Samsung Galaxy S4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
axe22

#526 Re: Samsung Galaxy S4

Post by axe22 »

Pogledaj koja je aplikacija pa ces bolje znati.
(skinuta sa google play ili sa neke druge stranice)

i izasao je update za bhtelecom, oko 650 MB
(moze preko kies ili ota)
MeanMachine

#527 Re: Samsung Galaxy S4

Post by MeanMachine »

aj_ba wrote:
nino90 wrote:pitanje za ove sto su uradili update na 4.3 i uradili factory rest poslije toga
imate li lock screen shortcut, i da li vam knox blokira programe kao juce defender?
Je li mogu nekako uploadovati neki drugi rom bez knoxa i sa shortuctom? ( nije rotovan telefon)

Imam ove widgetse za lock screen...valjda je to isto :roll:

Međutim, jucer mi je izbacilo ovaj shit...sta sad da radim, o vi iskusni poznavaoci naseg nam dragog i komplikovanog 'fona?

Image
Ovu poruku uzrokuje Samsungova Knox alpikacija (security aplikacija koju je Samsung integrisao u Jelly Bean 4.3 koja u suštini stvori jedan izdvojeni storage na tvom telefonu omogućavajući da fizički razdvojiš manje bitne od više bitnih podataka na telefonu). Kao ideja ovo nije loše, međutim od samog starta se javlja ova poruka na koju se mnogi žale.

Neki su uspjeli riješiti ovaj "problem" tako što su pritisnuli opciju "Update" koja se vidi i na tvom screenshotu, te nakon toga više nisu dobijali ovu notifikaciju, međutim nekima se opet pojavila samo tada više nije bilo opcije "Update" već samo preostale dvije.

Drugi način na koji su pojedini uklonili ovo obavještenje je brisanje data i cache za Knox notification manager koji možeš naći na popisu instaliranih aplikacija, ali ni ovo nije uspjelo svima koji su pokušali. U međuvremenu je i Samsung najavio da se uskoro može očekivati neki update sa njihove strane koji će ovo riješiti tako da u svakom slučaju ne bi trebao još dugo imati problema sa tim.
EmiRem

#528 Re: Samsung Galaxy S4

Post by EmiRem »

Evo i meni se pojavio update 650 mb. Posto nisam kuci necu ga skidati preko 3g. Sta donosi ovaj update, pretpostavljam da je 4.3 android ?
dedovic.almir

#529 Re: Samsung Galaxy S4

Post by dedovic.almir »

Kako vam se dopada sto je iPhone 5S duplo brzi od S4 ?
jahh

#530 Re: Samsung Galaxy S4

Post by jahh »

U kojem smislu? Posto si spamao i na iPhone temi iste gluposti.

Duplo brze otvaras file manager? Ili duplo brze prebacivas kanale preko mobitela na televiziji?

Sta konkretno radi duplo brze iPhone 5s od S4 (koji nije najbrzi Android telefon trenutno)?
dedovic.almir

#531 Re: Samsung Galaxy S4

Post by dedovic.almir »

jahh wrote:U kojem smislu? Posto si spamao i na iPhone temi iste gluposti.

Duplo brze otvaras file manager? Ili duplo brze prebacivas kanale preko mobitela na televiziji?

Sta konkretno radi duplo brze iPhone 5s od S4 (koji nije najbrzi Android telefon trenutno)?
Pa prije svega S4 vara na testovima 10-15% na brzini, taj clanak sigurno imas ?

Pa pokrenes igru na S4 i iPhone 5S, i mozes samo da se smijes koliko je S4 spor i koliko trza...

Garant ces rec da nisi u zivotu pokrenuo igru na S4 :-)

I ne znam kako je to spamanje ako na temi o telefonu pricam kako je on spor i od plastike ?

Evo pogledaj kako je sve 100% brze, imas jedan telefon pored drugog i gledaj:

jahh

#532 Re: Samsung Galaxy S4

Post by jahh »

Kakvi benchmarci, niko o tome ne prica. Zar je bitno dal mi telefon ima 35k na Antutu ili 25k.

Najbolje da sam uzmes oba telefona i testiras. Kad drugi to rade ne mozes znat mali milion stvari. Uglavnom nisam probao porediti S4 i 5S (nit sam koristio jedan od ta dva uredjaja), ali sam poredio recimo N4 i iPhone 5 i na nexusu sve stvari mi rade makar x2 brze, da ne govorim da mogu raditi barem 10 puta vise stvari sa Nexusom nego sa ogranicenim iPhone-om.

Mada je dobro da ima i ogranicenih telefona, vecini tako nesto odgovara. Meni recimo ne.
dedovic.almir

#533 Re: Samsung Galaxy S4

Post by dedovic.almir »

jahh wrote:Kakvi benchmarci, niko o tome ne prica. Zar je bitno dal mi telefon ima 35k na Antutu ili 25k.

Najbolje da sam uzmes oba telefona i testiras. Kad drugi to rade ne mozes znat mali milion stvari. Uglavnom nisam probao porediti S4 i 5S (nit sam koristio jedan od ta dva uredjaja), ali sam poredio recimo N4 i iPhone 5 i na nexusu sve stvari mi rade makar x2 brze, da ne govorim da mogu raditi barem 10 puta vise stvari sa Nexusom nego sa ogranicenim iPhone-om.

Mada je dobro da ima i ogranicenih telefona, vecini tako nesto odgovara. Meni recimo ne.
Najbolje bi bilo da probas, uzmes ispred sebe i5S i S4, i gledas koji je brzi i koji sve brze radi.

Moras da vidis novi iOs 7 stvarno je odlican.
EmiRem

#534 Re: Samsung Galaxy S4

Post by EmiRem »

A koji ces k..... ti na ovoj temi, jest brzi je, hajd odjebi sad kompleksas
axe22

#535 Re: Samsung Galaxy S4

Post by axe22 »

dedovic.almir wrote:
jahh wrote:U kojem smislu? Posto si spamao i na iPhone temi iste gluposti.

Pa prije svega S4 vara na testovima 10-15% na brzini, taj clanak sigurno imas ?

Pa pokrenes igru na S4 i iPhone 5S, i mozes samo da se smijes koliko je S4 spor i koliko trza...

Garant ces rec da nisi u zivotu pokrenuo igru na S4 :-)

I ne znam kako je to spamanje ako na temi o telefonu pricam kako je on spor i od plastike ?

Evo pogledaj kako je sve 100% brze, imas jedan telefon pored drugog i gledaj:

kad budes ima FullHD display i igrao igre u HD na tom mob onda se javi, a i opet glupost, bilo bi smjesno da flagship koji je izasao 6 mjeseci poslje s4 bude sporiji.
jahh

#536 Re: Samsung Galaxy S4

Post by jahh »

Bit ce iPhone 6 HD valjda. Iphone 9 Full HD. Tad ce idealna velicina ekrana biti 4.7 ili nesto slicno inchi za iPhone korisnike.
ivaper

#537 Re: Samsung Galaxy S4

Post by ivaper »

Eronet je izbacio 4.3 pa eto updateajte svoje s4,ima sada i taj neki knox
dedovic.almir

#538 Re: Samsung Galaxy S4

Post by dedovic.almir »

Igram igrice na FUll HD 3x veci ekran od Samsung S4 na iPadu 4

Ali na zalost to su igre koje se ne mogu pokrenuti na Samsungu, previse zahtjevne.
vukojebina

#539 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

https://www.youtube.com/watch?v=SwHfB2Al9hU

Mogu mislit kakav je osjećaj kad duplo brze upalis igricu i onda moras malo nakrivit glavu da bi je igro...uostalom kad bolje razmislim, svakako se moras malo nakrivit na jednu stranu, jer si laksi za jedan bubreg koji si izvadio da kupis ajfouuuuun, i to zloootni :)

Sent from my GT-I9505
dedovic.almir

#540 Re: Samsung Galaxy S4

Post by dedovic.almir »

vukojebina wrote:https://www.youtube.com/watch?v=SwHfB2Al9hU

Mogu mislit kakav je osjećaj kad duplo brze upalis igricu i onda moras malo nakrivit glavu da bi je igro...uostalom kad bolje razmislim, svakako se moras malo nakrivit na jednu stranu, jer si laksi za jedan bubreg koji si izvadio da kupis ajfouuuuun, i to zloootni :)

Sent from my GT-I9505
Sto bih se nakrivio, a iPhone 5S je ovdje na ugovor i ne osjetis cijenu spram plate.

Pa pogledaj recimo koje igre i ne postoje za Samsung S4 jer je previse slab telefon, a postoje za iPhone 5 i 5S

iPad 4 takodje nije pretjerano skup koliko je dobar.
vukojebina

#541 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

https://www.youtube.com/watch?v=Qp6clWG-b5c

Hajmo dalje, kakav je osjecaj kad uredjaj duplo jeftiniji jede za dorucak kameru na ajfounu??

Sent from my GT-I9505
dedovic.almir

#542 Re: Samsung Galaxy S4

Post by dedovic.almir »

vukojebina wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Qp6clWG-b5c

Hajmo dalje, kakav je osjecaj kad uredjaj duplo jeftiniji jede za dorucak kameru na ajfounu??

Sent from my GT-I9505
Ovdje je tema kako vidim u naslovu SAMSUNG GALAXY S4 ?

Tako da mozes vrsit komparacije samo sa NEXUS protiv Galaxy S4, gdje je svakako NEXUS mnogo bolji od S4.

Pogledaj koliko je jaca kamera na NEXUS-u nego na S4

vukojebina

#543 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

Hahahahahahsha, boli boli ha? A cekaj na cemu ti igras hd igrice???
Pa bolan ni update-ovat nisi znao svoje cudo od tehnike i ovdje si doso pametovat...
Ahahahahahahaha....

Sent from my GT-I9505
dedovic.almir

#544 Re: Samsung Galaxy S4

Post by dedovic.almir »

vukojebina wrote:Hahahahahahsha, boli boli ha? A cekaj na cemu ti igras hd igrice???
Pa bolan ni update-ovat nisi znao svoje cudo od tehnike i ovdje si doso pametovat...
Ahahahahahahaha....

Sent from my GT-I9505
Ne razumjem sta ce boliti ? pogledaj naslov: Samsung Galaxy S4, dakle ovdje mozemo vrsiti komparaciju Samsung Galaxy S4 sa drugim telefonoma, npr iPhone 5S sa duplosporijim Samsung Galaxy S4, ili Nexus sa Samsung Galaxy S4 i slicno.

Igram nekad na iPhone 5S, nekad na iPad 4, ali najcesce ako vec igram to radim na racunaru, 32 incni ekran.

Pa ja nikoga ne vrijedjam, nit mislim nista lose, samo iznosim fakte, ne znam sto ti to smeta ?

Kamo srece da postoji jos 20 komapnija, pa da se svi takmice i da imamo sto bolje uredjaje u konacnici.

Pa covjek se uci dok je ziv, ne znam sta je u tome problem ?
jahh

#545 Re: Samsung Galaxy S4

Post by jahh »

dedovic.almir wrote:Igram igrice na FUll HD 3x veci ekran od Samsung S4 na iPadu 4

Ali na zalost to su igre koje se ne mogu pokrenuti na Samsungu, previse zahtjevne.
Valjda shvatas da je bolje da je sto manji ekran, a veca rezolucija (ppi gledas, ne rezoluciju). To sto je 3X veci ekran sa HD-om je gore, ne bolje.
dedovic.almir

#546 Re: Samsung Galaxy S4

Post by dedovic.almir »

jahh wrote:
dedovic.almir wrote:Igram igrice na FUll HD 3x veci ekran od Samsung S4 na iPadu 4

Valjda shvatas da je bolje da je sto manji ekran, a veca rezolucija (ppi gledas, ne rezoluciju). To sto je 3X veci ekran sa HD-om je gore, ne bolje.
ZAvisi kakav je ekran, i kakva je graficka, odnosno velicina tacke na ekranu.
jahh

#547 Re: Samsung Galaxy S4

Post by jahh »

:D :D :D
vukojebina

#548 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

Kao prvo dedovic almire, tema je sgs4, ne poredjenje sgs4 sa ajfounom, nexusom ili bilo kojim drugim telefonom..tako posto si ti vec promasio temu samim poredjenjem, red je onda da i ja promašim poredjenjem ajfouuuuuna sa duplo jeftinijim nexusom..
Dalje, haj nam allaha ti objasni kolko to ti placas mjesecno pretplatu i kolika ti je plata pa se ne osjeti.. iako znam da nemas iphone 5s, palamudis bezbeze i bez činjenica, jer nisi ti jedini u minhenu, a i nije tesko provjerit da ako hoces da dobijes dzaba 5s na ugovor, takodje moras izvadit bubreg pa ga mjesecno sjeckat i prodavat..kolka god da ti je plata...

Sent from my GT-I9505
Maharadza

#549 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

dedovic.almir wrote:
jahh wrote:

ZAvisi kakav je ekran, i kakva je graficka, odnosno velicina tacke na ekranu.
:lol: :lol: :lol: vrisnuh i oplakah u prepunom amfiteatru 'ebo te patak, ali si mi popravio dan, thx. ;)

PS. Hvalim te Bože što nisam iOS korisnik, neka tako i ostane, amin. :cool:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
dedovic.almir

#550 Re: Samsung Galaxy S4

Post by dedovic.almir »

vukojebina wrote:Kao prvo dedovic almire, tema je sgs4, ne poredjenje sgs4 sa ajfounom, nexusom ili bilo kojim drugim telefonom..tako posto si ti vec promasio temu samim poredjenjem, red je onda da i ja promašim poredjenjem ajfouuuuuna sa duplo jeftinijim nexusom..
Dalje, haj nam allaha ti objasni kolko to ti placas mjesecno pretplatu i kolika ti je plata pa se ne osjeti.. iako znam da nemas iphone 5s, palamudis bezbeze i bez činjenica, jer nisi ti jedini u minhenu, a i nije tesko provjerit da ako hoces da dobijes dzaba 5s na ugovor, takodje moras izvadit bubreg pa ga mjesecno sjeckat i prodavat..kolka god da ti je plata...

Sent from my GT-I9505
postovani gospodine,

Ako je tema Samsung S4 moze se porediti sa drugim telefonoma taj isit.

iPhone 5S je u radnji bez ugovoa 699,- EUR, sa ugovorom na 2 godine telefon je mjesecno ukupno 69,95 €, stim da u taj racun imas bukvalno sve, da ga ni 0.01EUR mjesecno ne predjes, dobijes koliko hoces sati razgovora sms, 1 GB downloada do 50 Mbit / s. (4 generacija LTE) itd...

Zar ne bi bilo dobro da ima jos 20 komapnija, i da sto vise konkuriraju jedna drugoj, mi bi imali jos bolje telefone.
Post Reply