Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bodkin wrote:Trenirahu strogocu susjedi zadnjih mjeseci. Bice jos gore od 1.7.
Nek treniraju - od rata do danas nisam napravio nikakav carinski prekrsaj, niti sam platio kaznu, niti su me rovili. Mogu samo da ga sisaju.
Samo sebe i svoju zemlju sramote, mene cisto zaboli - a vise im majku jebu Dalmatinci nego mi.
Pa sto ides dole i pomazes ih . Ne kontam te . Idi u Tursku idi u Albaniju ( fantastican prijem , cisto more , niske cijene ) mozes i u Ulcinj ( ima muska i zenska plaza ) i druge prijateljske zemlje gdje neces imati nikakvih problema ako si iz BiH , tj Bosnjak
Pa nemam ni u Hrvatskoj problema, osim sto su im granicari stoka - kao i nasi.
A do Turske i Albanije ne mogu doci za 3-4 sata autom, tj. nista produzeni vikendi i sl.
semirizsvemira wrote:Most se nece graditi a nasi politicari ako to dozvole ( sigurno im je EU zaprijetila kao i obicno ) onda nek se samozapale u ime veleizdaje . Ni po jednom pravnom osnovu se taj most moze graditi jer se time krse mnogi medjunarodni ugovori i zakoni . Zato im je besmislena ta prica . Jos moraju vratiti nase otoke jer su oduvijek bili nasi . Naravno EU pravila se krse prilikom ulaska neke zemlje u EU kada ne ispunjavaju osnovne uslove za prijem kao u slucajevima Slovenije , Hrvatske Kipra itditd . Da smo mi u pitanju nama se ne bi progledalo kroz prste kao njima a iskreno se nadam da necemo nikad uci u EU
Bio je i Peljesac nas do 1333... Da vrate i to usput?
semirizsvemira wrote:Most se nece graditi a nasi politicari ako to dozvole ( sigurno im je EU zaprijetila kao i obicno ) onda nek se samozapale u ime veleizdaje . Ni po jednom pravnom osnovu se taj most moze graditi jer se time krse mnogi medjunarodni ugovori i zakoni . Zato im je besmislena ta prica . Jos moraju vratiti nase otoke jer su oduvijek bili nasi . Naravno EU pravila se krse prilikom ulaska neke zemlje u EU kada ne ispunjavaju osnovne uslove za prijem kao u slucajevima Slovenije , Hrvatske Kipra itditd . Da smo mi u pitanju nama se ne bi progledalo kroz prste kao njima a iskreno se nadam da necemo nikad uci u EU
Neumski zaljev ne okružuje samo hrvatsko teritorijalno more nego čak hrvatske unutarnje vode. Takva je jedostavno geografija, raspored otoka, obale i sl.
Sad što ekipa iz Pomorskog društva misli da je moguće na abritraži presuditi da se neka zemlje odrekne svojih unutarnjih voda i faktički da se dovede da joj dijelove obale zapljuskuju tuđe unutarnje vode to je smiješno...
Da sad nema Pelješca, Hvara, Korčule itd pa ajde de...
"Most, kakav god da je, može smetati visokim brodovima. Pametnije je i bolje napraviti tunel ispod vode. Mi imamo pravo na međunarodne vode koje nisu samo u Neumu, već sve do otoka Visa. To prema konvenciji nama pripada i to je naše pravo. S druge strane, nema niko pravo da nam pravi pregrade na putu za međunarodne vode. Ova stvar nije nimalo jednostavna i treba se ići na međunarodnu arbitražu", kaže Bušatlija.
Bušatlija također kaže da je potrebno podignuti međunarodnu tužbu zbog toga što u Pomorskom društvu smatraju da se gradnjom mosta zatvara BiH. Savjetodavni odbor BiH, Hrvatske i Evropske komisije zasjedat će početkom juna, a nedugo nakon toga Hrvatska bi trebala dati konačnu verziju studije povezivanja juga Hrvatske.
Samo prva recenica je dovoljna da ih diskvalifikuje iz bilo kakve ozbiljne diskusije. Jebo mater ako se ne furaju na neko humoristicko drustvo.
Ako će Hrvatska praviti Golden Gate 2, ja bih to prvi rado podržao. Ali bojim se da to neće biti kakav nakaradan pojeftin most, pa će pokvariti izgled Neumskog akvatorija
Ma naoštrili su se ovi naši pomorci, do Visa imamo pravo i nema zatvaranja prolaza! Kako će nam braća Amerikanci doći brodom u posjetu?
Bodkin wrote:Trenirahu strogocu susjedi zadnjih mjeseci. Bice jos gore od 1.7.
Nek treniraju - od rata do danas nisam napravio nikakav carinski prekrsaj, niti sam platio kaznu, niti su me rovili. Mogu samo da ga sisaju.
Samo sebe i svoju zemlju sramote, mene cisto zaboli - a vise im majku jebu Dalmatinci nego mi.
Pa sto ides dole i pomazes ih . Ne kontam te . Idi u Tursku idi u Albaniju ( fantastican prijem , cisto more , niske cijene ) mozes i u Ulcinj ( ima muska i zenska plaza ) i druge prijateljske zemlje gdje neces imati nikakvih problema ako si iz BiH , tj Bosnjak
A to kao prednost sto cu na plazi biti samo sa mudonjama uvijek prije u hr nego u albaniju ili ulcinj. U cg jedino u h.novi ili budvu zbog provoda.
Cuj turska, za hr mi treba 500-600 km za sedmicu, a za tursku mi treba 1200
Neumski zaljev ne okružuje samo hrvatsko teritorijalno more nego čak hrvatske unutarnje vode. Takva je jedostavno geografija, raspored otoka, obale i sl.
Sad što ekipa iz Pomorskog društva misli da je moguće na abritraži presuditi da se neka zemlje odrekne svojih unutarnjih voda i faktički da se dovede da joj dijelove obale zapljuskuju tuđe unutarnje vode to je smiješno...
Da sad nema Pelješca, Hvara, Korčule itd pa ajde de...
Ma ni njima nije jasno sta zapravo traze, fakat me zanima ko stoji iza tih lakrdijasa i ko ih gura u medije (tj. cije pare trose - vjerovatno nase, poreske)...
Eto kao treba se Hrvatska manje vise odreci vlastitog teritorija - kao da u protivnom brodovi ne mogu prolaziti. Valjda im neko treba objasniti da je pomorska blokada zapravo ravna objavi rata, bukvalno. Dakle slobodan pristup vec imamo, a ako ga Hrvatska ikad uskrati to je de iure jebeni rat.
Nije točno da je Europska komisija odlučila da je gradnja Pelješkog mosta najbolja opcija!
Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za promet Siim Kallas, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, izjavio je u četvrtak u Zagrebu da još nije izabrana solucija što se tiče povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje, niti je bilo kojoj mogućoj varijanti dana prednost.
“Koliko ja znam nijedna solucija nije izabrana, niti je bilo čemu dana prednost. Moji kolege iz regionalnog razvoja isto tako su potvrdili da još nema konačnog rješenja niti odluke. To nije pitanje prometa, to je zapravo pitanje politike regionalnog razvoja”, rekao je Kallas u izjavi za novinare nakon sastanka u Banskim dvorima s hrvatskim ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdaš Dončićem, koji mu je formalni domaćin u Hrvatskoj.
Podsjećamo, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je ranije u četvrtak da je predstudija izvedivosti koju je naručila Europska komisija pokazala je da je Pelješki most apsolutno najbolja opcija povezivanja juga Hrvatske s ostatkom države.
“Po preliminarnim rezultatima, koji su još u fazi nacrta i koji će biti gotovi, vjerujem, do kraja šestog mjeseca, vjerojatno će najbolja solucija biti izgradnja Pelješkog mosta”, rekao je novinarima Hajdaš Dončić, ali je naglasio da se radi tek o nacrtu. Podsjetio je da je ministarstvo prije nekoliko mjeseci ugovorilo izvedbu studije o povezivanju juga Hrvatske s ostatkom zemlje te da se u njoj analiziraju mogućnosti povezivanja.
Hajdaš Dončić je rekao da je s Kallas razgovarao o pet ključnih tema: regulaciji transeuropskih prometnih mreža (TEN-T), instrumentu za njeno financiranje CEF-u, četvrtom željezničkom zakonskom paketu EU-a, statusu predstudije izvedivosti povezivanja Hrvatske s jugom države i statusu strategije prometa RH kao jedan od preduvjeta za uključivanje u europske koridore. Također su započeli razgovore o zrakoplovstvu, posebice s naglaskom na sigurnost zračnih luka, te o pomorstvu.
Po njegovim riječima, ono što je sada za RH strateški najvažnije je definiranje “Core Networka”, odnosno osnovne mreže koridora te uključivanje hrvatskih prometnih pravaca u tu mrežu kako bi mogli povući sredstva iz europskih fondova.
Poznato je samo ko će zbog gradnje profitirati ...
2009. na HDZ tajkunima i profiterima SDP i HNS su gradili predizbornu, pitanje je šta Jovanović i Pusićka danas misle o ovoj aferi iz 2009. i jesu li se to i kod njih složile pozicija i opozicija ...
IGH i Konstruktor vlasnici milijuna četvornih metara zemljišta na Pelješcu!
U međuvremenu, napokon se doznala istina zašto je Jure Radić prije samo nekoliko dana nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor, požurio reći novinarima kako se od Pelješkog mosta ne odustaje, iako se to na kraju pokazalo neistinom. Naime, projektanti i izvođači mosta, autoceste i brze ceste, tvrtke IGH i Konstruktor preko tvrtke Profectus Vićenca Blagaića, suvlasnici su milijuna četvornih metara zemljišta na Pelješcu i okolici!
"Dvije vodeće hrvatske tvrtke koje se bave gradnjom su, zahvaljujući povlaštenim informacijama, povoljno preko posrednika kupovale zemljišta na Pelješcu i time željele ostvariti milijunsku korist; pritom je najveću ulogu imala država koja im je dala informaciju o koridoru autoceste", potvrdio je danas predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća Željko Jovanović u središnjem Dnevniku HTV-a koji posjeduje i bogatu dokumentaciju koja dokazuje vezu izvođača radova i kupnje zemljišta.
Najpoznatiji hrvatski mostograditelj Jure Radić, predsjednik IGH-a, uvjeren je kako će upravo njegov projekt Pelješkog mosta biti izabran na javnom natječaju
Nakon što je jučer objavljena vijest da su Hrvatske ceste pripremile projekt za jeftiniji, uži i niži Pelješki most, koji bi trebao biti odobren u Bruxellesu, Jure Radić kaže kako on godinama ima već 20 inačica upravo takvog mosta: u grednoj, jednostavnijoj varijanti.
Banksy wrote:Poznato je samo ko će zbog gradnje profitirati ...
2009. na HDZ tajkunima i profiterima SDP i HNS su gradili predizbornu, pitanje je šta Jovanović i Pusićka danas misle o ovoj aferi iz 2009. i jesu li se to i kod njih složile pozicija i opozicija ...
IGH i Konstruktor vlasnici milijuna četvornih metara zemljišta na Pelješcu!
U međuvremenu, napokon se doznala istina zašto je Jure Radić prije samo nekoliko dana nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor, požurio reći novinarima kako se od Pelješkog mosta ne odustaje, iako se to na kraju pokazalo neistinom. Naime, projektanti i izvođači mosta, autoceste i brze ceste, tvrtke IGH i Konstruktor preko tvrtke Profectus Vićenca Blagaića, suvlasnici su milijuna četvornih metara zemljišta na Pelješcu i okolici!
"Dvije vodeće hrvatske tvrtke koje se bave gradnjom su, zahvaljujući povlaštenim informacijama, povoljno preko posrednika kupovale zemljišta na Pelješcu i time željele ostvariti milijunsku korist; pritom je najveću ulogu imala država koja im je dala informaciju o koridoru autoceste", potvrdio je danas predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća Željko Jovanović u središnjem Dnevniku HTV-a koji posjeduje i bogatu dokumentaciju koja dokazuje vezu izvođača radova i kupnje zemljišta.
Najpoznatiji hrvatski mostograditelj Jure Radić, predsjednik IGH-a, uvjeren je kako će upravo njegov projekt Pelješkog mosta biti izabran na javnom natječaju
Nakon što je jučer objavljena vijest da su Hrvatske ceste pripremile projekt za jeftiniji, uži i niži Pelješki most, koji bi trebao biti odobren u Bruxellesu, Jure Radić kaže kako on godinama ima već 20 inačica upravo takvog mosta: u grednoj, jednostavnijoj varijanti.
2012
Pa fino brate, naprave nizi most, a onda pod izgovorom potrebe druge trase pristupnog puta za novi most promijene i ostatak trase ka Stonu... Po mogucnosti tako da ide milijunima cetvornih metara u vlasnistvu SDP-ovaca.
Alfons Kauders wrote:
Kad bi sutra Hrvatska rekla da ce graditi tunel, mogu se kladiti da bi se opet nasao neko da kuka. Npr. neko Podmorsko Drustvo BiH, ili podzemno.
Rudari iz Kaknja i METALCI iz Zenice hebat cemo im mater
Fakat, samo zamisljam reportazu FTV-a iz Banovica ili Kaknja... Avdo Avdic intervjuise rudare kojima kisne gl0va radi tunela kraj Kleka.
Alfons Kauders wrote:
Pa fino brate, naprave nizi most, a onda pod izgovorom potrebe druge trase pristupnog puta za novi most promijene i ostatak trase ka Stonu... Po mogucnosti tako da ide milijunima cetvornih metara u vlasnistvu SDP-ovaca.
nema potrebe, što bi se mučili, dovoljan je kofer, veliki, crni ...
Ljudi moji, ja nisam cuo da Vlada RH ima neki tajni program zaposljavanja slaboumnih i mentalno retardiranih. U ovakve projekte se ne ide dok se sve ne ispita, pa nisu ludi da ulupaju stotine miliona eura i da se na kraju ispostavi da most nisu smjeli graditi. To ne bi uradili ni nasi nobelovci, ni Slovenci, ni Crnogorci, ni Albanci. Niko.
Zasto onda ljudi misle da su Hrvati dovoljno glupi da to naprave?! I to parama EU?
.
pa valjda je jedan od stvari koja se treba ispitati i ponašanje BiH spram potencijalne gradnje.I onda ide,ha, ne mogu nam ništa, a i ako mogu ne znaju, a i ako znaju,imamo mi dovoljno jak lobi da spriječi bilokakvu akciju. Gradi....
I by the way, ne znam kad su to Hrvati dobili tapiju na pamet, pa po defaultu uzimamo da sve što rade, rade haman pametno.Ne pregoni
A Jose ti je sasvim lijepo rekao
Za ovo loptu treba spustiti i prestat s šupljom a samo se držati činjenica i međunarodnih konvencija. Luku u Neumu nećemo izgraditi za 1000 godina, ali bez obzira na to ne treba dozvoliti da ti neko divlja uz ogradu kako hoće, a još ni međa nije utvrđena.
U normalnim nekim pravnim odnosima i kad kuću praviš na svojoj zemlji 1/1 nemreš je nabit đe je i kako je tebi qorcu ćeif a da ne pitaš komšiju.
Za ovo loptu treba spustiti i prestat s šupljom a samo se držati činjenica i međunarodnih konvencija. Luku u Neumu nećemo izgraditi za 1000 godina, ali bez obzira na to ne treba dozvoliti da ti neko divlja uz ogradu kako hoće, a još ni međa nije utvrđena.
U normalnim nekim pravnim odnosima i kad kuću praviš na svojoj zemlji 1/1 nemreš je nabit đe je i kako je tebi qorcu ćeif a da ne pitaš komšiju.
"Most, kakav god da je, može smetati visokim brodovima. Pametnije je i bolje napraviti tunel ispod vode. Mi imamo pravo na međunarodne vode koje nisu samo u Neumu, već sve do otoka Visa. To prema konvenciji nama pripada i to je naše pravo. S druge strane, nema niko pravo da nam pravi pregrade na putu za međunarodne vode. Ova stvar nije nimalo jednostavna i treba se ići na međunarodnu arbitražu", kaže Bušatlija.
Bušatlija također kaže da je potrebno podignuti međunarodnu tužbu zbog toga što u Pomorskom društvu smatraju da se gradnjom mosta zatvara BiH. Savjetodavni odbor BiH, Hrvatske i Evropske komisije zasjedat će početkom juna, a nedugo nakon toga Hrvatska bi trebala dati konačnu verziju studije povezivanja juga Hrvatske.
Još da neko više hoće reći gdje to tačno i u kojoj konvenciji piše, da je naše do Visa Ovo je bruka materemi...
volta dzontra wrote:Neumski zaljev ne okružuje samo hrvatsko teritorijalno more nego čak hrvatske unutarnje vode.
E ovdje su se već Hrvati zajebali sa povlačenjem bazne linije... Po konvenciji unutrašnje vode jedne države ne smiju zatvarati teritorijalno more druge države, jer kroz unutrašnje vode nema neškodljive plovidbe, nego samo kroz teritorijalne...
Dakle, po konvenciji ono more između Hvara i Korčule ne bi trebalo biti hrvatsko unutrašnje more (kako su Hrvati odredili), nego hrvatsko teritorijalno more... Da imamo neke stvarne eksperte, davno bi to uredili sa Hrvatskom da se to ispravi... Međutim, mi imamo ridikulozno Pomorsko društvo koje lupa gomilu gluposti i sa kojim se Hrvati samo šegače...