A i bijela joj lijepo stoji
Polovan automobil do 10.000 KM?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dinozzoM6
#526 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
I vjeruješ da sam možda samo tri crvene šestice vidio ikako, sve crne i sive. xD
- Industrialyzer
#527 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Kod mene je redizajn 2010. 2.2 dizel , 160KS, onaj srednji model. Presla 80 hiljada, nikad nijedan kvar, nijedan dio nije kupljen. Jos ne mogu da vjerujem koliko sam sretan s njom, drug mi sa Passatom starijim godinu od moje Mazde svaka 2 mjeseca ima neki problem. Planiram je prodati mozda ove godine ali mi nekako prirasla za srce, a i sumnjam da cu dobiti pare koje trazim jer je ispod 30 hiljada ne dam bratu. I meni fali koza u opremi, ali svakako je i ne volim
Imam i felge koje dolaze na GTA modelu, nisam vidio nijednu u gradu sa njima pa eto, tako ces je najlakse prepoznati
Uzivaj sa ljepoticom
Ma ja u Sarajevu nisam vidio nijednu crvenu (bilo koja crvena, kod mene je ona Sangria red), ali ima jedna plava koja izgleda predobro. Mozda cak ljepse od crvene.
Imam i felge koje dolaze na GTA modelu, nisam vidio nijednu u gradu sa njima pa eto, tako ces je najlakse prepoznati
Uzivaj sa ljepoticom
Ma ja u Sarajevu nisam vidio nijednu crvenu (bilo koja crvena, kod mene je ona Sangria red), ali ima jedna plava koja izgleda predobro. Mozda cak ljepse od crvene.
-
dinozzoM6
#528 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Vidio sam plavu, sex je 
Ma bro nisi se zeznuo nimalo
Možda je nekima malo tvrda, ali meni je to samo plus, kako ovo auto drži putanju, rijetko koje iz klase se može mjeriti s njom, i definitivno je istina da su Mazde jedne od najzabavnijih automobila za voziti.
Ja svoju još ne planiram prodavati, eto 5 već godina mirno spavam
Ako bude malo stabilnijih vremena, možda i nova bude, ali o tom po tom...
Btw. proljetos bio u ZGu testirao novu šesticu, tačno sam se zaljubio opet xD
Ovdje u Sarajevu komšija kupio tu novu CD175 Revolution u Soul Red, a ja auta jebote
Ma bro nisi se zeznuo nimalo
Možda je nekima malo tvrda, ali meni je to samo plus, kako ovo auto drži putanju, rijetko koje iz klase se može mjeriti s njom, i definitivno je istina da su Mazde jedne od najzabavnijih automobila za voziti.
Ja svoju još ne planiram prodavati, eto 5 već godina mirno spavam
Ako bude malo stabilnijih vremena, možda i nova bude, ali o tom po tom...
Btw. proljetos bio u ZGu testirao novu šesticu, tačno sam se zaljubio opet xD
Ovdje u Sarajevu komšija kupio tu novu CD175 Revolution u Soul Red, a ja auta jebote
-
citro
#529 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Mazda vazda !Industrialyzer wrote:Kod mene je redizajn 2010. 2.2 dizel , 160KS, onaj srednji model. Presla 80 hiljada, nikad nijedan kvar, nijedan dio nije kupljen. Jos ne mogu da vjerujem koliko sam sretan s njom, drug mi sa Passatom starijim godinu od moje Mazde svaka 2 mjeseca ima neki problem. Planiram je prodati mozda ove godine ali mi nekako prirasla za srce, a i sumnjam da cu dobiti pare koje trazim jer je ispod 30 hiljada ne dam bratu. I meni fali koza u opremi, ali svakako je i ne volim![]()
Imam i felge koje dolaze na GTA modelu, nisam vidio nijednu u gradu sa njima pa eto, tako ces je najlakse prepoznati![]()
Uzivaj sa ljepoticom
Odakle je taj motor u njoj, mislim na ovaj 2.0 ? Ima iste karakteristike kao psa motori, 103 kW i 340 NM. Oni bezveze sto se kvare, sto i citroen koristi.
Prijatelju, ako kada u zivotu dobijes 30 hiljada ili tisuca markica za to auto javi se, da i to cudo vidim. Imas rucak od mene u kojem god restoranu hoces.
- Industrialyzer
#530 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Nova ima ruznu prednju masku
Nego, sta mislis kakve su sanse da je prodam za 30.000? I u Njemackoj su toliko ovih karakteristika...
Nego, sta mislis kakve su sanse da je prodam za 30.000? I u Njemackoj su toliko ovih karakteristika...
-
citro
#531 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Nikakve su ti sanse, vjeruj mi.Industrialyzer wrote:Nova ima ruznu prednju masku![]()
-
citroen xm
#532 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Ne znam za cijene, tržišta su čudna. Malo je zeza što se pojavio novi model. Inače Mazde šestice, pogotovo ta i ova zadnja su mi odlične. Što se dizela tiče Mazda šuruje sa Fordo, a Ford sa PSA. Mislim da su to sve PSA motori.
- Industrialyzer
#533 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Ovaj 2.0 jeste PSA, ovaj 2.2 nije, bar koliko ja znam.
Znam da je auto od 5000 tesko prodati za kes, a ne 6 puta skuplje, ali mi je stvarno zao prodati je ispod te cijene.
Znam da je auto od 5000 tesko prodati za kes, a ne 6 puta skuplje, ali mi je stvarno zao prodati je ispod te cijene.
-
citroen xm
#534 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Pa ako ti nije baš zapelo za pare nemoj ni prodavati. Imaš mlado i dobro auto.
-
citro
#535 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Drago mi je cuti da je bar u Mazdi taj motor dobar, kada vec nije cemu u Peugeotima i CitroenimaIndustrialyzer wrote:Ovaj 2.0 jeste PSA, ovaj 2.2 nije, bar koliko ja znam.
To sto je tebi zao prodati auto ispod zamisljene cijene od 30000 KM je jedna stvar, a realnost je potpuno drugacija.
Ja ti zelim najbolje, ali ako 25 tisuca dobijes mozes se sto kazu nogom u straznjicu udarati.
Bolje i ne pomisljaj da ga prodajes. I ja sam licno tako zaglavio sa jednim autom, sve mi zao, malo je to para za njega jer je zaista dobar i pouzdan (isto je japanac) i bla bla i na kraju nista. Bice da ce jednog dana kod mene postati oldtimer.
-
dinozzoM6
#536 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Mazda je do 2010. dijelila platforme sa Ford-om i ništa više, motore su sami sebi razvijali 
(Fiesta = Mazda 2, Mazda 3 = Focus, Šestica = Mondeo, ali do 2010., odnosno ova nova trica, šestica i CX-5 su sve Mazdine platforme)
Moj MZR-CD 2.0 je iz stare šestice, i to je motor koji se pravio još od 2003., samo je dorađivan s vremenom, zato meni u saobraćajnoj piše Euro4, i od početka 2009. se prestao proizvoditi i u potpunosti ga je zamijenio 2.2 MZR-CD sa tri nivoa snage, 125, 165 i 183 ako se dobro sjećam
Ali zato sad ovi novi Skyactiv motori su mama, onaj Skyactiv-D 2.2 kako mirno radi i kako se voli vrtiti to je da čovjek ne povjeruje da vozi dizela, a i benzinci su strahota, šta su ljudi sve uradili samo da izbjegnu glupi down-sizing, nevjerojatni su
Ja nisam imao nikakvih problema, da kucnem o drvo, vuče kao i prvi dan, nema nikakvih neprirodnih zvukova, niti gubitaka snage, ma ništa.
(Fiesta = Mazda 2, Mazda 3 = Focus, Šestica = Mondeo, ali do 2010., odnosno ova nova trica, šestica i CX-5 su sve Mazdine platforme)
Moj MZR-CD 2.0 je iz stare šestice, i to je motor koji se pravio još od 2003., samo je dorađivan s vremenom, zato meni u saobraćajnoj piše Euro4, i od početka 2009. se prestao proizvoditi i u potpunosti ga je zamijenio 2.2 MZR-CD sa tri nivoa snage, 125, 165 i 183 ako se dobro sjećam
Ali zato sad ovi novi Skyactiv motori su mama, onaj Skyactiv-D 2.2 kako mirno radi i kako se voli vrtiti to je da čovjek ne povjeruje da vozi dizela, a i benzinci su strahota, šta su ljudi sve uradili samo da izbjegnu glupi down-sizing, nevjerojatni su
Ja nisam imao nikakvih problema, da kucnem o drvo, vuče kao i prvi dan, nema nikakvih neprirodnih zvukova, niti gubitaka snage, ma ništa.
-
dinozzoM6
#537 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Iskren da budem, jedino bih ti ja dao toliko para za nju ovdjeIndustrialyzer wrote:Nova ima ruznu prednju masku![]()
Džaba je, u našoj državi je švabo mama...
A ne znam jesi li vidio novu šesticu uživo ili samo na slikama, meni je prelijepa
-
citro
#538 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Taj 2.0 ti je PSA, ne brini, nije to nista lose kao sto pricaju. Inace japanci provode svoj sopstveni razvoj tako da uglavnom prekopiraju rjesenja iz Europe. Mazda je u vrhu kvalitete, ali i kao cuveni Mercedes imala je svojih ispada u kvaliteti i to sa sesticom stariji model od tvoje.dinozzoM6 wrote:Mazda je do 2010. dijelila platforme sa Ford-om i ništa više, motore su sami sebi razvijali
Problem kojeg ja trenutno vidim kod Mazde je deficit servisa u BIH. U Sarajevu vise nemas servisa, FAC crkao, takodjer njegove poslovnice u Mostaru i Banja Luci zatvorene. Ostala Tuzla jedino.
- Industrialyzer
#539 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Kod mene je ta verzija od 163KS, ona GTA top model je 180KS a najslabiji je 129KS. Ma nije da mi je neka potreba da prodam nego ne volim da je kod mene predugo auto. Ona vrijedi 30 milja 100%, necu da se rasporavljam oko toga uopste, mozda naleti neko ko zeli to auto. Kad sam uspio ix35 benzinca prodati, i Mazdu cu valjda 
-
dinozzoM6
#540 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
F-AC više ne radi s Mazdom, maloprije napisah u drugoj temi ovdje 
Sada radi Connecta, baš sam neki dan prošetao do njih, nisu velika firma ali eto rade ljudi.
Teško je kod nas raditi s markama koje nisu VWAG ili designed in Deutschland (neću da kažem made, jer ovi što se kod nas prodaju nisu baš iz De xD)
Btw. malo pročitajte/pogledajte par clipova o Skyactiv tehnologijama u motorima kod Mazde sada, nije samo marketinški trik, ljudi su sve od početka napravili. Ko nije, preporučujem kad Connecta nabavi par vozila za testne vožnje neka ode da proba, bit ćete zabezeknuti
I šta volim kod Mazde je to što se svaka proizvodi u Japanu, nema tvornica van, onu američku su prošle godine zatvorili, a kod nas se svakako nisu prodavali modeli iz nje.
Komšija kupio Toyotu Avensis, prije nje imao Aurisa, kaže Auris bio iz Japana, prejako auto, Avensis nula bodova, sastavljeno u Turskoj, kaže da se zajebao k'o nikad u životu.
Sada radi Connecta, baš sam neki dan prošetao do njih, nisu velika firma ali eto rade ljudi.
Teško je kod nas raditi s markama koje nisu VWAG ili designed in Deutschland (neću da kažem made, jer ovi što se kod nas prodaju nisu baš iz De xD)
Btw. malo pročitajte/pogledajte par clipova o Skyactiv tehnologijama u motorima kod Mazde sada, nije samo marketinški trik, ljudi su sve od početka napravili. Ko nije, preporučujem kad Connecta nabavi par vozila za testne vožnje neka ode da proba, bit ćete zabezeknuti
I šta volim kod Mazde je to što se svaka proizvodi u Japanu, nema tvornica van, onu američku su prošle godine zatvorili, a kod nas se svakako nisu prodavali modeli iz nje.
Komšija kupio Toyotu Avensis, prije nje imao Aurisa, kaže Auris bio iz Japana, prejako auto, Avensis nula bodova, sastavljeno u Turskoj, kaže da se zajebao k'o nikad u životu.
-
citro
#541 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Connecta je rent a car organizacija i njihov servis se svodi na jednu garazu. Ulijeva povjerenje pravo. Bolje da sam ja uzeo njihov servis, ja barem imam vise garaza od njihdinozzoM6 wrote:F-AC više ne radi s Mazdom, maloprije napisah u drugoj temi ovdje
-
dinozzoM6
#542 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Ma znam, ali ako ništa kulturniji su od ovih iz F-AC, ne kažem kad i ako ih krene da se i oni neće ubezobraziti.
A uostalom, ako i kad budem uzimao novo auto, vjerojatno ću otić do Jurkovića u Zagrebu, i onda fino uzmem povrat PDV-a u HR, platim naš PDV ovdje i miran sam.
Svaki redovni servis taman odletim ili do Splita ili do ZG-a da popijem kavicu xD
A uostalom, ako i kad budem uzimao novo auto, vjerojatno ću otić do Jurkovića u Zagrebu, i onda fino uzmem povrat PDV-a u HR, platim naš PDV ovdje i miran sam.
Svaki redovni servis taman odletim ili do Splita ili do ZG-a da popijem kavicu xD
-
citro
#543 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Komsija se kod tebe ocigledno zaj...o pravo. Auris se svaki u Turskoj radi. Avensis ne. Cuj Auris bolji od Avensisa, ha ha. Izgleda da komsija voli dobru kapljicu. Nebo i zemlja.dinozzoM6 wrote:F-AC više ne radi s Mazdom, maloprije napisah u drugoj temi ovdje
-
dinozzoM6
#544 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Tako on reče, i tako sam ga ja razumio jer sad vozi Avensisa.
Možda sam pogrešno čuo ili zapamtio, nebitno, ali eto kod Mazde nema tog zajeba
Možda sam pogrešno čuo ili zapamtio, nebitno, ali eto kod Mazde nema tog zajeba
-
citro
#545 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Nemoj shvatiti da te nesto provociram, ali ta tvoja matematika je vise nego cudna. Prije svega u HR su auti skuplji nego u BIH. Drugo, ne mozes ti tamo kupiti auto i placati PDV nego moras raditi tzv reexport, tako da se carina finalno placa u BIH a takodjer i PDV.dinozzoM6 wrote:Ma znam, ali ako ništa kulturniji su od ovih iz F-AC, ne kažem kad i ako ih krene da se i oni neće ubezobraziti.
Trece, te kafice tokom redovnih servisa koje si zamislio izgledaju lijepo prvu pa i drugu godinu a kasnije su samo teret. Ovo ti govorim iz sopstvenog iskustva kada sam vozio sluzbeni auto na stranim tablicama. Da ti ne pricam kako su i ti servisi lijepo skuplji nego kod nas. Uglavnom, to nije bas racionalno rjesenje.
-
dinozzoM6
#546 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Ja kako sam shvatio kada sam pričao sa prijateljem iz Splita, ako kupim novo auto tamo za izvoz, ne plaćam trošarine, a PDV moram platiti (25%) za koji onda imam pravo na povrat prilikom "izvoza" iz HR u BiH, onda prilikom uvoza u BiH plaćam PDV 17% na cijenu automobila bez PDV-a. Što se carine tiče, tu mi ništa nije jasno, jedni spominju pošto je novo nema, neki spominju CEFTA sporazum, treći spominju 12%.
Ne kažem da bih išao grlom u jagode, prvo bih sve provjerio, a ako ništa kupio bih je ovdje, i sve dok mi se ne bi Connectin servis "svidio" vjeruj mi ne bi mi bilo mrsko voziti bilo gdje.
U ostalom trebam brzo mijenjati ulje na svojoj šestici i vjerojatno ću otići do Splita u Mazdin servis.
Ne kažem da bih išao grlom u jagode, prvo bih sve provjerio, a ako ništa kupio bih je ovdje, i sve dok mi se ne bi Connectin servis "svidio" vjeruj mi ne bi mi bilo mrsko voziti bilo gdje.
U ostalom trebam brzo mijenjati ulje na svojoj šestici i vjerojatno ću otići do Splita u Mazdin servis.
-
romeomoraprezivjeti
#547 Re: Odg: Polovan automobil do 10.000 KM?
Imaju tvornice izvan Japana, sta je sa tvornicom u Meksiku?dinozzoM6 wrote:F-AC više ne radi s Mazdom, maloprije napisah u drugoj temi ovdje
poslano s moga Sonija Ze:-D
-
dinozzoM6
#548 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Ta je tek otvorena, i ona pokriva američko tržšte od ove godine. 
- drndalo
#550 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?
Ako nemaju fabriku u EU ili Turskoj, nema ni izuzetka od carine... Dakle nija carina na aute ukinuta, ukinuta je samo na aute iz EU i Turske... Zato i novu Mazdu u F-AC-u donedavno nisi mogao kupiti bez carine, zato Hondu iz Japana ne bi mogao uvesti bez carine.