Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski rat?
- Hajvan
#526 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
hehhe,
a glavninu vojnih akcija u aprilu i maju '92 u Bosni je iznjela Intergalaktička Vojska Klingonaca.
a glavninu vojnih akcija u aprilu i maju '92 u Bosni je iznjela Intergalaktička Vojska Klingonaca.
- cyprus
#527 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Nije nego vojska susjedne SR Jugoslavije... Al ostatak rata je to bila VRS... Zato se radi i o agresiji i o građanskom ratu...Hajvan wrote:hehhe,
- jeza u ledja
#528 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Ja koliko znam 99% trajanja rata ratovalo se protiv necega sto se zvalo VRS.
- Hajvan
#529 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
cyprus wrote:Nije nego vojska susjedne SR Jugoslavije... Al ostatak rata je to bila VRS... Zato se radi i o agresiji i o građanskom ratu...Hajvan wrote:hehhe,
OK, kontam te.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#530 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Samo vas zeznuše Gornjovakufske gazije koje je pohvalio i sam Tuđmanin. Mogu misliti kako je piskutavo vikao na visoke oficire da su uprskali. Nisu bili u stanju poraziti one ''muslimane'' (sa pogrešnim naglaskom).Svitanje wrote:http://www.youtube.com/watch?v=ja7nXMoYluU
Neće se izvući šestorka. Poslije Harfovog pisma, niko ne smije od sudija podleći bilo kakvom pritisku, nego suditi po dokazima i po savjesti.
-
ANAKIN
#531 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
misliš oni misle da znaju? oni znaju ono što im.je servirano da znaju... jbg do skora se mislilo kada kažeš Serbia, o yeah Sibiria... toliko o informisanosti...Biene Maya wrote:Na zapadu se upravo i govori, da je Srbija vodila rat u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu. A posebno kada se spominje Sarajevo, onda obavezno slijedi da je Srbija drzala Sarajevo 4 godine pod opsadom i terorom. To se u Njemackoj ne zaboravlja cak i kad je Eurosong. Njemacki moderator obavezno podsjeti sto je Sarajevo prozivjelo u cetiri godine terora od Beograda. Tako da nisi u pravu da to misli obicni narod. Cijeli zapad zna tocno sto se desavalo._Sarajevka_ wrote:Naprotiv, na zapadu postoji kod obicnog naroda percepcija da je Srbija napala Bosnu. Valjda zato sto se uvijek u medijima govorilo o "the Serbs and the Bosnian muslims". Za prosjecnog zapadnjaka to znaci Bosnian muslims = Bosanci, Serbs = Srbijanci.Liberalism wrote: Mi kao da smo ubjedjeni da bi u Bosni u ratu bilo mnogo gore da nedaj boze neko rekao da je to bio gradjanski rat. A za svakog objektivnog posmatraca ( na zapadu ) to nemjenja sustinu vec upravo najbolje opisuje strane u ratu u Bosni.
- Sezam
#532 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Trbali su pustiti Beogradu da im
kaze pravu istinu, o lavovima i srpskoj nejaci...
kaze pravu istinu, o lavovima i srpskoj nejaci...
- _mufljuz_
#533 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
galijasevic je bio izgleda dobar prcac....

- sinuhe
#534 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Srpskohrvatski rat za razgranicenje. Mada mozda ne rat vec vise terorizam nad Bosnjacima.
Najgore od svega toga je sto mi Bosnjaci na rat ne gledamo kao na najvecu tragediju sto nas je zadesila. Skoro u Avazu clanak o djevojci koja je prve tri godine zivota provela u logoru ili Boga pitaj gdje -ne moze dijete od tri godine znati.
Najgore od svega toga je sto mi Bosnjaci na rat ne gledamo kao na najvecu tragediju sto nas je zadesila. Skoro u Avazu clanak o djevojci koja je prve tri godine zivota provela u logoru ili Boga pitaj gdje -ne moze dijete od tri godine znati.
-
zavrzlama
#535 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
ne moze biti gradjanski rat,jer cilj ratovanja srba je bio unistenje i podjela BIH,a ne rat za njihova prava unutar BIH...cyprus wrote:Nije nego vojska susjedne SR Jugoslavije... Al ostatak rata je to bila VRS... Zato se radi i o agresiji i o građanskom ratu...Hajvan wrote:hehhe,
Obicno gradjanski ratovi unutar neke suverene drzave se vode za promjenu unutrasnjeg politickog uredjenja,a ne za totalno unistenje jedne grupacije naroda i drzave kao subjekta....
- jeza u ledja
#536 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Ruanda?zavrzlama wrote:ne moze biti gradjanski rat,jer cilj ratovanja srba je bio unistenje i podjela BIH,a ne rat za njihova prava unutar BIH...cyprus wrote:Nije nego vojska susjedne SR Jugoslavije... Al ostatak rata je to bila VRS... Zato se radi i o agresiji i o građanskom ratu...Hajvan wrote:hehhe,
Obicno gradjanski ratovi unutar neke suverene drzave se vode za promjenu unutrasnjeg politickog uredjenja,a ne za totalno unistenje jedne grupacije naroda i drzave kao subjekta....
- _mufljuz_
#537 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
jesi l to samo onako ispalio ruanda ili nakon opseznih istrazivanja?jeza u ledja wrote:
Ruanda?
- jeza u ledja
#538 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Kakva istrazivanja ti trebaju?_mufljuz_ wrote:jesi l to samo onako ispalio ruanda ili nakon opseznih istrazivanja?jeza u ledja wrote:
Ruanda?
- _mufljuz_
#539 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
recimo istrazivanja tipa da je tamo najvece leziste ruda koltana koja je vrlo bitna za tu stvarcicu sa koje tipkas i sa koje zovesjeza u ledja wrote:Kakva istrazivanja ti trebaju?_mufljuz_ wrote:jesi l to samo onako ispalio ruanda ili nakon opseznih istrazivanja?jeza u ledja wrote:
Ruanda?
- cyprus
#540 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Možda je do mene, ali kakve veze to ima sa ratom u Ruandi? To mi dođe nekako slično kao kad bi rudnik Sase i nalazišta boksita oko Vlasenice dovodio u korelaciju sa genocidom u Srebrenici_mufljuz_ wrote:recimo istrazivanja tipa da je tamo najvece leziste ruda koltana koja je vrlo bitna za tu stvarcicu sa koje tipkas i sa koje zoves
PS Ako pak ima neke veze, izvinjavam se, sranje u Ruandi poznajem samo okvirno...
- jeza u ledja
#541 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
To bi bio samo razlog vise da se sprijeci sukob._mufljuz_ wrote: recimo istrazivanja tipa da je tamo najvece leziste ruda koltana koja je vrlo bitna za tu stvarcicu sa koje tipkas i sa koje zoves
Nisi ti to dobro nesto shvatio, proguglaj ponovo.
Vidis li ti ovdje Ruandu?Approximately 71% of global tantalum supply in 2008 was met by newly mined product, 20% from recycling, and the remainder from tin slag and inventory.[7]
Tantalum minerals are mined in Australia, Brazil, Canada, Democratic Republic of Congo, China, Ethiopia, and Mozambique.[8] Tantalum is also produced in Thailand and Malaysia as a by-product of tin mining and smelting.
Potential future mines, in descending order of magnitude, are being explored in Saudi Arabia, Egypt, Uganda, Greenland, China, Mozambique, Canada, Australia, the United States, Finland, Afghanistan,[9] and Brazil.[10] A significant reserve of coltan was discovered in 2009 in western Venezuela.[11] In 2009 the Colombian government announced coltan reserves had been found in Colombia's eastern provinces.[12]
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#542 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Znači, velikosrbi su balkanski Hutui ako se uporede ova dva rata u Bosni, i u Ruandi.zavrzlama wrote:ne moze biti gradjanski rat, jer cilj ratovanja srba je bio unistenje i podjela BIH, a ne rat za njihova prava unutar BIH...
Obicno gradjanski ratovi unutar neke suverene drzave se vode za promjenu unutrasnjeg politickog uredjenja, a ne za totalno unistenje jedne grupacije naroda i drzave kao subjekta....
- jeza u ledja
#543 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Kad sam gledao onaj neki dokumentarac o Ruandi mogu ti rec bas me na to podsjetilo.PipiDugaDevetka wrote:Znači, velikosrbi su balkanski Hutui ako se uporede ova dva rata u Bosni, i u Ruandi.
- PipiDugaDevetka
#544 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Koji dokumentarac o Ruandi, daj mi na pp link da i ja pogledam.jeza u ledja wrote:Kad sam gledao onaj neki dokumentarac o Ruandi mogu ti rec bas me na to podsjetilo.PipiDugaDevetka wrote:Znači, velikosrbi su balkanski Hutui ako se uporede ova dva rata u Bosni, i u Ruandi.
- jeza u ledja
#545 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Eh buraz veze nemam davno je bilo, sad kad kontam mozda se radilo i o filmuPipiDugaDevetka wrote:Koji dokumentarac o Ruandi, daj mi na pp link da i ja pogledam.jeza u ledja wrote:Kad sam gledao onaj neki dokumentarac o Ruandi mogu ti rec bas me na to podsjetilo.PipiDugaDevetka wrote:Znači, velikosrbi su balkanski Hutui ako se uporede ova dva rata u Bosni, i u Ruandi.
-
zavrzlama
#546 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Ruanda?[/quote][/quote]ne moze biti gradjanski rat,jer cilj ratovanja srba je bio unistenje i podjela BIH,a ne rat za njihova prava unutar BIH...
nisam rekao bas svi..
- PipiDugaDevetka
#547 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Agresija sa genocidom, eto to su učinili velikosrbi i Srbijanci, i Srbi Bosanci.sinuhe wrote:Srpskohrvatski rat za razgranicenje. Mada mozda ne rat vec vise terorizam nad Bosnjacima.
-
RATM56
#548 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
zavrzlama wrote:
ne moze biti gradjanski rat,jer cilj ratovanja srba je bio unistenje i podjela BIH,a ne rat za njihova prava unutar BIH...
Svašta, pa više je građanskih ratova gde su pravi secesionisti jedna od strana, a ne neki skromni hašišari koji bi tek malo prava unutar zajednice da im se poboljšaju.
-
zavrzlama
#549 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Najzastrasujuca i obeshrabrujuca stvar u agresiji na BIH je cinjenica da je vecina srba u BIH tacno znala kompletan scenario sta se sprema bosnjacima ,dugo prije pocetka agresije...glavni problem sto danas BIH srbi ne uspijevaju da otpocnu sa pomirenjem i vracanju BIH i gradnji suzivota je u razmjeri zlocina koje su pocinili sluzeci velikosprskoj ideologioji i naredbodavcima...velikosrpski planeri su znali da put u podjelu BIH vodi jedino uz stravicne zlocine,cime bi se onemogucilo kasnije pomirenje u nadi da ce ako prezive nesrbi krenuti u osvete i jos vise ubiti nadu za izgradnju zajednickog zivota...
-
zavrzlama
#550 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
RATM56 wrote:zavrzlama wrote:
ne moze biti gradjanski rat,jer cilj ratovanja srba je bio unistenje i podjela BIH,a ne rat za njihova prava unutar BIH...
Svašta, pa više je građanskih ratova gde su pravi secesionisti jedna od strana, a ne neki skromni hašišari koji bi tek malo prava unutar zajednice da im se poboljšaju.
srbi su bili jedini secesionisti u svijetu ikada,koji su umjesto bili ugnjetavani i primorani na secesiju ,oni ugnjetavali druge,otimali tudje i vrsili genocide kao metodu da dodju do secesije...albanci na Kosocvu su izvrsili secesiju od srbije,ali su oni bili ubijani,pokusaj genocida i etnickog ciscenja nad istim....zato srbi nemaju nikakva moralna,pravna i eticka prava da zucnu o secesionizmu i opravdanosti istog a kamoli da nazivaju agresiju nad BIH obojenom najstravicnijim zlocinima,etnickim ciscenjem i genocidom "gradjanskim ratom"..the end.