Europa league 2013/14

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zecko_kupuz

#526 Re: UEFA Europa League

Post by zecko_kupuz »

Ono što ja vidjeh je ukratko slijedeće - Dinamo prilično dobar, ali bez konkretne završnice, Hajduk borben i srčan, ali jako neiskusan i brzoplet. Meni očito večeras. Ali eto, jedni zijaniše, drugi pobjediše.
Baron_Samedi

#527 Re: UEFA Europa League

Post by Baron_Samedi »

Provala veceri je kad je Ivicu Mornara pomjesao sa Ercegom....anbilivibl. :-)

Vaha je ofiran sa salom.
Point.

#528 Re: UEFA Europa League

Post by Point. »

Mladi Ante Vukušić je na početku šeste minute sudijske nadoknade pobjegao odbrani belgijskog prvaka i zabio za prvu Hajdukovu pobjedu u grupi C. Anderlecht je i dalje bez boda.

“Sada znamo kako izgleda pakao u Istočnoj Evropi. Hajduk je zabio u 96. minuti i došao do nezaslužene pobjede. Pet minuta sudijske nadoknade isforsirali su sami navijači koji su ranije prekinuli utakmicu proizvevši gusti dim. Bilo je teško igrati nogomet na stadionu u Splitu. Uprkos upozorenjima četvrtog sudiju, navijači se nisu htjeli smiriti. Hajduk će platiti kaznu, ali Anderlechtu će to malo značiti”, navodi se u članku.

Opisujući posljednje sekunde utakmice, De Standaard piše kako su čelnici Anderlechta nakon primljenog gola skoro pali sa stolica.

“Nakon ispadanja iz Lige prvaka, sada bi i kampanja u Evropskoj ligi mogla završiti u magli. Predsjednik Anderlechta Roger Vanden Stock je propustio put u Split zbog bronhitisa, ali sada mu se stanje i kod kuće nedvojbeno pogoršalo”, navodi De Standaard.
I ovih vise. Ako je Split istocna Evropa ja sam onda stonoga sa repom i tri vimena. Onda i Italija dodje istocna Evropa ako je ici ovom nakaradnom geografijom. Jugoistok, dragi novinari sjeverno evropskog De Staandrada. I gledo sam utakmicu i Hajduk, po menije sasvim zasluzeno pobijedio. Belgijanci nisu imali nista, oanj mali Ante je fulio zicera, pa Ibro je imao haos slobodnjak i dobrih proigravanja. Al, Boze moj, ko gubi ima pravo da se ljuti. :D
jovanbl

#529 Re: UEFA Europa League

Post by jovanbl »

Onaj drugoligas lozana, na jedvite jade izgubi u gostima od palerma 0-1 , primili go u 81 minuti , pri cemu su imali dva mrtva zicera na 0-0.

I onda kazemo da neki klub iz premijer lige ne moze u grupnu fazu, naravno da moze.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#530 Re: UEFA Europa League

Post by 1946 »

jovanbl wrote:I onda kazemo da neki klub iz premijer lige ne moze u grupnu fazu, naravno da moze.
Samo kad ne naleti na švicarske drugoligaše :D
jovanbl

#531 Re: UEFA Europa League

Post by jovanbl »

1946 wrote:
jovanbl wrote:I onda kazemo da neki klub iz premijer lige ne moze u grupnu fazu, naravno da moze.
Samo kad ne naleti na švicarske drugoligaše :D
pa kad moze lokomotiva iz moskve od njih da ispadne, ili danski randers, ne znam sto neki nas tim ne bi mogao

salu na stranu, problem borca je bio sto mu je ta utakmica dosla prerano puno novih neugiranih igraca, plus jedna prilicna trenerska mizerija, siguran sam da bi ih da sad igramo prosli, mada ja sam ih gledao to je dobra ekipa

ps
nikog nije lako pobjediti eto npr sarajevo, ko zna st bi bilo u prvoj utakmici kupa da ste sa onom slogom morali igrat revans u gornjem vakufu , i kod kuce ih tesko dobiste :razz:
Obuca9

#532 Re: UEFA Europa League

Post by Obuca9 »

Image

Pomorske zastave iznad koreografije:
Image Image Image Image............Image Image Image Image

http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... gnal_flags

Koji kraljevi :lol: :lol: :lol: :lol:
zlaataan

#533 Re: UEFA Europa League

Post by zlaataan »

hz__semir wrote:Image

Idoli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :dance:
amar007

#534 Re: UEFA Europa League

Post by amar007 »

Aaa ne skontah u prvi mah da treba desifrovati :mrgreen: fina ideja
sumirprimus

#535 Re: UEFA Europa League

Post by sumirprimus »

"Navijači Zenita sačekali su prvu grupu Hajdukovih navijača, njih desetak na recepciji hotela Dostojevski, radi se o nekim starijim ljudima, među njima je bilo i 60-godišnjaka, koje je napalo dvadesetak Rusa. Nakon sat vremena došlo je do većeg obračuna između 30-ak torcidaša i 100-ak navijača Zenita u mjenjačnici, 100-njak metra udaljenoj od hotela. Torcida se hrabro suprostavila napadu u kojem su nas gađali bakljama, branili smo se koliko smo mogli" ....
vele torcidasi...
hau intresting..oce li sada biti kazni za ruse?il su kazne rezervirane iskljucivo za blakance... :evil:
elSaik

#536 Re: UEFA Europa League

Post by elSaik »

Prejako!!!
Ocultis_787

#537 Re: UEFA Europa League

Post by Ocultis_787 »

sumirprimus wrote:"Navijači Zenita sačekali su prvu grupu Hajdukovih navijača, njih desetak na recepciji hotela Dostojevski, radi se o nekim starijim ljudima, među njima je bilo i 60-godišnjaka, koje je napalo dvadesetak Rusa. Nakon sat vremena došlo je do većeg obračuna između 30-ak torcidaša i 100-ak navijača Zenita u mjenjačnici, 100-njak metra udaljenoj od hotela. Torcida se hrabro suprostavila napadu u kojem su nas gađali bakljama, branili smo se koliko smo mogli" ....
vele torcidasi...
hau intresting..oce li sada biti kazni za ruse?il su kazne rezervirane iskljucivo za blakance... :evil:
najveca kazna za ruse bit ce ako dodju u split. gore su smjeli napast u duplo vecem broju,a bas me sad zanima hoce li imat muda doci u split... jer,siguran sam u to,ako se i usude doci,torcida ce ih pojesti dole!
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#538 Re: UEFA Europa League

Post by 1946 »

Ocultis_787 wrote:
sumirprimus wrote:"Navijači Zenita sačekali su prvu grupu Hajdukovih navijača, njih desetak na recepciji hotela Dostojevski, radi se o nekim starijim ljudima, među njima je bilo i 60-godišnjaka, koje je napalo dvadesetak Rusa. Nakon sat vremena došlo je do većeg obračuna između 30-ak torcidaša i 100-ak navijača Zenita u mjenjačnici, 100-njak metra udaljenoj od hotela. Torcida se hrabro suprostavila napadu u kojem su nas gađali bakljama, branili smo se koliko smo mogli" ....
vele torcidasi...
najveca kazna za ruse bit ce ako dodju u split. gore su smjeli napast u duplo vecem broju,a bas me sad zanima hoce li imat muda doci u split... jer,siguran sam u to,ako se i usude doci,torcida ce ih pojesti dole!
:lol:
Pa bolan... :lol:
sumirprimus

#539 Re: UEFA Europa League

Post by sumirprimus »

Ocultis_787 wrote:
vele torcidasi...
kaka torcida,postal gori od fanaticosa,đe god odu fasuju.... :D
Ocultis_787

#540 Re: UEFA Europa League

Post by Ocultis_787 »

sumirprimus wrote:
Ocultis_787 wrote:
vele torcidasi...
eeee majstore... nije ti rusija "prid kucom." znas li ti gdje je to u pripizdini i tolika masa torcide ode gore,a nemaju nikakvu policijsku zastitu ili nesto... zapitaj se malo. torcida je ozbiljna navijacka skupina i najstarija navijacka skupina u europi i opet ih se 30 tak hrabro branilo protiv vise od duplo brojnijih ruskih huligana.

ja ti kazem da ce torca napraviti jebene scene kada budu ovi supci dolazili u split... ako dodju. a sigurno ce imati policijsku pratnju.
Meho Kodro

#541 Re: UEFA Europa League

Post by Meho Kodro »

GRADONAČELNICA BIJESNA

Slučaj je razljutio gradonačelnicu Valentinu Matvijenko, koju neki smatraju najmoćnijom političarkom u Rusiji. Upravo je ona javno naredila pojačanu stražu za goste iz Hrvatske i obećala kazniti počinitelje.

Hajdukovi navijači sada su dobili oružanu pratnju – navodno je riječ o redovnoj policiji, ali i opasnim interventnim jedinicama (OMON), pa će odsad vjerojatno biti vijest ako Hajdukovom navijaču padne dlaka s glave. Barem što se tiče onih organizirano pristiglih, 300-tinjak tifoza, od kojih se neki trenutno provode u većem gradskom restoranu uz budnu pratnju. Iz bolnice su navodno iste večeri puštena na kućno liječenje četvorica ozbiljnije ozlijeđenih; samo je jedan muškarac iz predostrožnosti ostavljen preko noći zbog udarca u glavu.

Na utakmici Zenita i Hajduka očekuje se 18.000 gledalaca, uključujući 400-tinjak Torcidaša.
Bosanski_kralj

#542 Re: UEFA Europa League

Post by Bosanski_kralj »

sumirprimus wrote:
Ocultis_787 wrote:
vele torcidasi...
Jako smiješno :roll:
amrica

#543 Re: UEFA Europa League

Post by amrica »

elSaik wrote:

Prejako!!!
:lol: :lol: :lol: :dance: :dance:
karanana

#544 Re: UEFA Europa League

Post by karanana »

hahaha, ori se lenjingrad: ubi ubi ubi ustasaaa
Edin H.

#545 Re: UEFA Europa League

Post by Edin H. »

Izbodena tri navijaca Liverpoola :x
salle_eh1986

#546 Re: UEFA Europa League

Post by salle_eh1986 »

Edin H. wrote:Izbodena tri navijaca Liverpoola :x
mrski su svima kao klub a i kao navijači
meni lično zbog hejsela, ipak ovo su nedužni ljudi (valjda) pa i nije za "slaviti" ali sumnjam da nisu tražili vraga
Edin H.

#547 Re: UEFA Europa League

Post by Edin H. »

The other four were injured when they were attacked by a group of 20 to 30 men.

Gary Brown, 50, from Hertfordshire, and his son Adam, 17, received a knife injury and bruising respectively.

Da u pravu si sale i ti i ovaj copor sto napada nozevima covjeka od 50 godina i njegovog sedamnaestogodisnjeg sina :cry:
salle_eh1986

#548 Re: UEFA Europa League

Post by salle_eh1986 »

Edin H. wrote:Da u pravu si sale i ti i ovaj copor sto napada nozevima covjeka od 50 godina i njegovog sedamnaestogodisnjeg sina :cry:
ne kažem ja da nema situacija kad ni kriv ni dužan ne najebeš, ali u većini slučajeva dobiješ iz nekog razloga
jao ovde kao razlog vidim opet taj hejsel, od tada su redsi postali mrski u italiji
vaučer

#549 Re: UEFA Europa League

Post by vaučer »

salle_eh1986 wrote:
Edin H. wrote:Izbodena tri navijaca Liverpoola :x
ali sumnjam da nisu tražili vraga
:lol: Nemoj ni u šali..
karanana

#550 Re: UEFA Europa League

Post by karanana »

u pauzi izmedju dvije tekme.....joooooj sisa kod lane.

jest ruzan ovaj maksimir covjece.
Post Reply