Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
asurbanipal

#526 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by asurbanipal »

Herr Flick wrote:Hajde Kardawi gdje je poziv na dzihad protiv nevjernika..Ubijaju bracu muslimane a ti sjedis skrstnih ruku.I ostali sejhovi sta cekate?? :skoljka: :skoljka:

Evo, oglasio se i Kara Davi (Crno Davi):

Onda sam, ovaj, nisam gubio pribranost ni jednog momenta.
Pokušao sam da pokrenem avion nije mi polazilo za rukom.
Kad, kad mi se taj objekat izgubio,
nepoznati blješteći ee zeleni ustvari crveni je bio,
taj zelenkasti objekat, kad, kad, kad se izgubio iz vidokruga,
avion je sam kren'o naprijed i ja sam imao apsolutnu kontrolu.
Nemojte me više stvarno.

:D

matematicar_teski

#527 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by matematicar_teski »

asurbanipal wrote:
Herr Flick wrote:Hajde Kardawi gdje je poziv na dzihad protiv nevjernika..Ubijaju bracu muslimane a ti sjedis skrstnih ruku.I ostali sejhovi sta cekate?? :skoljka: :skoljka:

Evo, oglasio se i Kara Davi (Crno Davi):

Onda sam, ovaj, nisam gubio pribranost ni jednog momenta.
Pokušao sam da pokrenem avion nije mi polazilo za rukom.
Kad, kad mi se taj objekat izgubio,
nepoznati blješteći ee zeleni ustvari crveni je bio,
taj zelenkasti objekat, kad, kad, kad se izgubio iz vidokruga,
avion je sam kren'o naprijed i ja sam imao apsolutnu kontrolu.
Nemojte me više stvarno.

:D

sve bi to lijepo rijesili pravedne halife:Ebu Bekr, Omer ibn el Hattab, Osman, Alija i Mehmed el Fatih
sarajevoxxxx

#528 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

200 poginulih na Rebiul Adevijeh !!!!
sarajevoxxxx

#529 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Broj nije konačan...

- Do sada 200 poginulih i 4500 ranjenih

http://www.assabeel.net/arab-and-intern ... D8%A9.html
sarajevoxxxx

#530 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

- Bolnica al Midani u Kairu se oglasila da prestaje sa radom, jer nema mogućnosti niti sredstava.

- Dešavanja na Al Adeviji opisuju kao ljudska katastrofa

- Do sada 200 poginulih
sarajevoxxxx

#531 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Bolnica u jutarnjim satima je bila pretrpana mrtvim tijelima, novinari, i bolničko osoblje svima je odjeća krvava,

Baltadži: ''Ovo je genocid, tražimo pomoć od cijele svjetske javnosti''
sarajevoxxxx

#532 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

sarajevoxxxx

#533 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Policijsko vozilo gazi demonstrante

Klavikula

#534 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Klavikula »

@saxxx ne pretjeruj. Prema zapadnim medijima cifre variraju od 70 do 120. Reuters izvjestava o vise od 70 mrtvih.

Jucer je u Egiptu 29 miliona ljudi demonstriralo protiv terorizma. Konacna brojka bi se mogla popeti i do 32 miliona nakon pregleda satelitskih snimaka i izvjestaja od strane Armije.

Egypt Independent

kad se sjetim protesta u Turskoj i komentara. "sekularisticku gamad treba pobiti", "komunjare istrijebiti" i sl. sad kad se situacija obrnula sasvim druga prica.
sarajevoxxxx

#535 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Direktor bolnice: ''Nemam šta reči, u sat vremena smo imali stotinu smrtnih slučajeva, slika sve govori''

sarajevoxxxx

#537 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:@saxxx ne pretjeruj. Prema zapadnim medijima cifre variraju od 70 do 120. Reuters izvjestava o vise od 70 mrtvih.

Jucer je u Egiptu 29 miliona ljudi demonstriralo protiv terorizma. Konacna brojka bi se mogla popeti i do 32 miliona nakon pregleda satelitskih snimaka i izvjestaja od strane Armije.

Egypt Independent

kad se sjetim protesta u Turskoj i komentara. "sekularisticku gamad treba pobiti", "komunjare istrijebiti" i sl. sad kad se situacija obrnula sasvim druga prica.
- državni mediji su prenosili samo slike sa Tahrira i sa dahilija gdje su bili Sisijevi demonstranti , u popodnevnim satima nije ih bilo više od 2000

- Imaš slike na netu gdje komentator državne TV govori ''kako je veliki broj demonstranata'' a novinar na licu mjesta ga ispravlja, ne ne, ovo su Mursijeve pristalice.

-
Kikibombona

#538 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Citadela

Izbjegao si prokomentarisati osnovne cinjenice na kojim se temeljio cijeli komentar.

1. Rekao si da je vojska bila Mubarak, da je Mubarak bio vojska. Tim potvrdjujes moju tezu da vojsci nije bitno ko je na drugoj strani kada je u pitanju nacionalna sigurnost i opstojnost drzave. Misljenja sam da su u slucaju Mubaraka i Mursija isli linijom manjeg otpora, da su oba slucaja izabrali manje pogubno rjesenje. Veoma je vazno da nisu pokazali dvostruke standarde, da su isto tretirali 'svog covjeka' i Muslimansku bracu.

2. Muslimanska bratstvo je direktni krivac za sve sto se desava.

Je li vojska kriva sto je Muslimansko bratstvo plivalo na valovima islamizma, sto su poceli sa uvodjenjem serijata na mala vrata, sto su pozivali na svete ratove?
Je li vojska kriva sto Muslimansko bratstvo nije imalo za cilj pomiriti razlicitosti, sto su radili upravo suprotno?
Je li vojska kriva sto je Muslimansko bratstvo ignorisalo milione nezadovoljnih koji su izasli na ulici?

Proteste je iniciralo Muslimansko bratstvo. Vojska je uklonila 'fanatika' i ispostovala najmasovnije proteste u istoriji Egipta. Sisi je u svojoj prvoj izjavi rekao da nece dozvoliti da fanatici uniste drzavu. Pogubno je imati fanatika na vlasti u drzavi sa takvim razlikama, sa takvim tenzijama, sa takvom ekonomskom situacijom... Mursi je bio grozan izbor za prvog nasljednika Mubaraka. Izmedju njih dvojice nema prevelike razlike. Oba su radikali i fanatici, samo razlicitim bojama obojeni.

3. Postoji li ijedna civilizovana vlada na svijetu koja bi ignorisala milionske demonstracije kao sto je to uradilo Bratstvo?

Jesu li predlozili da se formira vlada nacionalnog jedinstva?
Jesu li predlozili prijevremene izbore?
Jesu li ponudili ostavke?
Kako su reagovali na najveci protest protiv vlasti u istoriji Egipta?

Sta je vojska trebala, braniti Mursija tako sto ce udarati i sa ulice tjerati milione Egipcana?
To nisu uradili u slucaju Mubaraka (njihov covjek), zasto bi uradili za Mursija?

Vojska je dovedena pred svrsen cin. Morali su reagovati i spasiti zemlju. Mursi nije ponudio nikakvo rjesenje i na taj nacin je sam sebe otpisao.

Zasto su fanatici i ekstremisti?
Zato sto odmah po dolasku na vlast poceli nametati islamske zakone izrazito podijeljenom drustvu. Zaista moras biti fanatik da na svjezu ranu dodajes sol.
Zato sto su pozvalili na dzihad u Siriji. I Erdogan je islamista, ali 'sveti rat' u kontekstu Sirije nije pomenuo. I taj poziv je dokaz o kakvim se ludacima radi.
Da su fanatici i radikali to pokazuju i sada kada huskaju narod na sukob sa vojskom.
Sta jos fali da se dokaze ocigledno?

Jeza u ledja

Sve je tacno sto si napisao. Islamisti jesu dobili 2/3 na izborima (moguce da su se vec sada mnogi pokajali, vidjet cemo na narednim izborima). I kod nas su nacionalisti pomeli na prvim izborima. Narod je instiktivno poletio u krilo 'braniocima nacije i vjere'. U strahu su mislili da ih najsnazniji moze najbolje zastititi, da se oko najsnaznijeg trebaju grupisati. Kako popusta strah - tako popusta i njihov uticaj. Muslimansko bratstvo postoji decenijama. Kroz istoriju su pretpili torturu i sikaniranje, djelovali u ilegali. Na prvim demokratskim izborima bili su ubjedljivo najpoznatija i najjaca politicka opcija. I to sto su bili zabranjeni od mrskog rezima je bio vjetar u jedra. Nema sumnje da su mnogi 'tradicionalisti' poletili glasati za MB, pa su vec sada zazalili kada su shvatili da je MB 'vjersko - fanaticna' grupacija.

Al evo, sve da MB i sada ima podrsku medju 2/3 Egipcana, sta je sa trecom trecinom. To je skoro 30 miliona ljudi. Da li je pametno tolikoj populaciji gurati prst u oko ili bi nacionalno odgovorna vlast trebala raditi na pomirenju i smirivanju tenzija? 30 miliona ljudi je u stanju izazvati haos u drzavi, pa i dosta manje od tog broja.
MUNAFIK

#539 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by MUNAFIK »

sarajevoxxxx wrote:
Klavikula wrote:@saxxx ne pretjeruj. Prema zapadnim medijima cifre variraju od 70 do 120. Reuters izvjestava o vise od 70 mrtvih.

Egypt Independent

- državni mediji su prenosili samo slike sa Tahrira i sa dahilija gdje su bili Sisijevi demonstranti , u popodnevnim satima nije ih bilo više od 2000

- Imaš slike na netu gdje komentator državne TV govori ''kako je veliki broj demonstranata'' a novinar na licu mjesta ga ispravlja, ne ne, ovo su Mursijeve pristalice.

-

Rade istu propagandu kada je izaslo više miliona na skup podrške Erdoganu, a oni 'analiticari' i objektivni mediji pricali i prenoslili kao da je to skup ANTI ERDOGAN...

A najtuznije je sto oni 'navijaci' na ovom formu su to presutili i usutili se... I evo sad ponovo na istu pricu nasjedaju, tj nama prodaju...
MuaDib

#540 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by MuaDib »

Stanje u Egiptu, najbolje je pokazalo, da je Arap Arapu najveći neprijatelj.
Point.

#542 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Point. »

Ovim Mursijevim pristalicama i Muslimanskom Bratstvu bi bilo najbolje da prihvate cinjenicu i prestanu sa demonstracijama koji nece dovesti do nicega, sem krvoprolica. Oni zahuskavaju situaciju zato sto nemogu podnijeti cinjenicu da je Mursi seljak svrgnut s vlasti, a sigurno nije dzaba otjeran.
MUNAFIK

#543 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by MUNAFIK »

Point. wrote:Ovim Mursijevim pristalicama i Muslimanskom Bratstvu bi bilo najbolje da prihvate cinjenicu i prestanu sa demonstracijama koji nece dovesti do nicega, sem krvoprolica. Oni zahuskavaju situaciju zato sto nemogu podnijeti cinjenicu da je Mursi seljak svrgnut s vlasti, a sigurno nije dzaba otjeran.
:-)

jah eto, 92. je nama Bosnjacima najbolje bilo da se PREDAMO srpskim agresorima, jer smo odbranom samo zakuhavali situaciju, a vala nije agresija ni pocela bez razloga, tako je najbolje bilo da smo se poklopili...
sarajevoxxxx

#544 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

- Egipatski ministar unutarnjih poslova najavio ponovno aktiviranje odijela za borbu protiv ekstremizma i političkog djelovanja, i povratak starih policajaca i oficira koji su udaljeni nakon revolucije 25. januara 2011.

- Policija je uhapsila demonstrante koji su bili zatočeni u džamiji al Kaid u Aleksandriji.
sarajevoxxxx

#545 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

- Džihad Haddad, glasnogovornik MB-a: Policija je pucala u demonstrante sa namjerom likvidacije, ne ranjavanja, i ne s ciljem rastjerivanja demonstranata. Pucali su da ubiju. Počeli su pred sabah namaz. Oko 2 sata ujutro policija je ispalila suzavac, a poslije su počeli pucati iz vatrenog oružja.
m_l

#546 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by m_l »

sarajevoxxxx wrote:- Egipatski ministar unutarnjih poslova najavio ponovno aktiviranje odijela za borbu protiv ekstremizma i političkog djelovanja, i povratak starih policajaca i oficira koji su udaljeni nakon revolucije 25. januara 2011.
Sto znaci povratak nasilnika, a ne borba protiv nasilja.

Allahu dragi, budi na pomoci!
kerima1

#547 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by kerima1 »

m_l wrote:
sarajevoxxxx wrote:- Egipatski ministar unutarnjih poslova najavio ponovno aktiviranje odijela za borbu protiv ekstremizma i političkog djelovanja, i povratak starih policajaca i oficira koji su udaljeni nakon revolucije 25. januara 2011.
Sto znaci povratak nasilnika, a ne borba protiv nasilja.

Allahu dragi, budi na pomoci!
Amin.Vracaju mubarakove pse,sluge :cry:
udrch

#548 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by udrch »

Egypt Independent

jesi li ti normalan..znaš li ti šta znači 29 miliona ljudi?
ne postoji teoretska mogućnost da više od jedne trećine stanovnika Egipta izađe na demonstracije..
to je isto kao kad bi u našoj zemlji izašlo 1,3 miliona ljudi na neke demonstracije..
to jednostavno nije teoretski moguće..
ovo negiram da je ukupno demonstranata bilo toliko..
a poseban je apsurd što ti govoriš da je demonstranata za podršku vojnom udaru bilo 29 miliona..
na presjedničke izbore je izašlo oko 25 miliona ljudi..
a u tu brojku ulaze i stari i bolesni, i vojska, i zatvorenici, i ljudi iz udaljenih i manjih mjesta i mnogi drugi..

p.s. dobar komentar ispod: jel vi mislite da smo mi glupi? 29?
sarajevoxxxx

#549 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Sisijevi Demonstranti na Tahriru nosili slike Putina

Image

- Putin, Sisi, i Džemal Abdel Naser
@ngel

#550 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by @ngel »

U Egiptu narod glup i slijep, ne znaju ni ko im je prijatelj a ko neprijatelj, a kad skontaju bice im kasno, nisu oni za demokratije, ne znaju oni bez faraona na vlasti, nekad Mubarak, danas Sisi, prokleti bili obojica.
Post Reply