, neka svako od svog zivota radi sta mu je volja.
Ima li sanse da ti popustis sije?
-
Avetinho
#528 Re: Ova tema je ZATVORENA
Ko god da donese mir i blagostanje, svaka mu cast. Asad sigurno nece. Evo dosad je od njegovog "donosenja" samo u zadnje dvije godine izginulo vise od 100,000 Sirijaca, preko milion obogaljeno, preko 4,000,000 raseljeno. Necu ni spominjati do temelja srusene gradove sirom Sirije, unistenu ekonomiju, infrastrukturu, buducnost nacije.bingov buraz wrote:Dobro.Zato će sekcija mladih selefija predvođena Bajrom Ikanovicem i slicnim filantropima da donese mir i blagostanje napacenom narodu Sirije.Ja Sam Odavle wrote:Ne krscanin, ne musliman, nego licemjer, narcisist, lazov, oportunist, a povrh svega masovni ubica.bingov buraz wrote: Pa do juče je bio po kliksovskim pametnjakovicima takoreći kršćanin, došao tobe samo da udovolji forumasima.
Tesko je naci lidera u proslosti koji je nanio vise stete vlastitoj domovini.
-
seksan
#529 Re: Ova tema je ZATVORENA
Kako to da su jedino iz Bih vehabije otisle za srijiju? Gdje su toliki bosnjaci? Bolan pokrij te se da vas niko ne vidi! Nista drugo naucili niste! Mozete pricati kad vas niko nit zna nit vidi!bingov buraz wrote:seksan wrote:Jesu li vam bili za 10 i za vrijeme kada su za vrijeme rata slali oruzje SRBIJI a ne VAMA?TheMule wrote: Znao sam nekoliko momaka iz Irana, to su super momci za 10. Ne kontam u cemu je stos sto se tice ovih suni-sija gluposti. Jedna mala sekta ili covjek kaze neku glupost, onda se to pripaja cijelom narodu.![]()
Valjda je to uobicajeno kod vas. Ne zelim u off ali moram ovo reci silovali bosnjake,, tukli, ih etnicki cistili da bi danas jedan bosnjo doso i rekao preci mi je prijatelj Darko,Marko, Nikola, Ivan nego jedan sta ja znam ismail koji ima bradu.Da ne spominjem zene!
![]()
Aforizmi i Vehabizmi
Pas koji laje ne ujeda!
Vi biste nesta?! Vi pomazete sriiji? E grdne rane! Manji od makova zrna!
- Herr Flick
#530 Re: Ova tema je ZATVORENA
Assad pobio 100.000 ljudi,unistio,gradove,unistio poljoprivredu itdd,dok ovi drugi salju cvijece

-
sarajevoxxxx
#531 Re: Ova tema je ZATVORENA
Desetine mrtvih rezimskih vojnika u Kabunu, uletili u neku zasjedu FSA, mrtva tijela posvuda. Radilo se o konvoju SAA vojnika koji su krenuli u Latakiju
Last edited by sarajevoxxxx on 09/08/2013 17:36, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#532 Re: Ova tema je ZATVORENA
Na ovo je odgovoreno 100 X.Herr Flick wrote:Assad pobio 100.000 ljudi,unistio,gradove,unistio poljoprivredu itdd,dok ovi drugi salju cvijece![]()
Danas je rat, i nema vise cvijeca. Samo Asadovom krivicom pretvorio se u monstruma gdje se ne zna ko pije ko placa.
Ali s obzirom na to da je nasilje pocelo prije dvije godine kada je Asadista okrenuo tenkove i puscane cijevi na vlastiti goloruki narod -- svaka, ama bas svaka zrtva, i sve ostale posljedice rata, idu na teret Asadu.
- Herr Flick
#533 Re: Ova tema je ZATVORENA
Assad gori od Hitlera,a cek da te i ovo pitam.Samoubilacki bombaski napadi po Damasku koji ubiju desetine civila i to ide na teret Assadu,raketiranje grada,klanje i prtiom snimanje istog i to ide na teret Assadu.. Aferim momcinoJa Sam Odavle wrote:Na ovo je odgovoreno 100 X.Herr Flick wrote:Assad pobio 100.000 ljudi,unistio,gradove,unistio poljoprivredu itdd,dok ovi drugi salju cvijece![]()
Danas je rat, i nema vise cvijeca. Samo Asadovom krivicom pretvorio se u monstruma gdje se ne zna ko pije ko placa.
Ali s obzirom na to da je nasilje pocelo prije dvije godine kada je Asadista okrenuo tenkove i puscane cijevi na vlastiti goloruki narod -- svaka, ama bas svaka zrtva, i sve ostale posljedice rata, idu na teret Asadu.
-
Avetinho
#534 Re: Ova tema je ZATVORENA
Procitaj pazljivo prethodni odgovor, mozda ti se upali lampica.Herr Flick wrote:Assad gori od Hitlera,a cek da te i ovo pitam.Samoubilacki bombaski napadi po Damasku koji ubiju desetine civila i to ide na teret Assadu,raketiranje grada,klanje i prtiom snimanje istog i to ide na teret Assadu.. Aferim momcinoJa Sam Odavle wrote:Na ovo je odgovoreno 100 X.Herr Flick wrote:Assad pobio 100.000 ljudi,unistio,gradove,unistio poljoprivredu itdd,dok ovi drugi salju cvijece![]()
Ali s obzirom na to da je nasilje pocelo prije dvije godine kada je Asadista okrenuo tenkove i puscane cijevi na vlastiti goloruki narod -- svaka, ama bas svaka zrtva, i sve ostale posljedice rata, idu na teret Asadu.![]()
-
seksan
#535 Re: Ova tema je ZATVORENA
Na Njemackoj televiziji prikazali kako su sije na prvi dan bajrama odmah nakon bajram namaza gadjali sunnitku djamiju preko 40mrtvih! najtragicnije i dvoje djece. aferim šije! 
-
sarajevoxxxx
#536 Re: Ova tema je ZATVORENA
Ahmed Dzebra najavio osnivanje vojske. "dzejs vatani". Bio u Deri ovih dana, ni jedne rijeci o pobjedama FSA, ali je zato podsjetio da Iran ratuje u Siriji i najavio osnivanje nove vojske. Lik je tako proziran da me skroz stid kad citam ovaj njegov govor. Kad nisu uspjeli FSA podijeliti na radikalne i umjerene, onda sviju otpisali.
-
seksan
#537 Re: Ova tema je ZATVORENA
na cijoj strani iran ratuje?sarajevoxxxx wrote:Ahmed Dzebra najavio osnivanje vojske. "dzejs vatani". Bio u Deri ovih dana, ni jedne rijeci o pobjedama FSA, ali je zato podsjetio da Iran ratuje u Siriji i najavio osnivanje nove vojske. Lik je tako proziran da me skroz stid kad citam ovaj njegov govor. Kad nisu uspjeli FSA podijeliti na radikalne i umjerene, onda sviju otpisali.
-
Avetinho
#538 Re: Ova tema je ZATVORENA
Na ruskoj.seksan wrote:na cijoj strani iran ratuje?sarajevoxxxx wrote:Ahmed Dzebra najavio osnivanje vojske. "dzejs vatani". Bio u Deri ovih dana, ni jedne rijeci o pobjedama FSA, ali je zato podsjetio da Iran ratuje u Siriji i najavio osnivanje nove vojske. Lik je tako proziran da me skroz stid kad citam ovaj njegov govor. Kad nisu uspjeli FSA podijeliti na radikalne i umjerene, onda sviju otpisali.
- AleksoMKD
#539 Re: Ova tema je ZATVORENA
Ja Sam Odavle wrote: Na ruskoj.
I svojoj.
Bicevanje najmanje boli na tudjim ledjima.
-
seksan
#540 Re: Ova tema je ZATVORENA
istina!AleksoMKD wrote:Ja Sam Odavle wrote: Na ruskoj.
I svojoj.
- jeza u ledja
#541 Re: Ova tema je ZATVORENA
Sega sto bas to kazes za Irance.AleksoMKD wrote:Ja Sam Odavle wrote: Na ruskoj.
I svojoj.
- Challenger__
#542 Re: Ova tema je ZATVORENA
Da ne zaboravimo one koji su najbitiniji u cijeloj priči, a to je narod Sirije, koji, većinom, nema ama baš nikakvu želju da ga "oslobađaju" kanibali, teroristi, Izrael i SAD.
LINK
Civilians from az Zahra take cover in a makeshift shelter as the NDF continues to battle insurgents laying siege to the town
As you can see these people DO NOT want to be "liberated" by the "mujahdeen".. yet insurgents continue to blockade this town which is some 20 km away from the closest army outpost in Aleppo making it of no strategic importance whatsoever.. Syrian National Defense Forces (NDF) -made up of locals mostly- are defending the town as the Syrian Airforce continues to support them by carrying risky missions to deliver supplies and airlift the wounded out for treatment.
LINK
-
Avetinho
#543 Re: Ova tema je ZATVORENA
... kao ni Rusija, Iran, Asad ili Hezbolah.Challenger__ wrote:Da ne zaboravimo one koji su najbitiniji u cijeloj priči, a to je narod Sirije, koji, većinom, nema ama baš nikakvu želju da ga "oslobađaju" kanibali, teroristi, Izrael i SAD.
http://blog.amnestyusa.org/middle-east/ ... -conflict/
-
seksan
#544 Re: Ova tema je ZATVORENA
Jos rusi imaju djecije vojne skole za djevojcice, umjesto da se ona s 10hodina igra sa lutkama ona sastavlja i rastavlja kalasnjikov! 
- Challenger__
-
sarajevoxxxx
#546 Re: Ova tema je ZATVORENA
Latakija: Kardaha u potpunom okruzenju
Sva 4 prilaza u grad zatvorena. FSA dala rok 24 sata vojnicima u gradu da prebjegnu.
Sva 4 prilaza u grad zatvorena. FSA dala rok 24 sata vojnicima u gradu da prebjegnu.
-
udrch
#547 Re: Ova tema je ZATVORENA
samo da uđu na par dana, da onaj mauzolej sravne sa zemljom i pokažu njegovom sinu šta narod Sirije misli o njemu..sarajevoxxxx wrote:Latakija: Kardaha u potpunom okruzenju
-
Dr_dre
#548 Re: Ova tema je ZATVORENA
U svom govoru povodom Ramazanskog bajrama, ministar za informisanje u saudijskoj vladi Abdul-Aziz Hawdžeh pročitao je odluku saudijskog monarha Abdullaha da donira 100 miliona dolara za „borbu protiv terorizma".
Kralj je u svojoj poruci naglasio da je kraljevina dobrovoljno dala međunarodnom Uredu za borbu protiv terorizma novac u iznosu od 100 miliona dolara, naglašavajući da on neće biti zadovoljan da se ijedan iskreni (učesnik) dvoumi oko pomaganja ovog svjetskog projekta.
Kralj Abdullah je u februaru 2005 god. pozvao na osnivanje ovakvog ureda, tokom aktivnosti na međunarodnoj konferenciji za „borbu protiv terorizma" koju je zahtjevao Rijad.
Imajući u vidu da su osnivači ovog ureda SAD i zapadne kršćanske zemlje, koje imaju svoje vojnike u muslimanskim zemljama, jasno je o kakvoj se borbi protiv terorizma radi.
Zapravo, zvaničnici vlada zapadnih kršćanskih zemlja više ni ne kriju da je Šerijat za njih terorizam, te da je borba protiv svih onih koji žele uspostavu Allahovog zakona na zemlji, u stvari, „borba protiv terorizma".
Saudijska vlada, koja važi za jednog od najodanijih američkih saveznika u svijetu, ima bogato iskustvo u borbi protiv islama, iako za sebe tvrdi da je „šerijatska kraljevina".
Saudijski bombarderi, zajedno sa američkim, i dan danas bombarduju položaje jemenskih mudžahida koji se bore protiv marionetske jemenske vojske koju predvode američki generali; saudijska vlada stoji iza mnogih projekata pomaganja marionetskih režima u Afganistanu, Maliju, Somaliji, a nedavno je sa kraljevog dvorca stigla i čestitka sekularnom generalu egipatske vojske za svrgnuće Mursija.
Vlada porodice Saud je takodjer osudila sirijske mudžahide koji žele uspostavu Šerijata, a stanovnicima Zemlje Allahovog Poslanika (tzv. Saudijska Arabija) zabranila da učestvuju u ovom džihadu, a one koje se ogluše o zapovjed „velijul emra" slijedi, ukoliko se vrate, bolna patnja u kazamatima „šerijatske kraljevine".
Muslimane više ne čudi sve otvorenija borba protiv islama koju sprovodi vladajuća porodica Saud, ali nas i dalje čude ljudi koji sebe nazivaju sljedbenicima sunneta a koji istanjiše svoje jezika braneći ideologiju kraljevskih učenjaka porodice Saud, i koji se ne zaustavljaju na tome, već svakog onog ko se suprotstavi ovoj ideologiji (murdžizmu) biva proglašen ekstremistom, tekfirovcem, ako ne i teroristom.
Dobro savoxx jednom rece,da ne ratuju protiv rafidija u siriji saudija bi dobro podrzala asada.
Kralj je u svojoj poruci naglasio da je kraljevina dobrovoljno dala međunarodnom Uredu za borbu protiv terorizma novac u iznosu od 100 miliona dolara, naglašavajući da on neće biti zadovoljan da se ijedan iskreni (učesnik) dvoumi oko pomaganja ovog svjetskog projekta.
Kralj Abdullah je u februaru 2005 god. pozvao na osnivanje ovakvog ureda, tokom aktivnosti na međunarodnoj konferenciji za „borbu protiv terorizma" koju je zahtjevao Rijad.
Imajući u vidu da su osnivači ovog ureda SAD i zapadne kršćanske zemlje, koje imaju svoje vojnike u muslimanskim zemljama, jasno je o kakvoj se borbi protiv terorizma radi.
Zapravo, zvaničnici vlada zapadnih kršćanskih zemlja više ni ne kriju da je Šerijat za njih terorizam, te da je borba protiv svih onih koji žele uspostavu Allahovog zakona na zemlji, u stvari, „borba protiv terorizma".
Saudijska vlada, koja važi za jednog od najodanijih američkih saveznika u svijetu, ima bogato iskustvo u borbi protiv islama, iako za sebe tvrdi da je „šerijatska kraljevina".
Saudijski bombarderi, zajedno sa američkim, i dan danas bombarduju položaje jemenskih mudžahida koji se bore protiv marionetske jemenske vojske koju predvode američki generali; saudijska vlada stoji iza mnogih projekata pomaganja marionetskih režima u Afganistanu, Maliju, Somaliji, a nedavno je sa kraljevog dvorca stigla i čestitka sekularnom generalu egipatske vojske za svrgnuće Mursija.
Vlada porodice Saud je takodjer osudila sirijske mudžahide koji žele uspostavu Šerijata, a stanovnicima Zemlje Allahovog Poslanika (tzv. Saudijska Arabija) zabranila da učestvuju u ovom džihadu, a one koje se ogluše o zapovjed „velijul emra" slijedi, ukoliko se vrate, bolna patnja u kazamatima „šerijatske kraljevine".
Muslimane više ne čudi sve otvorenija borba protiv islama koju sprovodi vladajuća porodica Saud, ali nas i dalje čude ljudi koji sebe nazivaju sljedbenicima sunneta a koji istanjiše svoje jezika braneći ideologiju kraljevskih učenjaka porodice Saud, i koji se ne zaustavljaju na tome, već svakog onog ko se suprotstavi ovoj ideologiji (murdžizmu) biva proglašen ekstremistom, tekfirovcem, ako ne i teroristom.
Dobro savoxx jednom rece,da ne ratuju protiv rafidija u siriji saudija bi dobro podrzala asada.
- Kikibombona
#549 Re: Ova tema je ZATVORENA
Je li neko gledao jucerasnji dokumentarac 'suniti i siiti' na FTV? Da li su se dotakli rata u Siriji i uopste 'Arapskog proljeca'?
- Challenger__
#550 Re: Ova tema je ZATVORENA
Jesu, večeras... Glavni komentator je bio Zlatko DIzdarević, čiji stavovi su:Kikibombona wrote:Je li neko gledao jucerasnji dokumentarac 'suniti i siiti' na FTV? Da li su se dotakli rata u Siriji i uopste 'Arapskog proljeca'?
- interesni sukob naftnih kompanija (S. Arabija, Katar, Izrael) protiv plana izgradnje plinovoda Teheran, Bagdad, Damask;
- tvrdi da je priča o religijskom osnovu konflika "površna i crno-bijela";
U osnovi, da je riječ o instrumentalizaciji vjere radi ostvarenja geopolitičkih interesa. Ako bih bio cinik, mogao bih reći da je emisija u cjelini bila u suprotnosti sa tezama ovih koji podržavaju teroriste/opozicionare.