MedenoSrce wrote:kako god hr je preskupa za ono sto nudi
hotelski smjestaj PP bez prevoza kosta oko 1000,00KM dok AI u Tr kosta isto toliko sa prevozom
zato sam ja sebi kupila sator pa kad god mi prahne Hr ne razmisljam o smjestaju.
Gdje je AI u Turskoj 1000 KM? Čita li iko one dodatke šta je uključeno u cijenu, aerodromske takse i to? Pored toga, 1000 KM su malo lošiji hoteli, oni sa 5 zvjezdica i sa uslugom ultra mega ekstra blabal AI nema ispod 2000 KM.
I gdje vi nalazite te Bosance koji imaju stanove i vikendice na Makarskoj rivijeri, kojima se uvalite? Ja nikad ne sretoh nijednog.
Ja idem u Hrvatsku i to baš na Makarsku rivijeru i to iz više razloga:
1. Blizu mi je, a pošto imam malu bebu ne isplati mi se ići na sjever Hr
2. Samo na Makarskoj rivijeri možeš naći apartman bukvalno na plaži (opet zbog bebe)
3. Makarska rivijera ima najviše hladovine (i zbog bebe a i zbog mene vala)
4. U Hr u sklopu partmana imam kuhinju, što mi je bitno za bebu.
5. U Hr nisu temeperature previsoke, a u Tr ne mogu putovati van sezone jer mi suprug radi u prosvjeti, tako da samo juli i august dolaze u obzir, i sa bebom se ne bih usudila u tom periodu u Tr.
6. Hr je jeftinija od Tr (za dvije osobe u Tr potrebno je oko 5000 KM).
Meni je Hrvatska super, nikad nisam imala nikakvih problema na granici, niti sa domaćinima. Naprotiv. Nikad nisam nosila hranu, a s obzirom da nemam vikendicu, niti znam te koji imaju

i ne mogu ponjeti manje od 100 eura po danu (još kad se ubroje pare za nedaj Bože).
Dok nisam imala djete, suprug i ja smo putovali i na sjever Hr, ljetovali smo i u Sloveniji, i kad je trebala viza i kad nije i nikad nikakvih problema nismo imali, samo lupe pečat, sve u redu i sretan put. Ne ide Hr na Mars, samo ulazi u EU, i nije nam prvi put da prelazimo granicu EU. Ne znam otkud tolika hampa. Ja nikad ni na jednoj granici nisam imala problema, a putovalo se baš.