Nesporazum u Briselu!

Post Reply
ušće

#526 Re: Izdaja u Briselu!

Post by ušće »

It_is_a_Leclerc wrote:Niste me, drugovi i drugarice, uvjerili potezanjem zgodne, doduše malo iščašene, ali svejedno vrlo zgodne paralele između Dodika i ovih Šešeljevaca. Mirko Blagojević, za čije prijedloge ruke dižu i odbornici SDA, je, da podsjetim, četnički vojvoda, čovjek koji se hvalio da je ubijao Bošnjake "ko muve", čovjek koji se i danas na sjednicama pojavljuje sa kokardom i šaljkačom... Usporediti SRS i SNSD je, nešto kao, usporediti NSDP i Slobodarsku stranku u Holandiji. Suštinski isto, ali ipak daleko drugačije.

Zaključimo - dok su im četničke vojvode najbolji drugovi, SDA bi trebala razmisliti prije nego krene sa držanjem lekcija o izdajama i prodajama.
Upravu si apsolutno stoji sve što si rekao ..ovo boldirano bi moglo postati recimo tema od jedno, brat- bratu 150 stranica rasprave i opet se nebi složili

Nego nešto drugp ja tebe hoću da pitam da si u Bijeljini i da imaš potrebu da ostvaruješ svoja elemantarna prava ,a da tvoja prava zastupa neko (u ovom slučaju SDA) ,ti bi ono odmah rekao ...Ma jok šta će meni to oni su.... pa onda nabbrojiš ??? Ili bi se malo ujeo za jezik i prihvatio činjenično stanje radi nade da nešto ipak možeš postići ...
Imaš slične situacije u nekim drugim opštinama .pa probaj pitati ljude kako se osjaćaju i kao ostvaruju svoja prava u slučajevima kad nemaju svojih predstavnika u vlasti ...Jadno jeste ,ali je realnost ...
gorgonzola

#527 Re: Izdaja u Briselu!

Post by gorgonzola »

veljaca wrote:
mikasa wrote:
Mijesas kruske i jabuke - ali to nije dobro ....
Znam, ja volim za veceru mrkvu i jabuke... :lol:
Namjerno izvrces i navodis primjer koji ne odgovara ovome sto ja navodim ...
Nemam namjeru ali i u Gradskom vijecu MOJ glas vrijedi tri puta vise nego neciji u Novom gradu.
Ja pitam kada za jedan organ glasaju dali osoba X i osoba Y imaju glas koji za to glasanje isto vrijedi i ako nemaju to je onda DISKRIMINACIJA ....
Kada proradi stranica http://WWW.izbori.ba , molim te, pogledaj nacin izbora za Parlament FBiH i odnos broja glasaca i poslanika pojedinih izbornih jedinica.
Ovdje samo pokusavam nekim pojedincima koji pricaju SAMO o tome 1 glas vrijedi 4 glasa objasniti da takvih slicnih rjesenja vec IMAMO u nasem izbornom zakonu. Ako do sada to nije izazivalo paznju, zasto sad vristimo o slicnom modelu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Izborni zakon nije sveto slovo da se ne bi mogao mijenjati ...

Sve dok ne bude svaciji ( iliti bilo ciji ) glas vrijedio ISTO - nece biti dobro - bice DISKRIMINACIJA .....

I da ponovim ( ranije receno ) :

Svako onaj ko izda Drzavu Bosnu i Hercegovinu daBogda umro u najtezim mukama a te muke trajale dugo ....

Jarane . Prvi i jedini koj je bosnu izdao je alija. On je potpisao sporazum u dejtonu i priznao rep srpsku. Ovo d od drzave nije i to svima treba da je jasno.

Ja bih najradije da je jedan presjednik ali kad ih je vec trojica a znamo zasto je tako, onda zasto hrvatima da bosnjaci biraju. I meni je drazi Zeljko od bilo koga iz hdz-a ali i bosnje bi se nasle uvrijedjene da im hrvati biraju predstavnika.
mirsek

#528 Re: Izdaja u Briselu!

Post by mirsek »

Alija je priznao IME RS a ne ustavnu drzavotvornost..
Da se radilo vise i bolje na organiziranom povratku sad bi imali barem 1/4 poslanika u RS.
Da nam MZ hoce iskreno pomoci zabranili bi sve vidove diskriminacije koje zabranjuju i u EU.
Ne bi trazili da se dogovaramo jer da bi se dogovarali prvo treba uspostaviti ravnopravnost i pravnu drzavu na citavom teritoriju a to oni mogu nametnuti preko OHR-a, pa ko nece ravnopravnost po EU standardima demokratije neka fino proba na silu pa da ide u zatvor ili neka trazi vecinu koja ce to izglasati demokratskim putem i da svi budu sretni. :bih:
Fudo Bosna

#529 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Fudo Bosna »

@Cohers
U Daytonu se je uzeo maksimum od onoga šta je nepravedna međunarodna zajednica ponudila, alternative nije bilo, Sarajevska regija se nije mogla osloboditi osim uz ogromne žrtve, a dobivena je bez ispaljenog metka, arbitražom za Brčko je RS podijeljen na dva dijela jer Alija u Daytonu nije pristao da Brčko pripadne RS-u, to se je moglo iz pregovora, alternative nije bilo ili tačnije, alternative je bila, nastaviti rat uz pretnju bombardovanja ARBIH od strane NATO, entitetska BiH je od početka bila na stolu, kao i odnos 51-49%, oko toga nije ni moglo biti rasprave , da se ne lažemo! Da se podjsetimo, da ne širimo laži da je „Alija podijelio BiH“...
http://www.youtube.com/watch?v=-8DN0tTcCQ8
Pogledati šta o Daytonu i ponuđenim opcijama kaže Miro Lazović kao i drugi savremanici tih događaja...

A evo šta nam "prave" patriote iz SDP-a I SBB-a pripremaju:

POKRET ZA REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU
Glasnik Nacionalnog kongresa Republike BiH - br. 822

23. mart 2012.

1.4 KANTONI KAO POSEBNE IZBORNE JEDINICE = NOVE DRZAVE TIPA REPUBLIKE SRPSKE

Sjetimo se ovdje sta su trajne posljedice prve Lagumdzijine vlade, od prije nekih
desetak godina, koja se zvala "Alijansa za promjene". Tada je ulogu Radoncica igrao
Haris Silajdzic, a ta Lagumdzijina vladavina je ostavila u trajno nasljedstvo Bosni
i Hercegovini danasnji Izborni zakon koji je uzrok svih problema, ukljucujuci i
neravnopravnost Bosnjaka i Hrvata u RS i neravnopravnost "ostalih" itd.

Prije Alijansinog, tj. danasnjeg Izbornog zakona cijela Bosna i Hercegovina je de
jure bila jedna izborna jedinica. Alijansa je podijelila BiH na dvije izborne
jedinice duz entitetskih linija. Ne treba posebno objasnjavati kakve su sve
katastrofalne posljedice Izbornog zakona kojim se uvodi glasanje duz entitetskih
linija i iz toga izvedenog "entiteskog glasanja". Dakle, i entitetsko glasnje i
neravnopravnost "manjina" u entitetima su legalizovani Alijansinim Izbornim zakonom.

Vise puta do sada smo objasnili da je sa dobijanjem posebne izborne jedinice RS
dobila jedan od glavnih atributa drzavnosti. Upravo ta drzavnost RS-a je ono zasto
RS ima pravo veta na sve odluke Bosne i Hercegovine, dok su odluke vlasti RS-a
neupitne, kao odluke potpuno nezavisne drzave. Upravo Alijansin izborni zakon je
dajuci RS-u posebnu izbornu jedinicu napravio od RS-a gotovo nezavisnu drzavu i time
i omogucio politicarima iz RS da postanu nedodirljivi, da budu iznad zakona BiH, pa
se mogu ponasati onako kako se ponasa Dodik - i kriminalno i bahato.

Kako je u gore citiranom saopstenju SDA lijepo opisano, sada Lagumdzija primjenjuje
isti recept za kantone, daje im da budu posebne izborne jedinice. Dakle, sada i
kantoni prave veliki korak ka suverenosti. I ne samo to. On im daje paritet u
vlastima u Federaciji, tako da i najmanji kanton ima isti znacaj u vlasti kao i
najveci. To je samo jos jedan veliki aribut drzavnosti kantona. Ovim Lagumdzija od
Bosne i Hercegovine pravi labavu uniju deset mini drzava plus jedna lokalna
supersila, Republika Srpska, koja ce biti apsolutni gospodar u labavoj uniji BiH dok
se ta unija ne ugasi raspodjelom kantona izmedju Srbije i Hrvatske, jer takva Bosna
i Hercegovna ne moze prezivjeti.

Iz iskustva sa podjelom BiH u dvije izborne jedinice, tj. u dvije drzave, znamo da
takvo rjesenje nista dobro ne donosi. Zasto bi se sada taj isti lijek, tj. otrov,
primjenjivao da se napravi novih desetak mini drzavica, novih desetak Republika
srpskih, samo sada sa bosnjackim ili hrvatskim predznacima. To je kolicina otrova
koju ni jedan drzavni organizam ne moze izdrzati, pa ni Bosna i Hercegovina.
"

Dakle , Zlaja nastavlja "posao" koji je prije nekoliko godina počeo sa Alijansom za promjene, ovaj put sa SBB-om !!!
Last edited by Fudo Bosna on 25/03/2013 21:52, edited 1 time in total.
Ponosan

#530 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Ponosan »

ovo sto rade SDP i SBB ne mirise na dobro,ajd razumijem veliku potrebu za EU integracijama,ali je li moguce da u Briselu Bosnjacki prestavnici pristanu na bas sve moguce ustupke HDZ-ova i stranaka iz RS!? bukvalno su pristali na sve,a glas Bosnjaka se jednostavno nije cuo ,je li moguce da nas kao najbrojnijeg naroda u ovoj drzavi niko ne benda? ajd od medjunarodne zajednice se ne iznenajdujem,ali zar je moguce da je Bosnjacki korpus toliko razvaljen da u svim pregovorima mi moramo pristati na sve moguce ustupke??? stranke iz RS-a su od starta rekle mi biramo jednog,vi se dogovorite,i udovoljeno im je od SDP-a i SBB-a,HDZ-ovima se takodjer svaka zelja ispunila,i sta su Bosnjaci dobili??? veliko nista,osim zamajavanja pricom o EU,a svi znamo koliko nas Evropa zeli.... e moj Bosnjo blentavi....Posavski kanton koji ima 10 puta manje stanovnika od Sarajevskog se izjednacavaju,takodjer Gorazdanski se izjednacava sa Tuzlanskim... mislim nelogicno,Bosnjaka ima 5 puta vise od Hrvata a ovim ustavnim projmenama to je kao nebitno,a jel slucajno taj princip postoji igdje drugo na svijetu osim kod nas? i gdje pripada Brcko? je li moguce da su Fahra i Zlaja i Brcko prodali,uvrstivsi ga u izbornu jedinicu RS-a!? pa ako je i od njih,previse je!
edvin zahirovic

#531 Re: Izdaja u Briselu!

Post by edvin zahirovic »

neka ovako nesto nama i treba jer mi djelujemo samo pod pritiskom jeb.zlatka i fahr. kur.izdajničke drukčije neide ali prvo papke ukinut a onda dovest nekog naseg nacionalistu pravog BALIJU da kaze u briselu necu ni ja ono sto vi hocete idite u srb. i hrv. nemam nista protiv normalnih ljudi ali sta se bune hrv.sta hoce nek pogledaju samo popis prije rata u Mostaru,Stocu opet je bošnjaka bilo najviše a sad hoce svoju izbornu jed.kakva su prava bošnjaka u tomislav gradu i livnu ili ostalim gtradovima
veljaca

#532 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

Ponosan wrote:ovo sto rade SDP i SBB ne mirise na dobro,ajd razumijem veliku potrebu za EU integracijama,ali je li moguce da u Briselu Bosnjacki prestavnici pristanu na bas sve moguce ustupke HDZ-ova i stranaka iz RS!? bukvalno su pristali na sve,a glas Bosnjaka se jednostavno nije cuo ,je li moguce da nas kao najbrojnijeg naroda u ovoj drzavi niko ne benda? ajd od medjunarodne zajednice se ne iznenajdujem,ali zar je moguce da je Bosnjacki korpus toliko razvaljen da u svim pregovorima mi moramo pristati na sve moguce ustupke??? stranke iz RS-a su od starta rekle mi biramo jednog,vi se dogovorite,i udovoljeno im je od SDP-a i SBB-a,HDZ-ovima se takodjer svaka zelja ispunila,i sta su Bosnjaci dobili??? veliko nista,osim zamajavanja pricom o EU,a svi znamo koliko nas Evropa zeli.... e moj Bosnjo blentavi....Posavski kanton koji ima 10 puta manje stanovnika od Sarajevskog se izjednacavaju,takodjer Gorazdanski se izjednacava sa Tuzlanskim... mislim nelogicno,Bosnjaka ima 5 puta vise od Hrvata a ovim ustavnim projmenama to je kao nebitno,a jel slucajno taj princip postoji igdje drugo na svijetu osim kod nas? i gdje pripada Brcko? je li moguce da su Fahra i Zlaja i Brcko prodali,uvrstivsi ga u izbornu jedinicu RS-a!? pa ako je i od njih,previse je!
Cuj tebe ( naravno ovo je ironija ) ......

Dzaba ti pricas - kada ce se opet neko javiti i reci za sve je kriv Alija .... a posto sam bio borac 92-96, dobro znam kako je stanje bilo .... a i evo i ovaj Lazovic ( koji zna vise od svih ovdje Forumasa ) ima svoje vidjenje ....

Dobro , kriv je Alija :( - ali kako sada da popravimo stanja za BH - Patriote ? Za sve one Srbe, Hrvate, Bosnjake i OSTALE koji vole ovu Drzavu i koji nece mirno gledati njeno rastakanje ....
Mister Yes

#533 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

mikasa wrote: Ovdje samo pokusavam nekim pojedincima koji pricaju SAMO o tome 1 glas vrijedi 4 glasa objasniti da takvih slicnih rjesenja vec IMAMO u nasem izbornom zakonu. Ako do sada to nije izazivalo paznju, zasto sad vristimo o slicnom modelu.
Znači ako je već Avdo lopov šta fali da bude i Samir lopov?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#534 Re: Izdaja u Briselu!

Post by JoseMujica »

ima jednostavno rješenje...uvodjenje Bosanaca kao konstitutivnog naroda, pod sta mores gurnut sve ostale i umjesto trenutnih 2:1 za razarače stvari dovedes barem u pat poziciju, balans 2:2

imaju jedni bore se za Beograd, drugi SAD za Hercegovinu, treći za islam i nek se ovi Četvrti bore za :bih:

to je trebao raditi Sratko al su njemu djep i djabna putovanja preci od drzave
MuaDib

#535 Re: Izdaja u Briselu!

Post by MuaDib »

Kako se samo lijepo po ovoj temi provlači, fino upakovana priča, gdje kao dežurni forumski branici Bošnjaka zapravo nedvosmisleno poručuju da BiH žele bez Srba i Hrvata, da njima žele upravljati prostom demokratijom i ako im se ne sviđa neka idu. I upravo ta politička filozofija je i dovela BiH dovde i zato BiH neće još dugo postati normalna zemlja.
I što je najgore, stranka koja ja prva nametnula filozofiju etničkog podvajanja biračkog tijela BiH, sada ima obraza dizati viku i galamu. E pa ljudi moji, nije ovo problem od jučer, ovaj problem se vuće od 1990-te godine. I sada napadati SDP i SBB za izdaju, kada ova zemlja bez NATO-a, MMF-a i OHR-a ne bi mogla preživjeti ni godinu dana, što je sve zasluga SDA političke vizije, je vrhunac licimjerstva, koje samo sebi skače usta. Ali nećete još dugo, nije ovaj narod glup, da više ne konta, ove isprazne floskule, kad je gladan, bolestan, ojađen i prevaren, gurnut u rat da bi moralna fukara u ime nacije dokopala bogatstva i moći i da ne vidi koja stoka njime vlada. Doveli nas na rub propasti, i sad nas spašavaju.
sinuhe

#536 Re: Izdaja u Briselu!

Post by sinuhe »

Trojka odredjuje BiH. Nista novo. Eto SDP dade Komsica samo da bi kapitulirali :-)
Last edited by sinuhe on 25/03/2013 22:18, edited 1 time in total.
Lug

#537 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Lug »

Ponosan wrote:ovo sto rade SDP i SBB ne mirise na dobro,ajd razumijem veliku potrebu za EU integracijama,ali je li moguce da u Briselu Bosnjacki prestavnici pristanu na bas sve moguce ustupke HDZ-ova i stranaka iz RS!? bukvalno su pristali na sve,a glas Bosnjaka se jednostavno nije cuo ,je li moguce da nas kao najbrojnijeg naroda u ovoj drzavi niko ne benda? ajd od medjunarodne zajednice se ne iznenajdujem,ali zar je moguce da je Bosnjacki korpus toliko razvaljen da u svim pregovorima mi moramo pristati na sve moguce ustupke??? stranke iz RS-a su od starta rekle mi biramo jednog,vi se dogovorite,i udovoljeno im je od SDP-a i SBB-a,HDZ-ovima se takodjer svaka zelja ispunila,i sta su Bosnjaci dobili??? veliko nista,osim zamajavanja pricom o EU,a svi znamo koliko nas Evropa zeli.... e moj Bosnjo blentavi....Posavski kanton koji ima 10 puta manje stanovnika od Sarajevskog se izjednacavaju,takodjer Gorazdanski se izjednacava sa Tuzlanskim... mislim nelogicno,Bosnjaka ima 5 puta vise od Hrvata a ovim ustavnim projmenama to je kao nebitno,a jel slucajno taj princip postoji igdje drugo na svijetu osim kod nas? i gdje pripada Brcko? je li moguce da su Fahra i Zlaja i Brcko prodali,uvrstivsi ga u izbornu jedinicu RS-a!? pa ako je i od njih,previse je!
:thumbup:
mikasa

#538 Re: Izdaja u Briselu!

Post by mikasa »

Mister Yes wrote: Znači ako je već Avdo lopov šta fali da bude i Samir lopov?
Dok je Avdo krao i uzivao, niko se nije obazirao sta radi, a sad kad to Samir uradi, Avdo i Avdini jarani ODMAH ga posalju na vjesala.
Da zakljucim. U poslijeratnoj BiH nikad nije vrijedio jedan covjek jedan glas, a nece nikad ni biti, bez obzira koliko mi to zeljeli.
It_is_a_Leclerc

#539 Re: Izdaja u Briselu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Fudo Bosna wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Niste me, drugovi i drugarice, uvjerili potezanjem zgodne, doduše malo iščašene, ali svejedno vrlo zgodne paralele između Dodika i ovih Šešeljevaca. Mirko Blagojević, za čije prijedloge ruke dižu i odbornici SDA, je, da podsjetim, četnički vojvoda, čovjek koji se hvalio da je ubijao Bošnjake "ko muve", čovjek koji se i danas na sjednicama pojavljuje sa kokardom i šaljkačom... Usporediti SRS i SNSD je, nešto kao, usporediti NSDP i Slobodarsku stranku u Holandiji. Suštinski isto, ali ipak daleko drugačije.

Zaključimo - dok su im četničke vojvode najbolji drugovi, SDA bi trebala razmisliti prije nego krene sa držanjem lekcija o izdajama i prodajama.

Ima u SDA svega i lopovluka i nebrige za državu i ganjanja ličnih interesa, ali Zlaja i SDP+ SBB, to je recept za zabijanje noža u leđa bošnjačkom narodu ali i Bosni općenito! SDA iako je loša ima bar onaj minimum patriotizma, a SDP i SBB će sve popustiti secesionistima i prodati nas ! Zato ne poredi molim te, koaliranje na lokalnom nivou sa zabijanjem noža u leđa na krucijalnim pitanjima, ono što se priča, a šta su tek ispod stola popustili Čovići i Dodiku možemo samo da nagađamo!!!
Dobro.
Koaliramo sa četnicima - lokalno !
mikasa

#540 Re: Izdaja u Briselu!

Post by mikasa »

It_is_a_Leclerc wrote: Dobro.
Djeluj lokalno - misli globalno!
veljaca

#541 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

MuaDib wrote:Kako se samo lijepo po ovoj temi provlači, fino upakovana priča, gdje kao dežurni forumski branici Bošnjaka zapravo nedvosmisleno poručuju da BiH žele bez Srba i Hrvata, da njima žele upravljati prostom demokratijom i ako im se ne sviđa neka idu. I upravo ta politička filozofija je i dovela BiH dovde i zato BiH neće još dugo postati normalna zemlja.
I što je najgore, stranka koja ja prva nametnula filozofiju etničkog podvajanja biračkog tijela BiH, sada ima obraza dizati viku i galamu. E pa ljudi moji, nije ovo problem od jučer, ovaj problem se vuće od 1990-te godine. I sada napadati SDP i SBB za izdaju, kada ova zemlja bez NATO-a, MMF-a i OHR-a ne bi mogla preživjeti ni godinu dana, što je sve zasluga SDA političke vizije, je vrhunac licimjerstva, koje samo sebi skače usta. Ali nećete još dugo, nije ovaj narod glup, da više ne konta, ove isprazne floskule, kad je gladan, bolestan, ojađen i prevaren, gurnut u rat da bi moralna fukara u ime nacije dokopala bogatstva i moći i da ne vidi koja stoka njime vlada. Doveli nas na rub propasti, i sad nas spašavaju.
:(

Vala ga pretjera i ti .... najblaze receno ....

Iznio si toliko nebuloza - a ja cu reci samo jedno:

Bosna i Hercegovina kao drzava ravnopravnih Bosnjaka, Srba, Hrvata i OSTALIH - bez da iko ima veca ( ALI NI MANJA ) prava na nju .... To zele BH Patriote ..... a ja sam jedan od njih ...
Kakva teza da se zele otjerati Srbi i Hrvati .... To moze samo zlonamjeran reci .... za trenutak sam citajuci ovo gore pomislio da pise Vasic ..... onaj PreCednikov ....
Last edited by veljaca on 25/03/2013 22:25, edited 1 time in total.
Mister Yes

#542 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

Fudo Bosna wrote:@Cohers
U Daytonu se je uzeo maksimum od onoga šta je nepravedna međunarodna zajednica ponudila, alternative nije bilo, Sarajevska regija se nije mogla osloboditi osim uz ogromne žrtve, a dobivena je bez ispaljenog metka, arbitražom za Brčko je RS podijeljen na dva dijela jer Alija u Daytonu nije pristao da Brčko pripadne RS-u, to se je moglo iz pregovora, alternative nije bilo ili tačnije, alternative je bila, nastaviti rat uz pretnju bombardovanja ARBIH od strane NATO, entitetska BiH je od početka bila na stolu, kao i odnos 51-49%, oko toga nije ni moglo biti rasprave , da se ne lažemo!
Tačno. Prije nego su domaće glavonje uopšte sjele da pregovaraju, sastali su se predstavnici Amerike, Rusije i društva i bukvalno dogovorili 51-49. To se nije moglo nikako promjeniti osim da se ide kontra cijelog svijeta a tu bitku ne bi dobili. Alija je mogao samo da pregovara kojih 51% da dobije. Trebala mu je veza sa Bihaćem, veza sa Goraždem i okolima Sarajeva. Dakle manevarskog prostora nije bilo jer kada se slobodnim teritorijama dodala veza sa Goraždem i okolina Sarajeva ispalo je više od 51% pa su se morali vraćati Mrkonjić Grad i Šipovo. Nije bilo šanse da se u tih 51% ubaci i podrinje.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#543 Re: Izdaja u Briselu!

Post by JoseMujica »

mikasa wrote:
joj ba ... koaliraj lokalno-pustaj bradu globalno :lol:
Mister Yes

#544 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

MuaDib wrote:Kako se samo lijepo po ovoj temi provlači, fino upakovana priča, gdje kao dežurni forumski branici Bošnjaka zapravo nedvosmisleno poručuju da BiH žele bez Srba i Hrvata
Gluposti. Neka Srba a neka i Hrvata. Ali da svi ljudi imaju ista prava i da glas svakog čovjeka vrijedi isto. Kolektiviteti mogu svoja prava štititi teritorijalnim jedinicima (kantonima) koji će imati sve ovlasti koje imaju i današnji kantoni. Gdje ćeš bolje zaštite? A ako ne tako onda paritet u organima države ali onda bez teritorijalnih jedinica. Ali ne može i jare i pare. To nigdje nema.
veljaca

#545 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

Mister Yes wrote:
MuaDib wrote:Kako se samo lijepo po ovoj temi provlači, fino upakovana priča, gdje kao dežurni forumski branici Bošnjaka zapravo nedvosmisleno poručuju da BiH žele bez Srba i Hrvata
Gluposti. Neka Srba a neka i Hrvata. Ali da svi ljudi imaju ista prava i da glas svakog čovjeka vrijedi isto. Kolektiviteti mogu svoja prava štititi teritorijalnim jedinicima (kantonima) koji će imati sve ovlasti koje imaju i današnji kantoni. Gdje ćeš bolje zaštite? A ako ne tako onda paritet u organima države ali onda bez teritorijalnih jedinica. Ali ne može i jare i pare. To nigdje nema.
Ima, na zalost, u BiH .....
mirsek

#546 Re: Izdaja u Briselu!

Post by mirsek »

MuaDib wrote:Kako se samo lijepo po ovoj temi provlači, fino upakovana priča, gdje kao dežurni forumski branici Bošnjaka zapravo nedvosmisleno poručuju da BiH žele bez Srba i Hrvata, da njima žele upravljati prostom demokratijom i ako im se ne sviđa neka idu. I upravo ta politička filozofija je i dovela BiH dovde i zato BiH neće još dugo postati normalna zemlja.
Gledaj, sve je to ok sto pises ALI, dok god bude negiran genocid od RS-a,slavile se krsne slave, koristilo se obiljezje samo jednog naroda , dok god u hercegovini budu zastave tkz. herceg bosne na javnoj cesti a ne u privatnoj basti i na privatnoj kuci, dok god se u Stocu bude diskriminisalo ono malo Bosnjaka u zapadnoj hercegovini, forsirale se dvije skole pod istim krovom itd. UVIJEK ali UVIJEK cu biti za slabljenje tih faktora svim demokratskim sredstvima koji i moju BiH drzi na nivou JAR-a u vrijeme aparthejda .
Takodjer sam i za npr. smanjenje jacine ezana u mom Sarajevu koji je apsolutno preglasan jer ne mozes normalno pricati u krugu od najmanje 100 metara oko dzamije u njegovo vrijeme tako da me niko ne moze optuziti za pristrasnost..
Samo i jedino apsolutna ravnopravnost na citavom teritoriju BiH uz zastitu svih vjerskih i ostalih gradjanskih prava moze dovesti do relaksacije odnosa i smanjenja nepovjerenja za sve one koji iskreno zele zivjeti u korektnim odnosima pored svojih komsija svih nacionalnosti i vjeroispovijesti.
Ako to vec iskreno ne zele onda mi takvim ljudima ni opcija zeljenja sretnog puta iz BIH nije uopste odbojna.Cak naprotiv. :bih:
bogoljub

#547 Re: Izdaja u Briselu!

Post by bogoljub »

Nije ovo izdaja
Ovo je bilo uvlaćenje u duu pee Evropejcima.
Kako su samo smiješni ovi naši političari. Ma neka mi izvinu svi političari svijeta što upotrebljavam ovaj termin za ljude koji od politike samo znaju uvlačenje u du.. Koji nemaju nšta svoje-
EVROPA NAREDILA DA SE OBAVEZNO OMOGUĆI I SEJDICU I FINCIJU KANDIDOVANJE, iako i budala zna da mogu sanjat neku funkciju, pa Finci u Sarajevu dobio dva glasa za gradonačelnika Sejdić može malo bolje proći. Pa šta je onda poenta ovolike ujdurme oko SEJDIC FINCI? Pa poenta je u tome da našminkana evropa protjeruje svoje rome i deportuje ih, a nama trubi o tim nekim pravima i stavlja u zadaću našim šmokljanima da se bareću oko toga već duži niz godina, i razbijaju glvu kao o najvećem problemu bosanske današnjice. Jednom riječju podvala! Ljudi u Bosni su Primili i zaštitili Jevreje, dok ih je evropa proganjala. Oni će nama o poštenju. Nemoj evropo molim te ti o poštenju. Znaš onu ko o čemu ..... o poštenju.
mikasa

#548 Re: Izdaja u Briselu!

Post by mikasa »

bogoljub wrote: Pa poenta je u tome da našminkana evropa protjeruje svoje rome i deportuje ih, a nama trubi o tim nekim pravima i stavlja u zadaću našim šmokljanima da se bareću oko toga već duži niz godina, i razbijaju glvu kao o najvećem problemu bosanske današnjice. Jednom riječju podvala!
Tacno.
Poslije omogucavanju Sejdicu i Finciju da se kandiduju za Predsjednistvo, ocekujem invaziju Roma i Jevreja u Bosnu. Eto cerge, eto zlata... :-)
vivaldi

#549 Re: Izdaja u Briselu!

Post by vivaldi »

bogoljub wrote:Nije ovo izdaja
Ovo je bilo uvlaćenje u duu pee Evropejcima.
Kako su samo smiješni ovi naši političari. Ma neka mi izvinu svi političari svijeta što upotrebljavam ovaj termin za ljude koji od politike samo znaju uvlačenje u du.. Koji nemaju nšta svoje-
EVROPA NAREDILA DA SE OBAVEZNO OMOGUĆI I SEJDICU I FINCIJU KANDIDOVANJE, iako i budala zna da mogu sanjat neku funkciju, pa Finci u Sarajevu dobio dva glasa za gradonačelnika Sejdić može malo bolje proći. Pa šta je onda poenta ovolike ujdurme oko SEJDIC FINCI? Pa poenta je u tome da našminkana evropa protjeruje svoje rome i deportuje ih, a nama trubi o tim nekim pravima i stavlja u zadaću našim šmokljanima da se bareću oko toga već duži niz godina, i razbijaju glvu kao o najvećem problemu bosanske današnjice. Jednom riječju podvala! Ljudi u Bosni su Primili i zaštitili Jevreje, dok ih je evropa proganjala. Oni će nama o poštenju. Nemoj evropo molim te ti o poštenju. Znaš onu ko o čemu ..... o poštenju.
sve si ti u pravu ali zaboravas mali detalj, mi ne trebamo evropi, ali oni trebaju nama jer bez njih nebi imali ni sta da jedemo
mikasa

#550 Re: Izdaja u Briselu!

Post by mikasa »

JoseMujica wrote:
mikasa wrote:
joj ba ... koaliraj lokalno-pustaj bradu globalno :lol:
Hocemo li je pustat i u "magacinu" ali da tu pravimo neke frizurice-koalicije...
Post Reply