mali_milojica wrote:
Hoces da kazes da neko ko je istresao 20k KM za C5 nije imao 20k KM za Audi A4?
Znaci neko je glupan sto narucuje hidro ovjes da se po najgorim cestama evrope hoce da vozi kao da ih i nema,a neko drugi nije glupan koji je naruci Quatrro pogon u zemlji u kojoj je 90% auta sa prednjom vucom i niko nema problema sa tim
Za prvo, moze ali 3-5 godina stariji Audi. 5 godina star A4 je oko 26-27 ako ista valja. S dobrom opremom i malo jacim motorom je 30. C5 se moze uzeti vec za 17 1.6 HDI 5 godina star, dok za 20 mozes uzeti 2.0 HDI 160 konja s hidraulikom. Sve cijene s AS Kramar, da sad ne lupamo cijene s PIKa od razlicitih salona. Da dodamČ kojim garantovano nije vracana kilometraza i koji su u najmanje dobrom stanju.
Za usporedbu neki dan sam gledao A4 B6 1.9 TDI 2003. godiste s nekih 150 k na satu (realnih), na mobile.de, u prosjeku kosta oko 15 milja, a to je treca generacija od danas aktuelnog modela, koji je takodje pred penzijom.
Poenta je, A4 najbolje drzi cijenu u toj klasi i to je cinjenica. A svakako je glupo porediti, skoro pa kruske i jabuke. Ko odvoji 20 milja za auto gledace polovan C5, ko odvoji 30 milja gledace C5 al u qrcu, svako ce gledati A4 ili BMW 3 ili C klasu. Isto tako za novo, ko ima 40 milja max gleda C5, ko ima 70 gleda C5 - al u qrcu.
Za drugo, jbg, kome sta treba. Po meni je tvoje labavije nego Emkino. Budalastina je uzeti A4 s 250 konja bez quattro pogona. Prednji pogon i 250 konja je kombinacija da ne moze biti gora.
S druge strane, po meni stoji da ako je obicni C5 isto dobro amortizovan, a ako smo konacno zakljucili da je hidraulika qrac od ovce za dinamiku, kome onda treba hidraulika. Evo na ovoj temi imas covjeka koji je imao dva C5 i s hidro. i bez i tvrdi da nema toliko razlike. Realno, Reno Clio 2003. godiste nudi sasvim pristojan nivo udobnosti ovjesa na sarajevskim cestama, u krajnjoj liniji. Udobnost nije samo koliko auto udobno prelazi preko rupa, udobnost je i izolacija, sjedala, ergonomija itd. Onome ko vozi brzo udobnost je i kad se auto ne naginje u krivinama ko parobrod.
Dakle, za dinamicnu voznju auta od 250 konja koje serijski dolazi s prednim pogonom realno quattro je opcija pod moranje. Za penzionersku voznju C5 (a u tom autu ne vidim nikakvu drukciju iskreno) hidraulika nije pod moranje.