Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
- jalle
#526 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Ima li ko iz ove ekipe koja je poslala papire u januaru da ide u Minhen ?
-
giggsy
#527 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Ja sam predao papire u januaru i trebao bih raditi u Minhenu. Da li je neko istupio iz Triple Win projekta i da li mu je to pravilo probleme sa dobijanjem radne dozvole?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#528 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Ja se stvarno pitam ko koga ovdje malo prca u zdrav mozak. Procita neki dan o ovim njegovateljicama i to u Njemackim novinama, kako su neke organizacije isle da vide situaciju te uslove pod kojim rade, ispade hajd blago da kazem "crcenje na demokratski nacin" ono po principu pa dobrovoljno ste dosle (dosli) da radite itd. Doslovice posao od jutra do sutra, za jako niske pare, zive u nekim sobama, odnosno smjestaj jos malo pa ko vojnicki. A ovdje se pise o medu i mljeku, jebt kao da njima njemci peru dupe.
-
Incub
#529 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Od tebe nikakvu drugu vijest nismo mogli ni ocekivati,Zviz wrote:Ja se stvarno pitam ko koga ovdje malo prca u zdrav mozak. Procita neki dan o ovim njegovateljicama i to u Njemackim novinama, kako su neke organizacije isle da vide situaciju te uslove pod kojim rade, ispade hajd blago da kazem "crcenje na demokratski nacin" ono po principu pa dobrovoljno ste dosle (dosli) da radite itd. Doslovice posao od jutra do sutra, za jako niske pare, zive u nekim sobama, odnosno smjestaj jos malo pa ko vojnicki. A ovdje se pise o medu i mljeku, jebt kao da njima njemci peru dupe.
Samo se javis da ljude ubijas u pojam .....Kako ti ne dosadi...
Boze dragi ko je sve gore vani otisao, nije ni cudo kakve sve predrasude prema nama imaju.
- anonimni clan
#530 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Zviz wrote:Ja se stvarno pitam ko koga ovdje malo prca u zdrav mozak. Procita neki dan o ovim njegovateljicama i to u Njemackim novinama, kako su neke organizacije isle da vide situaciju te uslove pod kojim rade, ispade hajd blago da kazem "crcenje na demokratski nacin" ono po principu pa dobrovoljno ste dosle (dosli) da radite itd. Doslovice posao od jutra do sutra, za jako niske pare, zive u nekim sobama, odnosno smjestaj jos malo pa ko vojnicki. A ovdje se pise o medu i mljeku, jebt kao da njima njemci peru dupe.
Link?
- Kuna
#531 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Incub wrote:Od tebe nikakvu drugu vijest nismo mogli ni ocekivati,Zviz wrote:Ja se stvarno pitam ko koga ovdje malo prca u zdrav mozak. Procita neki dan o ovim njegovateljicama i to u Njemackim novinama, kako su neke organizacije isle da vide situaciju te uslove pod kojim rade, ispade hajd blago da kazem "crcenje na demokratski nacin" ono po principu pa dobrovoljno ste dosle (dosli) da radite itd. Doslovice posao od jutra do sutra, za jako niske pare, zive u nekim sobama, odnosno smjestaj jos malo pa ko vojnicki. A ovdje se pise o medu i mljeku, jebt kao da njima njemci peru dupe.
Samo se javis da ljude ubijas u pojam .....Kako ti ne dosadi...
Boze dragi ko je sve gore vani otisao, nije ni cudo kakve sve predrasude prema nama imaju.
Ovo je ono, nek ne dolaze mogu ne daj Bože imati više nego ja. De ba zviz koji ti je više, nađi sebi neku zabavu u životu i pusti ljude neka se bave svojim životom. To što ti pišeš je niĐe veze, toliko ljudi zadovoljnih i sretnih što su otišli da rade i zarade. Liječi komplekse negdje drugo.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#532 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
anonimni clan wrote:Zviz wrote:Ja se stvarno pitam ko koga ovdje malo prca u zdrav mozak. Procita neki dan o ovim njegovateljicama i to u Njemackim novinama, kako su neke organizacije isle da vide situaciju te uslove pod kojim rade, ispade hajd blago da kazem "crcenje na demokratski nacin" ono po principu pa dobrovoljno ste dosle (dosli) da radite itd. Doslovice posao od jutra do sutra, za jako niske pare, zive u nekim sobama, odnosno smjestaj jos malo pa ko vojnicki. A ovdje se pise o medu i mljeku, jebt kao da njima njemci peru dupe.
Link?
http://www.maz-online.de/Brandenburg/Br ... -Osteuropa
Imam dva clanka u tiskanim novinama, pa ca ako ne nadjem link za isto uslikati.
- Kuna
#533 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
hmm..preletih na brzinu ovaj članak, pa ovo se odnosi uglavnom na kućnu njegu, a mislim da naši to rade samo na crno. Ovdje na forumu svi idu u neke ustanove i to je mnogo drugačije. Zakonom je određeno da brutto ne smije biti manji od 1900 eura.
- anonimni clan
#534 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Ti ne znas njemacki jezik. Tvoj komentar i clanak koji si postao nemaju niceg zajednickog. Ko poznaje njemacki zna sta je Gewerkschaft i sta znaci :Zviz wrote:anonimni clan wrote:Zviz wrote:Ja se stvarno pitam ko koga ovdje malo prca u zdrav mozak. Procita neki dan o ovim njegovateljicama i to u Njemackim novinama, kako su neke organizacije isle da vide situaciju te uslove pod kojim rade, ispade hajd blago da kazem "crcenje na demokratski nacin" ono po principu pa dobrovoljno ste dosle (dosli) da radite itd. Doslovice posao od jutra do sutra, za jako niske pare, zive u nekim sobama, odnosno smjestaj jos malo pa ko vojnicki. A ovdje se pise o medu i mljeku, jebt kao da njima njemci peru dupe.
Link?
http://www.maz-online.de/Brandenburg/Br ... -Osteuropa
Imam dva clanka u tiskanim novinama, pa ca ako ne nadjem link za isto uslikati.
Viele Frauen würden von Agenturen in ihren Heimatländern ausgebeutet. iako gosopodja Lisowska o kojoj je rijec u tekstu kaze da je zadovoljna radnim mjestom i zaradom.
U tekstu se govori kako inostrane posrednicke firme izrabljuju svoje sugradjane koji rade za njih u Njemackoj u kucnoj njezi. Sindikat pokusava da savjetuje doticne zene koje tu rade o njihovim pravima ali mnoge od njih i ne poznaju njemacki jezik.
O smjestaju nisam procitao ni rijeci u ovom tekstu.
-
Incub
#535 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
[quote="Paulaner"]Svi oni koji cekaju dozvolu iz ZAV-a,evo sta morate pripremiti za Ambasadu:
U Ambasadu trebate ponijeti:
- Pasoš koji važi najmanje 10 mjeseci;
- Stari pasoš na uvid;
- 2 potpuno popunjena zahtjeva za vizu (zahtjev za nacionalnu vizu);
- 2 aktuelne biometrijske fotografije;
- Ugovor o radu - original I 2 kopije (original ćete dobiti u Agenciji);
- Bosanskohercegovačku diplomu (original i 2 kopije);
- Svjedočanstva (original i 2 kopije)
- Diploma- prijevod na njemački jezik (original i 2 kopije);
- Svjedočanstva – prijevod na njemački jezik (original i 2 kopije);
- Certifikat B1 (ili više) o poznavanju njemačkog jezika, izdat od Goethe Instituta, ÖSD-a, Telc GmbH ili TestDaF-a (original i 2 kopije);
- Saglasnost za zaposlenje od ZAV-a - original I 2 kopije (original ćete dobiti u Agenciji;
- Isprintanu potvrdu zakazanog termina u Ambasadi
- Taksa za vizu košta 120,00 KM.
Na ovom spisku se spominju svjedocanstva' jesu li to za sva 4 razreda srednje skole, vec imaju diplomu, je li sad i ovo treba...
- Stari pasoš na uvid;
- Certifikat B1 (ili više) o poznavanju njemačkog jezika, izdat od Goethe Instituta, ÖSD-a, Telc GmbH ili TestDaF-a (original i 2 kopije);
- Saglasnost za zaposlenje od ZAV-a - original I 2 kopije (original ćete dobiti u Agenciji;
Na ovom spisku se spominju svjedocanstva' jesu li to za sva 4 razreda srednje skole, vec imaju diplomu, je li sad i ovo treba...
-
Zazaaa
#536 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Incub wrote:Paulaner wrote:Svi oni koji cekaju dozvolu iz ZAV-a,evo sta morate pripremiti za Ambasadu:
- Stari pasoš na uvid;
je li se ovo odnosi za one koji su u njemackoj direktno sami kontaktirali zav, koji ne idu preko arz bh??
-
Hamzigadrp
#537 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Ko ima zavrsenu visu medicinsku skolu, ko zna njemacki jezik na nivou B1, neka se javi ovom sudskom tumacu. On je preko jedne nase zene zaposlio curu iz Tuzle u Dizeldorfu. Adresa glasi: www.erdin-kadunic.eu
Bitno je znati jezik. Mozes biti atomski fizicar ali ako ne znas jezik badava ti sve. Sve drugo se rjesava u hodu.
Sretno!
Bitno je znati jezik. Mozes biti atomski fizicar ali ako ne znas jezik badava ti sve. Sve drugo se rjesava u hodu.
Sretno!
-
Incub
#538 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
ZA SVA ZAPOSLENJA MORATE ICI PREKO NASE AGENCIJE U SARAJEVU< hiljadu puta je napisano....dzaba gubite vrijeme
RADNU DOZVOLU NE MOZETE DOBITI PREKO DAJDZE< AMIDZE....
-
Zazaaa
#539 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
incub i ja sam tog misljenja, samo mi nije jasno kako je moja rodica mogla prosle godine u augustu zaobic tu nasu agenciju??? cura je tamo otisla nasla posao u starackom domu, predala tamo zahtjev za radnu dozvolu, koju je nakom 15-20dana i dobila,nakon cega je otisla u ambasadu u sarajevo predala za vizu i eno je radi 6mj vec.....1000000% nije isla niti je u bilo kakvoj vezi bila sa arz....Incub wrote:ZA SVA ZAPOSLENJA MORATE ICI PREKO NASE AGENCIJE U SARAJEVU< hiljadu puta je napisano....dzaba gubite vrijeme
-
dinob1000
#540 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
To je moglo do prije neki godinu dana.Od tada sve ide preko ove nase ARZ jer imaju neki sporazum sa ZAV itd.Zazaaa wrote:incub i ja sam tog misljenja, samo mi nije jasno kako je moja rodica mogla prosle godine u augustu zaobic tu nasu agenciju??? cura je tamo otisla nasla posao u starackom domu, predala tamo zahtjev za radnu dozvolu, koju je nakom 15-20dana i dobila,nakon cega je otisla u ambasadu u sarajevo predala za vizu i eno je radi 6mj vec.....1000000% nije isla niti je u bilo kakvoj vezi bila sa arz....Incub wrote:ZA SVA ZAPOSLENJA MORATE ICI PREKO NASE AGENCIJE U SARAJEVU< hiljadu puta je napisano....dzaba gubite vrijeme
Ja koliko znam i prije toga nisi mogao licno podnijeti zahtjev kod ZAV-a nego je to radio poslodavac.
-
dinob1000
#541 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Ovo se odnosi na sve koji trebaju vizu samo sto ne trtebaju svjedocanstva o zavrsenim razredima i stari pasosZazaaa wrote:Incub wrote:Paulaner wrote:Svi oni koji cekaju dozvolu iz ZAV-a,evo sta morate pripremiti za Ambasadu:
- Stari pasoš na uvid;
- Certifikat B1 (ili više) o poznavanju njemačkog jezika, izdat od Goethe Instituta, ÖSD-a, Telc GmbH ili TestDaF-a (original i 2 kopije)
je li se ovo odnosi za one koji su u njemackoj direktno sami kontaktirali zav, koji ne idu preko arz bh??
Provjereno 100%
- jalle
#542 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
iko išta dobio ?
-
sarajevo999999
#543 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
.
Last edited by sarajevo999999 on 04/03/2015 11:40, edited 1 time in total.
-
sarajevo999999
#544 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
sarajevo999999 wrote:Molim vas, ako neko zna. Srednja strukovna škola sa pravnom javnosti centar za obrazovanje nudi prekvalifikaciju za zanimanje medicinski tehničar (cetverogodišnja skola). Da li ona vrijedi, tj. da li cu imati problema u budućnosti od Agencije, poslodavca i sl.
Problem mi je što su državne škole već započele školske godine pa bih morao čekati do sljedećeg oktobra.
-
bumerangss
#545 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Ne vazi ti taj kurs nista i ne bacaj djabe lovu! sta ti je 6 mjeseci, sacekaj pa upisi drzavnu med skolusarajevo999999 wrote:sarajevo999999 wrote:Molim vas, ako neko zna. Srednja strukovna škola sa pravnom javnosti centar za obrazovanje nudi prekvalifikaciju za zanimanje medicinski tehničar (cetverogodišnja skola). Da li ona vrijedi, tj. da li cu imati problema u budućnosti od Agencije, poslodavca i sl.
Problem mi je što su državne škole već započele školske godine pa bih morao čekati do sljedećeg oktobra.
-
sarajevo999999
#546 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
A vala i to sto kazes, makar bi isao na sigurno. Hvalabumerangss wrote:Ne vazi ti taj kurs nista i ne bacaj djabe lovu! sta ti je 6 mjeseci, sacekaj pa upisi drzavnu med skolusarajevo999999 wrote:sarajevo999999 wrote:Molim vas, ako neko zna. Srednja strukovna škola sa pravnom javnosti centar za obrazovanje nudi prekvalifikaciju za zanimanje medicinski tehničar (cetverogodišnja skola). Da li ona vrijedi, tj. da li cu imati problema u budućnosti od Agencije, poslodavca i sl.
- muminovic
#547 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
mozes drzavnu med. skolu poloziti i vandredno...
-
romp
#548 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Firma “ROMP” iz Njemacke raspisuje konkurs za:
Medicinske sestre - tehnicari 10 izvršilaca
pocetna plata 2000 Euro. Kandidati nose samo trosak za putovanje u njemacku...
-medicinska škola (opci ili pedijatrijski smijer)
-poznavanje njemackoj jezika – B2
Radnici se traze za rad u bolnicama a NE u starackim domovima kao sto neki traze ("Altersheim" "Pflegeheim" ili "amb. Pflegedienst")
Pocetna plata je za vrijeme dok se nase diplome na njemacke prevedu ili priznaju (Anerkennung) traje 6-9 mjeseci.
Posle toga se dobiva neograniceni radni ugovor i veca plata.
Vise informacija na https://www.facebook.com/pages/ROMP/863021410407076
email: [email protected]
http://www.medical-personnel.de
Sve dodatne informacije i detalje možete dobiti putem emaila ili kontaktom na +49 69 66105105 ili Mob. +49 172 3936040.
Medicinske sestre - tehnicari 10 izvršilaca
pocetna plata 2000 Euro. Kandidati nose samo trosak za putovanje u njemacku...
-medicinska škola (opci ili pedijatrijski smijer)
-poznavanje njemackoj jezika – B2
Radnici se traze za rad u bolnicama a NE u starackim domovima kao sto neki traze ("Altersheim" "Pflegeheim" ili "amb. Pflegedienst")
Pocetna plata je za vrijeme dok se nase diplome na njemacke prevedu ili priznaju (Anerkennung) traje 6-9 mjeseci.
Posle toga se dobiva neograniceni radni ugovor i veca plata.
Vise informacija na https://www.facebook.com/pages/ROMP/863021410407076
email: [email protected]
http://www.medical-personnel.de
Sve dodatne informacije i detalje možete dobiti putem emaila ili kontaktom na +49 69 66105105 ili Mob. +49 172 3936040.
-
dinob1000
#549 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Ima li iko da je uradio nostrifikaciju u Njemackoj za krankenschwester-krankenpfleger sa bosanskom diplomom medicinske skole.
Procedura oko mi je poznata ali da li iko zna konkretno sta se mora odraditi npr ako treba nadoknaditi razliku casova koliko ili ako polazes neki ispit sta i kako.
inace imam zavrsenu srednju medicinsku(redovno)polozen drzavni ispit i odradjen pripravnicki i nesto radnog iskustva
Poceo sam raditi u njemackoj ali me interesuje sta i kako dalje do priznanja diplome
Procedura oko mi je poznata ali da li iko zna konkretno sta se mora odraditi npr ako treba nadoknaditi razliku casova koliko ili ako polazes neki ispit sta i kako.
inace imam zavrsenu srednju medicinsku(redovno)polozen drzavni ispit i odradjen pripravnicki i nesto radnog iskustva
Poceo sam raditi u njemackoj ali me interesuje sta i kako dalje do priznanja diplome
- zambaklija
#550 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Zviz wrote:Ja se stvarno pitam ko koga ovdje malo prca u zdrav mozak. Procita neki dan o ovim njegovateljicama i to u Njemackim novinama, kako su neke organizacije isle da vide situaciju te uslove pod kojim rade, ispade hajd blago da kazem "crcenje na demokratski nacin" ono po principu pa dobrovoljno ste dosle (dosli) da radite itd. Doslovice posao od jutra do sutra, za jako niske pare, zive u nekim sobama, odnosno smjestaj jos malo pa ko vojnicki. A ovdje se pise o medu i mljeku, jebt kao da njima njemci peru dupe.